Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Dobré srdce Krnova - QR platba na účet města Krnova - Pomoc postiženým při povodních. Více zde...

MMS i jinak - Léčení zvířat

Univerzální léčivý prostředek

Moderátoři: rival, Merlin

Odpovědět
Uživatelský avatar
Merlin
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1764
Registrován: sob 21 říj 2006 0:32
Bydliště: Severní Morava
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Lieshmanioza u psa

Příspěvek od Merlin »

Ivona Siskova píše:Má někdo zkušenosti s léčením lieshmaniozy pomocí MMS u psů?
Teď jsem si povšiml.. Itálie. U nás jsem se s tím ještě nesetkal, těmhle potvorám se u nás moc nedaří.

Jaký je to pes? Myslím rasa. Jde hlavně o velikost a váhu. Pes, nebo fenka?
Kde jsou nejvíce napadená místa?

Na tyhle parazity se musí kombinovaně. Hlavně prosím žádný hřebíček a podobné věci... Ozvěte se prosím přes SZ (soukromé zprávy). M


The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
Anaja10
Nový člen
Příspěvky: 12
Registrován: čtv 09 zář 2010 0:12
Dostal: 4 poděkování

Léčba morčete

Příspěvek od Anaja10 »

Šest let chovám morčata s rodokmenem k výstavám, poměrně ve velkém. Asi dva roky jsem měla cca 200 chovných zvířat + neustále 30-60 mláďat. Léčit morčata je poměrně obtížné a velmi často léčba nepomůže. Nejsou to bojovníci a rychle se vzdávají. Od té doby, co znám MMS jsem přemýšlela, jak ho dávat i jim. Před časem jsem psala, jak jsem zachránila pomocí MMS svůj chov králíků. U morčat je oproti králíkům problém, protože potřebují dostat ve stravě denně poměrně vysokou dávku vitamínu C. Z ovoce a zeleniny je příjem C nedostatečný, takže se přidává buď do vody nebo je obsažen v granulích. Není tedy možné jim dávat MMS do napáječek preventivně a celoplošně (při větším počtu zvířat).

Nyní jsem měla možnost MMS zkusit. Nevím, co to bylo za problém, odhaduji zánět v dutině ústní, nebo jiný problém související s příjmem potravy. Asi před měsícem jsem si všimla, že jeden mladší samec už není ve stavbě tak mohutný, jako býval dříve. Často se to stává i u zdravých zvířat - mohutné mládě nemusí dospět v mohutného dospělého, takže jsem tomu nevěnovala až tak pozornost. Méně baštil, ale spotřeba vody byla v normě. Jednoho dne ale přestal i pít a to už byl průšvih. Je to docela cenné zvíře, takže rozhodování sice nebylo lehké (první pokus s MMS na morčeti), ale zkušenosti s běžnou léčbou rozhodly.... MMS.

Při hmotnosti 0,6 kg jsem dva dny dávala 1 kapku MMS na 0,25 l vody. Nepil, takže jsem mu MMS násilím dávala hluboko do tlamky. Moc to nešlo, denně zvládl polovinu, takže 0,5 kapky s 0,125 l vody. Snažila jsem dávat co hodinu, ale někdy se odstup natáhl až na dvě hodiny. Z tuhé stravy měl k dispozici jablko a mrkev. První den si sice něco málo ukousl, ale bylo to málo, takže jsem druhý den rozmixovala banán, jablko a mrkev a cpala mu to do tlamičky stříkačkou. Musel mít hlad, docela mu to jelo, ale žrádla v misce se ani nedotkl, stejně tak sám nepil. Další den stejný postup s tím, že jsem cca 3 hodiny po poslední dávce MMS doplnila stravu ve stříkačce o vitamín C. Další den jsem zvýšila počet kapek na 2, přes den stříkačkou mixované ovoce se zeleninou, na noc s přídavkem C. Tak až do konce pátého dne. Ale to už byly vidět výsledky. Od čtvrtého dne začal postupně okusovat tvrdý chleba, mizelo seno a už i pil vodu s MMS. Šestý den jsem vysadila MMS a brouček baští a pije sám. Hlídám denně váhu, která neustále roste, takže to vypadá že máme vyhráno. Nechám ho ještě chvíli a i když půjde váha nahoru, tak zase na týden dáme MMS s tím, že přes den MMS + ovoce a zelenina a pak čistá voda a po třech hodinách na celou noc granule s Céčkem.

