Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Free Energy - Volná Diskuze
-
- Starší člen
- Dostal: 5 poděkování
Huhu
Děkuji ti za moudra ohledně lajoše, ale i jiných, já přece nepopírám ničí kvality, může být expertem na cokoli, ale to je platný jak mrtvému zimník, když umí přemýšlet jen ve vyjetých kolejích, tak jak je naučený! Navíc lajoš v zápalu svatého boje za čistotu fyziky překroutil moje slova a vyplivl v odpověď nesmysl. Proto jsem se naštval, že si ani neráčí pořádně přečíst, případně se zeptat, oč asi tak jde, rovnou vynesl svůj soukromý rozsudek. Držkoval ohledně římského číslování, I. a II., jako by nebylo jedno, jaké číslice použiju. To samé se schématem, jako by mu nedocházelo, že kde není, ani smrt nebere, zatímco podstata dotazu mu uniká. Lajoš tak rozzlobeně proti něčemu co se mu nelíbí zaprotestoval. No proč ne, ať kritizuje a nadává, ale tak nějak v mezích, slušně, s nadhledem a grácií odborníka. Pokud jím tedy je.
Když do fóra plesknu otázku a vrátí se rozumy o ho...ě, příčí se mi to byť i jen napsat, tak tady asi něco nebude v pořádku. Ano, nemusí být v pořádku právě ta otázka, to já připouštím, ale už nevěřím, že v tomhle už nehtovém studiu lze problém osvětlit.
Nechápu, proč si tady ještě plácám játra.
Víte, než konzervativní postoj jednoho odborníka, to už raději armádu flexibilních laiků. Totiž, aby zase můj vstup někdo nepřekroutil, jenom poslouchat jak co a proč nejde, umoří nakonec i vola.
Budoucnost patří krom jádra vf technice. Zapomněli na sílu koně, zapomenou i na spalovací motory.
Když do fóra plesknu otázku a vrátí se rozumy o ho...ě, příčí se mi to byť i jen napsat, tak tady asi něco nebude v pořádku. Ano, nemusí být v pořádku právě ta otázka, to já připouštím, ale už nevěřím, že v tomhle už nehtovém studiu lze problém osvětlit.
Nechápu, proč si tady ještě plácám játra.
Víte, než konzervativní postoj jednoho odborníka, to už raději armádu flexibilních laiků. Totiž, aby zase můj vstup někdo nepřekroutil, jenom poslouchat jak co a proč nejde, umoří nakonec i vola.
Budoucnost patří krom jádra vf technice. Zapomněli na sílu koně, zapomenou i na spalovací motory.
co nevíme, neznamená, že neexistuje
-
- Starší člen
- Dostal: 5 poděkování
Re: A(&F)
Nechci polemizovat, já ti tvůj názor neberu. Jsem už poučený - sem s ničím nemá smysl chodit. A to myslím vážně. Kamarádčoft je hezká věc, ale nikam s ním nedojdete. S tímhle přístupem dopadnete tak, že se sice v dobré víře, ale ve slepé nenávisti vzájemné podpory slétnete jako vosy na všechno, co se vymyká představám jednoho z vás. Něco na tenhle způsob.
To je všechno co jsem k tomu chtěl ještě říci.
To je všechno co jsem k tomu chtěl ještě říci.
co nevíme, neznamená, že neexistuje
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 107 poděkování
- Dostal: 23 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zdravím hledače
Dnes jsem se pohrabal v historii z r. 2008 a z 25. září jsem k tomu našel doplňující info :pokr píše:Přeji všem maximum sil k bádání. Kdepak naleznu mistry vf techniky? Totiž, zdědil jsem problém a dlouho si neuměl vůbec představit jak začít, možná se mýlím i dnes, znal jsem jen obecný důsledek. Tedy, abych to nějak nakousl, šlo o spolupracující výkonné vf generátory, I. a II., samostatné, ale vodiči pak propojené. Co vím jistě, že I. generoval
pásmo široké 28,3 MHz, (1,7 - 30), II. 20,5 MHz (87,5 - 108) a výsledný signál byl veden z I. dál na další finální zpracování...Na jejich stavbu a experimenty zatím nemám podmínky, protože nevím, jak je jejich stavba reálná, jenom se chci zeptat, jak by ten výstupní signál vypadal, o co vlastně s takto nastavenými generátory jde, co myslíte? Máte-li kdo čas, napište svůj názor. Díky.
