Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Teplovzdušný solární panel
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 165 poděkování
- Dostal: 131 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Teplovzdušný solární panel
Ďakujem za informácie. Určite z nich niečo použijem.
Žiť, to je tá najvzácnejšia vec na svete, pretože väčšina ľudí len existuje.
Armstrong-Elixir_zivota.pdf
Partykova.pdf
Perfektné fórum pre každého kto sa chce naučiť programovať
Partykova.pdf
-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Ešte ma napadlo, či bolo v tvojom prípade potrebné dávať na stenu dosku. Asi by stačila aj tá čierna fólia. Neviem síce pri akej teplote sa deformuje polystyrén, ale na fasáde je ošetrený tenkou omietkou a to by určite bolo v pohode. Teda náklady na kolektor by sa o niečo znížili. Asi by bol problém ten kolektor pripevniť k stene, keď je zateplená, záleží na jeho váhe.
Má s tým niekto praktické skúsenosti?
Má s tým niekto praktické skúsenosti?
Partykova.pdf
Partykova.pdf
-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Ešte jedna otázka:
Citujem: "Automatická žaluzka je sice na 220 v vevnitř je thermoaktuator..."
Aj po dlhšom hľadaní som na nete nenašiel samostatnú automatickú žalúziu, len žalúziu s ventilátorom. Môžeš sem dať odkaz na tú tvoju?
Citujem: "Automatická žaluzka je sice na 220 v vevnitř je thermoaktuator..."
Aj po dlhšom hľadaní som na nete nenašiel samostatnú automatickú žalúziu, len žalúziu s ventilátorom. Môžeš sem dať odkaz na tú tvoju?
Partykova.pdf
Partykova.pdf
-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Z tu získaných informácií som vytvoril návrh teplovzdušného kolektoru:
Napíšte prosím svoje návrhy na jeho vylepšenie.
Napíšte prosím svoje návrhy na jeho vylepšenie.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Partykova.pdf
Partykova.pdf
-
- Nový člen
- Dostal: 1 poděkování
Čau
tu je odkaz http://www.zbozi.cz/?q=ventil%C3%A1tor% ... ejlevnejsi
Ventilátorů je dost
Tu žaluzku bez ventilátoru samozřejmě nekoupíte ta se musí vykuchat, ale pc vetilátor stál 20 ku, tak mě to nemrzelo jenom je to docela pracné to výstříhat nůžkama na plech.
Osobně bych, po zkušenostech šel do většího ventilátoru než je 100 mm. při teplotě kterou mám v kolektoru 65°C + min 125 mm spíš 150mm a stejně potřebujete 2 žaluzie jednu dovnitř kolektoru a druhou do místnosti s ventilátorem, aby neutíkalo teplo večer zase ven. Ztráty v noci by tak mohly být větší než zisky přes den. To jsem zkoušel taky ošidit, ale pohořel jsem.
To připevnění lexanu mám udělané přes takové spony, které se používají v automotive výrobě. Mají M5 závit
a dá se proto použít pokovený šroubek s metrickým závitem.
Až budu mít čas sponku nafotím
tu je odkaz http://www.zbozi.cz/?q=ventil%C3%A1tor% ... ejlevnejsi
Ventilátorů je dost
Tu žaluzku bez ventilátoru samozřejmě nekoupíte ta se musí vykuchat, ale pc vetilátor stál 20 ku, tak mě to nemrzelo jenom je to docela pracné to výstříhat nůžkama na plech.
Osobně bych, po zkušenostech šel do většího ventilátoru než je 100 mm. při teplotě kterou mám v kolektoru 65°C + min 125 mm spíš 150mm a stejně potřebujete 2 žaluzie jednu dovnitř kolektoru a druhou do místnosti s ventilátorem, aby neutíkalo teplo večer zase ven. Ztráty v noci by tak mohly být větší než zisky přes den. To jsem zkoušel taky ošidit, ale pohořel jsem.
