Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Free Energy - Volná Diskuze

Praktické poznatky a projekty uživatelů tohoto fóra.
Odpovědět
buky
Zasloužilý člen
Dal: 10 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Re: Ako zostrojit samočinné stroje ...

Příspěvek od buky »

huhu, všechno v pohodě.

Ale nedá mi aby jsem se nezeptal jako Akorda a Slávka: Nakolik procent jsi si jistej, že nepůjde zacyklit mechanickou práci mag. pole permanentních magnetů ?

huhu
Zasloužilý člen
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huhu »

No to pozor ! Já jsem velký příznivec magnetických motorů. Už jsem tu psal o některých svých pokusech.

Já osobně proti sobě stavím dvě síly - magnetickou a gravitační.

Co se týče samotných magnetů, jsem skeptický zejména proto, že magnetické pole je nevyzpytatelná děvka - pole jednoho magnetu ovlivňuje vše kolem sebe.

Jeden pokus mi dokonce fungoval na jednom stole a na druhém ne - ten druhý má ocelový rám. :)

Co se samotných magnetů týče, mám jednu teorii, ale nedaří se mi vymyslet praktický pokus, protože potřebuju zajistit velmi specifický pohyb a to samozřejmě s co nejmenšími ztrátami. Pokud toto vyřeším a bude to fungovat, nepůjde o rotační pohyb hřídele, ale o rozkmitané mag. pole, které bude rovnou budit cívku.
Jestli ..... ale baví mě to :)

Jestli máš pocit, že jsem skeptický, tak ne. Pouze si myslím , že sice postupuješ, ale špatným směrem. Tak tě zkouším upozornit na to, že se zřejmě jedná o promarněný čas. ( jistý si ale nejsem, takže pokračuj ) ;)

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

buky píše:Nakolik procent jsi si jistej, že nepůjde zacyklit mechanickou práci mag. pole permanentních magnetů ?
Zacyklit to jde pouze slovne.
Používáme nahovno pojmy. Je kyvadlo zacyklené? Kdo ho rozbehl? Muže se kyvadlo kývat, když se z nej neodebírá výkon/práce? Muže. Zastaví se, když se vezme výkon? Zastaví. "Zacyklené" je prázdný pojem.
Teď magnety. Je poskytování/prebírání energie magnetem zacyklení? Kdo ho namagnetoval? Muže magnet v cyklech trvale odevzdávat/prijímat práci, pokud se v cyklu neodebírá energie? Muže (deje se to i v alternátoru). Odmagnetuje se magnet, když se z nej vezme magnetizační práce? Odmagnetuje. "Zacyklené" je prázdný pojem, protože se neví, čeho a v jaké podobe se týká. Nekdo tady proste živí a rozsévá za nejakým účelem dezinformace, zmatečné pojmy a chytáky.
Kolik je magnetizační energie v magnetu? Zhruba tolik, jako v PB akumulátoru. Je akumulátor zacyklený? Kdo ho nabil? Muže se počas jízdy v malých cyklech dobíjet a vybíjet? Muže. Vybije se, když se z nej vezme celý výkon? Vybije. Muže se nabít nejakým zdrojem? Muže. Teď skok na začátek príspevku.

buky
Zasloužilý člen

Příspěvek od buky »

huhu píše: Já osobně proti sobě stavím dvě síly - magnetickou a gravitační.

Pokud toto vyřeším a bude to fungovat, nepůjde o rotační pohyb hřídele, ale o rozkmitané mag. pole, které bude rovnou budit cívku.
Jestli ..... ale baví mě to :)

Pouze si myslím , že sice postupuješ, ale špatným směrem. Tak tě zkouším upozornit na to, že se zřejmě jedná o promarněný čas. ( jistý si ale nejsem, takže pokračuj )
Já jsem na samém začátku bastlení s per. magnety po nekolika neuspěchů navštívil jedno forum aby mi někdo vysvětlil proč perpetum nemůže existovat. Pak nasledovala 3 roční boxovárna s autoritama. Výsledek už sám poznáš, žádnej zákon mne nepřesvědčil, že to není možné, to je ale jen moje úvaha a vlastní teorie.