Bohužel, student doktoranda v Brně se ukázal marný, protože v jeho pojetí je VF technika použití hotových chipů, takže k tématu nic nemá.....Kolemjdoucí píše:Zdravím příznivce nových směrů,
elektrogravitace si vyšlápla malým krůčkem kupředu.Celkový pohled na relativní jednoduchost a podoba základu (pracovní pásma obou vázaných oscilátorů ) s el.motorem Tesla je vskutku zarážející.Schopnému elektromechanikovi,jehož by experiment bavil dodám pro první osc. data,v případě úspěšné konstrukce i další.V zásadě se jedná o třístupňové zařízení,jehož obecné,nicneříkající schéma lze nalézt na internetu.Nevěřte tomu,že jde o složitý mechanismus-může ho vlastnit kdokoli z vás.Pravda,poslední část,do kterého výstupní energie rázů směřuje ještě propracovaná není,ale podoba a nutnost přizpůsobení je známá.Velikost všech tří stupňů (vyjma mobilního napájení a silné, těžké objemné desky) se vejde do větší nákupní tašky.
Mimo to existuje ještě jeden princip ale nepochopím ho,dokud nebudu mít patřičný vn zdroj a nenechám si někde vytvarovat frézkou mosazné hlavice.V každém případě-pokud by jednou ze všeho sešlo, zašlu popisy adminu Riva.Takže se nic neztratí.
Možná to někomu tady sepne ?
Re: FREE ENERGY
Zdravím, já že to tu chcípne a ono nic?
Vidím že diskuse se tu i nadále rozvýji ale nejak Vám to leze do flame.
Ono z praktického hlediska nemožete brat patentový dokument jako návod večšinú mám skušenosti že je prekroucen zašifrován.
Tí veci co nejsú patentované a ani sa nepokusil nikdo patentovat sú večšivú podvody málokdy je známý autor, a když je tak nemá na to príslušné vzdelání- bakelar,inženír
Dufám že sem aspon trochu pomohl
Vidím že diskuse se tu i nadále rozvýji ale nejak Vám to leze do flame.
Ono z praktického hlediska nemožete brat patentový dokument jako návod večšinú mám skušenosti že je prekroucen zašifrován.
Tí veci co nejsú patentované a ani sa nepokusil nikdo patentovat sú večšivú podvody málokdy je známý autor, a když je tak nemá na to príslušné vzdelání- bakelar,inženír
Dufám že sem aspon trochu pomohl
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Mimo téma (offtopic)
Ohromně.majlando píše:.. Dufám že sem aspon trochu pomohl
Teď se to sem určitě jenom pohrne.
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
poota píše:Mimo téma (offtopic)Ohromně.majlando píše:.. Dufám že sem aspon trochu pomohl
Teď se to sem určitě jenom pohrne.
Zdravím - poota
Ahoj pooto, muj odkaz nemnel slúžit jak nejaká marketingová aktivita alebo zvýšit pagerank.
Ono je docela problém najít nekoho kdo nekonvenčne rozmýšlí a nežere mainstream z médií.
Další takový problém je nedostatečné vzdelání kdo chce neco vyrábet (skutečne vyrábet propočítat si atdl.)
né to odfláknút ala "home made" čína musí mnet minimálne teho bakelára+ individuálne sa dovzdelat
alebo vyšší vzdelaní.
Napríklad tí vynálezy co občas na videii fungují su večšinú vyrobbené ručne žádné stroje napr: Thomas Henry
Moray a jeho elektronky a mnoho dalších.
Ide o to že možu vedet jak to či ono funguje ale nezestrojím si to bez tej odborného vzdelání a
rozmýšlaní to hlavne- zedník myslí jinak než programátor alebo lekarník.
Mobil si také nezestrojíte i když materiál mužete koupit.
.majlando píše: ......Ide o to že možu vedet jak to či ono funguje ale nezestrojím si to bez tej odborného vzdelání a
rozmýšlaní to hlavne- zedník myslí jinak než programátor alebo lekarník.
...
Mobil si také nezestrojíte i když materiál mužete koupit....
