Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Diskuze k seriálu o magnetech

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: proč se magnet nehýbe

Příspěvek od martin11 »

huhu píše:včera jsem zase pročítal nějaké diskuze na toto téma
při čtení této : http://answers.yahoo.com/question/index ... 849AAojQUg došlo ke zkratu v mé hlavě a řekl jsem si , když se stále hýbou protony a všechno se třepe , proč se magnet nehýbe ?
Protože mu to zakáže třeba tření ?
Tak jsem jeden zavěsil na dvaapůlmetrový provázek na kedr z olova a pod něj souhlasným pólem položil soustavu jiných . Po několika hodinách ( přes noc ) se pohyb nezastavil. - někdy se závaží hýbe jen velmi málo , už to vypadá , že najde rovnovážnou polohu, ale pak se pootočí a roztančí nanovo.
Magnet zespodu je nalepený excentricky na jednom konci obdélníkové základny.
Má někdo nápad co s tim dál ? Když jsem dal kolem závaží cívku s pár závity ( namotanou na papírový prstenec odlepicí pásky ) tak se mi něco málo naindukovalo.

teď je otázka , jestli je lepší dát místo olova železo a cívku kolem něj , nebo úplně jinak ? ( rozšláplý motor , jak ho tu někdo nazval mi přijde zbytečně komplikovaný )

Jo a moje vysvětlení : na tomto fóru mě zaujal SMOT . Sice jsem nedokázal najít kladný přebytek energie , ale pořád mě drží myšlenka , že rovnováhu magnetických sil je možné nabourat gravitací.

zdravím....jsem rád, žes vyzkoušel to co popisuješ....kdesi jsem o tom tady psal, že by se udělalo kyvadlo/ také jsem se o to pokoušel/ které by bylo maximálně nestabilní...stále se kývající....vycházel jsem z toho, že by na to kyvadlo působila rotace země a tudíž by to nikdy nenašlo rovnovážnou polohu :idea: ..a kolem kývavého magnetu "nějakou" cívku....takže + :good: martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
huhu
Zasloužilý člen
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

znáte ?

Příspěvek od huhu »

tož to je neúnavný pionýr slepých uliček ....

http://www.magnetmotor.at/index.html

huhu
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Free Energy - Magnetické generátory a OU další systémy

Příspěvek od huhu »

Jencekkk píše:...............
Dovoluji si Vás všechny pozvat na naši stránku k tomuto tématu a na námi pořádanou konferenci na toto téma.
Na konferenci přijede Italský konstruktér se svým magnetickým motorem.

.............
Byl tam někdo ?

adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Re: Free Energy - Magnetické generátory a OU další systémy

Příspěvek od adam.benda »

huhu píše:
Jencekkk píše:...............
Dovoluji si Vás všechny pozvat na naši stránku k tomuto tématu a na námi pořádanou konferenci na toto téma.
Na konferenci přijede Italský konstruktér se svým magnetickým motorem.

.............
Byl tam někdo ?
Taky stále čekám, kdy se tu objeví nějaké poznatky z minulého pátka... Jestli jim tam ten magnetický motor neurval ruce, teď nemůžou ovládat klávesnici. :D

huhu
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Free Energy - Magnetické generátory

Příspěvek od huhu »

na xichtknize mají:

29.8.

Free Energy - Magnetické generátory a další systémy pro volnou energii
Děkujeme všem touto cestou za účast na naší konferenci, díky Vám všem zúčastněným jsme se setkali v kruhu lidí nadšených hledat energetické alternativy. V tomto týdnu budeme zpracovávat video z konference, vybudujeme na webu http://www.upramene.cz vlastní vývojovou platformu pro sdílení poznatků a k lepšímu společně koordinovanému vývoji.

tož vyděržame

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: Free Energy - Magnetické generátory

Příspěvek od martin11 »

huhu píše:na xichtknize mají:

29.8.