Asi před dvěma měsícama jsem postavil proti sobě dvě stejné síly mag. pole ale opačne orientované resp. jedno pole jsem oslabil přes clonku s trafo plechů. Jde zatím jen o dva páry neodym magnetů ale výsledek je takový, že abych oddělil od sebe jeden pár magnetů jsem nepotřeboval žádnou pacičku.
To mě hodně nastartovalo.

Kdesi jsem četl, že pokud nebude lést magnet po ledničce směrem nahoru, tak žádnej MM existovat nebude. No, uvidíme :)

To Akord, nechcem tu zavádzať, nemám na to dôvod ale asi sa zle vyjadrujem.
Ide o nepretržitú mechnickú prácu ( F.s) magnetického poľa permanentných magnetov.
Pod zacyklením myslím opakovanú prácu po kružnici.
Postačuje to ?

Akord
Zasloužilý člen

Příspěvek od Akord »

buky píše:1. Asi před dvěma měsícama jsem postavil proti sobě dvě stejné síly mag. pole ale opačne orientované resp. jedno pole jsem oslabil přes clonku s trafo plechů. Jde zatím jen o dva páry neodym magnetů ale výsledek je takový, že abych oddělil od sebe jeden pár magnetů jsem nepotřeboval žádnou pacičku.
To mě hodně nastartovalo.

2. To Akord, nechcem tu zavádzať, nemám na to dôvod ale asi sa zle vyjadrujem.
Ide o nepretržitú mechnickú prácu ( F.s) magnetického poľa permanentných magnetov.
Pod zacyklením myslím opakovanú prácu po kružnici.
Postačuje to ?
1. S týmto nie je najmenší problém. Nejde o to, že by clona neovplyvnila pole žiadaným spôsobom, ale to, že si naletel na to, že si považoval prácu vytiahnutia clonky za zanedbateľnú. Keby si ju poriadne zmeral, tak by si sa veľmi čudoval.
Existujú ručné magnetické upínáky, čo udržia viac než 100kg. Pritom sa obsluhujú prstami. Nikomu len tak hneď nepríde, že 100kg na 1mm zdvihu (prícuc) je tá istá práca ako 5kg na 20mm zdvihu, čo sa dá potlačiť palcom. Nikto nie je zvyknutý palcom zodvihnúť 100kg závažie, radšej uverí nezmyslom. V skutočnosti ide iba o vhodne urobenú páku za asistencie magnetu v úlohe akumulátora. Každý si myslí, že za zázrakom stojí ten magnet a nie práca palca ľudskej ruky. Príkladov sa nájde ďalších dosť, keď zdanlivo bezvýznamná sila má obrovský efekt., ale stále ide o rovnakú prácu.

2. Opakovaná práca po kružnici s uvážením znamienka dáva v súčte nulu. Takže by stačilo ukázať, že práca do kruhu je nenulová a zisková.

buky
Zasloužilý člen

Příspěvek od buky »

Akord píše: S týmto nie je najmenší problém. Nejde o to, že by clona neovplyvnila pole žiadaným spôsobom, ale to, že si naletel na to, že si považoval prácu vytiahnutia clonky za zanedbateľnú. Keby si ju poriadne zmeral, tak by si sa veľmi čudoval.

Takže by stačilo ukázať, že práca do kruhu je nenulová a zisková.
Pozor, nie je experiment ako experiment.

Len mi nehovor, že by si si neprial vo svojej predajni alternátorov aj ako mikrozdroj energie MM motor :)

Akord
Zasloužilý člen

Příspěvek od Akord »

Buky, ak chceš počuť nejakú odpoveď, tak hovor viac k veci, inak je tá únava zbytočná, nerieš moje veci, ale svoje.

