Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Dobré srdce Krnova - QR platba na účet města Krnova - Pomoc postiženým při povodních. Více zde...

Mikrobi jako pomocníci + pH těla.

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět

Myslíte, že bychom měli za každou cenu likvidovat bakterie?

ano
8
15%
ne
47
85%
 
Celkem hlasů: 55

Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: Mikrobi jako pomocníci + pH těla.

Příspěvek od hanka »

Ahoj abule,
zdroj svých informací samozřejmě prozradím - bude na konci tohoto anebo příštího pokračování - uvidím, jak mi to vyjde s místem, nechci v jednom článku nahustit hodně informací, proto to rozděluji - ale už se blíží závěr, tak prosím ještě o chviličku strpení ;) .
Zdravím, Hanka.


Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: Mikrobi jako pomocníci + pH těla.

Příspěvek od hanka »

TŘI K: KYSELINY, KREV, KANDIDA

Povím vám několik dobrých a špatných zpráv a začnu špatnými.
Již víte, že základní a nejdůležitější koncepcí je acidobazická rovnováha v organizmu, a především v krvi, proto začneme právě tím. Poté si vysvětlíme škodlivé následky překyselení organizmu: povíme si o choroboplodných zárodcích, jimž se v takovém prostředí ohromně daří, tedy bakteriích, kvasinkách (konkrétně kandidě, jak je uvedeno v názvu kapitoly), nižších houbách a plísních.

K jako kyseliny

Vycházíme z předpokladu, že pro lidský organizmus je ze všech rovnovážných jevů nejdůležitější rovnováha mezi kyselým a zásaditým (alkalickým). Organizmus dělá všechno proto, aby udržel náležité, mírně zásadité vnitřní prostředí. Je však zcela běžné, že v tkáních převažuje sklon ke kyselému prostředí. Tato nerovnováha zatěžuje organizmus a otevírá dveře potížím a nemocem. Překyselení tělesných tekutin a tkání je živnou půdou všech nemocí a obecně i příčinou všech stavů tělesné a duševní „nepohody“. Pouze v tomto stavu je organizmus vnímavý vůči choroboplodným zárodkům, protože ve zdravém, mírně zásaditém prostředí se nemají kde uchytit. Kyselé prostředí je mimoto i projevem všech nemocí. Stručně řečeno dobrý zdravotní stav je podmíněn řádnou acidobazickou rovnováhou. Jediný způsob, jímž to lze zajistit, je vhodná strava.

Vztah mezi kyselinami a zásadami kvantitativně vyjadřuje škála od 1 do 14 označovaná jako faktor pH. Neutrální pH má hodnotu 7. Hodnoty nižší než 7 charakterizují kyselé a hodnoty vyšší charakterizují zásadité neboli alkalické roztoky. pH je v podstatě nepřímý ukazatel koncentrace vodíkových iontů (pozitivně nabitých molekul) v daném roztoku. Není však třeba zabíhat do podrobností. Stačí vědět, že oba druhy chemických látek – kyseliny a zásady – jsou protikladné, a když se smíchají v určitém poměru, navzájem se vyruší, takže výsledné pH je neutrální. K neutralizaci jakéhokoli množství kyseliny je v krvi zapotřebí přibližně dvacetinásobné množství zásaditých látek, a proto je lepší a jednodušší udržovat rovnováhu, než ji stále znovu a znovu pracně získávat.

K jako krev

Stejně jako musí být na hodnotě 36,9 °C udržována tělesná teplota, musí být pH krve trvale na hodnotě 7,365 – fyziologické pH je tedy velmi mírně zásadité. (Lékaři sice akceptují pH až do 7,4, ale to už je problematické, jak uvidíte později.) Můžeme měřit i pH moči a slin, ale nejdůležitější je krev, jejíž pH musí zůstávat ve velice úzkém rozmezí. Jednotlivá prostředí v organizmu však mají na pH různé požadavky. Krev a tkáně například musí být mírně zásadité, ale obsah tlustého střeva by měl být mírně kyselý, moč rovněž mírně kyselá nebo neutrální. pH slin velice kolísá. Hodnoty pH moče jsou nejlepším ukazatelem toho, co se děje ve vnitřním prostředí, ale nejsou vždy úplně přesné. pH krve je spolehlivější, a tudíž lepší indikátor vnitřních podmínek.

