Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Free Energy - Volná Diskuze

Praktické poznatky a projekty uživatelů tohoto fóra.
Odpovědět
1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Martine

Příspěvek od 1220 »

Mimo téma (offtopic)
:epray:
KDE TOLIK HOŘKOSTI V JEDNOM ČLOVĚKU SE BERE, TÁŽI SE TEBE !!!!!!
vezmi řetěz od kola .......
anebo se nenaparuj tím, žes nepochopil :devil:
pakliže není delší strana těžší :ewhistle: :bye:

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: Martine

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
zdarec Karle....o jaké hořkosti mluvíš....to není hořkost, ale úzkost....že jsem nepochopil je při mém technickém vdělání "snad" pochopiltelné....
Zeptám se tedy jinak....je tu někdo, kdo pochopil Božského genia, vzal onen řetěz od kola a sestrojil.....až podsud, to je normální.....a sestrojené .....pohybuje se někomu???....jestli ano.....prosím fotečku....abyste zahnali moji úzkost, z hlediska 1220 hořkost....martin11 :D

p.s. A to že jsem popřál Božskému další spokojený živořivý způsob života? třeba to tak chce....když o tom sám psal jak žije... :idea:
..a ještě něco....je dobré, že se tady nedají zpětně mazat příspěvky.....Božský na začátku sliboval něco jiného.... :idea:

... věřím, že se " TO " povede ......
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Martine

Příspěvek od poota »

martin11 píše:...je dobré, že se tady nedají zpětně mazat příspěvky.....Božský na začátku sliboval něco jiného...
Ano, je velice moudré, že od druhého dne jsou již příspěvky majetkem fóra a nikoli autora.
Jinak - sliby se slibují, blázni se radují - zní jedno pořekadlo.
Onen "kóan" s řetězem není o ose otáčení, ale o těžišti, které se pod ni přesouvá. Je to jenom o tom, že příroda stále hledá rovnováhu, aby byly všechny síly navzájem vyvážené. Z nerovnováhy tedy můžeme získat pohyb, ovšem jen do doby, než vznikne rovnováha. Chceme-li stálý pohyb, musíme nějak získat stálou nerovnováhu, nejsnáze tak, že ji stále vytváříme. Bohužel zatím to vypadá tak, že na vytváření nerovnováhy spotřebováváme víc energie, než jsme schopni z jejího vyrovnávání získat*).
Pokud se snažíme využívat nějaké stálé pole, třeba magnetické, elektrické a nebo gravitační, potřebovali bychom ho vždycky na chvíli vypnout a nebo odstínit, což většinou bez dodání další energie nejde.
Snazší je to u mechanizmů, které využívají nějakého "protitahu", který za pomoci nějaké vnější energie zaručuje návrat využívaného média do výchozí polohy. Nikdo není proti tomu, aby využil tekoucí vody a nebo vanoucího větru.
Některé nepřetržitě a dlouhodobě probíhající jevy naznačují, že jsou i nějaké jiné, nám zatím neznámé druhy "energií", které vytvářejí své vlastní "koloběhy" nějakých matérií. Od vědy v tomto směru zřejmě žádnou pomoc nemůžeme čekat, protože současná věda je již na vrcholu svých schopností a nejspíš i možností. Přitom nám stále ještě není schopná vysvětlit princip ani těch nejzákladnějších jevů. S jejich projevy už problémy nemá - dokáže je dost přesně popisovat i spočítat.
Ale na sestrojení něčeho, co se bude jakoby "samo" pohybovat, svítit a nebo hřát, poznatky vědy prostě nestačí. Takže je pro vědu pohodlnější tvrdit, že to možné prostě není, i když v přírodě to funguje.

Zdravím - poota
*)Mluvím o nás prostých smrtelnících - Božští géniové to dokážou a nám nezbývá, než jim to závidět a nebo se nízce utěšovat tím, že jim to nemusíme věřit.

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Jerry.M
Starší člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 13 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Ako zostrojit samočinné stroje ...

Příspěvek od Jerry.M »

Mimo téma (offtopic)
Neviem či sa mi to sníva, ale zdá sa mi, že ste všetci zKarbaneli.

