Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
hmm
- A(&F)
- Zasloužilý člen
- Dal: 1362 poděkování
- Dostal: 1195 poděkování
Marný boj evropských politiků ...
citace: ... "Válku proti trhům evropští politici prohrají, protože ve skutečnosti nebojují proti trhům, ale proti realitě.
Těžkým důsledkům své nedisciplinovanosti země jako Řecko v eurozóně unikaly státními a soukromými půjčkami. Jestliže budou věřitelé přesvědčeni, že se jim peníze vrátí, budou to Řecko a ostatní moci dělat dál, zejména pokud lídři EU prosadí plány na rozšíření role stabilizačního fondu EFSF. „Dávat zemím více zdrojů na boj proti trhům situaci nezlepší, ale zhorší,“ napsal John Kay, komentátor britského listu Financial Times." ...
(Zdroj: ... http://www.novinky.cz/ekonomika/248613- ... se-ft.html )
Těžkým důsledkům své nedisciplinovanosti země jako Řecko v eurozóně unikaly státními a soukromými půjčkami. Jestliže budou věřitelé přesvědčeni, že se jim peníze vrátí, budou to Řecko a ostatní moci dělat dál, zejména pokud lídři EU prosadí plány na rozšíření role stabilizačního fondu EFSF. „Dávat zemím více zdrojů na boj proti trhům situaci nezlepší, ale zhorší,“ napsal John Kay, komentátor britského listu Financial Times." ...
(Zdroj: ... http://www.novinky.cz/ekonomika/248613- ... se-ft.html )
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ...
-
- Stálý člen
- Dostal: 2 poděkování
Re: Vězni žalují stát kvůli přeplněným věznicím ...
Jo, ve vezeni ma vezen narok na minimalni plochu tusim na 7m2. Pracovnik v openspace kancelari si musi vystacit s 3m2, pokladni v hypermarketu s 1,5m2. Vezen ma narok na pouziti socialniho zarizeni kdykoli chce, pokladni v marketu musi vydrzet do prestavky...A(&F) píše:... prý mají málo místa ve celách ... http://www.novinky.cz/domaci/248278-vez ... nicim.html ... co k tomu dodat ... :D:D ...
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 107 poděkování
- Dostal: 23 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Nový bič na řidiče.
http://auto.idnes.cz/novy-bic-na-ridice ... tomoto_vok
Je k neuvěření , kolik úsilí a peněz vynaloží člověk na vývoj scanneru , aby mohl z bratra vyssát nějaké prašule. Jedno zda za dvě sady pneu, nebo za pokutu.
Ona totiž hloubka dezénu, jak ukazuje moje praxe má mnohem méně společného s bezpečností, zato s umělým zkrácením životnosti pneu mnoho. Jo, na horách jsou lamelové pneu s dobrým vzorkem a hloubkou k nezaplacení , ale v běžném provozu , kdy se jezdí po živičném podkladu je to fakt jen buzerace , nebo zoufalství spojené s výběrem peněz.
Je k neuvěření , kolik úsilí a peněz vynaloží člověk na vývoj scanneru , aby mohl z bratra vyssát nějaké prašule. Jedno zda za dvě sady pneu, nebo za pokutu.
Ona totiž hloubka dezénu, jak ukazuje moje praxe má mnohem méně společného s bezpečností, zato s umělým zkrácením životnosti pneu mnoho. Jo, na horách jsou lamelové pneu s dobrým vzorkem a hloubkou k nezaplacení , ale v běžném provozu , kdy se jezdí po živičném podkladu je to fakt jen buzerace , nebo zoufalství spojené s výběrem peněz.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
MNO..
Já jezdím celej rok na zimních vraníkách s tím nejhrubším vzorkem a fertig. Můžu do bláta, do terénu a na silnici ani při kalupu nedělají neplechu.Odvod vody v dešti skvělej a v parným létě taky neprotestujou. Najedu na nich 45 tisíc min, minule 50. a na zimu jsem připraven již v červenci... co kdyby.
A na sněhu to je fakt neuvěřitelnej rozdíl. A co mi můžou policajti???? jako vždycky.
A na sněhu to je fakt neuvěřitelnej rozdíl. A co mi můžou policajti???? jako vždycky.
-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: MNO..
To je bludný kruh
Jezdíš na tom nejhrubším vzorku ze směsi kaučuku pro nízké teploty a na jiném místě tohoto DF hledáš jak uspořit na spotřebě. Dej jiné gumy a ušetříš. Zase to zaplatíš na gumách.
Tahle hra má jediného vítěze a tím je výběrčí daní se smečkou biřiců. Daň jde z gum i z paliva ( čiže vlastně tak jako tak z ropy ). Ty si vybereš leda kde ji zacvakáš
Jezdíš na tom nejhrubším vzorku ze směsi kaučuku pro nízké teploty a na jiném místě tohoto DF hledáš jak uspořit na spotřebě. Dej jiné gumy a ušetříš. Zase to zaplatíš na gumách.
