To ale není žádný samohyb. Non
Je to princip "magneticko-mechanického ložiska". A točí se to tak dlouho, protože jediné větší tření je na špici "tužky". Potom je ještě tření "v plochách" o okolní vzduch.
To ale není žádný samohyb. Non
...ano, to krásně funguje, jako magnetické ložisko../ podobné udělátko se používá např jako vyvažovačka vrtulí leteckých modelů /
viz obrázek. co z něj není patrné je , že na jedné straně je mezi magnetem a vyvažovačkou vůle.martin11 píše:./ podobné udělátko se používá např jako vyvažovačka vrtulí leteckých modelů /
Ale Martine,martin11 píše: ....jelikož jsem zde pravděpodobně jediný, kdo se pokusil stvořit " Magnetický motor " a dnes už o tom i něco vím,
...já vím, že nejsem tady jedinej, ale jako jedinej jsem to veřejně,,,tedy fyzicky na setkání předvedl a fotky jsou i v mém vláknu...včetně popisu a videa / 14 kg poskládanýho antikora /...nijak se nevytahuju, páč jsem momentálně musel všechno bastlení odložit, ale jelikož na základě poznatků s tím bastlením vím svoje tak bych rád viděl "něco" funkčního na vlastní oči, navíc z italské končiny.....a jestli je konstrukce jen vzdáleně podobna piktogramům v obilí tak mě to zajímá ještě více ... tak tě zdraví martin11Slavek Krepelka píše:Ale Martine,martin11 píše: ....jelikož jsem zde pravděpodobně jediný, kdo se pokusil stvořit " Magnetický motor " a dnes už o tom i něco vím,
Svůj první točivý pokus o magnetmotor jsem spáchal v 17ti letech. Poslední pokusnictví na toto téma, tedy rotační, tak před 7mi lety. Nejsi jediný
Ahoj, Slávek.
...takže 26. 8 mimořádné setkání u jeffa ...jen jde o to kolik bude vstupné na to sympozium....necháme se překvapit....pokud by bylo vstupné "nemravné", tak bych to viděl tak, že se složíme a vyšleme Jeffa aby si to vyslechl a poreferoval....už se těším.....zdarec martin11jeff píše:No to je výbornej fór! Jak dlouho jsme tady na fóru a ještě líp, kolik vlastně roků tady kousek vedle sebe bydlíme? Darwinova 12 je cca 500m vzdušnou čarou ode mne!
Nevadí, 26. je příští týden v pátek, proto kdo bude mít zájem, může přijet ke mně, kde bude možnost přespání, jak tomu bývá na srazech a půjdeme kolegu navštívit, teda pokud s tím bude souhlasit. Kdyby to nešlo zvládnout kapacitně, můžeme něco uspořádat i tady u mě, v pátek klidně po celý den až do 19h.
No nic, nechám tomu volný průběh.
Jeff