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1220 »

Holt každý je jiný, božští nás opouštějí, protože si svítí v nebi :lol:
Obávám se Peťo, že zrovna o těžiště zde nejde, spíš jde o to, že křižovat lze i proti větru a to celkem úspěšně, nemohu za to, že nikdo z Vás nejezdil ani na oplachtěné pramici. Vítr nikdo nevypíná , ale loď bez dalšího než větrného pohonu se proti němu dostane.
Já jsem jenom obyčejný hlupák, který si holt myslí, že gravitace, potažmo magnetická síla je podobná větru a dosavad se mi úvahy božského líbily. Že nás opustil, je celkem pochopitelné, protože božští se mezi plebeji procházejí jenom jako cvičení, nikoli ze životní nezbytnosti. Nic to nemění na faktu, že mně lojové svíčky velmi rozesmály .........., a že od začátku jsem to jinak než legrácku nebral, změnilo se to ale. :bhead:
Pokud to bude neúspěšné, tak video udělám a váš řehot mi bude odměnou.
Pokud je ale božský Božský tak je to jen mezi mnou a jím.
Adios

K. :mrgreen:

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

1220 píše:... křižovat lze i proti větru a to celkem úspěšně, ..
Pohyb po větru nebo proti němu je stále jenom pohyb díky větru, který vane odněkud někam. V obou případech jenom využití jeho síly.
Kdyby se dalo obdobně křižovat proti gravitaci, která by "proudila" nějakým směrem, tak to už bych si nějak dokázal s tím kroužením poradit - zatím ale lituji, neumím.

Zdravím - poota

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Jaja, nejen křižovat, ale i přímo proti se správným řešením využití větru. Jenže na gravitaci ještě pokud vím nikdo nevymyslel žádné plachty. Navíc jde o využití rozdílné rychlosti dvou prostředí na jejich styčné "ploše". U řetězu jsme někde trochu jinde. Jedna strana může být třeba tisíckrát těžší, jenže :bhead: to se vyrovnává úhlama vedení řetězu, takže ten Jára Cimrman.

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Magneto
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 26 poděkování

Příspěvek od Magneto »

Zdar lidi,

s tím plachtěním jsem si vzpomněl na jednu už déle známou, leč teprve nedávno realizovanou zajímavou vychytávku na bázi Magnusova jevu - snad by mohla být inspirativní i pro naše snahy magnetické či gravitační.

http://www.osel.cz/index.php?clanek=6050

Zdar a sílu všem a v novém roce hodně dobrých myšlenek :)

Jerry.M
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jerry.M »

Mimo téma (offtopic)
martin11 píše: tak tu popět proletěla kometa , nebo meteor....jistou světelnou stopu sice zanechal...a pro některé i jistá jiskřička, že je možno "sestrojit" a nejlépe podle naznačeného výše...osobně jsem nezahlédl nic magnetického, pouze gravitačního....
...takže, zdarec Božský Genius ...
Prišiel sem v dobrej viere prezentovať svoju prácu, myšlienky a čo ste mu ponúkli vy, len urážky a zosmiešňovanie. A je úplne jedno, aké meno si dal a či mu to fungovalo, alebo nie. Tvoj motor tiež nefungoval a urážal, zosmiešňoval ťa niekto? Mali by ste zmeniť spôsob komunikácie, lebo pochybujem, že sa tu potom niekto pochváli s naozaj funkčným motorom. Možno tu už niekto taký aj bol, nie je to prvý prípad nevhodnej komunikácie.