Tahle hra má jediného vítěze a tím je výběrčí daní se smečkou biřiců. Daň jde z gum i z paliva ( čiže vlastně tak jako tak z ropy ). Ty si vybereš leda kde ji zacvakáš
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Taky jezdím na zimákách celoročně.huhu píše:To je bludný kruh
Jezdíš na tom nejhrubším vzorku ze směsi kaučuku pro nízké teploty a na jiném místě tohoto DF hledáš jak uspořit na spotřebě. Dej jiné gumy a ušetříš. Zase to zaplatíš na gumách. ..
Je pravda, že jsou trochu hlučnější, ale to mi moc nevadí, protože mi stejně slábne sluch
Celkem věřím i tomu, že je spotřeba větší třeba o deci a taky že se dřív ojedou. Ale utěšuju se tím, že na jaře a na podzim ušetřím nervy a peníze kolem přezouvání a nebo za druhou sadu kol. Tím si můžu klidně dovolit koupit nové zimní pneu třeba o rok dřív a mít k tomu dojem, že je to tak levnější.
Myslím že teď, kdy budou v zimě zimní gumy povinné, to tak bude dělat víc lidí.
Takže opadne zájem o letní gumy a budou se muset znova vytáhnout báchorky o tom, jak je "zimní" směs měkká a že v létě neúměrně rychle ubývá.
A nebo bude muset nastoupit nový zákon, že v létě budou letní gumy povinné.
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
nemaluj čerta na zeď ......poota píše: A nebo bude muset nastoupit nový zákon, že v létě budou letní gumy povinné.
každopádně nám co sjíždíme pneu až na první plátno by ten scanner rozhodně zkomplikoval plánování trasy
- A(&F)
- Zasloužilý člen
Německo zjistilo, že je bohatší o 55 miliard EUR ...
... http://www.novinky.cz/ekonomika/248833- ... d-eur.html ... takovou účetní chybu bychom také potřebovali ... ...
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis ) ...
- A(&F)
- Zasloužilý člen
Jak příznačné ...
... "ČT rozdělila redaktory do barevných týmů. Elitnímu černému svěří Události" ... ... http://zpravy.idnes.cz/ct-rozdelila-red ... domaci_cen ...
- A(&F)
- Zasloužilý člen
Seznamte se! Furan! Částice, která vás nejspíš zahubí ...
citace: ... "Severní Čechy - Furan bude vznikat při pálení ostravských kalů v cementárně v Čížkovicích jen pár kilometrů od Libčevsi a Lounska ...
Vypadá poeticky jako sněhová vločka, ale je to zabiják. Furan. Krystalická nanočástice, která dokáže vyvolat téměř vše: rakovinu, degeneraci mozku, diabetes, Alzheimerovu chorobu, roztroušenou mozkomíšní sklerózu, atd.…
Furan bude přítomný v emisích čížkovické cementárny při pálení ostravských kalů, které začne už tuto neděli. Vznikne při vysokých teplotách ve zdejší rotační peci.
Zařízení, které by množství furanu v ovzduší měřilo, přitom v kraji neexistuje. Žádná kontrolní instituce ho nemá. Furan je totiž „velký“ jen 60 nanometrů tj. šedesát miliontin milimetru. Jeho účinky na zdraví lidí jsou ale fatální. Lékaři bijí na poplach ..... atd."
(zdroj: ... http://zatecky.denik.cz/zpravy_region/f ... 11104.html )
citace: ... "Krajský úřad cementárně vypouštění furanů do ovzduší dovolil změnou integrovaného povolení,
"Právě pro svou miniaturní velikost dokáže při vdechnutí proniknout až do plicních sklípků a cestou krevního řečiště do různých orgánů, například srdečního svalu, jater a ledvin. Zde působí toxicky, jako karcinogen nebo rozvraceč imunitních funkcí,“ řekl Deníku odborník Zdravotního ústavu v Ústí nad Labem a člen Světové zdravotnické organizace Josef Richter, ..... "
(zdroj: ... http://www.ceskenoviny.cz/domov/zpravy/ ... ele/710412 )
PeS: ... následky rozptylu částic se nebudou dotýkat pouze oblasti Českého středohoří a Ústeckého kraje ... vzhledem k velikosti částic je akční rádius několik set až tisíc kilometrů ...... vážení, tohle budeme dýchat všichni ... záleží jenom na směru větru ... ...
Vypadá poeticky jako sněhová vločka, ale je to zabiják. Furan. Krystalická nanočástice, která dokáže vyvolat téměř vše: rakovinu, degeneraci mozku, diabetes, Alzheimerovu chorobu, roztroušenou mozkomíšní sklerózu, atd.…
Furan bude přítomný v emisích čížkovické cementárny při pálení ostravských kalů, které začne už tuto neděli. Vznikne při vysokých teplotách ve zdejší rotační peci.
Zařízení, které by množství furanu v ovzduší měřilo, přitom v kraji neexistuje. Žádná kontrolní instituce ho nemá. Furan je totiž „velký“ jen 60 nanometrů tj. šedesát miliontin milimetru. Jeho účinky na zdraví lidí jsou ale fatální. Lékaři bijí na poplach ..... atd."
