Ahoj laiku,
myslím, že na technice záleží - aspoň já jí přikládám dost velkou důležitost, protože i p. Cindler na ní hodně bazíroval... (ale samozřejmě nejenom na ní) ... a přiznám se, že právě na téhle technice jsem se totálně zasekla. I já jsem původně vycházela z Jardova popisu, který jsem pochopila tak, že toto cvičení má za úkol roztočit sedmou čakru, která je umístěna nahoře na temeni hlavy. Když jsem potom byla u p. Cindlera a on mi přikázal stejným způsobem jako Tobě, laiku, roztočit místo na hlavě, kde mám ruku, nešlo mi to, ačkoliv jsem se o to poctivě snažila. Posléze rozčilený p. Cindler mi (namísto ukázání příslušného místa) dokonce pomáhal také, ale marně ... právě při tomto cvičení se na mě Cindler hodně zlobil, protože si myslel, že se o to nesnažím, a mě nenapadlo se ho zeptat na místo, protože jsem byla přesvědčena, že mám roztáčet sedmou čakru, a výsledkem bylo, že příslušné čakry se mi totálně zasekly
... měla jsem pak velké problémy, o kterých tady ale nechci psát (nejsou účelem tohoto mého příspěvku) ... přitom stačilo tak málo -
pojmenovat ono místo, nebo na ně jednoduše ukázat, třeba i na sobě, a bylo by po nedorozumění ... a všechno by se hezky točilo a nebylo zle ... Které místo se má roztočit, jsem pochopila až po dlouhé době, kdy jsem k němu zašla znovu spolu s manželem. Manžel, který si dopředu nevytvořil žádný názor, okamžitě a bez problému roztáčel to správné místo ...
Za to, jak jsem pochopila Jardovo popisování cvičení Jarda samozřejmě nemůže - popsal to tak, jak to dělá on - a jak jsem to pochopila já, to je čistě můj problém.. Píšu tady o tom proto, abych upozornila na to, že vůbec není jedno, které místo roztáčíme a na kterou stranu - fakt ne, dávejte si na to velký pozor! Raději se p. Cindlera třikrát zeptejte, co má na mysli, když nějaké místo pojmenuje jako "TADY", nebo "TO" či "TAM" ... Abych řekla pravdu, možná proto mě nácvik vůbec nepřitahuje, protože jednak si nejsem jista, kterou čakru to mám vlastně roztáčet (jestli sedmou, nebo šestou - tu si tehdy bez problémů roztočil můj muž), a pak.. moje čakry se jakémukoliv roztáčení už brání .... a to je velká škoda
Hodně úspěchů při roztáčení, doufám, že víš, CO a KDE roztáčiš
Hanka.