Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Diskuze k seriálu o magnetech

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Re:Re: ověřeno

Příspěvek od aNONym »

To ale není žádný samohyb. ;) Non

Je to princip "magneticko-mechanického ložiska". A točí se to tak dlouho, protože jediné větší tření je na špici "tužky". Potom je ještě tření "v plochách" o okolní vzduch.

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re:Re: ověřeno

Příspěvek od martin11 »

...ano, to krásně funguje, jako magnetické ložisko../ podobné udělátko se používá např jako vyvažovačka vrtulí leteckých modelů /
samo se to neroztočí, ale když se to doplní vhodnou zátěží - setrvačník / hmotnostní/ , která bude mít minimální odpor vzduchu, tak se to po i lehkém roztočrní vydrží točit velmi dlouho :lol: ...takže...toto není magnetický motor.... :cry: matin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
huhu
Zasloužilý člen
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

clona

Příspěvek od huhu »

martin11 píše:./ podobné udělátko se používá např jako vyvažovačka vrtulí leteckých modelů /
viz obrázek. co z něj není patrné je , že na jedné straně je mezi magnetem a vyvažovačkou vůle.

Ale slíbil jsem ti napsat , proč si myslím , že zasouvat magnetickou clonu není možné , i kdyby se nám podařilo vytvořit dostatečně účinnou clonu. Dávám to veřejně k připomínkám.

Mám za to , že clona by musela naohýbat siločáry. Tím pádem se to dá nasimulovat magnetem s obrácenou polaritou

A síla potřebná k zasunutí je fakt velká.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

martin11
Zasloužilý člen

mag. ložisko

Příspěvek od martin11 »

...jasně , že je na jedné straně vůle....ta ocelová špička je na jedné straně u magnetu a na druhé ji magnet přitahuje ale nedotýká se....tím je tření jen na jedné straně..../ 1 špička u magnetu/

k MM..a cloně..
s tou clonou a se silami v ní je vše krásně zanimováno ve vláknu " magnetické pístové motory" , někde na začátku...Gromit to nádherně udělal....stojí to za zhlédnutí....jsou u toho i moje praktické připomínky.....posléze jsme řešili toroid jako nekonečný statorový magnet...je tam vše popsáno....zdraví martin11 :lol:
ále jsem postupně rozebíral, jak se to udělá, aby síla na vytahování mezi 2mi magnety byla minimální. tehdy jsem to i olaboroval na pokusném zařízení a fungovalo to....
...ještě jednou ale připomenu...clona musí být pro daný typ magnetu přesně vybalancovaná, jinak to nefunguje....to vybalancování spočívá v tom, že k danému magnetu / dvojici magnetů/ musí mít nějakou hmotnost Fe a clona je nejlepší z trafoplechů a mezi nimi isolace / mezírky/ síly tenkého igelitu nabo kancekářského papíru...také pozor na obtékání clony siločarami...takže jsem došel k závěru, že clona musí být asi 5x širší nežli pruměr použitého magnetu / platí pro neodym N 42 / zájemci, projděte si výše zmíněné vlákno pístové MM ...m11 :lol:

aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

GMR senzory magnetického pole.

Příspěvek od aNONym »

http://automatizace.hw.cz/gmr-senzory-m ... -struktura . ;) Non

"GMR efekt je jedním z nejnověji objevených a realizovaných fyzikálních zákonů, který se již masivně komerčně využívá v podobě integrovaných GMR senzorů magnetického pole. Jsou to noví přibuzní AMR senzorů, ale proti nim se vyznačují výrazně větší citlivostí."

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
Jencekkk
Nový člen
Dostal: 1 poděkování

Free Energy - Magnetické generátory a OU další systémy

Příspěvek od Jencekkk »

Dobrý den,
pročetl jsem si tu několik stránek diskuzí.
Dovoluji si Vás všechny pozvat na naši stránku k tomuto tématu a na námi pořádanou konferenci na toto téma.
Na konferenci přijede Italský konstruktér se svým magnetickým motorem.

https://www.facebook.com/pages/Free-Ene ... 8951324471

Máte-li zájem se zúčastnit, neváhejte mne kontaktovat na jan.hanak@digitalboard.cz

Jencekkk

P.S.: neposílejte mi příspěvky, že to nejde, že jsme blázni atd. akceptuji pouze konstruktivní diskuzi.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: konference

Příspěvek od Slavek Krepelka »

martin11 píše: ....jelikož jsem zde pravděpodobně jediný, kdo se pokusil stvořit " Magnetický motor " a dnes už o tom i něco vím,
Ale Martine,
Svůj první točivý pokus o magnetmotor jsem spáchal v 17ti letech. Poslední pokusnictví na toto téma, tedy rotační, tak před 7mi lety. Nejsi jediný :lol:
Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
jeff
Zasloužilý člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Konference

Příspěvek od jeff »

No to je výbornej fór! Jak dlouho jsme tady na fóru a ještě líp, kolik vlastně roků tady kousek vedle sebe bydlíme? Darwinova 12 je cca 500m vzdušnou čarou ode mne!
Nevadí, 26. je příští týden v pátek, proto kdo bude mít zájem, může přijet ke mně, kde bude možnost přespání, jak tomu bývá na srazech a půjdeme kolegu navštívit, teda pokud s tím bude souhlasit. Kdyby to nešlo zvládnout kapacitně, můžeme něco uspořádat i tady u mě, v pátek klidně po celý den až do 19h.
No nic, nechám tomu volný průběh.