Nemoc je téměř vždy výsledkem velkého nahromadění kyselin, zatěžujících mechanismy udržující normální pH tou měrou, že vyvolají v organizmu příznaky nemoci. (Nemoc mohou způsobit i toxické vlivy vnějších zdrojů, ale je to mnohem vzácnější.) Příznaky mohou být projevem takového zatížení, nebo také známkou úsilí organizmu o vyrovnání pH. Příznaky více či méně zjevné v závislosti na stupni a rozsahu zátěže. Zatěžujeme se sami přemírou kyselin ve stravě, kterou jíme na základě vlastního svobodného rozhodnutí. Jestliže to pochopíme, můžeme se rozhodnout jinak.

Na udržování křehké acidobazické rovnováhy se podílejí všechny fyziologické regulační mechanismy organizmu (včetně dýchání, oběhu, trávení a tvorby hormonů). Tělo velké výkyvy acidobazické rovnováhy netoleruje. V časném stadiu zatížení regulačních mechanismů bývají příznaky mírné a patří k nim typicky kožní vyrážky, bolesti hlavy, alergie, častá nachlazení a chřipky a záněty vedlejších dutin nosních. Jestliže nutnost nadměrné kompenzace narušovaného pH pokračuje, dochází k závažnějším poruchám. Oslabené orgány a systémy naruší funkci štítné žlázy, nadledvin, jater atd. Pokud má pH tkání sklon k přílišnému přechylování na kyselou stranu, dostupnost kyslíku klesá a buněčný metabolismus ustává. Jinými slovy – buňky odumírají a člověk pomalu umírá.

K poklesu pH proto nesmí nikdy dojít. Organizmus se tomu brání tím, že pokud přijímáme příliš mnoho kyselin, začne krev odebírat alkalizující minerály z tkání, aby vzniklou situaci vyrovnala. Při neutralizaci či detoxikaci silných kyselin hrají roli především sodík, draslík, vápník a hořčík. Reakcí těchto minerálů s kyselinami vznikají méně škodlivé látky, které tělo může vyloučit.

Ve zdravém organizmu jsou dostatečné rezervy alkalizujících minerálů, aby vyhověly neodkladným požadavkům. Je-li jich však ve stravě málo nebo jejich zásoby nízké, jsou získávány, kde se dá – uvolňovány z kostí (vápník) nebo svalů (hořčík) – kde jich je samozřejmě zapotřebí. To ovšem vede k následnému nedostatku – a tím i k projevu řady různých příznaků.

To je ovšem špička ledovce. Jakmile je přetížení kyselinami tak velké, že je regulační mechanismy krve nestačí vyrovnávat, ukládají se nadbytečné kyseliny v tkáních. Lymfatický systém (obsahující složky imunitní soustavy) neutralizuje vše, co je možné neutralizovat, a všeho ostatního se zbaví. Bohužel, „zbavit tkáně kyselin“ znamená vrátit je zpět do krve, což vytváří bludný kruh, v němž je spotřebováno stále více alkalizujících minerálů, které pak chybí při běžných funkcích, a mimo to zatěžuje játra a ledviny. Při přetěžovaném lymfatickém systému nebo narušené funkci lymfatických cév (což je stav často zapříčiněný nedostatkem pohybu), se kyselé látky hromadí v tkáních.

Neustálé značné narušování pH krve vede k podrážděním a zánětům a je živnou půdou pro nemoci. Akutní či opakující se onemocnění jsou vyvolávána buď snahou organizmu mobilizovat rezervy minerálů zabraňujících poškození buněk, anebo neodkladným úsilím o detoxikaci vnitřního prostředí. Tělo se například zbavuje kyselin kůží, což se projevuje chorobami a příznaky, jako jsou ekzém, akné, nežity, bolesti hlavy, svalové křeče, bolesti, otoky, podráždění či záněty. Jestliže jsou všechny možnosti neutralizace či eliminace kyselin vyčerpány, objevují se chronické potíže.

Kyselých odpadních látek se organizmus zbavuje plícemi nebo ledvinami. Je-li odpadních látek nadbytek, hromadí se v různých orgánech, včetně srdce, slinivky břišní, jater a tlustého střeva nebo se ukládají v tukové tkáni na prsou, bocích, stehnech, břiše – a v mozku. Proces rozkladu a likvidace kyselých odpadních látek můžeme považovat za „proces stárnutí“.


Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
james
Nový člen
Příspěvky: 5
Registrován: pon 19 dub 2010 10:21
Bydliště: Mlada Boleslav
Dal: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Mikrobi jako pomocníci + pH těla.

Příspěvek od james »

Poznámka starého dědka.Osmózou destilku nevyrobíš,u nás kde teče voda z kohoutku o koduktivitě 1.300 mikrosimensů z ní osmóza udělá 200 a to na vyplavování usazenin z těla nestačí na to je opravu lepší destilka a nebo osmózovat nějakou měkčí vodu.Já jsem měl boreliózu,artritidu cukrovku s inzulínem ba i přetrhané kolení vazy - všechno je už za mnou stav kloubů jako ve třiceti letech (nepřeháním) a když to někomu vyprávím,tak si klepe na hlavu a věří jen ten ten,který mne pamatuje,jak jsem chodil půl roku o berlích.


Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Mikrobi jako pomocníci + pH těla.

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Nazdar Jamesi, mohl bys nám o tom povyprávět, prosím Tě?

Ahoj, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
jarda ovčák
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1252
Registrován: čtv 19 lis 2009 9:24
Bydliště: Svitavy
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

mno...

Příspěvek od jarda ovčák »

Nerad někoho opakuju nebo cituju, ale, nemohl bys jamesi opravdu přihodit kus osobních zkušeností či příběhu k dobru??
Tohle mne zrovínka zajímá, páč jsem s tou myšlenkou chvíli onanoval.A destilka je natolik kontraverzní, až běda. Takže povídej, nebudem ani dutat.....


„Kdybych byl postaven před rozhodnutí mezi zbabělostí a násilím, zvolil bych násilí.“ Gándí
james
Nový člen
Příspěvky: 5
Registrován: pon 19 dub 2010 10:21
Bydliště: Mlada Boleslav
Dal: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Mikrobi jako pomocníci + pH těla.

Příspěvek od james »

Děvčata a chlapci,Slávku,jardo,Palo,Haničko a ostatní ,všechny Vás zdravím.V poslední době čerpám vědomosti a slova která jdou ze srdce u p.Kolingera,u kterého kupuji také jediný žitný chléb ze kterého není cítit chemie a na to já mám opravdu nos,takže přeji příjemné počtení.http://www.kolinger.cz/images/stories/k ... sprave.pdf
Jardo,tu destilku piji vždy nalačno ráno ve čtyři hodiny,nebo jak se mi povede vzbudit,ale hlavně potom také min.dvě hod.nejím a to samé večer a tak dvakrát do měsíce se protahuji CARBOFITEM 10 tobolek,ale chce to vstát tak ve dvě v noci.Zdravím James-Jarda


early123
Starší člen
Příspěvky: 151
Registrován: úte 21 pro 2010 21:10
Bydliště: Piešťany,SR
Dal: 73 poděkování
Dostal: 70 poděkování

Re: Mikrobi jako pomocníci + pH těla.

Příspěvek od early123 »

Zdravím,

touto myšlienkou sa pohrávam aj ja,pôst s destilovanou vodou.Zatiaľ iba jeden raz som vyskúšal vypiť asi 1,5 litra destilovanej vody z lekárne,ale samozrejme jednorázovo to nemá efekt.Ináč mi celkom chutila.To že ma destilovaná voda zvláštne vlastnosti,tu nebudem vypisovať každý to tu vie.
Ináč v knihe:Šokujíci pravda o vode, sú uvádzané mnohé príklady vyliečenia ľudí destilkou.Kto by mal záujem pošlem,kniha je v pdf.


Boh s Vami


ivule
Stálý člen
Příspěvky: 38
Registrován: stř 18 lis 2009 20:48
Bydliště: Praha
Dal: 2 poděkování
Dostal: 4 poděkování

Re: Mikrobi jako pomocníci + pH těla.

