Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Dobré srdce Krnova - QR platba na účet města Krnova - Pomoc postiženým při povodních. Více zde...

Mikrobi jako pomocníci + pH těla.

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět

Myslíte, že bychom měli za každou cenu likvidovat bakterie?

ano
8
15%
ne
47
85%
 
Celkem hlasů: 55

ivule
Stálý člen
Příspěvky: 38
Registrován: stř 18 lis 2009 20:48
Bydliště: Praha
Dal: 2 poděkování
Dostal: 4 poděkování

Re: Zasadita smes na lacny zaludek

Příspěvek od ivule »

muflon píše:Tak sme si koupili v DM drogerce ten Basen-Pulver.
...
Nevím, jestli nebudu "za vola", ale to mě nezabije...
Každopádně ZÁSADITÝ PRÁŠEK z DM jsem koupila včera - diskuzi četla už předtím, pokračuji, když čas zbyde....SDĚLUJI:
musí to být BLBÝ PŘEKLAD -spíš bych řekla, že je to ZÁKLADNÍ PRÁŠEK.
Podívala jsem se na složení .... to mně vůbec na zásadité nepřipadalo a už jsem běžela měřit pH. Podle mě absolutně neutrální - pH 7 !!!


Dobré věci se mají šířit, dobří lide poznávat
Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Je důležité regulovat pH těla?

Příspěvek od hanka »

Je důležité regulovat pH těla? Jedni říkají, že je, jiní, že není ... udělejte si názor - tentokrát podle jiného odborníka, než Kurta Tepperweina. Tvrdí, že bakterie, kvasinky, nižší houby a plísně samy o sobě příznaky nemoci nevyvolávají a nemoci dokonce ani nespouštějí.

Říká: " ... většina lidí žijící moderním způsobem života trpí nerovnováhou. Jsou obézní. Unavení. Předčasně stárnou. Je pravděpodobné, že nejméně jeden z vašich blízkých trpí jednou chorob, které jsou v dnešní době ve vyspělých zemích hlavními příčinami smrti – srdečním onemocněním, rakovinou nebo diabetem. Když jsem se při jedné ze svých přednášek zeptal posluchačů, kdo z nich má příbuzného postiženého jednou z těchto tří zlých nemocí, zvedlo ruce 70 až 80 % z nich. Polovina z nás zemře na chorobu srdce nebo diabetes. Třetina na rakovinu.

Teď si určitě pomyslíte: Vždyť na něco se umřít musí. Zapomněli jsme, že smrt může být také přirozená a život zdravý! Je totiž svatosvatým právem každého člověka být až do hodiny své smrti zdráv. Významným kladem tohoto programu je možnost proměnit tuto vizi ve skutečnost. A věřte mi, nemá to nic společného s mapováním lidského geonomu, úchvatnou lékařskou technologií nebo mocnějšími – a o to nebezpečnějšími – léky. Odpověď je mnohem prostší. Okamžitě k mání, tady a teď.

Stejně jako je velmi přísně regulována tělesná teplota, tak i pH krve musí být udržováno ve velmi úzkém rozmezí: mírně zásadité neboli alkalické. Pro zachování normálních hodnot pH dělá organizmus všechno možné, mnohdy i za cenu škody napáchané na ostatních tkáních a orgánech.

Hodnota pH vnitřního prostředí těla ovlivňuje všechny jeho buňky. Alkalické prostředí je nezbytnou podmínkou veškerých metabolických procesů. Chronické zatěžování organizmu kyselinotvornými látkami poškozuje tkáně, a pokud probíhá naprosto neomezeně, narušuje buněčnou činnost a funkce, které se projeví vším možným – od poruchy srdečního rytmu až po poruchy přenosu nervových vzruchů v mozku. Jinými slovy: překyselování narušuje samotný život a je základem všech chorob.

Pokud to ve vás neprobudí zájem o přirozenou, neničivou cestu k rovnováze organizmu, uvědomte si, že překyselování rovněž udržuje nadbytečné kilogramy.

Mikrobi – příznak, či choroba?

