Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Dobré srdce Krnova - QR platba na účet města Krnova - Pomoc postiženým při povodních. Více zde...

Psychické příčiny nemocí a jejich odstraňování.

Léčebné postupy.
Odpovědět

Myslíte, že je toto téma pro Vás přínosné?

ano
106
92%
ne
9
8%
 
Celkem hlasů: 115

Uživatelský avatar
muflon
Zasloužilý člen
Příspěvky: 660
Registrován: stř 25 lis 2009 19:36
Dostal: 32 poděkování

Re: Úspěchy s Norbekovem

Příspěvek od muflon »

Jelikož žijeme v uspěchané době, logicky žijeme (přežíváme :-( ) v neustále tenzi (napětí :-) ). Úzce to souvisí s psychosomatikou...a dokonce jsou i teorie že většina nemocí pochází právě ze špatného stavu mysli a neustálého napětí v těle...--- odbourávat tyto navyklé špatné postoje a návyky (zlozvyky) těla (pomocí vědomého usměrňování myslí a osvojováním si nových vhodných návyků...), učí Alexanderova technika...

Ohledně uvolňování tenzí nejen v ramenou, ale KDEKOLI v těle, vzpřímením páteře a dalšími vychytávkami 100 let již ověřenými : viz tzv. Alexanderova technika
(doporučuju na youtube se mrknout, stačí zadat slova: Alexander technique

Vše podstatné o Alexandrově technice naleznete zde :arrow: :

http://www.psychosom.cz/?page_id=318

http://www.alexandertechnique.com

http://danielastackeova.webnode.cz/news ... -pacientu/

PS:
Kniha "Tajemství Alexanderovy techniky:
http://www.svojtka.cz/shop/kniha/100003 ... gory=akcni
(mají to zrovna ve slevě).


:arrow: Přivítám něčí zkušenosti, já sem začal chodit a také běhat podle Alex.techniky, a opravdu radost z pohybu, téměř neunavitelnost, kyslíku požehnaně a endorfinů také ;)
Naposledy upravil(a) muflon dne stř 19 říj 2011 22:47, celkem upraveno 11 x.


Uživatelský avatar
muflon
Zasloužilý člen
Příspěvky: 660
Registrován: stř 25 lis 2009 19:36
Dostal: 32 poděkování

Alexandrova technika a depky a různé únavy...

Příspěvek od muflon »

Váhal sem zda to dát do tohoto vlákna, ale ona to není čistě fyzioterapeutická technika, jde podobně jako u Norbekova hodně o propojení mysli s tělem....a vědomé uvědomování si zpětných signálů odkudkoli v těle (respektování červených kontrolek jako v autě...).

Podzimní deprese, jarní únava, syndrom chronické únavy
http://jtvesely.txt.cz/clanky/79319/pod ... prese-jar/

Jsou skutečně nezbytným doprovodem zimní části roku nebo je to spíše sugesce podporovaná nerespektováním přírodních zákonitostí?

Na neustále opakované přirozené změny je v Přírodě vše spolehlivě připraveno. Všechno živé se jim dokáže bezproblémově přizpůsobovat, nás lidi nevyjímaje. Člověk, jako patrně nejsložitější organizmus, je k tomu vybaven nejdokonaleji a dokáže žít na Zemi prakticky kdekoliv. Silná kostra spojená klouby, svalovou soustavou, dýcháním s oběhem krve, příjmem potravy a vylučováním a mnohým dalším tvoří zdánlivě velmi komplikovanou tělesnou soustavu. Jakoby příroda předem „věděla“, že navíc ještě bude člověk líným a pohodlným, celou tu složitost, která vyžaduje neustálou korekci k vyrovnávání, „vybavila“ něčím, co se nazývá biodynamika lidského těla, která spolehlivě onu potřebnou korekci bude nepřetržitě, po celý čas života daného člověka zajišťovat. Dosahovat bez problémů oné kýžené rovnováhy tělesných systémů přirozenou chůzí za pomoci zemské gravitace. Vše na Zemi ji musí překonávat, člověku pomáhá. Jak? Vše je v neustálém pohybu, tedy v přirozeném pohybu musí být i člověk, v klidu je jen postupné odumírání. A proto dokud se člověk neustále přirozeně pohybuje, nemůže mít větších zdravotních problémů. Pouze ale přirozeným pohybem, tedy pružnou chůzí, může docházet k optimálnímu vyrovnávání všech tělesných pochodů a k něčemu, co už staří římští filozofové nazývali kaloghátií, tedy vyrovnání těla s myslí.

