Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Free Energy - Volná Diskuze

Praktické poznatky a projekty uživatelů tohoto fóra.
Odpovědět
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: Ako zostrojit samočinné stroje ...

Příspěvek od Akord »

To ale pak mužeme jít do jeskyň, a zapomenout pojmy jako težište, a podobne. Když neco chci tvrdit, tak bych mel predpoklady ríct predem, ne cosi vysolit, a pak se kroutit a zdržovat.

huhu
Zasloužilý člen
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huhu »

Akord píše:Pokud vyrešíte rozríznutí a kontaktování pri pokojové teplote bez toho, že by magnet prestal fungovat, tak to máte vyrešené.
rozříznutí magnetu při pokojové teplotě aniž by přestal fungovat mám pořešené

co takové rozumíte pod pojmem " kontaktování " ? neumím si to představit.

Akord
Zasloužilý člen

Příspěvek od Akord »

Není rozríznout jako rozríznout, je treba rozríznout tak, aby prestaly téct proudy odpovedné za magnetismus, a tyto proudy presmerovat na kontakty, prívody.

buky
Zasloužilý člen
Dal: 10 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od buky »

božský_genius píše: Prave tato uplne jednoducha nerovnováha je to, čo hybe všetkym.
Moja reč :good: Ale aby som zdvihol vodu proti gravitačnej sile, potrebujem zmeniť jej skupenstvo a na to potrebujem teplo od slnka = energia.

Akord, nebudem sa priečiť a dávan si pauzu lebo ma to moje mudrovanie už unavuje a oberá o čas na experimentovanie :)

huhu
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huhu »

Akord píše:Není rozríznout jako rozríznout, je treba rozríznout tak, aby prestaly téct proudy odpovedné za magnetismus, a tyto proudy presmerovat na kontakty, prívody.
cože ?

Abakuk
Starší člen

Příspěvek od Abakuk »

huhu píše: cože ?
No když rozříznete magnet tak je pořád magnet a tedy nemůžete započít pitvu magnetizmu :D . Pan Akord má podle mě pravdu.
Magnetizmus není jediný jev který nelze "pitvat" rozříznutím materiálu. Já si čistě sprostě osobně myslím že také veškeré teplotní informace jsou stejně "nepitvatelné", protože když vložím prst do vody tak ho nevložím do struktury ale pokaždé bude můj snímač na straně komunikační vrstvy např. té vody. (nevadí že v jiné hloubce je jiná teplota)Teplo se skrývá uvnitř ale tam se nemáte jak dostat, to co měříme je teplota a nelze z ní dost dobře odhadovat co a jak se musí kvůli teplotě dít uvnitř.Myslím si, že to co přiřazujeme teplotě se děje zvenku. A proto si myslím že je dost dobře možné třeba i zvenku způsobit zvýšení teploty tělesa aniž bychom mu přímo teplo dodávaly nějakým zářením nebo já nevím čím ale mělo by to jít i změnou pohybu hmoty.

Hele skválně třeba v létě asi tak do hodiny po východu Slunce(nízký UV index) si zkuste stoupnout bosíma nohama na trávu pokrytou rosou(ucítíte zimu :D ) no a teď se zahleďte do Slunce(najednou Vám bude na chodidla teplo-alespoň doufám u mě to tak pokaždé bylo)

Tma na to vrhá nové světlo
Abakuk
Starší člen

Příspěvek od Abakuk »

Akord píše:To ale pak mužeme jít do jeskyň, a zapomenout pojmy jako težište, a podobne. Když neco chci tvrdit, tak bych mel predpoklady ríct predem, ne cosi vysolit, a pak se kroutit a zdržovat.
Pane Akord občas se mi zdá že je vůbec dobrá věc právě zapomenout na to těžiště a podobné věci a zkusit se na to podívat jinak.
To že s tímto způsobem uvažovaní jsem stále -273,15°C ještě neznamená že je můj způsob uvažování špatný. :oops:

Tma na to vrhá nové světlo
Akord
Zasloužilý člen

Příspěvek od Akord »