Free Energy - Magnetické generátory a další systémy pro volnou energii
Děkujeme všem touto cestou za účast na naší konferenci, díky Vám všem zúčastněným jsme se setkali v kruhu lidí nadšených hledat energetické alternativy. V tomto týdnu budeme zpracovávat video z konference, vybudujeme na webu http://www.upramene.cz vlastní vývojovou platformu pro sdílení poznatků a k lepšímu společně koordinovanému vývoji.

tož vyděržame
.... :jump: :laugh: :hip: jááááááá se těšííííííííím...myslím, že jsme tady všichni už ve slepé uličce / s vývojem stroje na volnou energii/ a taková platforma pro lepší a koordinovaný vývoj by určitě stála za to....těším se kdo bude dělat koordinátora..../ měl by to být snílek, s perfektním matematicko fyzikálně chemickým vzděláním, znalý problematiky magnetismu :idea: gravitace a mechaniky a oproštěný od předsuku zákona o zachování energie a hlavně silně věřící v energii volnou, tj např. energii vakua :shock: a pak alespoň trochu kutil, který sestrojil alespoň "motůrek s diodou" dále budu platformářům přát co nejméně prudičů ... těch co zde již jsou / přes léto se naštěstí odmlčeli/ i těch budoucích... s plným pochopením pro nadšení zdraví m11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
jeff
Zasloužilý člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

konference

Příspěvek od jeff »

Nejsem kompetentní k vyjadřování se k tomuto setkání, za sebe ale můžu říci, že máme poměrně dost nových nadšenců a také něco nových oponentů. Pokud vše dopadne, jak zde je již psáno, určitě dospějěme k pozitivnímu posunu.

Jeff

Magneto
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 26 poděkování

MM

Příspěvek od Magneto »

Díky!
Good luck potřebujem všichni, ale co ta pražská konference? Byly to fakt ty "kruhy v obilí" (viz můj odkaz na motor umberta bauda)? Myslím, že to viděl Jeff - bylo to ono?
Pokud ano, tak je to podle mě pasé. Klasický design se stoupající přitažlivostí ve 3 přesazených vrstvách, aby se překryly mrtvé momenty. Celek jako takový má jeden spodní vrchol potenciální energie, kde se celý systém zastaví (největší magnety na vnějším obvodu budou co nejblíž železným obloukům a situace na prostředním a vnitřním prstenci je bude nepatrně táhnout zpět).
Jinak se taky těším na video z konference, i když italsky umím jen mizerně :o)
Zdraví
M

jeff
Zasloužilý člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

konference

Příspěvek od jeff »

Jo, to je on, ten motór i ten piktogram. Akorát, že chlapík vyprávěl o principu, ale žádný pokročilejší kousek ani z kapsy, ani z krabice nevytáhnul s tím, že se musíme víc snažit. Princip následně demonstroval na magnetu s vrtulkou, ale to všechno je na tom videu.

Jeff

huhu
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

stínění

Příspěvek od huhu »

martinq
Zasloužilý člen
Dal: 31 poděkování
Dostal: 203 poděkování

Přehled MM z celého světa

Příspěvek od martinq »

Návody, rady, typy, fotky, simulace, komentáře, úryvky z patentů.

Kód: Vybrat vše

http://www.uloz.to/10256847/krumlov2011-rar
heslo: nejde vložit, obsahuje unicode znaky, pošlu na sz

Zase25Ne4Ja68Ky45Mag19Ne17Ty54
poslední dva znaky z hesla je nutno dopsat z ASCI tabulky, držte levý ALT a napište číslo 126 (vlnovka nahoře) a druhý znak je levý ALT a 128 (C s ocáskem)

Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
martinq
Zasloužilý člen
Dal: 31 poděkování
Dostal: 203 poděkování

Přehled MM z celého světa

Příspěvek od martinq »

Návody, rady, typy, fotky, simulace, komentáře, úryvky z patentů.

Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
Elektro
Zasloužilý člen
Dal: 3 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Re: Přehled MM z celého světa

Příspěvek od Elektro »

martinq píše:Návody, rady, typy, fotky, simulace, komentáře, úryvky z patentů.

Zdravím všetkých.
Na rozbalenie používam Winrar. Keď pýta heslo, skopírujem (Ctrl+c) a vložím (Ctrl+v). Rozbalilo bez problémov.
Želám príjemný deň.