Takže ešte raz. O clonke viem dosť, aby som mohol povedať, že si prácu jej vytiahnutia zmeral chybne a nepoctivo. Ak to urobíš raz a poriadne, ušetríš neskôr veľa času.

buky
Zasloužilý člen

Příspěvek od buky »

Máš pravdu, musím si to poctivo a objektívne overiť.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

buky píše:huhu, všechno v pohodě.

Ale nedá mi aby jsem se nezeptal jako Akorda a Slávka: Nakolik procent jsi si jistej, že nepůjde zacyklit mechanickou práci mag. pole permanentních magnetů ?
:D Nóóóó, asi takhle Buky. Snad se nauč nejen číst, ale taky číst s tím, že dáváš pozor na to co čteš, tedy na slova pisatele a ne na slova, která se ti přitom líhnou v hlavě.

Nicméně, naprosto upřimně, nevěřím a nejsem přesvědčen, ale jsem si naprosto jistý, jednak ze svého pokusnictví, jednak z pokusnictví jiných a jednak z Newtonových zákonů jak jim rozumím já, ne jednotlivě, ale synergicky (a jak jsem byl nucen některé jaksi doplnit podmínkami aněteré jeho formulace přehodnotit díky vzájemným rozporům), že jak sílu gravitace, tak sílu magnetického pole lze zacyklovat do něčeho, co by ranění slepotou nazvali bezmyšlenkovitě PM, a to mnoha způsoby. Vždy musí jít ale o využití buďto kombinace alespoň dvou sil, jak se zmínil Huhu, nebo alespoň dvou verzí působení stejné síly (jako je gravitační, odstředivá a setrvačná) nebo dynamiky akcelerace, nebo jejich kombinací. Ty se vozíš po mechanické statice funkce polí a to je přesně to, jak se tam nedá navrtat. Tím jsem si také 100% jistý. To samé, ohánění se statickými funkcemi polí, dělá Akord, protože tomu buďto dostatečně nehoví, nebo oblbuje, nebo oboje.

Takže bez těch připomínek, má přímá odpověď je:
"Jsem si 100% jistý, že lze zacyklit (to je tvá formulace, které bych se nikdy nedopusti) mechanickou práci mag. pole permanentních magnetů."
Tím mám samozřejmě na mysli, že za pomocí statikého pole magnetů lze z permanentních magnetů získat pohon bez použití jakéhokoliv konvenčního "paliva".

:bye: Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Akord
Zasloužilý člen

Příspěvek od Akord »

Slavek Krepelka píše:1. ........ohánění se statickými funkcemi polí, dělá Akord, protože tomu buďto dostatečně nehoví, nebo oblbuje, nebo oboje.

2. Takže bez těch připomínek, má přímá odpověď je:
"Jsem si 100% jistý, že lze zacyklit (to je tvá formulace, které bych se nikdy nedopusti) mechanickou práci mag. pole permanentních magnetů."
Tím mám samozřejmě na mysli, že za pomocí statikého pole magnetů lze z permanentních magnetů získat pohon bez použití jakéhokoliv konvenčního "paliva".
1. Jenomže akord dotáhl na fórum velikost magnetisační energie pro neodym, která činí kolem 300kJ/m3 , tedy hustota energie srovnatelná s Pb aku.

2. Zacyklit jako kyvadlo, nebo setrvačník jiste, na to se mechanismus udelat dá, který to treba hodinku ucykluje samozrejme za pomoci predešlého vydatného natažení magnetického pomyslného "péra". Ale trvalému odberu energie bych se docela smál.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

