... zn: ... za odvoz ..... po jejich vybavení vhodnými nástavci možno použít i pro jiné druhy prací ... stálý příjem objednávek ... určitě jich bude ještě dlouho dost ...
upozornění: ...
- přestože název dnes již nepoužívané paměti rom (Read_only_memory) se píše s verzálkou na začátku, tak mně to prostě skrz prsty do kláves nejde ...
...
- emoce si tentokráte dodejte vlastní ... to bych se usmajlíkoval ...
...
... takový docela běžný den ...
23.8. kolem 17.30 ...
- během odpoledního venčení Hafiho připomínám skupině mladých 6 romů ve věku cca 14-15 let místní vyhlášku našeho bloku "o nesezení na schodech u průchodů a zdržování se v nich" ... stačilo se pouze dlouze podívat a ukázat prstem směrem k parku, aby se zvedli a okamžitě odkráčeli ... pokračuji směrem k místní večerce, kde sedí další grupa ...
- během chůze míjím na parkovišti k dopravní značce mohutnými dvěma řetězy ustájený sousedův přívěsný vozík, který v té chvíli zrovna slouží jako cvičební nástroj šesti romat předškolního věku ... lezou po něm a lomcují s bočnicemi" ... z chodníku nedaleko nich je s mateřsky přiblblým úsměvem na líci pozoruje velmi obézní rómská matka tlačící dětský kočárek, vedle kterého se batolí něco zhruba tříletého ... pokládám jí otázku, zdali jsou ta děcka na vozíku její ... odpovídá, že "Jenom dvě" ... říkám jí, "Ať slezou" ... na to ona (hlubokým tónem hlasu) "A to je jako Vaše nebo co??" ... odpovídám že "Není, ale přesto trvám, aby se ten vozejk přestal demolovat, ty děti na něm nemají co dělat" ... poté pokračuji dál směrem k večerce ...
- u večerky musím požadavek celkem 3x opakovat než se parta 5ti rómů ve věku 16-17 let zvedne a odsune na lavičky pod kopcem ... poprvé jsem jim to řekl jasně a stručně, podruhé jsem musel říci "Myslím to vážně" a potřetí jsem nezvýšeným ale důrazným hlasem již použil výraz "Zvedněte prdele a táhněte" ... teprve to zabralo ... jejich kecy při odchodu ignoruji ... čím jsou starší, tím jsou drzejší ...
- po cestě zpátky se vracím okolo vozíku, kde se mezitím stav nijak nezměnil ... ptám se s povytaženým obočím obtloustlé rómské matěrnice "Tak vy s tím nic nedudete dělat ???" ... odpovídá "Dyť to neni vaše a oni nic nedělaj" ... zmůžu se pouze na "Takže pokud by tu běhali po autech, bylo by vám to také jedno, vždyť je to defakto stejné" ... čumí blbě jako puk a mlčí (pořád zapomínám, že během konverzace s nimi nesmím používat cizí a nezvylá slova, protože potom mi často nerozumí) ... jdu tedy přímo k vozíku a téměr otcovským tónem jim říkám "Děcka šup dolů, jděte si hrát raději na hřiště, od toho tu je" ..... uzemňuje mne ale přidrzlá odpověď asi tak šestiletého přičmoudlíka "A to je snad vaše ??" ... zjevně syn své matky ... zařval jsem "A dolů !!!" ... okamžitě seskakují a zmizí jako když do nich střelí ... tímto beru svá slova zpět, ... jsou drzí už od malička ... smutné je, že jim mnohdy už ani nevadí nemalý pes černé barvy po mém boku, s vědomím, že ho nepustím, protože bych měl průser ... asi budu muset pořídit něco účinnějšího ... třeba draka ("Mám draka a nebojím se ho použít" - oslík ze Shrecka) ... zůstalo by jenom několik provoněných škvarků pro Hafina ...
později v 18.20 ... odjíždím do města ... před výjezdem na hlavní silnici musím počkat než mimo přechod laskavě přejde rozvláčná skupinka několika těžce unuděných romů ... velmi pomalým krokem, o dost pomalejším než je běžná chůze ... věk asi tak kolem 20ti let ... nezrychlili ani když jsem několikrát pravou nohou rychle za sebou jemně protůroval motor ... pouze jeden z nich mi s úšklebkem ukázal zdvižený prostředníček ruky sevřené v pěst ... začíná to mně vřít ... příště asi nepřibrzdím ...
