NAVAR píše:To že "mne chcípla koza tak budu chtít aby sousedovi taky chcípla koza" je taková česká vlastnost. Takže když sousedovi fakt "chcipne" o to větší si dám pozor na svoji, obzvláště když vím jaký soused je.
Ovšem zde vůbec nejde o příslovečný mechanismus koza - soused.
Jelikož se o nejrůznější techniku zajímám a mám i určité zkušenosti s úpravami spalovacích motorů, náhradními palivy a podobně, musím samozřejmě i znát určité nové trendy. A mezi trendy samozřejmě jako realista musím zařadit vše, co se objevuje - tedy i všelijaké vyvíječe a bubléry.
Pochopitelně musím zaujímat i stanoviska ke všemu, co se kde objeví. Nejenže se mě neustíále někdo ptá, co jak má upravit či co doporučuji či nedoporučuji, ale píšu občas i své poznatky na různá fóra a odborné diskuse. Rozhodně si nemohu dovolit lhát či někoho záměrně mást či doporučovat věci, které prokazatelně nejsou správnou cestou.
Jestliže pak vidím, že někdo provádí nesmyslné či dokonce nebezpečné úpravy, je pouze otázkou mé technické cti jej na omyly upozornit.
V případě zmíněných "udělátek", jež jsou na tomto fóru zhusta probírána a doporučována jsem již natolik zorientován, že obvykle snadno dohledám i zdroj či návodce, který dotyčného k montáži onoho zařízení přivedl. A jelikož vím, kdo se prodeji podobných zařízení zabývá a vím, o jaké jde obvykle lidi z hlediska morálky, považuji za správnopu věc postoupit až tak daleko, že pokud se prvotní soukromé upozornění míjí účinkem, využiji metod dalších.