Příspěvek od ivule »

tak jsem se nechala "starý dědku" vyhecovat - šla jsem hledat konduktometr. Právě jsem zastavovala osmózu. To, co vytékalo z hadičky, mělo 3 mikrosiemensy (opakuji: 3 - tři !!!) To je podle mě DESTILOVANÁ VODA.
To, co jsem dřív kupovala v lékárně, bylo mnohem, mnohem horší.
To, co skladuji (hmhm) doma - den nebo dva má 5 US. Ale já kupovala RO hlavně kvůli závadné vodě na chatě, pití destilky doma je "ze šetrnosti". RO v provozu být MUSÍ (membrána NESMÍ USCHNOUT).
Přece nebudu tu vodu vylévat. Taky, když vidím jak se Basenpulver špatně rozpouští, tak si ráda destilku polknu. Takže zkušenosti vám mohu napsat třeba v létě. Ale kontraverzního na destilce nevidím vůbec nic, zanesení jsme všichni, kyselí také - i malé děti mají pH moči kolem 5 ! A soli si doplňuji stejně, to co mi dává pražský vodovod, mohu oželet.
Dosud jsem měla filtr. konvici Brita a vodu upravovala v pyramidě, v mrazáku na ni neměla místo.
Koupila jsem i tibetské mísy, zatím se nenaučila ani na jednu hrát.Měla jsem potřebu hlavně "vody bez informací".
Což podle jednoho "vědoucího" voda z osmózy splňuje. Pro destilku jsem byla líná chodit, shánět vhodně balenou.
Ale piji ji asi 14 dní, dřív jsem ji neměla. Takže zkušenosti s destilkou krátké, ostatní mnohem delší.
Já byla nemocná 53 let, invalidní průkaz jsem loni spálila na dovolené ve Slovinsku, když mě mé milované obytné auto přistálo na opěrné zdi.
Tam mi to hned došlo: byl to trest za užívání průkazky a označení pro invalidy.

Následoval "román" - nakonec jsem ho vymazala.
Když jsem si naprogramovala zdraví, nemám užívat "berličky", které mi kdysi přidělila komise.
Už si nějak "vše" uvědomuji hned, jen se tím někdy ještě nedokážu HNED řídit.

Mějte se krásně, už se těším na další setkání.
Moc mě potěšil "novoroční" telefonát diabetika Honzy. Měl za sebou jen pár dní terapie, ale už radostí volal .......

tak ahoj Iva


Dobré věci se mají šířit, dobří lide poznávat
ivule
Stálý člen
Příspěvky: 38
Registrován: stř 18 lis 2009 20:48
Bydliště: Praha
Dal: 2 poděkování
Dostal: 4 poděkování

Re: Mikrobi jako pomocníci + pH těla.

Příspěvek od ivule »

Ještě jsem se vrátila, neodpověděla jsem Hance.
Hani, přes pět let NEBERU VŮBEC ŽÁDNÉ LÉKY.
Abych nelhala, nachladila jsem se loni cestou z Thajska (klimatizace na letišti) a poprosila doktorku o kodein, protože jsme měli lístek na koncert a nechtěla jsem tam rušit ostatní.
Ale vzala jsem jen jednorázově.
A jdu si zas dát do nosu (smrdí mě to furt) MMS. Jo, jinak po slabé lžičce sody ráno už pak během dne je moč v rozmezí 6,5 až 7,5. Na noc se okyselím ....může za to i to vínko, ráno zneutralizuji.
Ale snížení glykémie připisuji spíš MMS a hřebíčku (skořici), odkyselení však v žádném případě neuškodí ! A destilka podle mě taky ne. To jen na našem území (pokud vím) se považuje destilka za škodlivou.
KDO říká, že je škodlivá? Lékaři, kteří neléčí, pouze většinou PODÁVAJÍ LÉKY .... Ve výrobě léků jsem přes 20 let pracovala. Tehdy jsem ještě byla slepá a blbá. Ale "data" se dostávala do mozku a měnila se v "informace": LÉK=JED.
Čím jsou tedy lékaři, kteří podávají léky ? Děkuji Bohu, že jsem tu medicinu nevystudovala, mohla jsem mít "za sebou řadu poškozených". Někteří z nich dodnes věří, že dělají dobrou věc .....

P.S. mimo olivového oleje, který léta užívám na opalování i vaření .....jsem nyní najela na "kokosový program". Zatím krátká zkušenost, ale zprávy dobré a chutná mi. (pH jsem zatím neměřila.....haha)


Dobré věci se mají šířit, dobří lide poznávat
Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: Mikrobi jako pomocníci + pH těla.