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

Mimo téma (offtopic)
Jerry.M píše: Prišiel sem v dobrej viere prezentovať svoju prácu, myšlienky a čo ste mu ponúkli vy, len urážky a zosmiešňovanie. A je úplne jedno, aké meno si dal a či mu to fungovalo, alebo nie. Tvoj motor tiež nefungoval a urážal, zosmiešňoval ťa niekto? Mali by ste zmeniť spôsob komunikácie, lebo pochybujem, že sa tu potom niekto pochváli s naozaj funkčným motorom. Možno tu už niekto taký aj bol, nie je to prvý prípad nevhodnej komunikácie.
Máš sice pravdu, ale na druhou stranu je potřeba si uvědomit, že jsme zde určitá společnost lidí, kteří již delší dobu nějak komunikují. Takže situace je podobná té, kdy někdo vstoupí do živě se bavící hospody. Pokud slušně pozdraví, něco si objedná a chvíli poslouchá, o čem je řeč, než k tomu něco přínosného řekne - je všechno v pořádku.
Trochu jiná situace vznikne, když rovnou ode dveří začne všechny poučovat. Pak záleží na tom, jestli je to opravdu poučné a nebo mele o věcech, které společnost už prodebatovala a je v nich mnohem dál.
V tom prvním případě to společnost nějak skousne a dozví se něco nového. V tom druhém ho nejspíš okřikne a případně i vrátí na čerstvý vzduch.
Takže ono to není jenom o chování té společnosti, ale také o chování toho příchozího.
Zkus se na to podívat tak, že každým příspěvkem si tu koledujeme o reakci na něj. Takže se musíme smířit s tím, že ty reakce mohou být různé a ne vždy ty očekávané - někdy nám dokonce mohou být i velmi nepříjemné. Ale to už je riziko "podnikání".
Pokud někomu vadí "upřímnost" zdejšího osazenstva, může jít na jiná fóra, kde se nejen toleruje, ale třeba právě i vyžaduje prázdné tlachání, vzájemná slušnost až pokrytectví a kde se všichni navzájem hladí po zádíčkách, aniž by k tomu měli nějaký důvod.
Ale abych mluvil konkrétně - božského_génia jsem četl a trpělivě jsem čekal, co z něj "vypadne". Nakonec jsem se dočkal, ale upřímně řečeno, jeho seriál bych čekal jako zpestření tak někam do "Mladého technika" blahé paměti. Bohužel ta krásná léta, kdy jsem ho hltal, jsou již delší dobu v nenávratnu, takže mě zmíněný seriál příliš neoslnil, ba troufnul bych si říct, že mě silně zklamal. Spousta slov o věcech notoricky známých (nic proti malému opáčku) a na závěr mlhavý popis prakticky téhož, aniž by se mi podařilo v tom objevit něco alespoň trochu nového. Ve mně vpo tom zůstal podobný pocit, jaký mívám během zpráv a nebo novinových článků - napřed bublina na upoutání pozornosti, pak se chvíli mlátí prázdná sláma a pak se z toho jen tak nějak do ztracena vycouvá, takže člověk jenom zbytečně a bez užitku ztratil čas, který tomu věnoval.

Můžeš to brát jako vysvětlení a případně i omluvu za naši "nevlídnost a nevstřícnost".

Zdravím - poota

huhu
Zasloužilý člen
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huhu »

Mimo téma (offtopic)
Jerry.M píše: Prišiel sem v dobrej viere prezentovať svoju prácu, myšlienky a čo ste mu ponúkli vy, len urážky a zosmiešňovanie. A je úplne jedno, aké meno si dal a či mu to fungovalo, alebo nie. Tvoj motor tiež nefungoval a urážal, zosmiešňoval ťa niekto?
MNO !
mám na to jiný názor :
Je mnohem cennější zveřejnit výsledky svých pokusů , byť i neúspěšných , než načmárat několik obrázků a prohlásit : " mně to funguje i v praxi, ale to Vám neukážu "

Tož kua - buď mám a ukážu , nebo plácám a nesmím se divit, že mi nikdo nevěří.
Ono totiž není v lidských silách ověřovat všechno, co někdo prohlásí za pravdu.

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
Jerry.M píše: Prišiel sem v dobrej viere prezentovať svoju prácu, myšlienky a čo ste mu ponúkli vy, len urážky a zosmiešňovanie. A je úplne jedno, aké meno si dal a či mu to fungovalo, alebo nie. Tvoj motor tiež nefungoval a urážal, zosmiešňoval ťa niekto?
drahý jerry m.....Božský sem nepřišel presentovat svoji práci.....páč jsme si tady nikdo nevšiml ničeho nového.....vše co jsme od něj viděli, známe , jak psal Poota už z Mladého technika z roku 1957, nebo ještě ze starších publikací.. jestli jsi narozen před rokem 1950, tak to také "snad" pamatuješ.
A jak jsem napsal téměř v úvodu tohoto vlákna....Buď vítán....atd na adresu Božského...
...že můj MM motor nefungoval, jnebo nefunguje, jsem věděl od začátku...a poskytl jsem zde veškeré info....na setkání ho všichni viděli...a dělal jsem to proto abych zjistil, proč to nebude fungovat....na rozdíl od všech ostatních, kteří se snaží o pravý opak :idea:
...no ve finále, když někdo presentuje svoje myšlenky na tema nezvratitelných fyz. zákonů platných na Zemi, jako že jemu jo a my se neumíme pořádně podívat.....tak z nás dělá akorát blbečky....tak se nediv našim reakcím.....a nakonec.....spousta slov o magnetismu.....ve finále ani ťuk......tak co si máme myslet.....a vlastně , co jsi nám obhajobou Božského genia chtěl zdělit :idea: ...myslím, že toto vlákno je uzavřenou kapitolou, pokud se sám božskej neozve s něčím jiným.......byl bych osobně velmi rád, kdyby překvapil :idea: ......martin11 :D