Srovnaný tělesný aparát od chodidel až do lebečních kostí umožňuje synchronizaci mozkových hemisfér a tím i optimální funkci centrálního nervového systému. Následně se to projeví v dobré tělesné kondici, bezproblémovém pohybu s orientací v prostoru a ve vyrovnané mysli. To nespočívá v tom, že se člověk musí nutně neustále usmívat jako kretén aby přesvědčil své okolí, že je zdravým a tudíž schopným. Je to spíše o vnitřním klidu a jistotě. Sebejistotě, že vše je tak jak má být a vše má svůj řád, nic víc a nic méně ale dává to jistotu.

Jistota je například v tom, že k dobrému zdraví potřebuje lidské tělo dostatečnou zásobu kyslíkem tedy plný dech, optimální zásobu tělesné vody, protože naše tělo je složeno z buněk neustále se obměňujících a to bez kyslíku a vody nemohou. Až poté je to např. jídlo, bez jídla se vydržet dá déle než bez dechu a vody. Vida, nezbytná přírodní zákonitost - ale dodržují ji všichni? Zdravotní systémy se hroutí a zdravotní stav populace při tom neustále klesá. Rodí se méně skutečně zdravých dětí, které budou schopny jednou bez problémů plodit další zdravé generace. Začínají být neschopny konzumovat potravu, například moučná jídla, staletími našimi předky hojně konzumovanou, padesát procent dětí má poruchy páteře. …pěkně depresívní…ještě že aspoň lékaři zajistili, že všechny musí sedět v nových ergonometrických lavicích ve školách, aby se jim při tom všem pěkně sedělo. Jenže, veškeré změny se dějí v pohybu…Asi takhle, kyslíku v ovzduší je cca 23%, ale to je venku, v ložnici po ránu spíše k 16%. Dysfunkce v pohybovém aparátu vlivem nedostatečného přirozeného pohybu vrcholící asymetrií mozkových hemisfér s nedostatkem kyslíku v tkáních, a je to jak to je.

Deprese, jarní únava, o stupeň výše pak únavový syndrom, následně chronický (?), syndrom pocitu vyhoření, jak komu libo. To ale jenom naše těla se brání proti nedostatku té přirozené jednoduchosti, bez které se nemohou obejít. Při pouhém nahlédnutí do kterékoliv psychiatrické léčebny to „udeří“ do očí, všichni pacienti, bez ohledu na to zda jsou to psychotici či neurotici, všichni mají těžké dysfunkce chůze. Nikomu to nevadí, nikdo se po příčině nepídí. V běžné české populaci má 95% lidí nějakou dysfunkci chůze…, špatně dýchají, málo pohybu, slabý imunitní systém, ten také jinak než opět přirozeným pohybem na vzduchu nejde posílit, všichni v práci a nebo ve škole celé dny v uzavřených místnostech jenom sedí a jí…a tloustnou, deprese přibývají, při tom i podzimní nečas v pohybu má svoje kouzlo, patří to přece k Přírodě jako všechno ostatní, tak co?

A je to tak jednoduché, respektovat řád, nic víc a nic míň a podvolit se tomu, v tom není smutek nebo beznaděj, řád - to je jistota a ta posiluje. Tak jako to, že sluníčko se k nám nakonec vždycky vrátí….

PS: komentář pod článkem:
Jarmila
Není dobře se v různých smutcích šťourat. Je dobře vzít pingl na záda, popřípadě psa nebo jiného kamaráda, a vyrazit po svých do přírody. Dá se za každého počasí, snad jenom tornádo nebo povodně mě mohou odradit. Zajímalo by mě, zdali takovou léčbu někdy někomu poradil psychiatr.