Příspěvek od hanka »

james píše:.Já jsem měl boreliózu,artritidu cukrovku s inzulínem ba i přetrhané kolení vazy - všechno je už za mnou stav kloubů jako ve třiceti letech (nepřeháním) a když to někomu vyprávím,tak si klepe na hlavu a věří jen ten ten,který mne pamatuje,jak jsem chodil půl roku o berlích.
Díky za prima odkaz, jamesi, (už si ho tisknu) :) :good: . Ale nemysli si, že tím jsi se našich všetečných otázek zbavil ... ;) . Ten úspěch, který máš, nepřišel ze dne na den. Nějakou dobu a nějakým způsobem to probíhalo a mě by strašně zajímal ten průběh zlepšování, za jak dlouho asi jsi poznal, že už nemáš ten který problém, a hlavně mě zajímá ta cukrovka - jak dlouho jsi byl na inzulinu a jestli jsi měl problémy při vysazování inzulinu a jaké. Já o tom ještě nechtěla mluvit, abych to nezakřikla, ale snad nic nezakřiknu, když povím, že se záměrně odkyseluji teprve týden, ale jenom Tepperweinkou a stravu moc neměním (o přílišné zhubnutí nestojím) a už pozoruji změny v hodnotách glykémie :shock: ... zdá se mi to příliš brzo, možná si to jenom namlouvám ...
Ahoj, Hanka :lol:


Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: Mikrobi jako pomocníci + pH těla.

Příspěvek od hanka »

To jsem ráda, že jsi se ozvala, ivulko :) Díky za odpověď ... já pořád nemůžu uvěřit tomu, že bych mohla s cukrovkou skoncovat po tolika letech! No, udělám to po obě, RO sice nemám (ale už se začínám seznamovat, co to vlastně je), ale destilku z lékárny seženu lehce...
Na mě MMS1 (myslím na tu cukrovku) nezabíralo, na chvíli jsem si myslela že zabere MMS2, ale po pár dnech už zase nic a vrátilo se to zpátky na původní hodnoty ...hřebíček dodám.
Já se doktorům také vyhýbám jako čert kříži, na všechno jdu alternativou, ale toho diabetologa musím, což mě pořádně štve :evil:, :D
Ahoj, a ozvi se zase :lol: . Hanka


Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: Mikrobi jako pomocníci + pH těla.

Příspěvek od hanka »

K jako kandida

Kyselé odpadní látky vytvářejí živnou půdu pro velké množství mikroorganizmů s potenciálně škodlivými účinky, počínaje kandidou. Candida, česky kandida, je latinské označení pro rod kvasinek. Kvasinky a nižší houby (a blízce příbuzné plísně) jsou jednobuněčné rostlinné formy osidlující půdu, vzduch a vodu. Jsou všudypřítomné. Symbiózní kvasinky rodu candida se běžně nacházejí v trávicím traktu. Bez nich bychom zemřeli. Velmi snadno se však mohou přemnožit a způsobit celou škálu potíží, od drobných neduhů přes chronická onemocnění až po fatální příhody. Nejběžnějšími nemocemi jsou kvasinková infekce pochvy u žen a moučnivka u dětí, kdy se kandida přemnoží v dutině ústní.

I když medicína tyto a celou řadu dalších chorob vyvolaných kvasinkami a nižšími houbami dobře zná, pravdou je, že v organizmu valné většiny lidí, kteří se stravují běžným způsobem, dochází k jejich nekontrolovanému růstu se značnými důsledky. Přemnožení kandidy však není jediným viníkem. Žijeme v záplavě „mikroforem“, mikroorganizmů, jako kvasinky, nižší houby a plísně, ale jsou zde i bakterie a viry. Netrápí nás jen samotné mikroformy, ale také jejich jedovaté výměšky – mykotoxiny a exotoxiny (mykes, řecky houby, exo je řecká předpona s významem vně, vnější, ven, toxin pochází z řeckého toxon a znamená jed). Mikroorganizmy produkují kyselé odpadní látky při metabolismu glukózy, bílkovin a tuků, čili stejných látek, které jsou zdrojem energie i pro lidský organizmus.