Pasteur bohužel zaměnil příčinu onemocnění s příznaky, a tato mylná představa je předávána z generace na generaci jako vědecký zákon. Nemoc je ve skutečnosti špatný celkový základní stav organizmu, nikoli až příznaky, které později diagnostikujeme. Pokud jsou do hry nějakým způsobem zapojeni mikrobi, je to tedy jen příznak špatného základního stavu. Nezapomínejme, že mikroorganizmy jsou závislé na stavu nitra našich buněk, a že zárodky, pronikající do organizmu zvnějšku, pouze využívají jeho nerovnovážného stavu a následně podněcují vznik vedlejších příznaků. Nemoc, jak ji chápe většina lidí, je jen nahromadění sekundárních vedlejších příznaků. Přemnožení mikrobů je projev základního chorobného stavu (překyselení a následného přemnožení mikroforem).

V průběhu posledního století se hlavní proud vědy rozhodl „zafixovat“ přesné příčiny některých „nemocí“. Avšak mnoho závažných chorob bude stále zahaleno tajemstvím… dokud nepochopíme, že bez ohledu na to, jaké potíže nás obtěžují, je bezprostřední příčinou vždy jedno a totéž: překyselení a přemnožení mikroforem.

Obecné následky překyselení

Je-li organizmus neustále a nadmíru nucen bojovat se sklonem k překyselení, a dojde-li v něm k přemnožení škodlivých mikroforem, je navíc zatěžován všemožnými rozkladnými procesy. Provedeme-li důkladné vyšetření, zjistíme, že oba tyto problémy jsou východiskem pro téměř vše, co nás trápí. Povězme si o některých z nejběžnějších příznaků, které v důsledku toho vznikají.

ALERGIE

K příznakům běžně považovaným za projevy alergie význačně přispívají toxiny produkované patogeny v nadměrně kyselém prostředí ochuzeném o kyslík. Např. mykotoxiny zatěžují imunitní systém natolik, že je pak v důsledku trvalé stimulace přepracovaný a vyčerpaný. Představte si, že se snažíte uklidit prach v domě, jehož okny neustále vletuje další z prašné ulice. Výsledkem je přecitlivělost – alergické reakce na potraviny (podráždění a záněty), prachové částice či chemické látky (senné rýmy, alergické astma, přecitlivělost na alergeny z prostředí a potravinové „alergie“). Bolestivé otoky, slzení, rýma a ekzém patří k způsobům, jimiž se organizmus zbavuje kyselých toxinů.
Pokud v organizmu nebují škodlivé kvasinky a plísně, nemůže vzniknout žádná alergie, a to je další důvod k udržení rovnováhy kyselin a zásad.


Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Uživatelský avatar
Batles
Zasloužilý člen
Příspěvky: 682
Registrován: ned 14 pro 2008 22:59
Bydliště: poblíž města Tišnov
Dal: 284 poděkování
Dostal: 709 poděkování

Re: Je důležité regulovat pH těla?

Příspěvek od Batles »

Dobrá práce, Hani. Snad už si v tom pochybovači udělají konečně jasno, jak je důležitá acidobazická rovnováha.
Je prvořadá! V tomhle mám naprosto jasno už několik let.
Když jsem před dvěma lety léčil syna z rakoviny, tak mimo MMS jsem mu ihned začal podávat prostředky na alkalizaci.
V těchto dnech a týdnech dávám dohromady způsob, jak získat pro tělo všech 48 prvků a také dávkování.
Myslím, že do týdne bych to mohl mít vyjasněné a nachystané do akce.
Batles :D


Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: Je důležité regulovat pH těla?

Příspěvek od hanka »

Batles píše: V těchto dnech a týdnech dávám dohromady způsob, jak získat pro tělo všech 48 prvků a také dávkování.
Myslím, že do týdne bych to mohl mít vyjasněné a nachystané do akce.
Batles :D
To mě moc zajímá, Beatlesi - mě napadá jenom způsob Ing. Janči, ale když vymýšlíš dávkování, tak jsem vedle jak ta jedle :D ..


Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: Je důležité regulovat pH těla?