Takže hurá do léčení morčat. Jde to i s tím problémem přísunu C !!! :-) Tenhle zdravotní problém sice nebyl z těch, kdy je morče zdravé, druhý den smutné a třetí den mrtvé, jak to u nich většinou bývá, ale kdyby nebylo MMS, tak by bez antibiotik už dnes nebyl. Jen to mé dokrmování by problém nevyřešilo.


Uživatelský avatar
jani
Zasloužilý člen
Příspěvky: 324
Registrován: čtv 22 dub 2010 7:00
Bydliště: okr. HO
Dal: 325 poděkování
Dostal: 251 poděkování

Re: Léčba morčete

Příspěvek od jani »

Děkuji za tento příspěvek, také chovám morčínky - skinníčky, zatím problém nebyl, ale holky už mají obě přes dva roky, tak kdyby náhodou, jsem ráda, že mám k dispozici tvoji kladnou zkušenost.
+1


Anaja10
Nový člen
Příspěvky: 12
Registrován: čtv 09 zář 2010 0:12
Dostal: 4 poděkování

Re: Léčba morčete

Příspěvek od Anaja10 »

U morčat vždycky při léčbě MMS budeme muset zohlednit přísun Céčka, to je důležité. Králíkům, které jsem léčila pomocí MMS nebyl poblém. Měli MMS nonstop ve vodě a dávkování jsem upravovala podle toho, jak moc pili. Jak jsem psala, většina nemocí je pro morče fatální (dneska zdravé, druhý den smutné a třetí den mrtvé).

MMS bude přínosné i na likvidaci vnitřních parazitů s tím, že když podáš veterinární lék na vnitřní parazity, tak tím nevyřešíš nic jiného. S MMS při pravidelných třeba týdenních kůrách zlikviduješ parazity a zároveň budeš řešit zdravotní problémy, o kterých zatím nemáš tušení, že jsou. Začala jsem zkoušek i koupele. U skinníků jsi v pohodě, ale u chlupáčů se pořád řeší všenky, svrab a plísně. I kdyby MMS zabíralo jen na všenky, tak je to super. Ty ale teď v chovu nemám, tak až se objeví, dám další potřehy. Stejně tak napíšu další zkušennosti s MMS + morče.


Uživatelský avatar
jani
Zasloužilý člen
Příspěvky: 324
Registrován: čtv 22 dub 2010 7:00
Bydliště: okr. HO
Dal: 325 poděkování
Dostal: 251 poděkování

Re: Léčba morčete

Příspěvek od jani »

Skiníčci u druhých chovatelů dost trpívají na plísně, já jsem to zažila u světlých skinníčků, hlavně u miminek. Ted mám holky černé ( nevýhodu černoušků je, že pouští šmír a vše je černé, o tom se ale nemluví, jsou krásní, jde u nich spíš o byznis a následné překvapení " že pouštěj barvu "), problém jsem s nimi nikdy neměla, možná i proto, že je stříkám koloidním stříbrem, vnitřně jim ho nedávám, nechtějí ho.
Mám potkaničku fuzinku, už má dva roky a tři měsíce a má strašné (asi cisty) boule kolem cecíků, operovat ji v takovém věku nemá smysl, prý bolesti nemá, ale časem bude problém s pohybem, roste to před očima, co bys radila na toto? Vetka doporučila jen potírat betadinou. Mohlo by MMS pomoct i zde ( 1 kapka mms) jak často ? No ten věk už je požehnaný, fuzinci se dožívaj tak kolem 2 let, moje první Dája měla přesně dva roky když odešla.
Co se králíků týče, loni jsem přišla o všechny vrhy kvůli mixematoze ( kámoš asi o 40 králíků ), zůstal mi jen jeden nejstarší pár rexíků, jak docílit toho, aby králicí aktivované mms do hodiny vypili ( je tam psané, do hodiny od aktivace použít) Když ho máš stabilně v napáječkách, má to učinek??? Kolik dáváš kapek na králíka, tohle mě hrozně zajímá, nejsem příznivcem nějakých očkování ( viz. spot Anita Petek ) nicméně vet mi jezdí vakcinovat králíky, u psů dávám ted už jen ze zákona vzteklinu. MMS by tedy mělo dobře působit i na kokcidiosu, že? Já valím hlodavcům pelyněk černobýl, když je, mám s ním velmi dobré zkušenosti i morče už chycené kokcidiosou se mi z ní dostalo ( bez jiné léčby). Chodíš ma morčecí diskusi? By mě zajímalo, co by tam na MMS řekli, občas je to tam hustý ...
Budu se těšít na další postřehy a předem děkuji.


jvj56
Zasloužilý člen
Příspěvky: 276
Registrován: sob 09 kvě 2009 10:36
Dostal: 3 poděkování

MMS a zvířata

Příspěvek od jvj56 »

Do napáječek dávejte MMS neaktivovaný. V těle se jim to zaktivuje.
Dávám to i preventivně ovcím a kočce, jiný zvířata nemám. :D
Kocour asi 16 let tak trochu omládl.


