Elektro píše:Keď som bol ešte výjazdový hasič, tak ma naša doktorka silou mocou presviedčala na vegetariánstvo. Samozrejme som sa jej opýtal, či chce aby som zomrel a či vie, čo obnáša práca hasiča pri výjazde. Ja som oddolal aj napriek jej ďalšiemu presviedčaniu. Nakoniec som sa dopočul, že bola tri týždne v nemocnici na nasledky jej vegetariánstva. Na ďalšej ročnej kontrole sme sa znova stretli a o vegetariánstve nepadlo ani slovo. Nechcel som byť zlomyseľný, tak som sa jej na to ani neopýtal. Ale jej averzia k môjmu fajčeniu vydržala a vždy som si musel vypočuť jej prednášku. Ale aspoň ma tá prednáška upokojila, lebo som vždy mal pri nej tlak 110/70. Skrátka a jasne na záver. Človek je všežravec a nie vegetarián. Žiaľ bohu v dnešnej dobe sa prežierame všemožnými mäsovými pochúťkami a to je tiež nie dobré. Treba sa držať hesla, že všetkého veľa škodí. Dva možno tri krát do týždňa mäsitá strava neublíži. Keď budeme všetko ťahať do extrémov, budú aj extrémne reakcie. Toto je môj názor a za 57 rokov sa mi aj potvrdil. Samozrejme týmto príspevkom neberiem a nevnucujem nikomu názor s opačným tvrdením.
Želám príjemný večer
Nebyla nemocná nejspíš z toho, že nejedla maso, ale z toho, že jedla mouku, a to zcela jistě rafinovanou, spolu s cukrem rafinovaným, spolu se solí rafinovanou a další svinstva, kterým se říká jidlo .... nebo to jsou snad zdravé potraviny??? A toto je zkrátka a jasně ZÁVĚR, ale bylo potřeba její nemoc na něco svést, možná ji mudrlanti nedovedli pojmenovat, tak udělali závěr " nemoc z vegetariánství ", no možná, kdyby to maso jedla, tak by zkončila ve špitále o něco dříve jak za rok ... možná
TAkže při další kontrole už jako začla jíst maso a uzdravila se? To by mě fakt zajímalo a nebyla by v tom ani trocha zlomyslnosti.
A ty když " fajčíš " z toho nemáš strach že umřeš? Tak bez masa umřeš a z fajčení budeš zdravý???
( a to už je z mojí strany škodolibá ironie ).
Člověk je všežravec ???? Vážně ? Porovnej si trávicí soustavu člověka s masožravými tvory, už to mluví samo o sobě - délka střeva, navíc člověk znehodnocuje maso tím, že ho vaří, to je pažravost, maso nejí pro potřebu, ale z chutové rozmlsanosti, masožraví tvorové mají uzpůsobeny orgány k lovu - drápy, tesáky, zobáky, mají mnohem agresivnější složení trávicích kyselin, nebot svoji kořist žerou včetně peří, kostí a podobně. Zažívacím procesem
a rozkladem masa na jeho původní aminokyseliny se tvoří v těle člověka velké množství kyseliny močové. Ve skutečnosti přijmou však naše molekuly enormní množství této kyseliny močové, která nakonec tvoří
špičaté, ostré krystalky .které způsobují bolesti známé jako revmatizmus, neuritis, ischias, dnu a některé
nemoci jater. Bílkoviny se vařením ničí, tak mi prosím tě řekni, co dává maso našemu organismu? Vitamíny? Tak ty jsou snad i v jiných pokrmech ( třeba uměle dodané do super zdravého margarínu flora, rama apod.
) Co takhle kasein, který maso ( hovězí ) obsahuje - je zdravý?
Vždyt současný režim nás učí a nutí žrát samé uměliny, náhražky, ale to snad ani nikomu nedochází, zvířata jsou krmeny růstovými hormony, atb, kukuřicí přímo do bachoru, zelen to fakt nevidí ani z rychlíku, jsou chovány ve velkochovech mnohdy v šílených podmínkách, o zabíjení už ani nemluvím ..... tak co je kurňa na takovým mase zdravýýý
( jestli se tomu " křehčenýmu " humusu vůbec říkat maso dá )
Jo, a tohle se shrnutí od Cina se mi líbí
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... vec#p81841