Příspěvek od hanka »

Ale pojďme pokračovat dál:

ÚNAVA

Hlavním příznakem překyselení organizmu či přemnožení škodlivých mikroforem je pravděpodobně únava. Mikroformy v organizmu kvasí cukr, jehož bychom jinak mohli využít jako zdroje energie, a výsledkem jejich činnosti jsou navíc další kyselé odpady. Jako byste se snažili natankovat benzin do nádrže a někdo by ho z druhé strany tajně odčerpával. Bez něj ale auto daleko nedojede. Toxiny vyprodukované v překyseleném těle brání vstřebávání bílkovin, minerálů a dalších živin, a to následně oslabuje schopnost organizmu vytvářet enzymy, hormony a stovky dalších chemických látek nezbytných pro energii buněk a činnost orgánů. Škodlivě zasahují do procesu obnovy buněk a negativně ovlivňují i ostatní složky, nezbytné pro získávání energie. Výsledkem je únava, nedostatečná výdrž, snížený svalový tonus a celkové oslabení (navíc nežádoucí změny tělesné hmotnosti a nemoc). Na negativní působení mykotoxinů citlivě reaguje slinivka břišní, játra a nadledviny, tedy orgány plnící hlavní úlohu v řízení procesu získávání energie.

Kvasinky, nižší houby a plísně navíc rychle spotřebovávají dodávky vitaminů skupiny B, železa a dalších minerálů. To může samo o sobě vést k únavě. V organizmu okrádaném o živiny mikroformami dochází k rychlým poklesům koncentrace cukru (glukózy) v krvi, což opět plodí únavu, nedostatečnou výdrž a slabost. Kvasinky a plísně narušují rovnováhu procesu řízení hladin vody a minerálů v buňkách (rovnováhu elektrolytu), jehož stabilita je pro činnost buněk nezbytná, čímž dál brání normálnímu toku energie.

Bludný kruh číslo jedna: Nedostatek energie podněcuje růst škodlivých mikroforem.

Na základě zmíněného jistě nikoho nepřekvapí, že mikroformy jsou významnou příčinou chronického únavového syndromu. Rozbujelé kvasinky a plísně následně mohou poškodit nervovou tkáň a rozkladem neurotransmiterů škodlivě zasahovat do přenosu nervových vzruchů.

Příkladem jednoho z mechanismů způsobujících únavu je mykotoxin acetaldehyd, který může vznikat fermentací cukru (další dobrý důvod, proč se cukru vyhýbat). Acetaldehyd omezuje sílu a vytrvalost, působí nadměrnou únavu, zamlžuje myšlení a snižuje cílevědomost. Jedním z mechanismů, které spouští, je snížené vstřebávání bílkovin a minerálů, což snižuje schopnost těla vytvářet důležité enzymy a hormony.

Druhým krokem je destrukce základních enzymů a snižování buněčné energie.
Zatřetí je zde přímý rozkladný účinek acetaldehydu na neurotransmitery - chemické látky, zodpovědné za přenos nervových vzruchů. Acetaldehydy se váží na stěny červených krvinek, na nichž ulpí jako molekulární lepidlo, které snižuje jejich pružnost a schopnost pronikat do nejmenších kapilár. To vede k nedostatku kyslíku v tkáních a hladovění. Acetaldehydy navíc vznikají v játrech oxidací z alkoholu. Organizmus je ochuzován o hořčík, síru, vodík a draslík a další energii, která pak není k disposici buňkám.

PORUCHY NÁLAD A NEUROLOGICKÁ POSTIŽENÍ

Dalším důsledkem překyselení organizmu a přemnožení mikroforem jsou deprese a další poruchy nálad, nabývající epidemického charakteru.

Obvyklým mechanismem vzniku je škodlivé zasahování mykotoxinů do produkce koenzymu A. Koenzymy se spojují s jinými látkami za vzniku plně funkčních enzymů nezbytných téměř pro všechny metabolické a biochemické procesy organizmu, včetně těch, které probíhají v mozku a nervovém systému. Nedostatek koenzymu A často vyvolává poruchy, jako deprese, úzkost, návaly paniky, podrážděnost, zvraty nálad a PMS (premenstruační syndrom). Dalšími příznaky intoxikace jsou: paranoia, neschopnost plně zodpovídat za své činy, jednat podle vlastních správných zásad, postižení mentálních schopností a řada dalších behaviorálních a emočních poruch. K typickým projevům patří hypochondricky laděná neurastenie a emoční labilita. Postižený si je svého chování vědom, trápí ho to, avšak kvůli intoxikaci organizmu přesto neumí ovládat a řídit své projevy.

Přemnožení mikroforem způsobí zvýšenou tvorbu kyselin, což vede k neurologickým poruchám, jako bolesti hlavy, migréna, nesoustředěnost, poruchy paměti, zmatenost, závratě, pocit zamlženého myšlení. Někdy dokonce i příznaky připomínající roztroušenou sklerózu, jako nejistý hlasový projev a poruchy svalové koordinace.


Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
early123
Starší člen
Příspěvky: 151
Registrován: úte 21 pro 2010 21:10
Bydliště: Piešťany,SR
Dal: 73 poděkování
Dostal: 70 poděkování

Re: Je důležité regulovat pH těla?

Příspěvek od early123 »

hanka píše:Ale pojďme pokračovat dál:

ÚNAVA

Hlavním příznakem překyselení organizmu či přemnožení škodlivých mikroforem je pravděpodobně únava...........


Super článok ,ako by som sa tam videl do písmena a do bodky,jedno mi však nesedí.Dal som si namiešať aj odkysľujúu zmes od dr.Teperweina,je popísaná v knihe Omladzujúce odkyslenie,jedol som resp.snažil som sa jesť len potraviny so zásaditým účinkom,pil som bylinkové čaje ale v podstate mi to nepomáhalo.
Cítil som sa zle,unavený,večné slziace oči atď.

Až potom ,vlastne keď som začal užívať MMS1/bohu vďaka,že som ho našiel/nastal zásadný prelom,ale zásadný.Nebudem ďaleko od pravdy , keď poviem,že MMS zo mňa spravilo iného človeka,nenadsadzujem.Hmmmmmmmm,či niekto verí alebo nie,stačí 4-5 hodín spánku a som odpočinutý a veľmi veľa ďaľších vecí sa popravilo.

S MMS na večné časy a nikdy inak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


lena

Re: Mikrobi jako pomocníci + pH těla.

Příspěvek od lena »

pokud jsou v tele cizopasnici tak se tezko likviduji jenom jidlem a pitim. Parazity, viry, plisne a jine je nutne zlikvidovat a take stale preventivne neco delat. Myslim si take, ze bez MMS to neni tak jednoduche. Vyzkousela jsem take mnoho zpusobu, ale mms se me osobne zda velmi dobre a take k tomu zaping, kteri se navzajem doplnuji.

MMS zabere opravdu, vzdy a vsude.


Uživatelský avatar
Batles
Zasloužilý člen
Příspěvky: 682
Registrován: ned 14 pro 2008 22:59
Bydliště: poblíž města Tišnov
Dal: 284 poděkování
Dostal: 709 poděkování

Re: Je důležité regulovat pH těla?

Příspěvek od Batles »

early123 píše: Hlavním příznakem překyselení organizmu či přemnožení škodlivých mikroforem je pravděpodobně únava...........
Super článok ,ako by som sa tam videl do písmena a do bodky,jedno mi však nesedí.Dal som si namiešať aj odkysľujúu zmes od dr.Teperweina,je popísaná v knihe Omladzujúce odkyslenie,jedol som resp.snažil som sa jesť len potraviny so zásaditým účinkom,pil som bylinkové čaje ale v podstate mi to nepomáhalo.
Cítil som sa zle,unavený,večné slziace oči atď.
Až potom ,vlastne keď som začal užívať MMS1/bohu vďaka,že som ho našiel/nastal zásadný prelom,ale zásadný.Nebudem ďaleko od pravdy , keď poviem,že MMS zo mňa spravilo iného človeka,nenadsadzujem.Hmmmmmmmm,či niekto verí alebo nie,stačí 4-5 hodín spánku a som odpočinutý a veľmi veľa ďaľších vecí sa popravilo.

S MMS na večné časy a nikdy inak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ahoj Early,
zaujalo mne tvoje odkyselování. Alkalizaci je třeba provádět nejméně 3 měsíce, aby to mělo vůbec nějaký citelný význam. Když si k Tepp. směsi přidáš ještě aspoň selen, zinek a jod a budeš poctivě měřit pH moči a tím pádem i korigovat denní dávkování, tak se budeš divit, co se s tebou bude dít. Tvůj organismus při této akci dostává pořádně zabrat, nastavuje a ladí si nárazníkové systémy. Játra, která jsou výkonná jak chemická továrna, spotřebovávají při tomto procesu velké množství energie a to se samozřejmě projevuje únavou a nejen únavou! Určitě jsi byl na dobré cestě, jen jsi očekával rychlejší odezvu........
Jojo, na MMS1 také nedám dopustit, ale přednost už měsíc dávám CDS.
Ahoj, Batles :D


Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: Je důležité regulovat pH těla?

