Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Ultralajty

Společenské dění u nás i ve světě.
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Collodi píše:Chytrý co?

Tak schvalne chlapi. Kdo to skousel? :lol:
Zkoušel jsem to, jako malej kluk. Je to blbost. Moucha, když má přilepený nohy, tak nedokáže odstartovat. Musí si nadskočit a pak teprve vzlítne. Stačí jí slepit dvě nohy k sobě a už je neschopná letu.
Lepší bylo, když jsem ty mouchy přilepil zespodu za křídla. Pak to krásně jezdilo. Jen to pořád zatáčelo, protože jsek neměl mouchy se stejným výkonem. Nejvýkonnější jsou ty se zelenou prdelkou. Ta táhla na zádech letadlo, i když všechny ostatní už byly mrtvý (i s nima).
Rozepisuju to proto, abyste věděli, jak to dopadne a nemuseli trápit mouchy. Radši je rovnou zabte. Kdybych dnes viděl moje děti dělat to co tenkrát já, tak by byl mazec.

"Dum spiro spero"
Ciceron
nanopile
Stálý člen

Re: Vírník....

Příspěvek od nanopile »

Mim píše:Jo, vírník létá, teda taky....ve státech je to docela oblíbená hračka, ale já po ltitých zkušenostech s letadly všeho druhu, vrtulníky a dokonce motorovými rogaly, to hodnotím jako nejvíce nebezpečný aparát. :cry: :!:
Dokonce s motorovými rogaly jsem napsal proto, protože jsou hned na druhém místě v té nebezpečnosti.
Ako si prišiel na tú nebezpečnosť motorového závesného klzáku?
Mal som ho už v 1986-om roku. Postavené podľa fotiek a výkresu bez kótovania pôvodom z USA a z motorom Trabant 600. Omnoho bezpečnejšie lietadlo ako paraglaid alebo bezmotorové rogallo.

Peter
Zasloužilý člen

Re: Vírník....

Příspěvek od Peter »

...
Naposledy upravil(a) Peter dne sob 18 říj 2008 22:54, celkem upraveno 1 x.

Peter
Zasloužilý člen

UL

Příspěvek od Peter »

...
Naposledy upravil(a) Peter dne sob 18 říj 2008 16:33, celkem upraveno 1 x.

chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od chiq »

Skúste hľadať heslo "X14d"

chiq
Zasloužilý člen

reptil

Příspěvek od chiq »

v 02:25 je celkom pekný "ultralight"

chiq
Zasloužilý člen

X-14

Příspěvek od chiq »

huhu
Zasloužilý člen
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

x 14

Příspěvek od huhu »

to je nějaká sranda ?
vypadá to famozně, ale ttd jsou nějaké divné - plocha , plošné zatížení a pádová rychlost ......

máš k tomu plány ?

chiq
Zasloužilý člen

Re: x 14

Příspěvek od chiq »

huhu píše:to je nějaká sranda ?
vypadá to famozně, ale ttd jsou nějaké divné - plocha , plošné zatížení a pádová rychlost ......

máš k tomu plány ?
...na starom disku, pokúšam sa to vydolovať. Mám tam aj nejaké videá z letov, skutočne to vyzerá ako lietajúca stolička s krídielkami. Dá sa to poskladať na skutočne malé rozmery, dokonca krídla (rozpätie jednotlivých verzií je od 4 do 5,5m) sa dajú rozložiť na diely s dĺžkou 1,2m. Rám tvorí jediná priebežná trubka, je to najdlhší diel 3m. Ovšem problém je v demokratickej EU motor - v Rusku je dostatok malých motorov s výkonom aj 70hp, spoľahlivých a nie drahých, tu má takmer monopol rotax, v cenovej hladine........ :roll:
Z netu to "ktosi" už vymazal...

