Mě to vychází zatím teoreticky hodně robustní ,např oběžná rychlost povrchu rotoru minimálně 90m/sec a to je spodní hranice na překročení teploty 60 C s tím související těžký rozběh zařízení ,taky se mi jeví vhodnější vertikální uložení osy a tím možný suchý rozběh ,regulovatelný průtok vody a samozřejmě vyvážit.Pod 60stupňů C otáčky jsou samozřejmě nižšší ale i tam bych ubíral množství protékající vody(proto ta vertikální osa).Novák má pravdu chce to nápad .Vzájemná rychlost vířící vody v zařízení může být klidně 10krát vyšší než je oběžná rychlost povrchu rotoru v případě trhání rotujícího vodního sloupce ve vývrtech.Maxx66 píše:Priznam sa ze tuto premennu v danom vztahu som moc nebral v uvahu, ale teraz sa mi to javi tak, ze by to mohlo prispievat k zvyseniu energetickej bilancie a tym aj ucinnosti zariadenia. I ked si nastolil silnu dilemu, a to : ci energeticky zisk neohrozi celu konstrukciu zariadenia. Takze asi budem musiet uvazovat o rozdeleni parametrov systemu medznou hodnotou obvodovej rychlosti (ten uvazovany polomer rotora... pre Aquarius1 ), ktora sa podla mojich vypoctov pri otackach napr. 2180/s pri t=25C dosiahne pri polomere rotora okolo 10,95cm...Je to vsak velmi velmi priblizny vypocet z tabulkovych parametrov, nezohladnujuci krivku narastu teploty systemu (lebo ju zatial, zial, nepoznam ). Aky je Vas nazor?
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Mechanický Ohřívač Kapaliny
Moderátor: rival
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
Re: pre la
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 2 poděkování
La
Ty víš,co mám rozpracován,ale jediné,co chci zatím zveřejnit je chod zařízení v řízeném podtlaku.Z energetického hlediska je výhodnější pracovat s podtlakem než tlakem.Výsledný zisk bude minimálně stejný v lepším případě větší.A druhá věc je postupně proměnná frekvence,takže žádné válce ani kónusy.Ta zvuková rázová vlna musí mít svoje přesné místo!!
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 20 poděkování
Re: La
V popisu vzniku kavitačního jevu se podtlak přímo udává jako iniciátor tohoto jevu,ovšem na videu z výroby mech ohřívače je ventil na výstupu a je přivřen.Tak co s tím?Novák píše:Ty víš,co mám rozpracován,ale jediné,co chci zatím zveřejnit je chod zařízení v řízeném podtlaku.Z energetického hlediska je výhodnější pracovat s podtlakem než tlakem.Výsledný zisk bude minimálně stejný v lepším případě větší.A druhá věc je postupně proměnná frekvence,takže žádné válce ani kónusy.Ta zvuková rázová vlna musí mít svoje přesné místo!!
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: La
Podtlak v tu dobu, když už to naběhlo na režim, bude v místě jiném něž na výstupu, a tak je to dobře,kromě toho video a co sděluje N. jsou rozdílná zařízení.Aquarius1 píše:V popisu vzniku kavitačního jevu se podtlak přímo udává jako iniciátor tohoto jevu,ovšem na videu z výroby mech ohřívače je ventil na výstupu a je přivřen.Tak co s tím?Novák píše:Ty víš,co mám rozpracován,ale jediné,co chci zatím zveřejnit je chod zařízení v řízeném podtlaku.Z energetického hlediska je výhodnější pracovat s podtlakem než tlakem.Výsledný zisk bude minimálně stejný v lepším případě větší.A druhá věc je postupně proměnná frekvence,takže žádné válce ani kónusy.Ta zvuková rázová vlna musí mít svoje přesné místo!!
K.
- la
- Zasloužilý člen
pro Aguarius1
Zdravím.To vertikální uložení osy myslím též kvůli odvzdušnění systému,při vodorovném uložení by to mohl být problém a dá se lépe škrcením regulovat rozběh,při vodorovném uložení vznikne něco podobného:
Tak že se dá u vertikálně uložené osy lépe regulovat.Ty ventily jsou asi nutné pro experimentování dva jeden na vstupu a druhý na výstupu.
Tak že se dá u vertikálně uložené osy lépe regulovat.Ty ventily jsou asi nutné pro experimentování dva jeden na vstupu a druhý na výstupu.
orientacia osi zariadenia
Mne sa javi vyhodne nechat to lezat (horizontalna os rotacie) a vystupny ventil umiestnit na najvyssom mieste obalu obvodovej casti rotora.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
pro:la
Ten poslední ohřívač byl vertikální ale pouze s ventilem na vstupu.Teď bastlím horizontální a mám v úmyslu tam dát ventily dva,s tím odvzdušněním bych strach neměl výstup je v nejvyšším bodu a pro jistotu lze ohřívač na výstupu dát o nějaký milimetr výše, to by mělo stačit.
Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
- la
- Zasloužilý člen
mechanický ohřívač
Doufám že jsem vás moc nerozhodil,já už jsu takovej nezařazenej,když tak se omlouvám,ale toto zařízení s vodním rázem a kavitací má určitě slibnou budoucnost.Dál držím palce Snažím se do toho zapojit svého syna, mého dvorního soustružníka.já sice na soustruhu občas něco vyhlodám ale on je hold lepší.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
.já sice na soustruhu občas něco vyhlodám ale on je hold lepší.
Ty se tedy máš,já hlodat nemám na čem a hlodači co mi občas něco vyhlodaj jsou děsně pomalí,někdy mám pocit že se hlodat bojí
Ty se tedy máš,já hlodat nemám na čem a hlodači co mi občas něco vyhlodaj jsou děsně pomalí,někdy mám pocit že se hlodat bojí
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 1 poděkování
Montáž
Vypadá to pěkně.Aquarius1 píše:Dnes jsem se dokopal a začal montovat zatím alespoň kousíček.
Kdybys potřeboval motor, písni mi SZ.
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
- Aquarius1
- Zasloužilý člen
Co se děje??
Tak pánové,video z výroby mechanického ohřívače z této adresy bylo prý odstraněno uživatelem,co to asi znamená..
- Pego
- Zasloužilý člen
- Dal: 29 poděkování
- Dostal: 19 poděkování
Re: Co se děje??
Ze si jej nebudem moci prehraat? !!!Aquarius1 píše:Tak pánové,video z výroby mechanického ohřívače z této adresy bylo prý odstraněno uživatelem,co to asi znamená..
Pego
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování