...ako sostrojit....otázka je velmi dobře položená....jen ta odpověď jaksi chybí
...
...k magnetům...myslím , že jsme zde magnety proparli v uplynulých několika letech ze všech stran...ačkoliv nejsem fyzik ale fotograf, tak z praktického hlediska tj. omakáním o nich vím docela dost....výsledkem je onen zmiňovaný MM dvanáctiválec....nebudu znova rozpitvávat....zpět k magnetu a proč se zapojuju do diskuse.....v magnetu je, jak výše napsal Akord naakumulováno jisté množství energie... problem je v tom, že nevíme jak ji vycucat zpět. Obdobně jako neumíme vycucat energii z vody a rozložit ji na prvky u účinností větší nežli 1, nebo kus uhlí je "jen" kus hmoty, pokud ho nezapálíme/ a dostaneme energii v té nejhorší formě/...ono s tím získáváním energie je to v současnosti vůbec blbý....pálíme, pálíme, pálíme....1% si nachytáme ze sluníčka, pak trochu GEO, nějakej atom / xindl nebezpečnej/. malinko nějaké chemické reakce.... a ???...ví někdo o něčem jiným????
...tak...ako sostrojit..??... Mag. motor z vlastních pokusů vím, je neschůdná věc. Pro osvěžení připomenu, že tento motor dělám proto, abych zjistil, proč magnetické motory nefungují.
Gravitační motor je pravděpodobně také nesmysl, ale nechci nikomu brát iluse při konstrukci kuličkostrojů, pákomašin a jiných kouzelných udělátek.
Ptáka klobáka, který se hejbe dokud má v nádobce vodu nepočítám do samočinných strojů.
Myslím, že jsem vyčerpal všechny možnosti, tak si máte z čeho vybrat. Jo, zapoměl jsem na kombinaci magnetu a gravitace
A na závěr mé nesouvislé řeči....Myslím si, že ve Vesmíru je určité množství energie. Toto množství je neměnné a jen se tak a tak přelejvá dle potřeby. Na jakém principu , to se neví. Smutné je, že asi 90% této energie je jaksi zašito "někde", "hlavy" tomu říkají temná energie. Furt se hledají nějaké částice, které jsou jejími nositeli.....no a takhle stále dokola. No na to tedy nemusím být fyzik
, na to mě opravdu stačí bejt jen fotograf. Alespoň mám klidné spaní. Tak...a i vám všem přeju klidné spaní....ještě že zde stále platí, "kdo si hraje nezlobí...." zdraví martin11
... věřím, že se " TO " povede ......