(zdroj: ... http://zatecky.denik.cz/zpravy_region/f ... 11104.html )
citace: ... "Krajský úřad cementárně vypouštění furanů do ovzduší dovolil změnou integrovaného povolení,
"Právě pro svou miniaturní velikost dokáže při vdechnutí proniknout až do plicních sklípků a cestou krevního řečiště do různých orgánů, například srdečního svalu, jater a ledvin. Zde působí toxicky, jako karcinogen nebo rozvraceč imunitních funkcí,“ řekl Deníku odborník Zdravotního ústavu v Ústí nad Labem a člen Světové zdravotnické organizace Josef Richter, ..... "
(zdroj: ... http://www.ceskenoviny.cz/domov/zpravy/ ... ele/710412 )
PeS: ... následky rozptylu částic se nebudou dotýkat pouze oblasti Českého středohoří a Ústeckého kraje ... vzhledem k velikosti částic je akční rádius několik set až tisíc kilometrů ...... vážení, tohle budeme dýchat všichni ... záleží jenom na směru větru ... ...
- A(&F)
- Zasloužilý člen
Důkaz o stavu naší justice ...
... obviněný byl odsouzen za zfalšování směnky, tato je přesto platná a vymahatelná v celé pozměněné výši ... ... http://www.novinky.cz/krimi/252160-absu ... mahat.html ... v tomto státě je už opravdu možné vše ... ...
PeS: ... poznámka pro neznalé, pokud je podepsaná směnka neoprávněně pozměněna, automaticky se stává zcela neplatnou ...
PeS: ... poznámka pro neznalé, pokud je podepsaná směnka neoprávněně pozměněna, automaticky se stává zcela neplatnou ...
-
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: MNO...
Listina základních práv a svobod jakožto nedílná součást ústavy říká :jarda ovčák píše:Jistě, systém postrádá rozlišovací schopnost a tak postavit starší zdravotní sestru před důchodem ke koštěti může pouze debilní , duševně frigidní úředník.
Přemýšlel jsem o tom, jak je možný, že jim to ještě funguje... přišel jsem na to. Strach, nejistota a nestabilita.
Článek 9
(1) Nikdo nesmí být podroben nuceným pracím nebo službám.
(2) Ustanovení odstavce 1 se nevztahuje na:
a) práce ukládané podle zákona osobám ve výkonu trestu odnětí svobody nebo osobám vykonávajícím jiný trest nahrazující trest odnětí svobody,
b) vojenskou službu nebo jinou službu stanovenou zákonem namísto povinné vojenské služby,
c) službu vyžadovanou na základě zákona v případě živelních pohrom, nehod, nebo jiného nebezpečí, které ohrožuje životy, zdraví nebo značné majetkové hodnoty,
d) jednání uložené zákonem pro ochranu života, zdraví nebo práv druhých.
- A(&F)
- Zasloužilý člen
Naše slavná vláda chce novou ambasádu v USA ...
... takže namísto abychom teď v napjaté době šetřili, tak holt budeme investovat ... http://aktualne.centrum.cz/domaci/polit ... ?id=740701 ...... schválně, kolik nás to bude stát ve finále ??? ... ...
PeS: ... každej podnikatel, kterej by hospodařil jako naše vrchnost, by již dávno zkrachoval ... teda, pokud by přitom nenadělal dluhy, které však za něj ale budou muset uhradit jeho děti ...
PeS: ... každej podnikatel, kterej by hospodařil jako naše vrchnost, by již dávno zkrachoval ... teda, pokud by přitom nenadělal dluhy, které však za něj ale budou muset uhradit jeho děti ...
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
- A(&F)
- Zasloužilý člen
Eroze půdy je alarmující ... zemědělství může čekat pohroma
... přesněji "bude čekat pohroma" ... http://www.novinky.cz/domaci/268111-pud ... zpravy-dne ...
citace z článu: ... "Devastace erozí i nedodržováním správných postupů při hospodaření si mnohé podniky uvědomují, ale řešení odsouvají. A podle soukromého zemědělce Petra Rouse jsou dokonce i podniky, které tak postupují vědomě. „Mluvil jsem s jedním agronomem, jestli ví, že jejich stylem hospodaření půdu likvidují. Řekl, že ano, a v klidu dodal, že až ji zničí úplně, vrátí ji vlastníkům,“ tvrdí jihomoravský farmář." ...
citace z článu: ... "Devastace erozí i nedodržováním správných postupů při hospodaření si mnohé podniky uvědomují, ale řešení odsouvají. A podle soukromého zemědělce Petra Rouse jsou dokonce i podniky, které tak postupují vědomě. „Mluvil jsem s jedním agronomem, jestli ví, že jejich stylem hospodaření půdu likvidují. Řekl, že ano, a v klidu dodal, že až ji zničí úplně, vrátí ji vlastníkům,“ tvrdí jihomoravský farmář." ...