Ano oprovadu jde o to být zedník a umět přemýšlet jako programátor a obráceně.
Já sem si teda mobil sestrojil, vlastně to by GSM pager, aby to byl mobil stačilo k GSM modulu připojit mikrofon. Na tom vážně nic není.
Toto se dá snadno naučit. Co se ale nedá naučit je zahrnutí co nejvíce pohledů na daný problém, většinou je nám blízké preferovat jeden.
Tma na to vrhá nové světlo
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Mimo téma (offtopic)
Nechtěl jsem se Tě dotknout - jenom že tohle všechno už tu bylo řečeno, a dokonce vícekrát.majlando píše:.. muj odkaz nemnel slúžit jak nejaká marketingová aktivita alebo zvýšit pagerank. ...
Bohužel jenom vzdělání pro tenhle směr vývoje není žádným přínosem - spíš je to brzdou. Tím, co se učí ve školách, a třeba i těch nejvyšších, se nikdo nedostane dál, než kde právě jsme.
To, co se učí, je směs "dobrého" a "bludů", přičemž je velice těžké rozhodnout, co je co.
Současná věda se holedbá tím, že zná všechno. Není to pravda!
Pouze dokáže všechno nějak vysvětlit, ale tam, kde neví, tak si vysvětlení "vycucá z prstu". Kdyby upřímně řekla, že neví, bylo by rovnou jasné, co je potřeba ještě vykoumat. Takhle to na první pohled vypadá, že se už všechno ví naprosto správně, a že se už na nic lepšího přijít nedá.
Což by ještě nebylo to nejhorší. Jenže pocit povinnosti vědět všechno nejlíp, naší milé vědě velí prohlašovat všechno, co nekáže ona, za prachsprosté kacířství a snahu podkopat její pilíře. Právě tím se nejlíp ukazuje, že vědě nejde o poctivé bádání, ale jenom o tučná koryta.
Potom se není co divit, že diletanti jako třeba Schauberger, mají daleko lepší výsledky, než jeho současní akademici. A upřímně řečeno - i než ti naši současní, kteří jsou o padesát až sto let dál a výš. Pochopitelně ani diletant se neobejde bez "vzdělání" či lépe řečeno informací, ale vybírá si pouze ty relevantní a nebere šmahem všechno.
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
-
- Nový člen
Ako zostrojit samočinné stroje ...
Celkom na uvod : prosim diskutujucich, aby nekritizovali pravopisne nedostatky mojich prispevkov. Ide mi o to sprostredkovat myslienky , nie pisat umelecke literarne diela. Dakujem.
Na mnohych forach a videach :-) na internete mame denne možnost vidiet celkom uprimnu snahu dopracovat sa nejakym sposobom k zariadeniam alebo strojom, ktore by produkovali tzv. koláče bez práce.
Otazka znie : Je to vobec mozne?
Pani učitelky a učitelia tvrdia, že nie. A po nich to opakuju zastupy poslusnych ziakov.
Ono otázka ani tak neznie, že či je to možné, ale či je to žiadúce? A hlavne pre koho, že ?
Ale to nech riešia filozofi a podobne postihnuti ludia.
V tomto vlakne si vysvetlime princip fungovania samočinnych strojov a mechanizmov a to na principe mechanickom, elektrickom, magnetickom , chemickom, gravitačnom a atd....princíp je rovnaky pre všetky druhy síl.
Pišem - samočinnych strojov a mechanizmov - nie perpetuum mobile. To len aby nedoslo k nedorozumeniam.
Perpetuum mobile je obyčajna zvrhlost. Tam kde nič nie je, ani čert neberie :-))
To už je pravdepodobnejšie, že baron Prášil sam seba vytiahne za vlasy z bažiny :-))
Tolko na uvod ....
Na mnohych forach a videach :-) na internete mame denne možnost vidiet celkom uprimnu snahu dopracovat sa nejakym sposobom k zariadeniam alebo strojom, ktore by produkovali tzv. koláče bez práce.
Otazka znie : Je to vobec mozne?
Pani učitelky a učitelia tvrdia, že nie. A po nich to opakuju zastupy poslusnych ziakov.
Ono otázka ani tak neznie, že či je to možné, ale či je to žiadúce? A hlavne pre koho, že ?