Příspěvek od hanka »

early123 píše: .... S MMS na večné časy a nikdy inak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ještě, že MMS máme - já se pro pomoc obracím na MMS2, vždycky mi pomůže :lol: Jenže MMS nelze brát neustále :? ...

Myslím si, že jak překyselování, tak přehánění s odkyselováním je špatné. Všeho s mírou .. akorát vidím jako problém nalezení té správné míry. S odkyselováním by se nemělo spěchat, naše zanášení kyselinami také trvalo delší dobu, než se vyvinula nemoc ... odkyselovat by se mělo postupně, třeba delší dobu, až se dosáhne odstranění kyselin z těla a potom se snažit o udržování správného pH.

Volím podobný způsob odstraňování nemocí, jak to činí makrobiotika. Ve stručnosti: V makrobiotice se nemoci rozdělují na nemoci způsobené přílišnou energií jang = stahující energie (např.maso a masné výrobky, vejce, sůl, pečené výrobky apod.), nebo přílišnou energií jin = uvolňující energie (např. cukr, sladkosti, příliš mnoho cizokrajného ovoce, zmrzlina, tuk, tučné výrobky atd.). Jestliže člověk soustavně konzumuje převážně potraviny jedné energie, onemocní z přebytku této energie (nebo z nedostatku druhé energie). Logicky by se předpokládalo, že tuto nemoc vyléčíme, když budeme konzumovat jenom tu druhou, chybějící energii... ale není tomu tak. Léčení spočivá ve snaze o dosažení rovnováhy obou energií, jenom s posilováním chybějící energie. Tudíž se konzumují převážně potraviny s energií středu (rýže, proso, obilí, pickles. apod.), a posiluje se energie, které je méně (např. mírným přisolením, delší tepelnou úpravou, přidáním pohanky atd. - když chybí energie jang).

Podobně si představuji i zbavování se kyselin z těla. Nikoliv zavrhnout HCl a ládovat se jenom sodou a odkyselujícími prostředky, ale ani nezavrhovat odkyselující přípravky a preferovat pouze HCl.

Ty články o nemocech z překyselení tady dávám, protože ty nemoci podle mého názoru skutečně z překyselení vznikly. Takže jako pomoc v orientování se v tom, proč ty potíže máme a jak se jich zbavit.
Je to jenom můj názor, který se mi ale zdá logický i správný. Tož tak. :lol:
Hanka.


Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: Mikrobi jako pomocníci + pH těla.

Příspěvek od hanka »

METABOLISMUS CUKRŮ

Metlou lidstva mařící spoustu životů je dnes hypoglykemie (nízká hladina cukru v krvi) a diabetes mellitus, jenž se naopak vyznačuje především zvýšenou hladinou cukru v krvi (hyperglykemií). Příčinou obou stavů je – překvapení! – přemnožení mikroforem a fermentace cukrů kvasinkami, nižšími houbami a plísněmi. Mykotoxiny a exotoxiny pronikají (mimo jiné) do slinivky břišní, jater a nadledvin, přetěžují je a poškozují, čímž narušují metabolismus cukrů.

Například buňky slinivky břišní přímo intoxikuje a poškozuje mykotoxin alloxan. Slinivka břišní produkuje nejen trávicí enzymy, ale také inzulin, hormon řídící koncentraci glukózy v krvi, vstup glukózy do buněk a vznik energie. Nedostatek hormonů řídících tvorbu a činnost inzulinu je jednou z příčin hypoglykemie.

Kvasinky a plísně užírají hormony a způsobují jejich manko. Živí se především cukry, narušují rovnováhu v těle, snižují množství cukru v krvi a přetěžují játra, slinivku břišní a nadledvinky. Zatížení jater toxiny přímo škodlivě zasahuje do tvorby glukózy.