Abakuk: To ano, ale neznamená to, že pokud se ve šlabikári dostanu pouze po písmeno K, tak už umím číst. Autor se dostal jenom po sílu F, ale moment M, nebo práce A nebo W mu ješte nic neríká. Nemužu se prece rovnocenne bavit s človekem, který si mele pouze Ema má mámu.

huhu
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huhu »

možná tu jen napsal, že ema má mámu. zatím to vypadá na seriál ;)

-----------------------------------
S tím magnetem - asi jsem to blbě chápal. Myslel jsem : rozříznout tak, aby se neodmagnetoval ( mám dva menší magnety ) Měl jsi na mysli : rozříznout tak, aby stále fungoval jako by byl vcelku ?

Akord
Zasloužilý člen

Příspěvek od Akord »

je to možné...pitomost hned na začátku otvírá nekdy celý seriál pitomostí,,,podle podobných teorií všichni jsou super, nikdo nelže a nekrade, všichni mohou svou práci delat dobre, povstalci i nepovstalci, pravdu nepotrebujeme, protože je to jedno, ani nakonec kuň nepotrebuje žrát, protože je treba učinit jenom ty správné pokusy, aby se to odučil....

je to stejné, jako když vám po telefonu oznámí, že jste šťastlivec, který co cosi vyhrál, ale pod podmínkou, že si to nejprve zaplatí....Pohádku Prorok Rak nejspíš znáte. To hned každému troubovi se tak nepovede veštit z kalendáre. Já nedbám, ať človek s "nedodelanou" základkou klidne neco vynalézá, ale ať machruje až potom, co umí porovnat výsledky, a neopíjí predem verejnost rohlíkem. Podvodníku jsou plné republiky, nepotrebuju každému z nich čichat jejich smrad. Buď se píše k veci, nebo jenom do vetru huláká v hospode.

buky
Zasloužilý člen
Dal: 10 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Příspěvek od buky »

Akord píše:je to možné...pitomost hned na začátku otvírá nekdy celý seriál pitomostí

Ale to může být i v dnešní fyzice, když se přijme určitý model vznikne STR a pak když neutrino překoná rychlost světla v LHC, tak se divíme jak je to možné :D

Napiš Akord, jakou dáváš šanci na zacyklení práce mag. pole per. magnetů. Můžu ti garantovat, že páka není 100 krát prověřená záležitost resp. průběh síly po dráze např. vačková hřídel.

božský_genius
Nový člen

Příspěvek od božský_genius »

Božský genius : Part 3

Takže do tretice všetko dobre. Ema ma mamu a mama ma Emu a aj tak sme všetci blbí, že :D .

Ale podme k veci. v tejto časti ukončíme úvahy o podstate konštrukcie samočinných strojov, takže po jeho dočítaní by mali teoreticky všetci okamžite sadnuť za rysovacie dosky (alebo prkna) a každy by si mal nakreslit ten svoj vysneny strojček a terbars sa z neho radovat alebo ja neviem čo .... nech si robí každy čo chce :bhead: .

Nadviažeme na minule posledne úvahy o kolobehu vody, vodnom mlyne a z toho odvodenom "gravitačnom mlyne".
zaklad.jpg
Na vyššie uvedenom obrazku vidime schematicke znazornenie "obežnej" dráhy závaži na našom buducom SM. Z bodu A do bodu B vykonava závažie po polkruhovej drahe v smere šípky aktívnu (5ažnu) časť svojho pohybu.
Z bodu B do Bodu A vykonava zavažie pasívnu časť pohybu po zvislej drahe smerom hore.
silove pomery.jpg
Na tomto obrazku su znazornene silove pomery, z ktorych je jasne vidiet podstatu pohybu SM.
Vidime, že Mk1=F1.r1 je podstatne vacsi ako Mk2=F2.r2, co zabezpeci spolahlivy presun zavazia G1 do bodu B. Taktiež ale zabezpeči spolahlivy posun zavazia G2 smerom k najvyssiemu bodu A. Odkial zavazie G2 moze konať pracu po polkruhovej drahe tak ako ho predtym vykonalo zavazie G1.
v priestore.jpg
Je jasne, že jedno kolečko nam stačiť nebude na to aby sme jedinym pohybom zavazia G1 po polkruhovej drahe presunuli zavazie G2 do vychodiskovej polohy do bodu A. A o tom hovori obrazok nad tymto textom, kde su znazornene v priestore styri totozne moduly, kazde po dvoch zavaziach navzajom voci sebe posunute o uhol 90 stupnov ale pri tom v osi pevne spojene. Cize vsetky styri moduly tvoria jeden tuhy celok. Inymi slovami, toci sa to cele naraz.