Cizími zkušenostmi se málokdo poučí - co si kdo vyzkouší sám na sobě, tomu je ochoten věřit.(paradoxně Zakázané ovoce nejlíp chutná, proto říkám: "Raději to nikdo nezkoušejte ! - co kdyby to náhodou bylo šarlatánství... :-)
Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Převzato z Přišlo mi poštou.

Příspěvek od hanka »

Jani dala do vlákna Přišlo mi poštou odkaz na přednášku, kterou přetahuji i tady, protože nade všechnu pochybnost dokazuje důležitost psychiky a emocí na zdraví i vědecky. (Doufám, Jani, že Ti to nevadí, chtěla jsem Tě o to požádat přes SZ, ale ještě nefunguje :| ).
Jani píše:na níže uvedeném odkazu je zajímavý krátký film (asi 15 minut s českými
titulky) z přednášky Gregga Bradena v Milánu - Itálii v roce 2007 o novém
způsobu léčení.
Gregg Braden je vědcem, který se snaží sbližovat vědu a duchovní poznání.
Video stojí za shlédnutí. Je dobré si to dát na celou obrazovku kvůli čtení
titulků.




Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: Psychické příčiny vzniku cukrovky ..

Příspěvek od hanka »

Původně vznikla tato diskuze ve vlákně o cukrovce. Snad vám, účastníkům této diskuze, nebude vadit, když v případné další diskuzi budeme pokračovat tady, protože tato debata se skutečně týká psychiky a bude myslím zajímat i ty, kteří se o psychiku zajímají... Aby byli v obraze, přenesla jsem tady pár posledních příspěvků na téma o psychických příčinách a léčení cukrovky:
josip píše: co pozorujem na ludoch s cukrovkou je ich hnev a neschopnost alebo mala schopnost odpustat...
dat toto do poriadku a vyzdravia
Beatles píše: Ahoj Josipe,
víš že máš pravdu? Luise Hay ve své skvělé knize píše, že cukrovku dostávají lidé, kteří se "zabívají touhou po tom, co by bývalo bylo,
kdyby...., mají potřebu ovládat druhé a moc se jim to nedaří, bývají smutní a často zatvrzelí....
Každý jsme řízeni vnitřními programy kdysi dávno přijatými z jakýchkoli důvodů. Jo, psychika, to je síla!
josip píše:este by som doplnil -
cukrovka 1typu - hnev,krivda na 1osobu
a druheho typu - hnev,krivda na viac ludi,okolie
hanka píše: Kéž by to bylo tak jednoduché, jak říkáš, josipe. Ten, kdo tohle tvrdí, to hodně zjednodušil… „odpusť a uzdravíš se“…. Já jsem dostala cukrovku po silném úleku, kdy šlo mému blízkému o život a záviselo jenom na mně, jestli mu dám takovou první pomoc, aby žil (žije :lol: ). Další dny a měsíce jsem žila v neustálém strachu o jeho život, k tomu se přidaly další stresy (v rodině, zaměstnání , shon bez odpočinku, nemožnost aspoň na chvilku vyprázdnit hlavu, ani v noci ne). Hněv tam nebyl, to vím jistě, jenom šílená únava…. ..Znám i další případy, kde cukrovka vznikla rovněž po silném úleku – dvě děti (jedno prožilo autonehodu, druhé se topilo v moři – okamžitě vznikla cukrovka 1. typu) i pár dospělých, kteří taky vyprávějí o těžkém nečekaném stresu…. ...Já si také myslím, že vznik cukrovky má s psychikou hodně co dělat (jako ostatně úplně všechny nemoci), ale že by vznikala právě z důvodu hněvu a křivdy, kde by stačilo jenom odpuštění - tomu nevěřím . Názory na to, jaké emoce mají na vznik cukrovky vliv, jsou různé, ale stojí za to je hledat – s tím souhlasím a touto cestou se snažím jít i já.
hanka píše:....nejsem zajedno s žádným z vašich tipů. Nejblíž se mi dosud jeví psychická příčina podle Germánské nové medicíny - ale netvrdím 100% že je to právě tak...
josip píše:hanka vyborne,je skvele ze dokazes takto analyzovat svoj zivot, to znamena ze tvoja duchovna vyspelost je na dobrej urovni a preto aj tvoje konania v zivote su sotisfikovanejsie
mozne je, ze slovo hnev nevnimame rovnako
pokusim sa ti vysvetlit tvoju chorobu
clovek ktory robi pozitivne veci, neznamena ze kona dobro - myslene vseobecne