18.30 ... v obchodní centru Centrál obezřetně obcházím skupinku romek (stojících přímo na konci jezdícího chodníku v prvém poschodí), o kterých se všeobecně ví, že to jsou profi kapsářky ... ale což, třeba se přišly jenom ochladit, když je venku takový hic ... stejně jako ostatní zde zevlující rómská mládež ... Centrál je totiž klimatizován ... a je pro všechny ...
19.00 ... zastavuji se u jednoho zákazníka bydlícího ve stráni pod Reslem, abych mu k ústředně připrogramoval další dvě bezdrátové čidla ... do altánu a na trampolínu ... někdo je minulé noci bez jeho souhlasu použil, což se mu pochopitelně vůbec nelíbilo ... radím mu pořídit si k té jejich čivuavě pořádnýho psa ... domlouváme se, že mu udělám kalkulaci na laserové lišty kolem celého pozemku ... jo, mít velký pozemek je výhra ... ale jak kdy ... má i některé výhody ... letos například vůbec nemusel řešit česání broskví ...
19.40 ... zastavuji se na cigáro a nealko pivo u kamaráda, co má hospodu ... ukazuje mi záznam z kamery v zadním traktu, kde se trojice zakuklenců v mikinách snaží dostat páčením pomocí lešenářské trubky přes mříž zásobovacího vchodu ... naštěstí byla pevnější než trubka .....
ale ukazuje to na dost velkej průser ... už zvládli i základy fyziky ...
20.15 ... přibržďuji u branky na vnější straně zahrádky, jestli náhodou máti nechce už odvézt domů ... ale protože ještě musí zalévat, tak se domlouváme na později ...
21.20 ... roztřeseným hlasem mi volá máti se slovy "Prosím rychle přijeď, mám obrovskej strach" (skoro brečí) .... "mezitím co jsem vzadu zalévala, někdo prostříhal plot vedle branky" ... odpovídám "Zamkni se v boudě a čekej, hned jsem tam" ... do ruky letmo beru Magnumku v pouzdře (ani jí nepřipínám) ... a sebíháme s Hafim schody ... na výtah nečekáme ... během za jízdy pistoli jednou rukou vyndavám z pouzdra, které svírám mezi stehny ... (velmi nezodpovědné !!! ... Magnum má naštěstí tuhou spoušť ... a kdyby něco, tak děti už další nechci :-)))))))
21.35 ... vedle branky je skutečně prostříhaná díra, na výšku asi tak metrdvacet vysoká, která tam ještě před hodinou nebyla ... neskutečný ... že bych pořídil lejzrové lajny i k nám ??? ... prohledávám blízké okolí, ale nikoho neobjevuji, jenom venku u plotu leží rotržená lékařská gumová rukavice na jedno použití ... z boudy se však vytratily zcela nové elektrické nůžky na plot, co byly opřeny hned za dveřmi ... (proč já je neuklidil hned do skladu) ... matčin baťůžek s doklady, penězi a klíči si na mou radu naštěstí zamyká do skříně ... dobrý nápad .... asi to také začnu dělat ..... to, že je neslyšela, přičítám věčně zapnutému rádiu, co si pouští k práci, ... ale také tomu, že zalévala až na druhém konci zahrady (necelých 40 metrů daleko od boudy) ... i přestože měla v chajdě rozsvíceno, tma a stromy s keři vedle branky jim poskytly dostatek nerušeného soukromí ..... jinak máti měla docela kliku ... jedné sousedce se zhruba před dvěma roky stalo něco podobného, ale podstatně mnohem horšího ... v okamžiku, kdy vlezla do sklepa, někdo přeskočil plot, zalígroval poklop a než ji druhý den začaly postrádat kolegyně v práci, tak jí ještě mezitím stačili dokonale vybílit byt ... klíče i adresu přece měli ... jako vdova bydlí už dlouho sama ... pachatel je dodnes nezjištěn ... celostátní média o tom taktně pomlčela ... (ještě štěstí, že se to nestalo v okamžiku, kdy jde člověk do sklepa zápálit sirné knoty ... tehdy většinou moc času nezbývá) ...
22.20 ... konečně jsem ve světle baterky dolátal plot (málem jsem si při tom drátem vypíchl oko) ... a stačil se pohádat v matkou, jelikož jsem tentokráte oproti svým zvyklostem odmítl zavolat policii ... dneska na to opravdu nemám náladu ... navíc pila byla za necelé dva tisíce ... PČR by se s tím ani nezabývala ..... domlouvám se s jedním ze sousedů, co má dneska hlídací službu, aby mi zavolal kdykoliv v noci, pokud by se něco dělo ... od něj se dozvídám, že před týdnem se v druhé kolonii během grilování ztratily lidem věci z boudy ... pár metrů od nich ... hm, zloději začínají být čím dál tím voprásklejší ...
22.25 ... nasedáme do auta ... v tu chvíli ale na parkovišťátko před branou přijíždí neznámé auto, zastaví a zhasne světla, nikdo však nevystupuje, což je docela podivné ... v okamžiku, kdy odjíždíme, sleduji ve zpětném zrcátku, jak se podezřelé auto rozjíždí a jede dál podél garáží ... vzhledem k tomu, že je tato silnice slepá, po dojetí na hlavní to rychle otáčím, vypínám motor i světla a v tichosti jedu samospádem podívat se kam míří ... pomalu přijíždím k točně na konci garáží, kde stojí zaparkované auto ..... už za jízdy vidím, jak se procházejí podél plotu zahrádek na spodním rohu kolonie ... svítí si přitom mobilem ... jakmile jsem rozsvítil světla auta (já idiot) začali okamžitě utíkat pryč směrem k bývalému "cirgusplacu" ... volám na 156, ale končím na MP v Chomutově, ... já však potřebuji mostečáky ... dozorčí mi sděluje, že se to občas stává ... zkouším se stejným výsledkem ještě 2 krát, přepojit to však nejde, nejsou součástí IZS ... musím poodjet skoro až k magistrátu, abych se dovolal na MP Most ... naštěstí ti hajzlíci nemají kudy ujet, neboť je to jediná příjezdovka do oblasti ... konečně se domlouvám s měšťáky, hlásím jim SPZ podezřelého auta a vysvětluji kde stojí ... zaparkován na hlavní čekám než během pěti minut přijíždějí "zelenožlutí" (dle barvy pruhů na vozech MP) ... a odjíždím .... jak to dopadlo nevím, ale dnes mám na mobilu zmeškané volání ze skrytého čísla ... možná to byla PČR, neboť nikdo jiný mi ze skrytého čísla nevolá ...
22.45 ... po příjezdu na parkoviště lidsky přijatelnou formou vykazuji do parku dva hodně nahlas smějící se černobílé mladé páry sedící na betonu trafačky ... z místa, které se nachází přímo pod okny ložnic přilehlého bloku ... po delší chvíli a nikam nevedoucím dialogu se otráveně pomalu zvedají k odchodu, ale ta bílá pinda, co sedí cikánovi na klíně, má na můj vkus hodně blbý kecy ... pokud by se těmto dvoum podařilo něco počít, určitě by to rómský genofond inteligenčně nevylepšilo ...
půlnoc ... pročítám si bláboly, kterými Hunter opět obohatil forum ...
již dnešního dne v 01.15 ... z parkoviště u Aquadromu (koupaliště) se ozývá hulákání přiožralé skupiny táhnoucí napříč ztichlým sídlištěm ... "ty pyčo" a podobné výrazy spolu se specificikým přízvukem prozrazují, co jsou zač ... těmto podobní velmi často během procházení kolem aut do nich nahlížejí přes sklo a berou za kličky dveří ... někdy rovnou celý auta ... kamera MP je však namířena na řadu obchodů v centru Kahan ..... mno, obchodů (jak by napsal Jarda O.) ... jedna herna vedle druhé ...
03.41 ... zvoní mi mobil ... rozespale ho zvedám, ale rychle procitám, když mi soused se smíchem hlásí "Tak přijeď, máme tu pro tebe jednoho černocha" ... šikovní kluci ... :-)
03.55 ... přestože černej jak bota, měl smůlu, že i v té husté tmě nebyl "neviditelný" (narozdíl od
http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/rasi ... 04976.html ) ... věk 24, bydliště Most, nikde nepracuje (zbytečná to otázka) ... je feťák, proto prý krade ... o nůžkách a prostříhaném plotu nic neví, ale ve dvoukoláku má štípačky, páčidlo a další potřebné vybavení pro návštěvy cizích obydlí ... brečí jak želva a krmí nás sliby, že už to nikdy neudělá" ... když vidí, že to nepomáhá, začína se vzpouzet ... dostává proto na horní části nohy přes kontakty přiložené krabičky s tlačítkem lechtivých 1.800 kV ... při té příležitosti mu předávám přátelský pozdrav od místního ochránce utlačovaných: ... "Hunter tě pozdravuje a říká, že nakažený organismus se má léčit, ... tak tě tedy léčíme, aspoň nebudeš mít revma".... on sice nechápe, ale ostatní zasvěcení vybuchují smíchy ..... nadává nám "vi býlý mrdky, ať chcípnete", takže dostává ještě jedno polechtání ... ani to však moc nepomohlo ... mele sebou jak nudle v bandě ... nezvykle vztekjlej a nezkrotnej ... není nad hand made ... tomu rozumí ..... páskou z Lidlu (kopie stříbrné pásky 3M) mu přelepujeme pusu i oči, přehazujeme pouta za jiné, nakládáme do auta a odvážíme ho ke kamarádovi do Havraně, kde se bude pár dní zpovídat ze svých chříchů ... co, kde, jak ...
05.00 ... odchycený "černoch" je spolehlivě za nohu připoután řetězem k trámu ve stodole na okraji vesnice ... rukama v želízkách si mne obočí v důsledku "rychlého odlepení" pásky .... krátká instruktáž k čemu slouží prázdnej kýbl vedle něj ... a co ho bude čekat, když ho nebude používat ..... zkouší somrovat, jestli bychom mu nechali cigarety se zapalovačem, ale má smůlu ... požár riskovat nebudeme ..... během víkendu bude převezen do ........... , kde prodělá i detoxikační kůru ... delší absťák nikomu nezaškodí ..........
XXXXXXXXX - ZDE PŮVODNĚ UMÍSTĚNÝ TEXT BYL NA RADU PRÁVNÍKA ODSTRANĚN - XXXXXXXXXX
... buďto si jej domyslete dle nadpisu příspěvku ... nebo si o něj napište do SZ (to už totiž nebude veřejné nabádání k nepravostem, nebojte se však přátelé, o žrádlo pro psy a kočky se nejedná) ... v podstatě jde o fakt, že udílením podmíněných trestů, umísťováním nenapravitelných v rekreačně nápravných ústavech nebo přikazováním veřejně prospěšných prací, atd., nemá z těchto poškozený vůbec žádný užitek ... a povětšinou ani stát ..... nikoliv "Chléb a hry" ale "Chléb a práce" Huntře, to je to pravý řešení !!! ... :-DDD ...
XXXXXXXXX ....... jak pravil Mazurek v Čených baronech: "Tak, tak. Pořadek musi byt" ...... (mimochodem, v hlavě už dlouho nosím nápad na rotoped s alternátorem a akumulátorem, ale na rozdíl od Paĺovo vize (krom dobrého pocitu z výroby "
zelené ??? energie") by jako bonus šlapající osádka obdržela elektrickou ránu, pokud by polevila v tempu ;-) ...
05.30 ... ještě rychlej juk do kompu, kde si pročítám Slávkovu vtipnou poznámku "o rychlopalné dvojhlavňovce", která mi na tváři vykouzlí úsměv ... +1 ... a jdu chrnět ...
09.30 ... má drahá polovička mne probouzí se sdělením, že v noci někdo ukradl jednu z trubek sloužící jako sloupek na nedalekém místním nohejbalo-volejbalovém hřišti mezi paneláky ... tu druhou se recyklátorovi vyvrátit nepodařilo, což je ale v důsledku stejně jedno, protože síť se na jeden sloupek upíná dost špatně ... zjistila to, když ráno byla vyvenčit pesu ..... fakt, úžasný probuzení, co víc si člověk může přát ... alespoň si je hned po ránu jist, že ještě není v nebi ...