Ked premietneme situaciu do jedneho obrazu v smere horizontalnej osi vzniknu nam na SM silove pomery podla nizsie uvedeneho obrazku:
komplet.jpg
Čiže na to aby sme dosiahli nekonečny rotačny pohyb SM v tomto konkretnom pripade musi byt splnena podmienka r1>=7r2. Samozrejme cim je vacsi r1 tym je zariadeneie ucinnejsie.
Dalsom nutnou podmienkou je aby sa zavazia pohybovali smerom od bodu B do bodu A bez dodatočneho odporu. To znamena aby zavazie po drahe z bodu B do bodu A vytvaralo na SM jediny krutiaci moment a to o velkosti Mk=G.r2.

Pri splneni vyssie uvedenych dvoch podmienok je na svete nove SM.
Samozrejme je mozny rozny pocet zavazi a takiez rozny pocet modulov zapojenych v serii.
To uz ako si kazdy zvoli.

A to je vlastne vsetko.

Ja viem este ten problemik ako dostat zavazie z bodu B do bodu A bez odporu. No to uz necham na Vas .....
Mozem vam len prezradit ze tento problem ma tiez dokonca niekolko rieseni.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

božský_genius píše: Takže do tretice všetko dobre. ..
Co dobré - přímo výborné!
Opravdu nevím, proč sis vybral svůj nick tak zbytečně skromně.

Marně v Tvém pojednání hledám tu novou myšlenku, kterou jsi sliboval, ale to bude asi tím, že už mi slábne zrak.
Jinak malůvky hezké a na papíře Ti to funguje jedna radost. Takže teď už jenom ten funkční model - a budeš zaručeně první, komu to bude fungovat i ve "3D" realitě. Možná jsi to měl raději začít zveřejňovat až poté, co Ti bude běhat ten model, abychom na finále nemuseli čekat tak dlouho.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
minsc
Starší člen
Dal: 11 poděkování
Dostal: 55 poděkování

Příspěvek od minsc »

A nakonec se někdo zeptá: "A proč si nám to tady všechno tak sáhodlouze...ale zajímavě...popisoval ?"
božský_genius: "No to já jen proto, aby bylo všem jasné, že jestli se v tom někdo vyzná tak já to rozhodně nejsem."
poota: "Děkuju ti, že ses s námi podělil o tak úžasnou novinu."
:bye:

Jsem hrozně chudej, a tak hraju automaty abych měl hodně peněz.
Akord
Zasloužilý člen

Příspěvek od Akord »

buky píše:Napiš Akord, jakou dáváš šanci na zacyklení práce mag. pole per. magnetů. Můžu ti garantovat, že páka není 100 krát prověřená záležitost resp. průběh síly po dráze např. vačková hřídel.
Co se týče prubehu síly po jakékoliv reálné vačce a pole reálného magnetu, tak to považuju za záležitost proverenou na 99.9999999999999999999999999999999999999999999999999999999
procenta, víc devítek se mi tam nevešlo.

Co se týče STR, tak tam bych nepsal ani jednu devítku za desetinnou tečkou, myslím, že jde o zcela nesrovnatelné veci.

Genius: Som rád, že obaja poznáme aspoň pojmy zo základky, teda slovník.
To, že Mk1>Mk2 platí iba pre tuhú páku, nie pre vlákno, remeň, či iný pružný ťažný člen. Takže už predpoklad na začiatku je chybný.

Odpovědět

Zpět na „Lidé sobě“