Kandida a další mikroformy nás nenapadají záměrně. Jen podle všech pravidel platných v přírodě využívají oslabených míst v organizmu, zachvacují je a vyžívají k množení. PŘEKYSELENÉ PROSTŘEDÍ jim nabízí ničím neomezené možnosti a jejich přemnožení pak nutně vede k poškození tkání a narušování fyziologických procesů. Živí se glukózou, která jim slouží jako zdroj energie, přičemž k vývoji a růstu využívají tuků a bílkovin (dokonce i nukleových kyselin, nosičů genetické informace!). Tyto organizmy nás doslova požírají zaživa! Odpadní látky (kyseliny) vylučují nejen do krve, ale i dovnitř buněk, čímž dále zatěžují celý organizmus.
Pro představu, jak značné může být potenciální poškození: během stovek milionů let, kdy jsou houby včetně kvasinek a plísní na Zemi, se vyvinuly do více než 500 000 různých identifikovatelných forem. A za celou tu dobu prodělaly jen velmi málo genetických změn. Zjevně je nepotřebovaly, jsou to dobře přežívající vynikající oportunisté, dokonale přizpůsobení své funkci. Z období prudkého růstu mohou přejít do stavu klidu i na tisíce let. (V teprve nedávno odkrytých egyptských hrobkách byly nalezeny živé spory.) Houby, včetně kvasinek a plísní, navíc produkují tisíce toxinů.
Bakterie, kvasinky, nižší houby a plísně samy o sobě příznaky nemoci nevyvolávají – jsou to jejich toxiny. Nemoci dokonce ani nespouštějí. Rozmnoží a projeví se pouze v oslabeném prostředí. Jak kdysi napsal Rudolf Virchow: „Komáři vyhledávají stojaté vody, ale příčinou stojaté vody v rybníku nejsou.“

Mikroorganizmy a jejich odpadní látky pak přímo či nepřímo přispívají k obrovskému množství příznaků. Většina nemocí, zejména chronických a degenerativních, vzniká poté, co došlo k přemnožení mikroforem. Mezi extrémy atletické nohy (plísňového onemocnění kůže nohou) a AIDS jsou choroby a poruchy způsobené přerůstáním kvasinek a nižších hub, jako diabetes, rakovina, ateroskleróza (ucpávání tepen), osteoporóza, chronická únava a další, včetně infekčních onemocnění přenášených z člověka na člověka. Nejčastějšími příznaky přerůstání mikroorganizmů jsou bolesti, infekce, únava a poruchy funkcí včetně nedostatečné činnosti nadledvinek a štítné žlázy, poruchy trávení, průjem, nadměrná touha po určitých potravinách, bolesti břicha, deprese, hyperaktivita, protispolečenské chování, astma, hemeroidy, nachlazení a chřipka, dýchací potíže, endometrióza, suchá kůže a svědění, moučnivka a další kvasinkové infekce sliznic a kůže, ustupující dásně, plísňová infekce nehtů rukou a nohou, závratě, bolesti kloubů, zkažený dech, zánětlivá onemocnění střev, pálení žáhy, sucho v ústech, PMS (premenstruační syndrom) a menstruační potíže, podrážděnost, otok víček, nedostatek sexuální energie, vyrážky a kopřivka, lupus, zvraty nálad, hormonální nerovnováha, kvasinková infekce pochvy, cysty a nádory, revmatoidní artritida, poruchy cítění, senná rýma, akné, plynatost, zácpa, nízká koncentrace cukru v krvi, brániční kýla, bolesti hlavy, apatie, nespavost, sebevražedné sklony, poruchy tělesné hmotnosti, poruchy paměti, bolesti svalů, alergie (na vzdušné a potravinové alergeny), pálení očí, roztroušená skleróza, porucha vstřebávání a infekce močového měchýře. A to jsme ještě nezmínili obecný a dnes tak častý stav, kdy se člověk „necítí dobře“. Viníky jsou nekontrolovatelný růst mikroforem a působení jejich kyselých toxických odpadů."

Podle knihy „pH zázrak“; Robert O. Young, Ph.D., Shelley Redford Young

:bye:


Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
james
Nový člen
Příspěvky: 5
Registrován: pon 19 dub 2010 10:21
Bydliště: Mlada Boleslav
Dal: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Mikrobi jako pomocníci + pH těla.