Jeff

martin11
Zasloužilý člen

Re: konference

Příspěvek od martin11 »

Slavek Krepelka píše:
martin11 píše: ....jelikož jsem zde pravděpodobně jediný, kdo se pokusil stvořit " Magnetický motor " a dnes už o tom i něco vím,
Ale Martine,
Svůj první točivý pokus o magnetmotor jsem spáchal v 17ti letech. Poslední pokusnictví na toto téma, tedy rotační, tak před 7mi lety. Nejsi jediný :lol:
Ahoj, Slávek.
...já vím, že nejsem tady jedinej, ale jako jedinej jsem to veřejně,,,tedy fyzicky na setkání předvedl a fotky jsou i v mém vláknu...včetně popisu a videa / 14 kg poskládanýho antikora /...nijak se nevytahuju, páč jsem momentálně musel všechno bastlení odložit, ale jelikož na základě poznatků s tím bastlením vím svoje tak bych rád viděl "něco" funkčního na vlastní oči, navíc z italské končiny.....a jestli je konstrukce jen vzdáleně podobna piktogramům v obilí tak mě to zajímá ještě více :shock: ... tak tě zdraví martin11 :lol:

martin11
Zasloužilý člen

Re: Konference

Příspěvek od martin11 »

jeff píše:No to je výbornej fór! Jak dlouho jsme tady na fóru a ještě líp, kolik vlastně roků tady kousek vedle sebe bydlíme? Darwinova 12 je cca 500m vzdušnou čarou ode mne!
Nevadí, 26. je příští týden v pátek, proto kdo bude mít zájem, může přijet ke mně, kde bude možnost přespání, jak tomu bývá na srazech a půjdeme kolegu navštívit, teda pokud s tím bude souhlasit. Kdyby to nešlo zvládnout kapacitně, můžeme něco uspořádat i tady u mě, v pátek klidně po celý den až do 19h.
No nic, nechám tomu volný průběh.

Jeff
...takže 26. 8 mimořádné setkání u jeffa ...jen jde o to kolik bude vstupné na to sympozium....necháme se překvapit....pokud by bylo vstupné "nemravné", tak bych to viděl tak, že se složíme a vyšleme Jeffa aby si to vyslechl a poreferoval....už se těším.....zdarec martin11 :lol:
Jeffe budeš mít jaký pivo? / kvasničák?/ mám přijet s nádobkou? :idea:

jeff
Zasloužilý člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Konference

Příspěvek od jeff »

Tak jsem se nějak rozjel, abych to nepřehnal a Honzu moc nevyděsil, nakonec ani vlastně nevíme, jestli zmíněná konference bude probíhat na uvedené adrese. V každém případě to může být velice zajímavé a mohlo by nám to zodpovědět i většinu otázek kolem magnetických motorů. Je jedna otázka, na kterou zatím nebyla jednoznačná odpověď a sice jestli už na to dozrála doba. Dnes si myslím, že rozhodně ano.

Martine, pivo samozřejmě mít budu, ale Svijanský kvasničák by se nevypil, bude jen Máz 11, kvasnicový bude Kout 10 a Kácov 10.

Jeff

JoSte
Nový člen
Kontaktovat uživatele:

Leedskalnin - magnetická dvojitá šroubovice

Příspěvek od JoSte »

Magnetická dvojitá šroubovice a animace jejího možného využití jako zdroj energie. Hodně dobrý nápad ze zápisků Edwarda Leedskalnina.

[youtube][/youtube]
více na http://www.leedskalnin.com/Leedskalnins ... older.html

huhu
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

zajímavé

Příspěvek od huhu »

huhu
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

proč se magnet nehýbe

Příspěvek od huhu »

včera jsem zase pročítal nějaké diskuze na toto téma
při čtení této : http://answers.yahoo.com/question/index ... 849AAojQUg došlo ke zkratu v mé hlavě a řekl jsem si , když se stále hýbou protony a všechno se třepe , proč se magnet nehýbe ?
Protože mu to zakáže třeba tření ?
Tak jsem jeden zavěsil na dvaapůlmetrový provázek na kedr z olova a pod něj souhlasným pólem položil soustavu jiných . Po několika hodinách ( přes noc ) se pohyb nezastavil. - někdy se závaží hýbe jen velmi málo , už to vypadá , že najde rovnovážnou polohu, ale pak se pootočí a roztančí nanovo.
Magnet zespodu je nalepený excentricky na jednom konci obdélníkové základny.
Má někdo nápad co s tim dál ? Když jsem dal kolem závaží cívku s pár závity ( namotanou na papírový prstenec odlepicí pásky ) tak se mi něco málo naindukovalo.

teď je otázka , jestli je lepší dát místo olova železo a cívku kolem něj , nebo úplně jinak ? ( rozšláplý motor , jak ho tu někdo nazval mi přijde zbytečně komplikovaný )

Jo a moje vysvětlení : na tomto fóru mě zaujal SMOT . Sice jsem nedokázal najít kladný přebytek energie , ale pořád mě drží myšlenka , že rovnováhu magnetických sil je možné nabourat gravitací.

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: proč se magnet nehýbe

Příspěvek od poota »

Tvůj přístup se mi líbí +1 :good:

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“