sice nevyziadana rada posobi ako jed, ale precitat si to mozes

takze ty si zvladla svoj zazitok ako tvrdis zachranila si zivot, ja sa pytam za aku cenu
ako je mozne ze clovek urobi takyto skutok a pri tom dostane nieco negativne do svojho zivota
to znamena ze nieco si urobila spatne a to bolo trestane chorobou,lebo si sa zachovala nad ramec bozskych principov
a odpoved je - neurobila si nic zle, pretoze zlo ani dobro nie je
tvoja choroba ta ma naucit zbavit sa strachu
namiesto toho aby si si lahla s dobrym pocitom ze si pomohla, si mala strach ci to prezije
mas v sebe nedoveru, neveris si az tak
kto ma nizku sebadoveru ma sklon k sebaposkodzovaniu,sebaobvinovaniu a to je hnev na svoju osobu -moze to byt v podvedomi

takze tvoj liek na tvoju cukrovku je neutralizovat strach.
co je to strach?
strach je ochrana, je signalom nebezpecia
USA sa tiez chrania,je to najdemokratickejsia krajina a maju zbrane, chrania sa a su demokraticke
kto je demokrat nemusi sa chranit
Chrania mier ale v skutocnoti ho nicia
Naco sa clovek chrani, ked si je isty ze je dobry,kona dobro
Laska nepozna strach.

ok ideme k tebe
si pisala ze si sa bala ci to prezije
strach zo smrti ukazuje ze mas nespravny vztah k zivotu a smrti
Lpenie na niekom, na niecom vyvolava strach straty
Co sa bojis stratit? koho co?
Ked nieco clovek strati moze sa citit osamely,sam...
Ale co mozes stratit koho, nic a nikto ti nepatri, co nemas nemozes stratit a preto je zbytocne mat strach
Prijmi samu seba a odpusti samej sebe,ze vsetko co robis v zivote je spravne a presne tak ako ma byt aj keby ten clovek zomrel.

Snad aspon trosku si pochopila aky typ odpustenia som mal na mysli, a ked nie, nevadi...isto najdes tu spravnu cestu ako poxopit svoju chorobu a co je za nou

Stupnovany STRACH to su aj agresivne myslienky,hnev zlost
zo strachu clovek moze aj zabit, ale ty si uz na takej urovni duchovnej,ze sa zbavujes uz strachu cez "pozitiva"

Dalsie pocity ktore su zle ale podaktori ich beru ako pozitivne su:
LUTOST
LICHOTENIE
SUSTRAST
aj pri nich vznikaju choroby

Nevyziadana pomoc je jed.
hanka píše:
josip píše: ................. mas nespravny vztah k zivotu a smrti
Lpenie na niekom, na niecom vyvolava strach straty
Co sa bojis stratit? koho co?
Ked nieco clovek strati moze sa citit osamely,sam...
Ale co mozes stratit koho, nic a nikto ti nepatri, co nemas nemozes stratit a preto je zbytocne mat strach
Prijmi samu seba a odpusti samej sebe,ze vsetko co robis v zivote je spravne a presne tak ako ma byt aj keby ten clovek zomrel....

Děkuji za rozbor mého problému a za radu. Nejspíš máš pravdu. Rozumím tomu, co píšeš, ale nevím, jestli a jak se dokážu zbavit lpění na někom. Lpění na životě blízkého ...obvykle se tomu říká láska ... ale cítím, že to není totéž….Je to těžká věc.