Ale to nech riešia filozofi a podobne postihnuti ludia.
V tomto vlakne si vysvetlime princip fungovania samočinnych strojov a mechanizmov a to na principe mechanickom, elektrickom, magnetickom , chemickom, gravitačnom a atd....princíp je rovnaky pre všetky druhy síl.
Pišem - samočinnych strojov a mechanizmov - nie perpetuum mobile. To len aby nedoslo k nedorozumeniam.
Perpetuum mobile je obyčajna zvrhlost. Tam kde nič nie je, ani čert neberie :-))
To už je pravdepodobnejšie, že baron Prášil sam seba vytiahne za vlasy z bažiny :-))
Tolko na uvod ....
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
Re: Ako zostrojit samočinné stroje ...
Žiadúce by to bolo, lebo za energiu sa platí, to je základná motivácia. Mal by som ešte chvíľu počkať, ktorá skupina bude označená za zástup tých poslušných žiakov. Samočinné stroje sú inak fajn, tam kde energia nemá možnosť degradovať, sa hýbu veci iba zotrvačnosťou.božský_genius píše:Pani učitelky a učitelia tvrdia, že nie. A po nich to opakuju zastupy poslusnych ziakov. Ono otázka ani tak neznie, že či je to možné, ale či je to žiadúce? A hlavne pre koho, že ?
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
Buď vítán, kdož s dobrým úmyslem přicházíš.božský_genius píše:Celkom na uvod : prosim diskutujucich, aby nekritizovali pravopisne nedostatky mojich prispevkov. Ide mi o to sprostredkovat myslienky , nie pisat umelecke literarne diela. ...
tema , které jsi otevřel je vlastně shrnutí všechtémat o volné energii zde popsané.
včera jsem zde zahléd, že zedník /murár/ by měl mít vlastnosti a znalosti programátora a naopak... jelikož tomu tak často není, tak i zde na našem Foru dochází ku všelijakým nedorozuměním, ba dokonce i neshodám. Různí živlové / tím myslím vzdělance pstižené školní vědou / zde valí názor na tema, gravitační magnetický a jiný podobný stroj je nesmysl.
Tak, a ted sám za sebe / m11 a kč / jakožto nevdělanec v matematických , fyzikálních a chemických vědách ...jsem tak trochu "mimo", no dejme tomu na úrovni toho zedníka / murára/. Nešrábu si to, takže mě to v bádání , např. u Mag. motoru nevadí, že kdosi tvrdí , že to nejde. Tato chorobná neznalost mě ale vůbec nevadí ve vymejšlení exentrického magnetického dvanáctiválce. Obdobně vymýšlím i přístroj na kavitaci. Jsouc nezatížen a nesvázán vzděláním si připadám velmi volně. / mnozí si v tuto chvíli asi říkají..." blahoslavení chudí duchem..." /
Tak...a co dál . Pokud jsi tady opravdu nový a ne někdo "pekabátěný" pak vítej....a mooooc se těšíme na tvoje myšlenky ...pokud je tomu jinak, tak......
jo a na úpný závěr. Jak výše napsal Akord. Pokud energie nedegraduje...atd....moje poznámka nakonec......není z mé hlavy, pošeptal mě ji Gromit ..." SETRVAČNÍK JE NEJČISTČÍ AKUMULÁTOR ENERGIE ! a v přírodě je to opravdu vidět nejlépe. Myslím, že vesmír je nejlépe sestrojený samočinný stroj ...tak, všechny zdraví m11
... věřím, že se " TO " povede ......
