Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

HCl-všeobecná diskuze

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: Dohady okolo HCl.

Příspěvek od NAVAR »

Taky mám takový dilema. Kde se vlastně bere kyselina chlorovodíková v žaludku kde je součástí žaludečních šťáv? Z čeho? Snad z chloru který je v soli NaCl ? Jinou reakcí? Pak tedy jakou? Kdyby ze soli tak kde by HCl v žaludku brali neandrtálci když sůl neměli a nebo jí nepotřebovali a nebo jí rozhodně někonzumovali takové množství? Kde jí berou zvířata? Pes jí má prý 5x více než čověk.
Když si dám naředěný neaktivovaný MMS (chcete-li) Chloritan sodný tak mi přece v žaludku musí zreagovat podobně jako bych jej aktivoval HCl. Samozřejmě v patřičné koncentraci.
Hledal jsem v metabolic pathway (vydala chem firma Aldrich) celého těla a nic jsem nenašel (možná jsem blbě hledal)

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: HCl kontra kyselina citrónová

Příspěvek od poota »

hanka píše: P.S. No a snad už konečně zpátky k té trávící kyselině .. ;)
No právě, zatím jsme došli jenom k tomu, že za "normálních" okolností ji tělo nějak získává, a to i za podmínek, kdy ji nemá odkud brát. Takže to vypadá, že si ji samo dokáže z nějakých surovin vyrábět. Pro nás prosťáčky je to určitá záhada, a pro chemiky předpokládám, že taky. Jenomže když si uvědomíme, že HCl je poměrně "primitivní" sloučenina, a že si naše tělo dokáže samo vyrábět sloučeniny daleko vymakanější, jako třeba enzymy, hormony a endorfiny, tak už to vypadá daleko pochopitelněji. Zajímavým faktem je třeba i to, že drtivá většina "komunikací" v našem těle neprobíhá "elektrickými vzruchy", ale chemickými signály. Což naznačuje, že naše tělo má chemii zvládnutou podstatně líp, než by se na první pohled mohlo zdát. A zřejmě nejenom tu chemii - jsou dokonce i tací, kteří tvrdí, že v našem těle dochází dokonce i k transmutacím prvků, což už je na úrovni alchymie, tedy mnohem vyšší liga než jenom prosté lučebnictví.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: HCl kontra kyselina citrónová

Příspěvek od Slavek Krepelka »

poota píše: No právě, zatím jsme došli jenom k tomu, že za "normálních" okolností ji tělo nějak získává, a to i za podmínek, kdy ji nemá odkud brát. Takže to vypadá, že si ji samo dokáže z nějakých surovin vyrábět.
Ne, že bych na tom trval, ale přišlo by mi logické, že si ji tělo dělá z chloridu draselného, oproti ortodoxním dohadům, že ji dělá z chloridu sodného. Tuto možnost podporuje fakt, že nedostatek draslíku v potravě snižuje mezi jiným právě produkci HCl.
Zbytek zde http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 357#p97357
Ahoj, Slávek

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
kutil
Zasloužilý člen
Dal: 48 poděkování
Dostal: 269 poděkování

Re: Žaludeční trávicí kyselina

Příspěvek od kutil »

Palo ahojky.
Jak si mi radil to PMS s hřebíčkem, můžu tu dávku rozdělit na dvě? a s jakým časovým odstupem?
Zkusil sem si dát 3 tobolky hřebíčku s jedním malým betainem a pohoda, ani se mi po tom tak moc nebrkalo jako po samotném hřebíčku :shock:
Jak pořád bojuju s tou kandidózou páč su lajdák na dietu, našel sem včera něco co podporuje tvůj boj s parazity....viz příloha
Ono to pude ;)
Vydržať H.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Ahoj, dělej s i s tím co chceš, rozděl to nebo ber zároveň, je to jedno ;)

S těma cizákama jsem to tušil, ale jistotu jsem neměl. Těžké kovy jsou svinstvo, ale to PMS1 tě jich také zbaví ;)

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Jen malá technická poznámka:
Slavek Krepelka píše:...pokud tělo produkuje málo HCl, nepřijímá z potravy živiny..."
Bych upravil na "...pokud tělo produkuje málo HCl na to, jaké sajrajty konzumujeme..." ;)

ppeka
Nový člen

Příspěvek od ppeka »

Jaký vliv na hladinu žaludeční kyseliny má šťáva z kysaného zelí? Odborníci na zdravou výživu hlásají, že je přímo lékem pro žaludek.

ppeka

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

ppeka píše:Jaký vliv na hladinu žaludeční kyseliny má šťáva z kysaného zelí?
Lidé jsou spokojení, stejně tak jako u nakládaných okurek ;) Já to osobně moc nejím, ale prý to funguje celkem dobře zásadotvorně ;)

Batles
Zasloužilý člen
Dal: 284 poděkování
Dostal: 709 poděkování

Příspěvek od Batles »

ppeka píše:Odborníci na zdravou výživu hlásají, že je přímo lékem pro žaludek.
ppeka
Šťáva z kysaného zelí je lékem na žaludek množstvím enzymů, vzniklých při kvašení.
Je to výborná věc, pokud máš v pořádku klouby a hladinu chlesterolu, tak směle popíjej :D
Jinak pozor a velmi opatrně, osobně bych to pravidelně za účelem "léčby" nepopíjel.
Nějaké to deci ob den by mohlo být prospěšné. Asi tak nějak, co o tom vím.....

kutil
Zasloužilý člen

Příspěvek od kutil »

Čéče, zase mám klén v hlavě až to bolí :shock:
Já nakládám každé rok 45 kg zelí a baštím to furt, aj místo okurků udělám zelný salátek s cibulkou a ty takhle :?:
Písni prosím v čem to kyselý zelí vadí kloubům a co má společnýho s cholesterolem? Já myslel že právě ten špatné cholesterol to zelí omezuje :dknow:
Teda šťávu ze zelí nepopíjím páč to po vykvašení předělávám do sklenic.... Ale zelíčko ujídám furt :laugh:
Díky
H.v.