P.S.
A je to vůbec totéž: - lpění na někom blízkém, nebo lpění na životě blízkého ? Možná se trochu mýlíš...
Slavek Krepelka píše:..Jenom citoví zakrslíci považují vlastnictví za lásku. Jest to výsadou těch, kteří ji ještě dloho neokusí, z čehož jaksi vyplývá i jejich tendence něco sbírat a vlastnit... a mít se čím ukázat. Láska není v sobeckosti, ale ve štědrosti. Kolik lidí by asi tak bylo schopno dát svému psovi, nebo třeba ježkovi, svobodu?

Jednou se mi takhle zmínila jistá dáma, poté co pár let už tvrdila, jak miluje svého psa, že je dotyčný pes čím dál tlustší, protože je vykulený a jakou o něj má starost. Řekl jsem jí na to, že to je typicky Anglické. Nejdříve zvíře zmrzačí a pak každému vypráví, jak ho milují. Ta čuměla..
josip píše:No kazdy clovek je na istej vyvojovej duchovnej stupnici.
Ja z mojho pohladu ti mozem napisat co je to laska lebo som ju zazil,alebo ako vnimam lasku ja
Pocas meditacie sa dostavam do stavu kde vidim a citim viac ako ked som v "normalnom"stave bytia
Lasku ako chapes ty a tvoje chapanie je spravne,ja volam alebo chapem ju ako laska z vyhody alebo doplnujuca laska
Cize nieco za nieco ale za ucelom nieco sa naucit, vidiet co clovek nerobi spravne
A ak si kazdy clovek z analyzuje lasku,vztah zisti, ze za tym je strach,ktory ked pominie,pominie aj laska
Toto ja volam pozemska laska a potom je duchovna laska
Rozdiel medzi nimi je, ze pri pozemskej laske vznika ziarlivost-alebo iny strach ze o nieco prideme, ze nieco mame,vlastnime -niekoho
Toto ale nema nic s laskou.A napriek tomu ju volaju laska a je to spravne.

Ked zavriete kona do ohrady a zavriete branku, to je laska
Ked nechate otvorenu branku a on sa vrati to je laska
Pre mna v oboch pripadoch je to ucenie

Ta duchovna laska, je o niecom inom
Nazval by som to ako stav blazenosti, clovek je plny takych emocii, ze nedokaze nie je to mozne aby vnimal cokolvek negativne
Je to nazeranie na svet na ludi vnutornymi ocami
Pri tomto type lasky nezazivate odpor.
Clovek nezasahuje do diania udalosti,neposudzuje,nekara,nekontroluje,nenadava,nelutuje sa,nezavidi,nema strach,neplace,nema radost ked niekto vyhra alebo prehra napriklad v sporte..atd
Nie je to laska medzi dvomi ludmi ale vsetko naokolo milujete.
Milujete aj joza aj maru aj dana aj ivetu aj hada,aj macku aj nosorozca a nielen jednu osobu
A toto sa uci pozemskou laskou
Preto vravim ze tvoje chapanie lasky je spravne,pretoze este nevies co je dalej za tym..

Niekto sa uci cez negativa niekto cez pozitiva, meditacia je dobry sposob ucenia ale len ak je clovek mentalne vyspelejsi
Ten komu je meditacia nudna nech ide cestou odporu.
To znamena zbav sa odporu.
Vsimaj si samu seba.A pri akjekolvek udalosti pocitis negativne myslenie tak tam mas odpor.
Priklady na odpor:
u doktora - do kelu zas ma niekto predbehol
rozliate mlieko - jaj som nesikovna,ti susedia zas buchaju,zabudla som hento tamto,ti ludia sa stale hadaju,decka kricia,prihorela mi palacinka...atd

pri chorobe - nevyzivovat ju,mysliet a zit v pritomnom case som zdrava,predstavovat si samu seba stastnu zdravu ale v pritomnom case
zijes zivot kde mas vsetko pozicane, mas pozicanu chorobu aha ok viem ako sa zije s chorobou, tak teraz si poziciavam zdravie...
je x moznosti ako mozes zmenit svoj zivot k lepsiemu, nebrat sa vazne nebrat okolie vazne
nikto nie je spasitel, pretoze nikto nevie co a ako ten druhy citi