Anaja10
Nový člen
Příspěvky: 12
Registrován: čtv 09 zář 2010 0:12
Dostal: 4 poděkování

Re: Léčba morčete

Příspěvek od Anaja10 »

jani píše: Skiníčci u druhých chovatelů dost trpívají na plísně, ...
Jj, i černí dlouhosrstí pouštějí šmír. Koloidní stříbro ti pomáhá na plísně? To by nebylo špatné, kdyby zabíralo. U dospělých až tak s plísní nemám problém, ale u kudrnatých je to tragédie. Matka zdravá a mláďata jsou ve věku, kdy mají jít z domu, olezlé čumáky.

Potkany nechovám, ale jestli MMS funguje na morče, tak musí i na potkana. Takže bych to řešila stejně jako já u morčete. Nasadila bych MMS vnitřně s tím, že si dávkování propočti na váhu. Přibližně jsem se držela návodu, jak píše J. Humble - jedna dávka = 1 kapka na 25 kg. Musíš si to propočítat s ohledem na to, kolik potkan váží a kolik toho za den vypije. Já to u morčete ředila 1 kapka na 250 ml vody a snažila jsem se do něj dostat co nejvíce. Dařilo se mi tak 1/2. Cysta bude asi zdlouhavější problém na léčbu. Takže bych začala fakt pomalu a navyšovala.Navíc, pokud má problém vespod, tak bych jí dala MMS koupel. Nevím jak potkan, ale morče zvládne půlhodinový pobyt v teplé vodě po bříško. Je potřeba ji ale kontrolovat, aby se ti v koupeli neutopila. Morče stojí a drží, co dělá potkan, nevím.

Ohledně králíků se mrkni na diskuzi o léčení zvířat. Přesný postup jsem tam napsala, kdyby ti bylo něco nejasné, napiš. Následně jsem to konzultoala s Denisou (pokud chováš morčata, tak víš se kterou) a ta mi nedala jasný verdikt, že šlo o myxomatózu (králíky neviděla jen odpovídala na můj mail). Já osobně se domnívám, že to byla myxomatoza (komárů ja nas... a v okolí všichni hlásili problém). Záněty očí byly dle Denisy primárně nebo sekundárně bakteriálního charakteru. Tyto záněty ale postihly jen mláďata ve věku cca 3 měsíce. Nicméně jsem pomocí MMS zachránila chov. Kdybych ho nedala, tak jen uklízím mrtvolky. Minulý týden jsme králíky zabíjeli a je hodně zajímavé, že všichni byli zevnitř zdraví. Játra, srdce, plíce, ledviny naprosto v pořádku.

Na kokcidiozu by mělo MMS zabírat. Ale musím říct, že za celou dobu chovu jsem se s kokcidiozou nesetkala, takže nemám zkušenost. Králíkům sice kupuju granule s přípravkem proti kokcidioze, ale tím krmím jen skotnou samici a mláďata. Morčata ne a ani u nich jsem se s ní nesetkala. Stejně tak s dospělýma králíkama.

Diskuze o morčatech? Tam bych tyto informace nepouštěla ani omylem. Kdysi jsem tam chodila často a chodila tam tenkrát i spousta chovatelů, kteří měli zkušenosti s chovem, zkušenosti s léčbou a znalosti genteriky. Dneska je to tam naprostý amaterismus. Občas tam mrknu, ale mlčím. Je to diskuze mazlíkářů, kteří považují za tyrana chovatele, který morče před tím, než ulehnou do postele nepomazlí. Nějak pozapoměli nebo si nepřečetli, že morče je tvor divoký, který upředňustňuej kontakt s morčetem a pokud reaguje pozitivně na člověka, tak jen kvůli hladu. Takže neeee. Tam o MMS mlč. Účinější bude, když si sama vyzkoušíš a pak ten super výsledek povíš (zase ale opatrně) kamarádce chovatelce. Já to tak osobně dělám. Zrovna dneska mi volala kamarádka, dlouholetá a úspěšná chovatelka s tím, že "jak to má nadávkovat". Bránila se tomu, ale ten sameček, o kterém jsem psala byl od ní a když zjistila, že jsem ho zachránila, tak chce MMS použít taky.