Batles
Zasloužilý člen
Dal: 284 poděkování
Dostal: 709 poděkování

Příspěvek od Batles »

Kašli na klén v hlavě, dyž jíš zelí :D
Řeč je vo šťávě :P - exelentní podíl sodíku :bhead:

kutil
Zasloužilý člen

Příspěvek od kutil »

UF, to se mi ulevilo :oops:
Brambory a zelé, živobytí celé :) , k tomu kósek domácího uzeného a :pivko:
To nemá chybu :laugh:
Díky za bleskovou odpověď
H.v.

PS- nevím jestli to patří sem, ale palo mi poradil podpořit hřebíčkovou kůru Betainem nebo PMS (betain s chloritanem v prášku).
Fantastický výsledky, lépe se to snáší a vstřebává :roll:
Betain podpoří tvorbu HCl a tím hřebíčkem se tolik nebrká, žádný těžký žaludek, prostě nic ;)
Enem tak hodinku po vzití hřebíčku moc nejíst, s tím jídlem se to trochu hádá .....

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: HCl terapie — základní fakta

Příspěvek od Slavek Krepelka »

poota píše:
LenkaX píše:.. Zní to logicky ne ?
Mně tedy moc ne :(
Kyselina citronová je jinak "silná", než chlorovodíková.
MMS1 aktivuješ chloritan 1:1 s 50%ní kyselinou citronovou.
VMS aktivuješ chloritan 1:1 s 1,75%ní kyselinou chlorovodíkovou.
Tím mi vychází, že pokud dojde ke zhruba stejné aktivaci, tak se 50%ní citronová v účinku rovná 1,75%ní chlorovodíkové.

Zdravím - poota
To může mít víc co dělat s reaktivitou, než poměrem. Otestoval jsem chloritan (MMS1) s 10% citronovou 1:1 a vyšlo to po nějakých 10 minutách na 6pH. Z toho mi plyne, že míchání pana Humbla je velice na straně přesycení kyselinou citronovou. CDS mi vychází na 7pH, takže v něm ta kyselost není. Ještě to zkusím doladit na 7pH s citronovou, abych věděl, kde je poměr neutrální a taky si zjistím, kde je neutrální poměr chloritanu s HCl. Musím!

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Lenca
Stálý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 6 poděkování

Příspěvek od Lenca »

ppeka píše:Jaký vliv na hladinu žaludeční kyseliny má šťáva z kysaného zelí? Odborníci na zdravou výživu hlásají, že je přímo lékem pro žaludek.ppeka
Tak já jsem se dočetla o přímo léčebném účinku na žaludek pouze u šťávy z ČERSTVÉHO zelí!

Herbář léčivých rostlin Janča-Zentrich:
Šťáva, zvláště z bílého zelí, vykazuje skutečně mohutný hojivý účinek na žaludeční a dvanácterníkové vředy a na záněty trávicí trubice včetně žaludku..... :baby:
Při žaludečních vředech hlávky zelí o minimální hmotnosti 1 kg nakrájíme, nakrouháme a rozmixujeme. Vytlačíme šťávu a dáme do chladničky, kde ji skladujeme při teplotách kolem 5´C. Užíváme 5x denně 100g až 200g (běžnou skleničku), před jídlem. Pokud chceme účinek zvýšit, přidáváme do každé dávky asi 50g šťávy z celeru. Celá léčba vředů trvá průměrně 7-9dní.

Kysané zelí je jemným projímadlem a působí protikřečově.

Zelí obsahuje glycidy, karotenoidy, řadu vit. skup. B, vit. C, biotin, vitaminy K a P, kyselinu nikotinovou a zvláštní protivředový faktor, zvaný též vit. U. Z minerálních solí je přítomen především raslík, vápník, sodík, hořčík, železo, ve stopovém množství také stříbro, cín, molybden, nikl a vanadium, dále volné aminokyseliny, blíže nedefinované glykosidy a mnoho enzymů, organické kyseliny, jód, cholin, inulin a řada dalších látek a mikroelementů.

jberanek.j
Nový člen
Dal: 1 poděkování

Re: HCl terapie — základní fakta

Příspěvek od jberanek.j »

Ahoj Slávku,dva večery tady studuji všechny příspěvky,jak jsi mi radil,ale stále mám málo informací. Tvé přeložené články z kraje tohoto vlákna mi nejdou otevřít,hlásí to že odkaz neexistuje,takže nevím,kde se tato metoda používá a jak. Píšeš,že se ředí 1/1500 32% hcl s destilkou. To by mělo znamenat třeba 1 ml hcl a 1500ml dest. a pak mohu odlejt 10ml a aplikovat bud rovnou do žíly nebo naředit ve fýzáku a nakapat do žíly,ale jak často a jak dlouho. Zatím jsem fyzicky OK, můžu dělat na zahrádce i běžné domácí práce, takže se snažím něco dělat dokud jěště můžu a má to smysl,proto jsem ihned po chemo začal s MMS. Takže o této metodě vážně přemýšlým,je jenom škoda že to tady ještě nikdo nevyzkoušel. Jo a jaká je to ta 32% koncentrace hcl -lékařská nebo chemická(v tomto se absolutně nevyznám). Jinak obdivuji množství a fundovanost Tvých příspěvků na několika vláknech. Pokud mi můžeš toto trochu polopatě vysvětlit, byl bych Ti vděčný. Zdravím Jirka

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“