-
- Zasloužilý člen
Mimo téma (offtopic)
Obdivuji Martinovu fantazii a vytrvalost. Méne však logiku, tu nejde jen tak preválcovat. Počet válcu není podstatný, magnet buď umí, nebo neumí odevzdat energii, jedno, zda jednorázove, nebo na víckrát. To by melo vždy jít otestovat i bez náročné konstrukce typu motor uvedením magnetu do podobné situace. Merení cyklu pritažení/odtažení. Pokud s clonou, tak dusledne merit a započítat tuhle práci, neexistuje ji neakceptovat, ignorovat. S magnety delám opravdu dost a lecos, ale neumím si predstavit žádnou situaci, kde by magnet poskytl nenulovou energii treba v jednom cyklu, a nefungoval jako pružina. Zvlášte ne neodym, protože ten nejde odmagnetovat rozebráním magnetického obvodu, jako v prípede Alnico. Čekal bych tedy nenulovou práci cyklu spíše v prípade Alnica v dusledku rozebrání. Jenomže i v tom prípade je treba pozdeji energii dodat, když se cosi má dostat do puvodního stavu. Magnet je neco jako setrvačník elektrického proudu, nebo supravodivá cívka pri pokojové teplote. Taková cívka je vždy jenom akumulátor. Všechny dosavadní projevy tomu nasvedčují s jistotou mnoha devítek za desetinnou tečkou.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
Zdravím Akord, děkuji za pochvalu, nebo za kritiku...obojí přijímám....
moje pojednání výše bylo "jen " reakcí na "Božský genius" / krindapána dát si takovouto přezdívku / a jeho NOVÉ vlákno...
muj Mag. motor byl zde uveden jako školní případ naznalce na poli vědy, to jako že "navzdory básník zpívá"...
..a když nás půjdou miliony všichni proti větru....to je Jan Werich ...
ale Akord mě zase trochu obeznámil, cituji...
Akord napsal...." Magnet je neco jako setrvačník elektrického proudu, nebo supravodivá cívka pri pokojové teplote. Taková cívka je vždy jenom akumulátor."
a protože nevíme , co je vlastně magnetismus, nevíme co to je elektřina, netušíme co je gravitace, nevíme, jaká je nejvyšší možná rychlost / světlo???/ nezbývá nežli se domnívat, a co hlavně, nevíme co je energie.....všemi směry ji popisujeme, hledáme, v pozemském měřítku různě transformujeme / primitivně/ a že to je tak s vesmírem a fyz. zákony, jak si dnes představujeme, i když mnoho nasvědčuje , že to asi tak je. Ale za jakých podmínek. Pozemských. Můžeme se domnívat , co se děje v jádru Slunce, uvnitř černé díry, z čeho je postavené neutrino. Nevíme nic o čase, cobylo, nežli bylo to co je / vesmír/ neumíme si představit jiný prostor nežli 3roměrný, nevíme kam se pohybujeme, kam se vesmír rozpíná / ?/, tušíme energii vakua / já tuším /. nejsme schopni se podívat do středu naší planety, blbejch 6378 km se NEDÁ překonat. Čučíme do hloubi vesmíru, obdivujeme různé mlhoviny....a děje nám nevysvětlitelné ...a do toho všeho se pletou různá náboženství a teroristi a různý unie, které nařizují to či ono....
...a největší problém, každého z nás.....podívejte se každý do své hlavy.....čím že to přemýšlíte, jak je to vůbec možné....
...tak a můžeme se pustit do diskuse...."Ako sestrojit......." jsem zvědav, s čím BG /božský genius/ přijde. zdraví m11
moje pojednání výše bylo "jen " reakcí na "Božský genius" / krindapána dát si takovouto přezdívku / a jeho NOVÉ vlákno...
muj Mag. motor byl zde uveden jako školní případ naznalce na poli vědy, to jako že "navzdory básník zpívá"...
..a když nás půjdou miliony všichni proti větru....to je Jan Werich ...
ale Akord mě zase trochu obeznámil, cituji...
Akord napsal...." Magnet je neco jako setrvačník elektrického proudu, nebo supravodivá cívka pri pokojové teplote. Taková cívka je vždy jenom akumulátor."
a protože nevíme , co je vlastně magnetismus, nevíme co to je elektřina, netušíme co je gravitace, nevíme, jaká je nejvyšší možná rychlost / světlo???/ nezbývá nežli se domnívat, a co hlavně, nevíme co je energie.....všemi směry ji popisujeme, hledáme, v pozemském měřítku různě transformujeme / primitivně/ a že to je tak s vesmírem a fyz. zákony, jak si dnes představujeme, i když mnoho nasvědčuje , že to asi tak je. Ale za jakých podmínek. Pozemských. Můžeme se domnívat , co se děje v jádru Slunce, uvnitř černé díry, z čeho je postavené neutrino. Nevíme nic o čase, cobylo, nežli bylo to co je / vesmír/ neumíme si představit jiný prostor nežli 3roměrný, nevíme kam se pohybujeme, kam se vesmír rozpíná / ?/, tušíme energii vakua / já tuším /. nejsme schopni se podívat do středu naší planety, blbejch 6378 km se NEDÁ překonat. Čučíme do hloubi vesmíru, obdivujeme různé mlhoviny....a děje nám nevysvětlitelné ...a do toho všeho se pletou různá náboženství a teroristi a různý unie, které nařizují to či ono....