DALŠÍ CHRONICKÉ POTÍŽE

Překyselení a přemnožení škodlivých mikroforem v organizmu způsobují veškeré potíže a choroby
(samy o sobě pouze příznaky hlubšího postižení). Na tomto místě je třeba zmínit některé z běžných příznaků, které jsou přímým důsledkem překyselení a přemnožení kvasinek a plísní. Patří k nim infekce pochvy, menstruační potíže, impotence, neplodnost, zánět prostaty, svědění konečníku, močové infekce, nutkání na močení a pálení při močení. Typickými důsledky účinků hub jsou dechové potíže: kromě alergií je to překrvení sliznic, nadměrná tvorba hlenu, stékání hlenu z nosní dutiny do hrtanu, časté odkašlávání, habituální kašel, bolesti v krku, dále pak bolesti v uších, a často i astma a záněty průdušek. Stejně tak zchoulostivělost a tendence chytit každou menší infekci, s níž se člověk setká – což se běžně stává ve formě nachlazení či chřipky. Přemnožení mikroforem se rozličnými způsoby projevuje i na kůži: atletická noha, opruzení, vyrážky, kopřivka, mateřská znaménka, suchá hnědavá ložiska, kožní plísňové infekce, zhrublá pleť po stranách paží, nehtová plíseň (nehty jsou přídatný kožní orgán), akné, a dokonce i kožní nádory.

TĚLESNÁ HMOTNOST

Překyselenému vnitřnímu prostředí můžete poděkovat i za nadbytečná kila, která možná nosíte. Tuk se do tukových buněk ukládá v rámci obranného mechanismu, jímž organizmus odvádí kyselé látky ze životně důležitých orgánů, aby je před nimi ochránil. Tuk nám v jistém smyslu zachraňuje život! Právě proto se ho tělo nechce zbavit. Přestanete-li metabolismus zatěžovat potravinovými zdroji silných kyselin, organizmus už nebude tuk potřebovat.

Problémy s tělesnou hmotností mohou být důsledkem nevhodného zasahování kvasinek a nižších hub do trávení potravy. Nedostatek živin je spouštěčem ukládání nadbytečných kilogramů, částečně proto, že jsme stále jakoby hladoví. Ještě častěji dochází k tomu, že krev přenáší mykotoxiny do jater k detoxikaci, a ta, kvůli nadměrné zátěži, nemohou optimálně metabolizovat tuky a cukry.

Dlouhodobá nerovnováha panující v organizmu vyčerpává nadledvinky a následný nedostatek energie přispívá ke zvýšené hmotnosti. Další častou příčinou je vyčerpání štítné žlázy, která řídí rychlost metabolismu. Bažení po cukru, nadměrná chuť k jídlu a nízká koncentrace cukru v krvi, to vše následuje po přemnožení škodlivých kvasinek, nižších hub a plísní v organizmu.

Při spolupůsobení všech těchto jevů je snadné nabrat tuk, ale těžší se ho zbavit. K tomu vzniká nebo se zhoršuje porucha trávení a případně se projeví i deprese.


Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Mikrobi jako pomocníci + pH těla.

Příspěvek od Slavek Krepelka »

hanka píše:METABOLISMUS CUKRŮ
Metlou lidstva mařící spoustu životů ......
Nazdar Hano.

Sakra ženská, nevím kam na to chodíš, ale cpi to sem po deseti a piš to hráběma :lol:

Dal bych Ti další karmu už minulý týden a dnes zas :good: :good: :good: jenže to vypadá, že komu jsem kdy karmu už dal na novém fóru, ode mne další karmu dostat nemůže. Zatím to je 1220, Půta, Akord, Huhu, Ty, Batles a Palo (to je, co držím v makovici) a to ani přes profil. Tímto věz, že bych Ti dal i ocenění, kdybych měl víc času koumat, jak to zařídit.

Tímto tedy považuj tento můj příspěvek za obojí, pár karem a definitivně i to ocenění, snad s tím Rival něco udělá a začne to nějak fungovat.

Pokud se s Tebou kdy setkám, aj Tě pohladím. :baby: Ahoj, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: Mikrobi jako pomocníci + pH těla.

Příspěvek od hanka »

Slavek Krepelka píše: ...Sakra ženská, nevím kam na to chodíš, ale cpi to sem po deseti a piš to hráběma :lol: ....


....Pokud se s Tebou kdy setkám, aj Tě pohladím. :baby: Ahoj, Slávek.
Ahoj Slávku,

díky za pochvalu a povzbuzení :oops: , už jsem byla nejistá, jestli mám pokračovat ...
Těší mě, že jsi mi dal vědět, že tyhle moje příspěvky nejsou k zahození. ;)

Měj se hezky, Hanka. :lol:


Jinak to přidávání karmy už "okarmovaným" mě taky zlobí, mám stejný problém jako Ty, a mrzí mě to.