a ak clovek nedokaze ani takto mysliet tak potom nech sa podda odporu, nech sa v nom vymaca tak ze ego polavi a pride slnko
josip píše:....No a takto chape Slavek lasku a ja mozem namietat ale toto nie je laska ale posudzovanie, laska neposudzuje nikoho a nic!!!!!
Kedze neviem na zaklade coho on takto vnima lasku, toto jeho vnimanie povazujem za spravne
Ta situacia s tou damou je pekny priklad odporu ktory mal v sebe Slavek.
Slavek Krepelka píše:
josip píše:.... laska neposudzuje nikoho a nic!!!!!
Hlavně pak nemá potřebu řvát :D
Slávek.
Děkuji, že další příspěvky na toto téma budete přidávat tady...


Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Duchovní láska

Příspěvek od hanka »

Ve Tvém přístupu k životu, josipe, mi něco chybí... žiješ snad až příliš duchovně, jako kdyby se Tě nic netýkalo ... já nevím-možná použiji silná slova, ale přijde mi to příliš sobecké, bezcitné, zahleděné jenom do sebe. Tak žije snad duše v nebi, ale v životě na světě přece zakládáme rodiny, máme děti, pracujeme, staráme se o živobytí, jíme, ... to, co říkáš, mi zní nepřirozeně. Říkáš, že víš, co je normální lidská láska, protože jsi ji zažil - máš ještě ženu, děti? Kdo se o ně stará, když žiješ jenom pro svoji duchovní lásku? Z Tvého prožívání výhradně duchovní lásky je asi dost nebezpečné pro ostatní lidi žít ve Tvé blízkosti - nikomu sice asi neubližuješ, asi také vyzařuješ i klid, ale bezpečno s Tebou není, když nikomu nepomůžeš a ponecháváš všechny osudu ... takovou lásku stvořitel asi neměl na mysli, když stvořil svět a do něho lidi a další živé tvory ... řekl "Milujte se a množte se!". Nedovedu si představit, že měl na mysli pouze lásku duchovní....
Máš kus pravdy, ale nepřesvědčil jsi mě - chybí tady rovnováha....máš tu svoji váhu vykloněnou jenom na jednu stranu... :idea:


Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
milnem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 291
Registrován: sob 29 led 2011 19:43
Bydliště: Zlínský kraj
Dal: 849 poděkování
Dostal: 211 poděkování

Re: Duchovní láska

Příspěvek od milnem »

hanka píše:Ve Tvém přístupu k životu, josipe, mi něco chybí
Ani mne si Josipe nepřesvědčil.Chybí mně soulad hlavy a srdce.Máš nastudováno,ale...Kdo tak rád a tvrdě soudí je daleko od lásky o které píšeš.


Uživatelský avatar
jani
Zasloužilý člen
Příspěvky: 324
Registrován: čtv 22 dub 2010 7:00
Bydliště: okr. HO
Dal: 325 poděkování
Dostal: 251 poděkování

čt1 pološero - síla myšlenky

Příspěvek od jani »

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... -myslenky/
zajímavý pořad, snad jsem ho umístila správně.


aldapu
Stálý člen
Příspěvky: 50
Registrován: ned 10 říj 2010 19:35

Fosforové nálepky

Příspěvek od aldapu »

Zdravím vas, uvazujeme o koupi fosforovych nalepkach do pokojicku nasi 3,5 lete holcicce na strop.
Jaky mate nazor na slozeni, je to skodlivy, poskozuje to nejakym zpusobem detske zdravy ikdyz se
toho nedotyka?

Diky za nazory


peter1
Nový člen
Příspěvky: 2
Registrován: pon 29 srp 2011 15:10

Re: Psychické příčiny nemocí a jejich odstraňování.