To připevnění lexanu mám udělané přes takové spony, které se používají v automotive výrobě. Mají M5 závit
a dá se proto použít pokovený šroubek s metrickým závitem.
Až budu mít čas sponku nafotím
-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Mám to chápať tak, že treba aj otvor v stene zväčšiť na 125 - 150mm? Tým pádom tam použiť aj ventilátor s väčším výkonom?jiri1975 píše:...Osobně bych, po zkušenostech šel do většího ventilátoru než je 100 mm. při teplotě kterou mám v kolektoru 65°C + min 125 mm spíš 150mm...
Partykova.pdf
Partykova.pdf
-
- Nový člen
jj
Otvor musí být určitě větší. Dá se pak použít menší počet otáček ventilátoru a je to samozřejmě tišší a o to přece jde.
V tom velkém kolektoru mám také dva ventilátory a snížil jsme tím teplotu v kolektoru asi o 8°C.
Ale měl jsem již nakoupené 100 mm tak jsem do toho už nechtěl více investovat.
Tady je ta sponka. ten sádrokartonový profil je z tenkého plechu a samořezka by tak špatně držela
tak jsem použil jako výstuhu tyto sponky a funguje to dobře.
Otvor musí být určitě větší. Dá se pak použít menší počet otáček ventilátoru a je to samozřejmě tišší a o to přece jde.
V tom velkém kolektoru mám také dva ventilátory a snížil jsme tím teplotu v kolektoru asi o 8°C.
Ale měl jsem již nakoupené 100 mm tak jsem do toho už nechtěl více investovat.
Tady je ta sponka. ten sádrokartonový profil je z tenkého plechu a samořezka by tak špatně držela
tak jsem použil jako výstuhu tyto sponky a funguje to dobře.
-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Díky Jirko, výborný nápad.
Teraz ma napadlo či to potom dobre tesní alebo si použil aj nejaké tesnenie na obvode panelu.
Teraz ma napadlo či to potom dobre tesní alebo si použil aj nejaké tesnenie na obvode panelu.
Partykova.pdf
Partykova.pdf
-
- Nový člen
Těsnění jsem použil takové co jsem měl doma už asi 15 let ještě z dob co jsem jezdil po montážích.
1cm široké a 0,5 cm vysoké. dál jsem ho kolem celého panelu i na každou příčku.
A ze solárního článku jsem kvůli lepšímu proudění vzduchu v kolektoru sundal 2 strany rámečku. Ten rámeček má tak 3 cm a vadil by proudění.
Pokud budete mít nějaké starosti při stavbě napište a dáme hlavy dohromady a něco snad vymyslíme.
1cm široké a 0,5 cm vysoké. dál jsem ho kolem celého panelu i na každou příčku.
A ze solárního článku jsem kvůli lepšímu proudění vzduchu v kolektoru sundal 2 strany rámečku. Ten rámeček má tak 3 cm a vadil by proudění.
Pokud budete mít nějaké starosti při stavbě napište a dáme hlavy dohromady a něco snad vymyslíme.
