Snad to vyšlo a jde o nové vlákno které zakládám jako eventuelní sbírku argumentů, které se staví proti ortodoxním vysvětlením a teoriím. Ůčelem je mít vlákno, kam se dají přehazovat a kde se dají dále rozebírat odbočení od témat z jakéhokoliv vlákna zabývajícího se fyzikou a chemií coby prostor k další diskuzi, aby se neplevelilo mimo téma jinde a bylo to pohromadě.
Začnu tímto. Přetaženo z vlákna Diskuze k seriálu o magnetech
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 454#p96454
Nazdar Huhu,huhu píše: sranda totiž je, že po jednom drátu jde z různých zdrojů ( třeba baterií ) posílat proti sobě různé elektrony. Logicky by se měly srazit. ale ne, v jednom drátu jde 220V napájení, internet, zvonek, domácí telefon a každý elektron ví, kam má dorazit Že by měli zemědělci z jihu pravdu s tím filtrováním jaderné energie ?? :DDDD Asi ne, protože se musí odfiltrovat brum. svody, přeslechy. Ale ta představa, že volné elektrony nezabloudí, nesrazí se, ta mě baví
S tím srážením elektronů mne to tedy ještě nenapadlo jako argument proti elektronové teorii elektrického proudu, ale máš recht. Díky. Tímto jsi mi připoměl mé ranné fyzikální mládí. Jako malej kluk na táboře jsem mimo jiné spekuloval nad tím, jestli se dva křížící se šajny ze dvou baterek od sebe odrážejí, nebo se prolínají. Eventulně jsem kápl na to dát před jednu červený trenýrky a dospěl jsem k závěru, že se prolínají. Když mi pak po pár letech fyzikář na devítce začal lít do hlavy něco o fotonech, poněkud to posílilo mou nedůvěru k tomu, co se musím našprtat. Nicméně, co se týče fotonů, eventuelně jsem vykoumal, že jsou skutečně podstatou světla, ale nejsou hmotnými částicemi. Nicméně počítání fotonů fotonovými detektory považuju za snění. Jde o elektrické nabuzení materiálu světlem a k nabuzení do momenzu výboje, tedy "kliknutí" detektoru je otázkou podobnou nabití a vybití kondenzátoru. Není boha, aby se kliknutí daly paušalizovat ať už jako dopad jednotlivých fotonů, nebo určitého množství fotonů. Zde narážíme na problém většiny měření a výzkumných výsledků, které jsou nám tlučeny do hlav. Měření je skoro vždy závislá na nějaké teorii a pokud je teorie špatná, což se snadno pozná podle toho, že že se proti ní staví praktická pozorování zvaná paradoxy, jsou publikované závěry taky špatně.
Elektron nejspíše taky existuje, ale ne podle Thompsona atd. a definitivně neexistují jako hopkavý, či jakýkoliv tok jakýchsi částic vodičem zodpovědný za fenomén zvaný elektrický proud. Definitivně se dá pokládat za elektron valenční spojení, ale to, co se honí urychlovačema, je už něco jiného a stejně tak to co lítá z katodové trubice na obrazovku a co se dá nepřímo pozorovat třeba v bublinové nebo kouřové komoře, je už jiná bestie.
Ahoj, Slávek.