NAVAR píše:lelek píše:Nene, 90° C je právě dobře. Potřeboval jsem totiž zjistit podmínky praktické nikoli laboratorní. Lapidárně řečeno, potřebuji něco co postavím na kamna a už si toho nebudu muset všímat, ale jen si užívat el. energie :-)
Není důležité pouze kolik z toho dostaneš, ale především jak vychází poměr : úsilí vynaložené ku efektu získanému
a to je oč tu běží
L.
A není lepší v tomto případě použít obyčejný termočlánek železo-konstantan který má 50uV/C? Při rozdílu 100C by to bylo nějakých 5mV. Při použití pár stovek článků a vytvoření studeného a teplého konce by to už mohlo být efektivnější.
Každopádně takový článek by byl odolný do 750C. Akorát ta výroba... Kdysi jsem uvažoval že bych udělal "hřebenového ježka", tyto jednotlivé sekce pospojoval, dal na rouru od kamen a pro zvýšení napětí použil DC-DC konvertor.
Navare neser, jseš určitě hodnej a šikovnej kluk, jak si tě pamatuji z posledního setkání i Jeffa!! AAle z termočlánku a z tisíc stupňů celsia dostaneš třeba vysoké napětí(po složení termočlánků) ale k hovnu použitelný proud neboly výkon!!!!
Třeba 10V (víc ani náhodou) krát 10 mikroamper??????????????????????????????????????????? Jsem z vás občas, nebo dost často hotov!!! Čecky plné zuby, krystovy nohy, furt dokolečka, jste jak malý Jardové
Uhníst z hovna kuličku????????????????????????,
Si připadám jako největší sprosťák na tomto fóru a těrazky mi řekněte co mám dělat, jak z vás všech udělat elektrikáře? Jeffe poraď, já to nemužu číst, to nemůžu jen tak nechat. Každý je tady Einstein a Tesla současně, jen o tom nevý, bohužel je to jen od požadavků a ne od znalostí. Jsem děsně šťasten že do volné energie se nezapojují dámy ze zdravý-mají asi rozum???!!