Tuco
Zasloužilý člen
Dostal: 10 poděkování

Příspěvek od Tuco »

chiq píše:
huhu píše:to je nějaká sranda ?

máš k tomu plány ?
...na starom disku, pokúšam sa to vydolovať. Mám tam aj nejaké videá z letov, skutočne to vyzerá ako lietajúca stolička s krídielkami. Dá sa to poskladať na skutočne malé rozmery, dokonca krídla (rozpätie jednotlivých verzií je od 4 do 5,5m) sa dajú rozložiť na diely s dĺžkou 1,2m. Rám tvorí jediná priebežná trubka, je to najdlhší diel 3m. Ovšem problém je v demokratickej EU motor - v Rusku je dostatok malých motorov s výkonom aj 70hp, spoľahlivých a nie drahých, tu má takmer monopol rotax, v cenovej hladine........ :roll:
Z netu to "ktosi" už vymazal...
Chyba bude asi v té pádové rychlosti, jestli to má letět, tak to bude spíš 62 než 26mph...

Vypadá to roztomile, ale má to několik háčků: musel bys to postavit tak, aby to i s motorem skutečně nevážilo víc než 50 kilo, pak ty sám včetně paliva bys nesměl mít víc jak 80kg a nakonec bys musel zatnout zuby a rozjet se s tím cca 90km/h rychlostí :shock: , Takže to bude spíš pro kaskadéry.

huhu
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huhu »

Tuco píše:Chyba bude asi v té pádové rychlosti, jestli to má letět, tak to bude spíš 62 než 26mph...

Vypadá to roztomile, ale má to několik háčků: musel bys to postavit tak, aby to i s motorem skutečně nevážilo víc než 50 kilo, pak ty sám včetně paliva bys nesměl mít víc jak 80kg a nakonec bys musel zatnout zuby a rozjet se s tím cca 90km/h rychlostí :shock: , Takže to bude spíš pro kaskadéry.
Což o to , ale teď jsem jel autem asi půl hodiny a bavil jsem se představou ( pokud by fakt pádovka byla 26 ) , jak sháním zalétávacího pilota , aby mi na to přidělili imatrikulaci :-)) cricri má o 50% větší plochu a přistává se s ním stovkou .....

dvigatěl by se asi dal pořešit. 600cc motorky mají takový výkon , jen to chce najít motor , který se dá ořezat.....
některé motory do parakrosen mají 30HP, možná pro tandemové krosny jsou i výkonější

když to trochu zvětšíš , stačí 26 komoňů
http://www.ivanovaero.cz/zj-viera/

huhu
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

x 14

Příspěvek od huhu »

čečéééé ....

The wings I remember seemed to look like a double or even triple slotted flaps and they would have to be, to work with such a minute wing area. 13 lb/sf wingloading?

http://www.homebuiltairplanes.com/forum ... light.html

-------------------------------------------

needs the speed of only 50-55 kilometers per hour to take off

http://www.russia-ic.com/education_scie ... ough/1073/

-------------------------------------------------

psáno obláčky, zato s fotkama :
http://www.nkj.ru/news/17769/

-----------------------------

Tuco
Zasloužilý člen
Dostal: 10 poděkování

Příspěvek od Tuco »

huhu píše:Což o to , ale teď jsem jel autem asi půl hodiny a bavil jsem se představou ( pokud by fakt pádovka byla 26 ) , jak sháním zalétávacího pilota , aby mi na to přidělili imatrikulaci :-)) cricri má o 50% větší plochu a přistává se s ním stovkou .....

dvigatěl by se asi dal pořešit. 600cc motorky mají takový výkon , jen to chce najít motor , který se dá ořezat.....
některé motory do parakrosen mají 30HP, možná pro tandemové krosny jsou i výkonější

když to trochu zvětšíš , stačí 26 komoňů
http://www.ivanovaero.cz/zj-viera/
Pádovka 26mil nebude určitě, protože to by vyšel součinitel vztlaku asi 7 takže to fakt ne e. Kdo ví, jestli by se s ní vůbec kdy dostal na požadovaných 65km/h...já tomu teda moc nevěřím.

huhu
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

x 14

Příspěvek od huhu »

tak to asi nebyl překlep
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

huhu
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

ruská hlava chytrá hlava

Příspěvek od huhu »

Obrázek
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“