... věřím, že se " TO " povede ......
Jerry.M
Starší člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jerry.M »

Mimo téma (offtopic)
poota píše:.. Ve mně po tom zůstal podobný pocit, jaký mívám během zpráv a nebo novinových článků - napřed bublina na upoutání pozornosti, pak se chvíli mlátí prázdná sláma a pak se z toho jen tak nějak do ztracena vycouvá, takže člověk jenom zbytečně a bez užitku ztratil čas, který tomu věnoval.

Můžeš to brát jako vysvětlení a případně i omluvu za naši "nevlídnost a nevstřícnost".
Nemal som dojem, že by niekoho poučoval, len sa snažil vysvetliť, ako dospel k tomu svojmu točítku. Podla toho čo hovoríš, by potom každý, kto sa snaží iným objasniť ako prišiel k svojim záverom, ich vlastne poučoval. Táto spoločnosť nemôže vedieť či je dalej než on. Nikto ho nepozná osobne a ani to na čom pracoval.
Uprimnosť a urážanie je niečo úplne iné. On sa snažil hovoriť k veci, tlacháni boli všetky tie reakcie okolo. Nečudujem sa, že nakoniec vycúval. Urobil by som to isté, ako aj väčšina ludí.
Ja omluvu nepotrebujem.

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

Mimo téma (offtopic)
Jerry.M píše:Prišiel sem v dobrej viere prezentovať svoju prácu, myšlienky a čo ste mu ponúkli vy, len urážky a zosmiešňovanie. A je úplne jedno, aké meno si dal a či mu to fungovalo, alebo nie. Tvoj motor tiež nefungoval a urážal, zosmiešňoval ťa niekto? Mali by ste zmeniť spôsob komunikácie, lebo pochybujem, že sa tu potom niekto pochváli s naozaj funkčným motorom. Možno tu už niekto taký aj bol, nie je to prvý prípad nevhodnej komunikácie.
Ešte môžeš skúsiť rasovú diskrimináciu. Ak to bola dobrá viera, tak máte dobrý dôvod na dobré náboženstvo. Martinov motor bol prezentovaný transparentne aj s výsledkami, čo sa o božského motore povedať nedá.

Takže nie je jedno, či mu to fungovalo, alebo nie, keď povedal, že mu to funguje, a nikoho o tom "nepotrebuje" presvedčiť. Takto presne sa totiž správa väčšina klamárov, neviem ozaj, prečo by malo záležať na mene.

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

Magneto píše:s tím plachtěním jsem si vzpomněl na jednu už déle známou, leč teprve nedávno realizovanou zajímavou vychytávku na bázi Magnusova jevu - snad by mohla být inspirativní i pro naše snahy magnetické či gravitační.
http://www.osel.cz/index.php?clanek=6050
Pokusy o využití Magnusova jevu spadají do doby parníku, zhruba století zpátky. V článku podle uvedeného linku jsou informace podány neobjektivne. Je srovnáván lodní šroub s Magnusovými rotory, ale nebylo uvedeno, že hlavní výkon poskytuje vítr, a tedy by musela pro srovnání použita plachetnice s menším lodním šroubem, a ta by se mohla chovat i efektivneji. Princip jsem zkoušel, obvodová rychlost musí být značná, aby to aspoň nejak fungovalo. V praxi se to v historii zatím neosvedčilo. By konstruován celý velký parník, myslím je to i v knize Vetrné motory od Kašpara, spotreba není až taková bezvýznamná a konstrukční rešení hodne drahé, gyroskopické síly značné, i když se mohou kompenzovat pres palubu, potreba kýlu...
Novinári potrebují vždy o nečem psát, obsahem nebo vecným sdelením se tolik netrápí.

Odpovědět

Zpět na „Lidé sobě“