Příspěvek od james »

Zdravím a omlouvám se,že jsem nebyl k mání.Nejprve bych chtěl poděkovat Haničce za karmu,ale vůbec si ji nezasloužím jako fluktulant.
Ta cukrovka fakt asi vyléčit jde,protože jakmile se u mne ukázala,tak jsem rychle opustil "gaučing" udělal si lehokolo a všechno co vy a já tady máme našprtáno jsem začal uvádět do praxe snad nejvíce pomohla strava, destilovaná a osmotická voda a ovocné šťávy ty dokážou udržet PH i bez Teperwaina,ale jinak jsem inzulín "flákal" od začátku.Možná bylo dobré,že jsem po té artritídě chodil každé tři měsíce na krev a tak se to chytlo ihned v začátku a mohl se jim možná na ten izulín vykašlat.Tu destiku piji ráno již více než rok a jinak přes den osmotickou vodu,která má u nás z naší vody tak kolem 150 ms.Překvapuje mne Ivuško,že ji u Vás uděláš tak čistou ,asi Ti do toho již leze hodně měkká z kohoutku,jinak to není možné a zajímalo by mne kolik ms.opravdu má.Myslím,že na bolesti kloubů,zabrala asi nejvíc ta destilka,ještě před několika měsíci jsem si musel pro bolest nadzvedávat do postele levou nohu(kyčel),ale to už je opravdu pryč a pořadník v nemocnici jsem zrušil,včetně na pravé koleno.
Je toho samozřejmě spousta na psaní,ale popsat moje neduhy za posledních 50 let bych dnes asi nestihl,tak se mějte a věřte,že to bude lepší.Ahoj - jarmes-Jarda-dědek.


ivule
Stálý člen
Příspěvky: 38
Registrován: stř 18 lis 2009 20:48
Bydliště: Praha
Dal: 2 poděkování
Dostal: 4 poděkování

Re: Mikrobi jako pomocníci + pH těla.

Příspěvek od ivule »

stejným konduktometrem jsem měřila vodu z kohoutku: pohybuje se 200-250, destilka měla 35-50, voda z Podhajské 1788 uS....
Mám ještě multimetr, tím jsem neměřila - ale tam nebude taková přesnost podle mě jako na malém EC mini, který je právě na toto měření určen. Nemám důvod mu nevěřit ....
Jinak zdravím.... všechno jde - někdy to trvá déle.
Mě bolesti zad a od nich další odvozené "odcházely" 2,5 roku - to ale byl efekt lehátka Ceragem.....používám průběžně několik metod, nyní zkouším další, co má fungovat i "po konci civilizace" - když nepůjde proud, nebude tlaková voda - zkrátka třeba v lese nebo na zaradě pod stromem, příp. v posteli.
Možná se ozvu pak - nyní málo zkušeností - napovím: jedná se o nápady a zjištění Grebenikova - stáhla jsem si dokonce mnoho stran v ruštině a "louskám" a zkouším.
Ahoj všichni - smajlíky nevkládám, ani netleskám - prý jsou to "věci Ďáblovy". iva
(taky podpisovat se snažím mínuskami - malým písmem a tvrdohlavě tak vyplňuji dotazníky.)


Dobré věci se mají šířit, dobří lide poznávat
james
Nový člen
Příspěvky: 5
Registrován: pon 19 dub 2010 10:21
Bydliště: Mlada Boleslav
Dal: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Mikrobi jako pomocníci + pH těla.

Příspěvek od james »

Zdravím,takže je jasné,proč Ti z toho leze destilka,takovou "surovinu"bych u nás bral také.S tím mojím zdravím to není až zas tak OK trápí mne několik desetiletí růné svalové bolesti,nejvíce v oblasti břicha a v nemocnici mi do moč.cest při prohlídce zavlekli nějakého prevíta a nemohu se jej zbavit.Zkoušel jsem Entizol ,ale po několika měsících se mi to vrátilo.Lékaři konstatují,že si vymýšlím,takže s nima to nemá cenu.Zkoušel jsem i MMS do moč.měchýře,ale jelikož to mám i v postraní trubičce tak to taky na dlouho nepomohlo,ale to sem nepatří,tak už mlčím přeji hodně zdraví ahoj James -Jarda.


Odpovědět

Zpět na „Zdraví“