vzkaz pro BUKY a další,
kdož mají před sebou bastlení hejbátek / samohejbátek/ na principu magnetů.
Doporučuji se od začátku prokousat vláknem "Magnetické pístové motory"
Myslím, že zde je postupně popsáno veškeré snažení, animace průběhu magnetismu od Gromita :bye: a adama bendy :bye: .. veškeré potřebné info. BUKY-mu by to ušetřilo spoustu práce a měření a dílčích laborování. Rozebral jsem zde vše, co se týká clonek mezi magnety, protože na tom byl založen celý nápad jak to uspořádat. Pravzorem, nebo lépe inspirací mě byl pístový MM ...ten ruskej jednoválcovej nesmysl :shock: ...který je dokonce patentován./což jsem nepochopil/
Akord sem také přidal spoustu praktických rad, kterak magnety skládat, bez toho se také neobejdeš.....a vím o čem mluvím....mám to sestavené na stole...ne na papíru namalované :idea:
jestli potřebuješ poradit, tak se zeptej, mám pocit BUKY že jsi "jen" teoretik..a to na sestrojení bohužel nestačí.....nejdříve si připrav solidní !!!! měřící techniku, aby jsi viděl, jaké síly a kde mezi magnety panují...bez toho se neobejdeš...posléze zjistíš, co se ...silově mezi magnety děje...a pak začni bastlit....
rada na konec...pozor neodymy se štípou, pozor na oči 8) ....zdraví martin11 :D

... věřím, že se " TO " povede ......
buky
Zasloužilý člen

Příspěvek od buky »

Slavek Krepelka píše: Vždy musí jít ale o využití buďto kombinace alespoň dvou sil, jak se zmínil Huhu, nebo alespoň dvou verzí působení stejné síly (jako je gravitační, odstředivá a setrvačná) nebo dynamiky akcelerace, nebo jejich kombinací. Ty se vozíš po mechanické statice funkce polí a to je přesně to, jak se tam nedá navrtat. Tím jsem si také 100% jistý.
Kto se má v tom vyznat co chceš říct ?
Existuje statická silová interakce např. položené závaží na stole, stlačená pružina mezi magnetama a pod. a pak dynamická silová interakce tj. když per. magnety konají práci resp. když se přitahují až do doby, kdy nastane statická silová interakce (spojení).

Místo zacyklení budu tedy používat MM konstrukci, co znamená, že mag. pole permanetních magnetnetů konají NEnulovou mechanickou práci.
Souhlas?

To Martine, studoval jsem i tvůj písťák, ne však až tak podrobněji, ale dá se s toho hodně ponaučit. Klobouk dole co si dokázal a kolik peněz si do toho vrazil.
Ale už jsem psal, není experiment jako experiment. Je pravda, že popslední dobou jsem více teorizoval i terorizoval :) ale teť jsem pritlačil na pilu.
Mám tam taky vodítka ale ne přes pouzdra, ale přes ložiskové vedení a mají s cela jinou funkci. Není to nic moc neboť to ďelám na koleně ale postačuje to. Lineární ložisková vedení jsou špička, ale jsou drahá a to by mne finančně zrujnovalo.
Ak se povede pošlu i foto.

JOVA
Zasloužilý člen
Dostal: 7 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JOVA »

buky píše: ... Lineární ložisková vedení jsou špička, ale jsou drahá a to by mne finančně zrujnovalo.
Mrkni se po nábytkových kuličkových výsuvech. Na pokusy by ti měly stačit i polovýsuv. Jsou o dost levnější než ty lineáry. Já je kupuji v obchodech tipu Bau.
http://www.kosicek.net/kosicek/eshop/2- ... -kulickovy

buky
Zasloužilý člen

Příspěvek od buky »

Jova dík, už jsem to skoušel, no síly pŕi neodymech jsou velké a tyhle vodítka na to nestačej.

Akord
Zasloužilý člen

Příspěvek od Akord »

JOVA píše:
buky píše: ... Lineární ložisková vedení jsou špička, ale jsou drahá a to by mne finančně zrujnovalo.
Mrkni se po nábytkových kuličkových výsuvech. Na pokusy by ti měly stačit i polovýsuv. Jsou o dost levnější než ty lineáry.
Môžeš predsa urobiť oceľový rám, kde budú rovné profily vedené dvojicou obyčajných ložísk. Ostatné prvky blízko skúmaného okolia urobiť z nemagnetických materiálov, aby sa nič neovplyvňovalo.

Odpovědět

Zpět na „Lidé sobě“