P.S. ... ale na to pohlazení od Tebe se vážně těším .... :lol: :lol:


Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Uživatelský avatar
abul
Zasloužilý člen
Příspěvky: 207
Registrován: pát 16 dub 2010 6:34
Dal: 106 poděkování
Dostal: 197 poděkování

Re: Mikrobi jako pomocníci + pH těla.

Příspěvek od abul »

hanka píše:METABOLISMUS CUKRŮ
Ahoj Hanko,
díky za zajímavý čtení! Chtěl jsem se zeptat na jejich zdroj?

Díky Abul

edit: pardon, myslel jsem zdroj informací
Naposledy upravil(a) abul dne pon 16 led 2012 15:30, celkem upraveno 1 x.


Když mluvíš, tvá slova by měla být lepší než ticho.
ivule
Stálý člen
Příspěvky: 38
Registrován: stř 18 lis 2009 20:48
Bydliště: Praha
Dal: 2 poděkování
Dostal: 4 poděkování

Re: Mikrobi jako pomocníci + pH těla.

Příspěvek od ivule »

to jsem ráda, že to tu Hanko píšeš. Já to znám, "žiju to", prakticky eliminuji "bývalou cukrovku" - roky na insulínu.
Ostatní už je minulostí, někdy se objeví ještě cosi na kůži. Cítím se bezva.

Ale někam jsem jednou o postupech něco napsala - snad A-Z zdraví.
Tady se cítím doma, setkání se účastním ....ale čas psát nemám.
Tak se (snad stručně, leč dočista) odhalím:

Ano, ráno vstanu .....první moč do skleničky - užití dle potřeby (a předcházejícího prožití večera, dne).
Pokud nehřeším - jím běžně vegetariánsky a vypiju jen minimum - skleničku vína:
Dá se močí nejen proplachovat nos, oči a čistit pleť, ale i čistit zuby, kloktat, pít, Hřeším-li, pak jen nos,oči,pleť.
V tom případě přiberu na pomoc koloidní stříbro - to si dělám sama a (nebo) vodu z Podhájské - tu si odtam vozím, vydrží přes rok. Případně Effective Star (od R. Změlíka) - do úst nebo polknout.

Pak jdu do kuchyně, vezmu si 1cps. vitaminu D 5000m.j. (koupené přes internet z USA), 1cps mletého hřebíčku (koupené koření doma mleté, sama plním do kapslí koupených u Aventis).
Už si neměřím pH ranní moči, bylo kyselé vždy - tak si rozpustím malinkou lžičku KCl (chlorid draselný na regulaci tlaku) +čaj.lž. NaHCO3 (jedlá soda na odkyselení), někdy přidám trochu rajčatové šťávy pro lepší chuť .....a tímto koktejlem zapiju ty dvě kapsle - hřebíček a D-vitamin.

Přes den někdy poctivě, někdy lajdácky popíjím MMS1 po 1 deci (příprava 1l: 30-40 kapek NaClO2 + 6-10!!! kapek 3% HCl (nedávám nikdy více, toto množství na neutralizaci a vznik kysl. chloričitého úplně stačí - okyselovat se nepotřebuji !)
Denně 3-10 dávek, asi 3x denně hřebíček.

Občas prokládám (nyní ne) kapslemi MMS2, občas se v MMS2 koupu - zvlášť jak se objeví jakýkoliv problém, na jaře jsem brala dost skořice s medem (působilo dobře na diabetes, ale zvýšilo mi tlak, tak jsem zatím skořici vypustila a dala se na zázvor - ten má samé dobré účinky a tlak snižuje. Tak skořice a med čekají. Přijde jejich čas.

Občas vlezu na své vynikající masážní lehátko Ceragem. To mi ale už po několika letech páteř narovnalo, tak to trochu flákám. Každý den určitě ne, masáž si dám tak 2x týdně, většinou zkrácenou. Jak mi něco zabolí, tak hned řeším.

Dnes jsem skončila "neskutečné životní dílo" - v očekávání možného kolapsu elektroniky, resp. ztráty digitálních dat - jsem několik měsíců tvrdě tvořila fotoknihy. Přišla jsem totiž na to, že mám nezpracovány desetitisíce fotek. Právě zas po vánocích vyhlásili slevy, tak jsem právě udělala 7 fotoknih. (Aby penzistka aspoň 5000 ušetřila, ach jo. No, ráda bych listopad-prosinec absolvovala "Velkou mayskou cestu". Tak jsem musela zpracovat na papír ty zážitky z mnoha zemí za poslední dva roky, čekala na to i milovaná Indie už skoro dva roky)

Snad bude zase víc času na údržbu těla atd. Opět začnu i MMS+DMSO (aplikace MMS vtíráním do kůže za pomoci dimetysulfisoxidu).