14.30 ... dole u našeho vchodu stojí opřeni o zábradlí dva rómští kluci spolu s jednou takyholkou ... tak něco kolem 15ti let ... jeden z nich je součástí nadpočetné rodiny, kterou jsem zmiňoval v
zde ... stojí, hulí a vajgly posílají dlouhým cvrnknutím do trávy vedle chodníku ... zrovna když jsem přicházel od auta, tak poslední z nich dokouřil se stejným zakončením ... slušně mu doporučuji, aby si ten vajgl sebral a hodil do kanálu nebo do koše ... a jeho odpověď ??? ... "Já nic sbírat nebudu, tam to hážou všichni" (jeden z mála, co má český přízvuk) ... chvíli jsme si mlčky bez mrknutí koukali do očí a já svůj požadavek zopakoval stejně klidným hlasem jako poprvé ... poslal mě do pérdele s tím, že "nepozná, kterej je jeho" (spoluhuliči se uznale usmívají nad odpovědí hodnou mistra) ... ptám se ho "To si vážně myslíš, že my ostatní tu po tobě budeme uklízet ???" ... a dodávám "Jednoduchý, ten ještě hořící" ... sekal patky (zřejmě před tou holkou, která se tomu smála jak pitomá) a naprosto suše mi pravil "Vodpal" (pigina zvýšila gradient hýkavého řehtánína na nejvyšší level, chvílema se až zahrochtávala) ... v tu chvíli má asertivita skončila jako když utne a už jsem ho držel za flígr (pigina se konečně přestala blbě tlemit a namísto toho jej začala bránit slovy "Co si to dovolujete, nechte ho bejt") ... přiznávám, dalo mi v tu chvíli poměrně hodně práce ovládnout se a nepřehodit ho přes zábradlí mezi nedopalky ... (být ale na mém místě dvorní automechanik Pepíno, tak by už letěl ... někdy sem o Pínovi také něco napíši, je s ním spojena spousta veselých historek ;-) ..... skončilo to tím, že jsem tmavopubescenta za triko dotáhl k nedopalkům, aby si jeden libovolný vybral a zahodil ho do patřičných míst, s tím, že "příště to bude mít od policajtů za litr" ... při mém odchodu ještě zkoušel vyhrožovat, že "Až se táta vrátí z práce, tak si to se mnou vyřídí" (hlas mu mezitím přeskočil do rodného dialektu) ... mám to snad jít preventivně nahlásit ??? ... kdepak ... milerád si s ním promluvím z oka do oka ... možná přidám i pár rad o výchově ...
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
..... už aby prázdniny skončily a část z nich zase začala navštěvovat školy ... (to bude přes den božskej klid) ... možná je tam doučí, že mají zdravit starší lidi nebo jim alespoň odpovědět na pozdrav ... když je to doteď nenaučili doma ...
... zkrátka u nás na mostecku se vůbec nenudíme ... zlatý šluknovsko ... tedy prozatím ... co dělat, nám by se tu také šiklo posílení hlídek "rychlou rotou", přestože ani po jejím nasazení nebyl úspěch zcela stoprocentní (
http://zpravy.idnes.cz/ani-tezkoodenci- ... zpravy_cen ) ... když nic jiného, tak alespoň v noci měli ve výběžku konečně po dlouhé době relativní klid ... asi napíši starostovi Rumburku podpůrný email s poděkováním za jeho otevřenost v médiích ... sice mu každou chvíli někdo předhazuje, že byl za minulého režimu "uvědomělý", ale z mého pohledu jako nynější starosta města
má k této problematice velmi rozumné názory, o kterých se na rozdíl od jiných nebojí veřejně hovořit ... staví se a bojuje za blaho svých občanů ... což je základ ...
PeS: ... poslední dobou začínám čím dál tím víc chápat posloupné změny duševního rozpoložení hlavní postavy v průběhu filmu
D-FENS ... (špičkově zahrané Michaelem Douglasem) ... doufám, že nedopadnu podobně jako v závěru filmu ...
...
ještě vzkaz pro PČR, soudy a zákonodárce: ... možná se vám zdá náš způsob převýchovy podivný a nezákonný ... budiž ... plně s tím souhlasíme ... ale nechali jste nepoměry v ČR vyeskalovat do neúnosných výšin ..... nepřestaneme, dokud vy nezačnete konečně pracovat a řádně plnit své povinnosti ... rozhodně ne do té doby, než nás ochráníte před veškerou trestnou činností ... i před tou, která je páchána vašim přičiněním či laxností ... až si nebudeme muset svůj majetek chránit sami ... až se nebudeme muset bát o zdraví a životy svých bližních ... až si konečně budete vážit lidí, kteří vás živí ... dříve však ne !!! ...
...
a co s tebou, vládo této země ??? ... se všemi tvými poslanci a senátory ??? ... jakožto pacifista (byť někdy bych byl radši paci-fikátor, když vidím jak tebou přidělované tresty nepomáhají) mám pro tebe také jedno doporučení ... popřemýšlej, nakolik je rozumné svou nerozhodností nutit občany k hromadnému ozbrojování se ...... nechci malovat čerta na zeď, ale mohlo by se
ti to časem
nám všem dost nehezky vymstít ...
[Edit by Anri] ...