Příspěvek od peter1 »

Ak uvážim ako nás ovplyvňuje napríklad toxoplazmóza, alebo pyroluria a podobné nedokonalosti, tak staviam telo na prvé miesto a našu psychickú nevyváženosť, alebo pohodu, až na druhé miesto, i ked následne vie zlepšiť, alebo zhoršiť každý biologický stav až do krajnosti. :!: :?:


uživateľ mms
Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Všechno je dobré

Příspěvek od hanka »

Tato přednáška Ivy Adamcové odpovídá na spoustu otázek, probíraných v tomto (a nejenom v tomto) vlákně. Snad i vás osloví tak, jako mne:

1. část : http://www.youtube.com/user/svobodnatv# ... Q4SLHVag7o

2. část : http://www.youtube.com/user/svobodnatv# ... 0S65lDiX2k

3. část: http://www.youtube.com/user/svobodnatv# ... QitXU1vz5I

4. část: http://www.youtube.com/user/svobodnatv# ... mG3rfFy66Y

5. část: http://www.youtube.com/user/svobodnatv# ... 8dZidNVFyw

6. část: http://www.youtube.com/user/svobodnatv# ... IEyocaLJkk


Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Veselé vánoce a Nový rok.

Příspěvek od hanka »

Přeji všem lidem dobré vůle pokojné Vánoce, plné lásky a štěstí
a splnění všech tužeb v roce 2012.



Hanka
Naposledy upravil(a) hanka dne sob 24 pro 2011 11:30, celkem upraveno 2 x.


Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Uživatelský avatar
jani
Zasloužilý člen
Příspěvky: 324
Registrován: čtv 22 dub 2010 7:00
Bydliště: okr. HO
Dal: 325 poděkování
Dostal: 251 poděkování

Re: Psychické příčiny nemocí a jejich odstraňování.

Příspěvek od jani »

Ještě jednou přeji krásné svátečky vánoční a posílám odkaz na krásnou relaxační hudbu, mně nejmilejší. Po předvánočním shonu snad přijde vhod. ( Roland Sante - Harmonie )


Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: PRAVDA

Příspěvek od hanka »

Jsme to, co si myslíme.. :color:
Přílohy
Pravda .pps
(1.22 MiB) Staženo 133 x


Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Lenca
Stálý člen
Příspěvky: 31
Registrován: čtv 01 pro 2011 12:21
Dal: 1 poděkování
Dostal: 6 poděkování

Re: Alexandrova technika a depky a různé únavy...

Příspěvek od Lenca »

muflon píše: A je to tak jednoduché, respektovat řád, nic víc a nic míň a podvolit se tomu, v tom není smutek nebo beznaděj, řád - to je jistota a ta posiluje. Tak jako to, že sluníčko se k nám nakonec vždycky vrátí….

PS: komentář pod článkem:
Jarmila
Není dobře se v různých smutcích šťourat. Je dobře vzít pingl na záda, popřípadě psa nebo jiného kamaráda, a vyrazit po svých do přírody. Dá se za každého počasí, snad jenom tornádo nebo povodně mě mohou odradit. Zajímalo by mě, zdali takovou léčbu někdy někomu poradil psychiatr.
Ano, takovou léčbu poradil před 40-ti lety jeden psychiatr mé babičce, když se jí na motorce zabil syn. Chodila denně do lesa........+ byla věřící křesťanka...
Nás pak babička a maminka naučila lásce k přírodě...


Lenca
Stálý člen
Příspěvky: 31
Registrován: čtv 01 pro 2011 12:21
Dal: 1 poděkování
Dostal: 6 poděkování

Re: Psychické příčiny vzniku cukrovky ..

Příspěvek od Lenca »

josip píše:No kazdy clovek je na istej vyvojovej duchovnej stupnici.
Ja z mojho pohladu ti mozem napisat co je to laska lebo som ju zazil,alebo ako vnimam lasku ja
...

Mne uchvátil Osho, díky němuž jsem se naučila vnímat lásku jinak než dřív...proto moc dobře chápu, jak to myslíš, ale zároveň platí:
Je jednoduché milovat celý svět, přírodu, zvířata, ale těžké milovat jednoho jediného člověka...v tomto úzkém vztahu poznáváme sami sebe a přicházíme o iluze o sobě samých


Odpovědět

Zpět na „Léčba těla i ducha“