-
- Nový člen
- Dostal: 6 poděkování
náhodou jsem našel tuto stránku a opravdu dost mne zaujala tento způsob přitápění mne tak učaroval že se do toho pustím ale nejdřív se zeptám
zatím to dám na dílnu kde mohu laborovat,sehnal jsem vakuové dvojsklo celkem 3m2 rám je mi jasný ale co použít šamatové cihly na zadní stěnu--někdo zde navrhoval kachle z krbu--nahřeje se to a pak to nějakou dobu topí ikdyž není sluníčko ,jen škoda že to u mého domu nejde na stěnu je z opuky a stěna je na slunci jen krátce tak asi pujde na střechu ale nejdřív ten první pokus na dílnu,mam tam břizolit ten bych asi nastříkal na černo ale pokud bych tam dal ty šamotky tak by to mohlo být efektivnější co vy na to jako už zkušení,otvor asi 120mm větrák jsem zatím nesehnal ale taky bude --zatím na trafo a regulaci tepla z panelu otázka je hlavně na ty šamotky
dík Martin
zatím to dám na dílnu kde mohu laborovat,sehnal jsem vakuové dvojsklo celkem 3m2 rám je mi jasný ale co použít šamatové cihly na zadní stěnu--někdo zde navrhoval kachle z krbu--nahřeje se to a pak to nějakou dobu topí ikdyž není sluníčko ,jen škoda že to u mého domu nejde na stěnu je z opuky a stěna je na slunci jen krátce tak asi pujde na střechu ale nejdřív ten první pokus na dílnu,mam tam břizolit ten bych asi nastříkal na černo ale pokud bych tam dal ty šamotky tak by to mohlo být efektivnější co vy na to jako už zkušení,otvor asi 120mm větrák jsem zatím nesehnal ale taky bude --zatím na trafo a regulaci tepla z panelu otázka je hlavně na ty šamotky
dík Martin
-
- Nový člen
Tak jsem náhodou našel toto téma a tak mne to učarovalo že budu stavět tu Trombeho stěnu jen trochu menší podle zdi,
mám ale dotaz jak zde už někdo psal co dát na zeď šamotové cihly ,mam na zdi je břizolit a tak se nabízí možnost přes den nahřát šamot a pak by mohlo chvilku hřát až slunce nebude svítit ,rám je mi asi jasný,sklo jsem sehnal vakuové dvojsklo,větrák zatím na 220V ale nemám tolik teploměrů abych mohl měřit vše okolo,mám zatím jen nákres tak pokud někdo bude mít nějaký návrh nebo radu budu rád
dík Martin
mám ale dotaz jak zde už někdo psal co dát na zeď šamotové cihly ,mam na zdi je břizolit a tak se nabízí možnost přes den nahřát šamot a pak by mohlo chvilku hřát až slunce nebude svítit ,rám je mi asi jasný,sklo jsem sehnal vakuové dvojsklo,větrák zatím na 220V ale nemám tolik teploměrů abych mohl měřit vše okolo,mám zatím jen nákres tak pokud někdo bude mít nějaký návrh nebo radu budu rád
dík Martin
-
- Nový člen
Tak jsem čekal že můj příspěvek se hned ukáže ale muselo se to schválit tak jsem to napsal dvakrát
no nečekal jsem na nic a pustil jsem se do práce sehnal jsem profil na sádrokarton pár šroubů u hurá mam hotovo,zadní stěna břizolit natřený na černo a izolace tvrzený polistyren,větrák nakonec z počítače a spínání podle teploty,první dojem jupí maká to a vyšlo to i levně,pár věcí jsem koupil ale vše něco stojí takže když se do toho někdo pustí tak držím palce ,
sice to asi není Trombeho stěna ale spíš teplovzdušný kolektor ale budu ještě trochu laborovat a už mám v plánu že udělám něco podobného na střechu domu
no nečekal jsem na nic a pustil jsem se do práce sehnal jsem profil na sádrokarton pár šroubů u hurá mam hotovo,zadní stěna břizolit natřený na černo a izolace tvrzený polistyren,větrák nakonec z počítače a spínání podle teploty,první dojem jupí maká to a vyšlo to i levně,pár věcí jsem koupil ale vše něco stojí takže když se do toho někdo pustí tak držím palce ,
sice to asi není Trombeho stěna ale spíš teplovzdušný kolektor ale budu ještě trochu laborovat a už mám v plánu že udělám něco podobného na střechu domu
-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,akú tam dosahuješ teplotu?
Partykova.pdf
Partykova.pdf
Ahoj, taky přemýšlím o výrobě a mám dotaz. nestačila by místo plechovek hliníková žaluzie stříknutá na černo? http://www.akpa.cz/images/upload/Loco.jpg
Ahoj, taky uvažuju o výrobě a mám dotaz. jak by to fungovalo kdyby místo plechovek byla černá alu žaluze? ?