Hľadajme možnosti ako sa to dá a nie ako sa to nedá.
minsc
Starší člen
Dal: 11 poděkování
Dostal: 55 poděkování

Pro pionýry slepých uliček

Příspěvek od minsc »

Zdravím všechny,
tohle fórum už si nějakou dobu pročítám a dostal jsem nápad o který bych se chtěl rozdělit. Možná je to nesmysl (jsem víceméně laik), ale třeba nás to nakopne novým, správným směrem. Kdyžtak promiňte, jestli se to tady už probíralo, ale nic jsem neobjevil.
V podstatě je to velmi jednoduché - jde o rozhýbání magnetického pole permanentního magnetu, což by se dalo využít jak pro MM tak přímo pro nějaký generátor elektřiny, samozřejmě mluvím o účinnosti větší než 1 (nějaké napájení bude potřeba).
Pole by se rozhýbalo pomocí clony (stínění). Clona sama o sobě by se ale hýbat nemusela, podstatné by bylo že by měnila svojí permeabilitu. Permeabilitu by měnila tím že by se zahřála (nebo ochladila, v případě jiných materiálů ?) poblíž curieho teploty (tedy vzhledem k běžné teplotě prostředí). Dalo by se namítnout, že k tomu je potřeba příliš velké množství energie, ale podle mě to tak nemusí být. Když jsem si o tom něco přečetl , udělalo to dojem, že k zániku uspořádání domén dochází víceméně skokově Curieho teplota aneb jak zrušit magnet
Pokud jde o permeabilitu materiálů v závislosti na teplotě, moc jsem toho neobjevil, ale něco přece:
http://www.turecek.info/fel/MTE/2%20-%20Ferity.pdf

Takže pokud se kouknu na ten graf, vidím že v úzkém rozmezí teploty dochází k velké změně permeability (a v tom rozmezí se budem chtít neustále pohybovat).
Malá změna teploty nás bude stát málo energie, ale velkou změnou permeability a tudíž magnetického pole můžeme možná víc energie získat. Samozřejmě bude souběžně docházet k výměně tepla s prostředím, což nás bude stát taky nějakou energii, ale to je spíš podružný problém. To by se dalo omezit buď vhodnou tepelnou izolací od vnějšího prostředí, nebo najít takový materiál, aby rozdíl teploty prostředí a curieho teploty nebyl tak velký (což se ale musí zkombinovat s dalším požadavkem na materiál- aby se permeabilita měnila co nejvíce skokově, "strmostí" křivky).
Jako větší problém se mi jeví to, že tu teplotu clony půjde obtížně (s vynaložením malého množství energie ) ovládat tak, aby se pohybovala rychle v čase nahoru a dolů jen v úzkém, pro nás potřebném rozmezí. Protože ten materiál má nějakou "tepelnou setrvačnost". I když, na druhou stranu se na to lze dívat i tak, že my clonu jenom ohřejeme/ochladíme, a druhou polovinu práce za nás vykoná prostředí, i když pomalu. No a pak by se clona zahřála / ochladila znova a tak pořád do kolečka. A magnetické pole by se nám měnilo. Taky mě napadlo že by se clona udržovala na stejné teplotě (poblíž curieho teploty), ale změna permeability by se docílila nějak jinak - mechanický impulz, změna tlaku, zvuk, vibrace ??? Doufal jsem, že vliv té teploty a třeba mechanického impulzu na permeabilitu by se mohl "nějak sčítat", takže velikost toho impulsu (amplitudy) by mohl být mnohem menší (=málo energie potřebné k jeho vytvoření) než za normální teploty, čiliže to ohřátí / ochlazení na určitou teplotu by bylo základ a malými mechanickými ipulsy bychom to už jen regulovali a obešli tak ten problém s tepelnou setrvačností, ale možná je to to jen zbožné přání, aby to takhle fungovalo.
Tak díky za trpělivost, pokud jste to dočetli až sem. A teď co myslíte - mje to holý nesmysl, nebo na tom může něco být ??? :|

Jsem hrozně chudej, a tak hraju automaty abych měl hodně peněz.
Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“