Jo, MMS2 má taky pH zásadité, půlhodinka poležení ve vaně taky odkyseluje.
Pořídila jsem si sprchu, tuším Aleksejova - fantastické, jen pozor na vodu v koupelně. Spotřeba vody malá, rychlost neuvěřitelných 30m/s.
Nejdřív se v zašpuntované vaně sprchuji za závěsem - proud skotských střiků mi připadal mírnější! - pak vhodím asi lžíci MMS2 (chloršok Kingpool z drogerie 199,- více než 95% chlornanu vápenatého) a půl hodiny se ve vodě válím jak hroch.

Kvůli mužovi - ale užívám také - jsme pořídili dýchaci sifón podle Dědka kořenáře. Správné dýchání také odkyseluje.
Někdy se potírám roztokem MgCl2 (chlorid hořečnatý) - taky odkyseluje, doplňuje hořčík. Mívala jsem křeče. (Co to je, ptám se - i když nyní po stovkách hodin u počítače mi zadek pěkně brní ....)

Tento týden se chystám asi na 8 jaterní očistu ....

Na očistu střev jsem si pořídila Sanogel - občas lžičku, v koupelně jsme instalovali reverzní osmózu na výrobu destilky.
Vlastně kvůli chatě, kde máme vodu závadnou - leč membrána nesmí zaschnout, tak máme přes zimu doma a vesele rozpouštím léta usazené minerály.
O tom zásaditém prášku, který prodávají v DM drogerii jsem už psala. Ten určitě NENÍ ZÁSADITÝ, MÁ pH přesně 7.
Z Německa jsem si objednala Basenpulver Pascoe (to je skutečně zásadité) a Ozovit MP Pulver (peroxid hořčíku).
Ozovit zatím nevyzkoušen, Basenpulver ano .....ale pokud bych neměla destilku k pití, radši bych odkyselovala jen sodou, zeleninou, "kyslíkem" a hlavně úsměvem.

Nevím, zda jsem splnila slib stručnosti - určitě jsem nenapsala vše, ale je toho až moc.
ALE 53 let jsem byla "totálně nemocná". V r. 2006 jem řekla, že do penze půjdu zdravá.Domnívám se, že jsem měla pravdu.

A jdu pryč od počítače - fuj, koukám zase 19. stránka. Kdybych se všimla dřív, možná bych nenapsala nic. Před 50 lety mi 19. prosince umřel táta a od té doby mi dlouho trvalo, než jsem zlomila smůlu devatenáctky. Ale už se podařilo. AHOOOOJ


Dobré věci se mají šířit, dobří lide poznávat
Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: Mikrobi jako pomocníci + pH těla.

Příspěvek od hanka »

ivule píše:to jsem ráda, že to tu Hanko píšeš. Já to znám, "žiju to", prakticky eliminuji "bývalou cukrovku" - roky na insulínu.
Ostatní už je minulostí, někdy se objeví ještě cosi na kůži. Cítím se bezva.......
Díky, Ivulko, dáváš nám skvělý návod, jak na to jdeš Ty. Jdeš na sebe opravdu z gruntu a jak je vidět i úspěšně :eclap:
Děláš pro své zdraví opravdu hodně a musím se přiznat, že jsem zpozorněla hlavně u Tvé poznámky o „bývalé cukrovce“ – dokonce na inzulinu! Máme to chápat tak, že jsi se zbavila píchání inzulinu díky tomu, že si udržuješ zásadité pH? Můžu se Tě zeptat, jak jsi na tom s léky na cukrovku teď? Mě to docela zajímá, protože se pokouším o totéž - tak abych věděla, jestli se můžu těšit na to, že tady jednou taky něco napíšu o své „bývalé cukrovce.." :) . Škoda, že si už nepamatuješ přesně, kde jsi svůj postup dřív napsala, přečetla bych si ho.. Ale i další Tvoje popisy mě osobně zaujaly, škoda, že nemáš více času na psaní tady do fóra, protože nám máš co říct.
Měj se hezky :lol: . Hanka


Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“