...a největší problém, každého z nás.....podívejte se každý do své hlavy.....čím že to přemýšlíte, jak je to vůbec možné....
...tak a můžeme se pustit do diskuse...."Ako sestrojit......." jsem zvědav, s čím BG /božský genius/ přijde. zdraví m11
... věřím, že se " TO " povede ......
-
- Zasloužilý člen
To zas takhle asi ne. Víme, co je pružina, víme, co je setrvačník. To na porovnání a zjištení možností docela stačí. Krome toho magnetismus sám osobe neexistuje, jde jenom o jinak posaný a jinak vnímaný projev pohybu elektrického pole.martin11 píše:a protože nevíme , co je vlastně magnetismus, nevíme co to je elektřina, netušíme co je gravitace, nevíme, jaká je nejvyšší možná rychlost / světlo???/ nezbývá nežli se domnívat, a co hlavně, nevíme co je energie.....všemi směry ji popisujeme, hledáme, v pozemském měřítku různě transformujeme
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 8 poděkování
- Dostal: 26 poděkování
Zdar Martine a Akorde,
osobně také fandím nezatíženosti klasickou vědou jako Martin, i když je asi dobré ji znát (rád se do ní ponořuji, dokud nenarazím na vzorečky Četl jsem onehdy na Osel.cz takové vyznání jednoho z fyziků starší generace, který přes několik nominací nikdy nedostal Nobelovku za elektrochemii (na jméno si bohužel nevzpomínám): "Věda se vždy ubírala kupředu kacířskými skoky jednotlivců, nikoli systematickou prací" (toliko můj výcuc z chabé paměti). Právě to je ale myslím nejpodstatnější - to, že jsme dnes někde, vůbec neznamená, že po x letech budeme někde + x. Mezitím totiž přijdou poznatky, které mohou všechno diametrálně změnit resp. vysvětlit na novém, nám dosud neznámém principu a posunout nás ne dál, ale úplně jinam. To je na našem bádání to skvělé - k ničemu nás nezavazuje, dává nám volnost a nechává všechny cesty otevřené.
Akordovi bych rád řekl, že otázka, zda magnet umí nebo neumí odevzdat svou energii, už je zodpovězená. Měl by to umět, protože to umí v něm uspořádané elektrony (elementární magnetické dipóly), bez kterých by magnet neexistoval. Hledejme tedy cestu
Zdar a sílu všem!!!
osobně také fandím nezatíženosti klasickou vědou jako Martin, i když je asi dobré ji znát (rád se do ní ponořuji, dokud nenarazím na vzorečky Četl jsem onehdy na Osel.cz takové vyznání jednoho z fyziků starší generace, který přes několik nominací nikdy nedostal Nobelovku za elektrochemii (na jméno si bohužel nevzpomínám): "Věda se vždy ubírala kupředu kacířskými skoky jednotlivců, nikoli systematickou prací" (toliko můj výcuc z chabé paměti). Právě to je ale myslím nejpodstatnější - to, že jsme dnes někde, vůbec neznamená, že po x letech budeme někde + x. Mezitím totiž přijdou poznatky, které mohou všechno diametrálně změnit resp. vysvětlit na novém, nám dosud neznámém principu a posunout nás ne dál, ale úplně jinam. To je na našem bádání to skvělé - k ničemu nás nezavazuje, dává nám volnost a nechává všechny cesty otevřené.
Akordovi bych rád řekl, že otázka, zda magnet umí nebo neumí odevzdat svou energii, už je zodpovězená. Měl by to umět, protože to umí v něm uspořádané elektrony (elementární magnetické dipóly), bez kterých by magnet neexistoval. Hledejme tedy cestu
Zdar a sílu všem!!!