Účinky MMS na mě a manželovi, ale i na králících a morčatech jsem psala dalším dvoum kamarádkám, posuzovatelkám (nejsou až tak blízké kamarádky, ale jisté vztahy a důvěru máme). Je jen na nich, jak tyto informace vyhodnotí. Sama jsem zvědavá. Ale jak to tak sleduju, tak mám pravidlo: nikdy MMS nikomu nevnucuj. Naznač, povídej vlastní zkušenost a dej kontakt na stránky o MMS, které tě zaujaly. Buď opatrná, komu ty informace dáš a jak moc se s chovatelem znáš. Moc nadšení může mít negativní účinek. Chce to nahlodávat pomalu a opatrně. Ne každý chovatel má taky myslící mozek. Hnusně řečeno, ale je to realita. Setkala jsem se se zvěrstvama, které chovatelky dělaly pro vyřešení zdravotního problému morčete. Bez logiky, bez hlubších znalostí. A pak se divily, že morče nepřežilo. Takže: opatrně, važ slova.....


Uživatelský avatar
muflon
Zasloužilý člen
Příspěvky: 660
Registrován: stř 25 lis 2009 19:36
Dostal: 32 poděkování

HCL do vody na pití

Příspěvek od muflon »

Pro pejsky i kočičky...(to Hanka: my máme 2pradědy kocoury(17let...),které udržujem při zdraví díky KS,aloi,občas MMS,nekupování žádných granulí, a zkusíme teď i HCL :lol:

Zkušenost Slávka s odstraněním drbání něčeho na čenichu u pejska, díky přidání HCL do pití:
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... &start=315
Slavek Krepelka píše:
hanka píše:Sakryš, Slávku, že nejsi blíže, s tím pokusnictvím by jsme se skvěle doplňovali :)
No, a kolik HCl jsi tomu pejskovi do pití dal? Ptám se proto, že mám doma dědu kocoura (11)
Nazdar Hanko,

Vychází to zhruba na 1 kapku 3.5% chemickou = 1 kapku 10% medical na 3dcl vody. To sice dostal, ale masožravci mohou dvakrát tolik co lidi a tohle bylo jenom co synek mohl přenést v tom momentě přes srdce. Jinak 1 kapka 35% chemická HCl na 2dcl je pořád fajn i u lidí. Hlavně co tomu řekne kocour. Pes se neošíval a pil.

Ahoj, Slávek.


Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: HCL do vody na pití

Příspěvek od hanka »

Muflone, dííííky! Už to napravuji :lol: !
Slavek Krepelka píše: Vychází to zhruba na 1 kapku 3.5% chemickou = 1 kapku 10% medical na 3dcl vody. To sice dostal, ale masožravci mohou dvakrát tolik co lidi a tohle bylo jenom co synek mohl přenést v tom momentě přes srdce...
Začnu taky na jedné kapce, aby se seznámil s novou chutí, pak zkusím přidat. Později udělám pokus se třemi miskami vody - s MMS, čistou a s HCl - zvíře má většinou dobré instinkty a jsem zvědava, které dá přednost. Díky za radu, Slávku, po čase poreferuji, jak kocour reaguje ;) . Váš pes zareagoval velmi dobře, evidentně HCl potřebuje. Myslím, že my, lidé, našim zvířatům nevědomky škodíme stravou stejně, jako sobě. Většina z nás věří reklamám, že granule jsou pro zvířata nejlepší potravou, ale jen se podívejme, kam se s naší stravou dostáváme i my. Podle mého selského rozumu je pes i kočka masožravec, tudíž by jsme je neměli ládovat sójou v granulích a kdoví co v granulích ještě je. Masa je v nich určitě podobné množství, jako mají párky a salámy pro lidi - takových 20-30%. Našeho kocoura krmíme hlavně syrovým masem - granule dostává jen jako doplněk stravy a pro změnu chuti, tak jsem zvědava, jak na tom s tvorbou žaludeční kyseliny je.
muflon píše:Pro pejsky i kočičky...(to Hanka: my máme 2pradědy kocoury(17let...),které udržujem při zdraví díky KS,aloi,občas MMS,nekupování žádných granulí, a zkusíme teď i HCL :lol:
To jsi mě potěšil, Muflone, že máte 17leté pradědy! Jsou venku, nebo je máte doma?

Ahoj :lol: , Hanka.


Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Uživatelský avatar
muflon
Zasloužilý člen
Příspěvky: 660
Registrován: stř 25 lis 2009 19:36
Dostal: 32 poděkování

Re: HCL do vody na pití

Příspěvek od muflon »

hanka píše: To jsi mě potěšil, Muflone, že máte 17leté pradědy! Jsou venku, nebo je máte doma?
Doma, ale "venčíme" a otužujeme je na balkoně. Na všechny dovolené do chatky po vlastech českých jezdí s náma a zdržujou se(pokud je uhlídáme) pouze v chatce a na verandě.... :D


Ondrej L
Nový člen
Příspěvky: 1
Registrován: stř 16 bře 2011 10:12

Plisne

Příspěvek od Ondrej L »

Dobry den,

procetl jsem cele forum a nenasel jsem radu na nas problem (nebo mozna prehledl).
Mame 7 leteho labradora cca 45 kg a cely jeho zivot bojujeme s koznimi plisnemi. Nic nezabira, ani lidske prasky, ani ockovani, po case se plisne vzdy objevi znovu a znovu.
Chtel bych se proto zeptat jak aplikovat MMS, ktere jsem si uz objednal, protoze uz jsme uz bezradni a jak se rika - tonouci se stebla chyta.
Jestli ho aplikovat jak vnitrne tak i na kuzi a jak ho redit ci pripravovat.

Dekuji predem za odpovedi.

S pozdravem
Ondra


lena

Re: Plisne

Příspěvek od lena »

dava se dle JH pro 12 kilo zive vahy u zvirete 1 aktivovana MMS kapka. DAvala bych to vnitrne i zevne, nebot je nutno take parazity znicit v tele. Je to vlastne duvod proc ma tyto potize. Take dost dobre pomaha Betain HCl. I zvirata maji malo zaludecnich stav.

JInak davat MMS aktivovane, primo do tlamicky a nebo jenom do jeho vody na piti. Vyzkouset jestli to vezme a nebo je nutne mu to dat primo do tlamy.

Zevne bych to zredene vodou davala ci namacela primo mista, kde je nutno.


Uživatelský avatar
jani
Zasloužilý člen
Příspěvky: 324
Registrován: čtv 22 dub 2010 7:00
Bydliště: okr. HO
Dal: 325 poděkování
Dostal: 251 poděkování

Dávkování MMS pro potkanku

Příspěvek od jani »

Moc prosím o radu, moje holá potkynka má dvě obří boule kolem horních cecíků, už tak tak že chodí, brání jí to v normální chůzi, nebot během měsíce narostly do velkých roměrů. Jsou jí dva roky a asi 3 měsíce, na vet jsme se shodli, že v tomto věku už operace není vhodná, fuzz potky se dožívají kolem 2 let, takže už i tak prakticky přesluhujeme. Až na ty nádory je zcela v pohodě, takže se chci pokusit ji ještě udržet, ale ne za bolestivých okolností nebo že by se měla trápit. Od malička dostává tvaroh Budwigové, ozonovou vodu, miluje zeleninu ovoce, ale dávám jí i ostatní žrádlo. Jak, prosím, nejlépe nadávkovat MMS, dávat aktivované či neaktivované ??? Děkuji předem.


Katka.basenji
Nový člen
Příspěvky: 8
Registrován: pon 20 pro 2010 14:56
Bydliště: Pardubický kraj
Kontaktovat uživatele:

potkanka

Příspěvek od Katka.basenji »

Určitě bych dávala aktivované.
Počítala jsem dávkování pro myšky a těm by se dávalo asi 1/100 kapky (1 aktivovaná kapka do 10 ml stříkačky doplnit vodou = 1 dávka = 0,1 ml), potkani mají asi 7x tolik (kolem 700g?). Jim Humble doporučuje každou hodinu 8 - 10 hodin děnně, takže bych asi těch 8 dávek (8 x 0,7 ml = 5,6 ml) dala do napaječky (do množství které potkanka zhruba vypije za den). Asi bych nejprve začala s nižší dávkou (třeba 2 nebo 3 ml) a pak po dnu nebo dvou přešla na těch 5 a více ml.
Opět, pokud by se po tom cítila špatně, tak dávkování snížit nebo na chvíli vysadit a pak začít s nižšími dávkami.
Ale bohužel osobní zkušenost nemám.


"Podobné léčí podobné..."
jvj56
Zasloužilý člen
Příspěvky: 276
Registrován: sob 09 kvě 2009 10:36
Dostal: 3 poděkování

Re: potkanka

Příspěvek od jvj56 »

To s tebou nesouhlasím. Aktivované zrovna do zažívacího traktu, neaktivované do napaječky. :D


Odpovědět

Zpět na „MMS - Miracle Mineral Solution“