1220 píše:Pokud děj rozpitváme po třeba desetinách milimetru a dokážeme měřit všechna silová působení, vyneseme je graficky a proběhneme celý kruh, nebo celý cyklus zařízení, můžeme udělat potom součet vektorů . Teorie říká, že je to nula ten součet v případě magnetického motoru.Součet sil, které jsou zde na rotoru.
Pokud se síly podaří vyjádřit matematicky mělo by to jít počítat integrálním počtem, který by odstranil namáhavou grafickou práci.
Ne každý děj ale jde snadno matematicky vyjádřit. Kromě toho některé interakce nemusí být známé.Jiné se zase obtížně měří.....
Proto mají experimenty smysl.
K.
někde v dynamické interakci s něčím neobjeveným někde tam hledat snad.....
nebo obracení polarity bez silového působení ale jak .......
Musím se přiznat, že děje, které považuješ za "snadno matematicky vyjádřitelné" mi hrůzou staví vlasy na hlavě...
. Experimenty mají smysl, jinak by se nedělaly. Obrácení polarity bez silového působení by šlo udělat nějákým "automatickým" otočením magnetů (třeba ten motor s Calowayovou magnetickou bránou používá pro přeskočení "lepivého místa" zvláštní verzi vačky), nebo třeba tak, že by tam nebyly perma magnety, ale elektromagnety, ve kterých by se otočil směr proudění elektřiny?
Martin11:
Neznám Ondřeje Aulického. Do bakalářek (svých) jsem psal takové kraviny, že by se jeden divil...
Tím nechci říct, že nemá pravdu, jenom že to neberu jako "slovo Boží".
aNONym: Jestli jsem to dobře pochopil, je hlavním problémem u závaží ta chvíle, kdy má opustit blízkost magnetu a začít klesat dolů. Třeba by tam šlo udělat nějáké "oddalovací" zařízení tak, aby vrchní magnety najednou ve vhodnou chvíli (nejlépe "za vrcholem") přestaly to závaží přitahovat...? Třeba že by je "oddalovací" zařízení odstrčilo z dosahu tak, aby se ihnet potom vrátily...? Určitě tam působí i jiné "zpomalující" síly, ale tahle je ta největší co mě napadá... Díky za obrázky, myslel jsem přesně tento princip.
Na vlastní oči jsem to neviděl, takže nemůžu říct tak ani tak. Ale když píšeš že nefunguje, budu to brát jako fakt.
1220: Děkuji za zajímavé příspěvky, doufám že se ještě na fóru setkáme.
Slavek Krepelka:
Slavek Krepelka píše:Někdo se na něj konečně rozběsnil a je to něco přes rok, co ho myslím ve Švajcu "odrušli". Dál jsem to nesledoval. Stejně si myslím, že byl placenej podvodník na zakázku, tedy provokatér a je teď někde ve vatě na ostrovech, možná s Mc. Vainem, co prý vyhodil do luftu Oklahomu a co ho prý zastříkli k smrti.
Promiň Slávku, z tohohle jsem měl (
špatný) dojem, že bereš všechny MM "vynálezce" jako bandu podvodníků, snílků a bláznů, případně placených podvodníků. Představa, že znáš chlapa za myšlenkou (a že na Tebe udělal tak špatný dojem) mě ani nenapadla. Času mám fůru a zkusím co půjde, nemusí ale niják nutně jít o nějákou z verzí prandeva - nápadů je na netu víc, než kdy dokážu vyzkoušet. Ta historie by mě docela zajímala - mohl bys mi to prosím rozvést (nebo třeba poslat pár odkazů do SZ?)
lordares:
Myslím, že i kdyby to dokázalo pohánět jenom jediné dynamo a světlo k němu připojené po dlouhou dobu, že by to bylo v některých oblastech lidské činnosti slušným přínosem (třeba horníkům, nebo speleologům, kteří používají plynové svítilny s kratší výdrží, by to mohlo docela pomoci). Prostě by jenom přišli k zařízení, nasázeli do něj magnety a měli osvětlenou část chodby... Nebo při cestování a v podstatě při čemkoliv, kde se hodí elektrika "zdarma" (bez paliva, závislosti na světlu, větru a kam se nehodí atom). A když se budeš trochu snažit, na internetu se dá nalézt docela nemálo videí (převážně youtube), kde jsou tímto principem poháněné dopravní prostředky (různé motorky, kola, dokonce jsem tam viděl i auto) a větší kusy se podle všeho dají použít třeba i k napájení/pohonu vlaků...
Jeff:
Přemýšlel jsem o nějákém "akumulátoru" (nejsem si jistý názvem...) a elektromotoru. Akumulátor by se nabíjel průběžnou činností mm i ve chvílích, kdy by elektromotor nemusel pracovat a na (krátké) chvíle kdy by musel, by si bral dostatek šťávy z baterky...? Pokud by MM z nějákého důvodu nepředvídatelně zpomalil, elektromotr by ho zase trochu "roztlačil". Tedy třeba.