Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Efektivní elektrolýza

Souhrn všeobecných informací nejen pro "Vodíkáře".
Odpovědět
GRS
Stálý člen
Dostal: 1 poděkování

Re: bakalář

Příspěvek od GRS »

Peter píše:
GRS píše:
lajos píše:Se spíš divím že vůbec nechali oficiálně zhotovit práci podobného žánru a mimo jiné jako hrubý přehled, může být poučný-ty jeho komentáře vynecháme.
No ale nula se schází s nulou-už není pravda a podobné věci jsem konzultantem na naší katedře, prostě jeden strojař (asi moc četl na netu-třeba i u nás) si prosadil jako dvousemestrální práci vyvíječ a jeho vyzkoušení na motoru. Byl za mnou bohužel jen jednou-jsme si pokecali co a jak a pak jsem ho ještě jednou potkal ve foayé, 5 minut a šel. No jsem zvědav s čím příjde a co z toho vyleze. Já ho k ničemu nemůžu nutit, třeba pan magnetář je podobný ale dal si práci dát ty infa dohromady.
Nechtějte od každého všechno hned, buďte rádi že kape
Vyvíjač nebude mať úspech. Ak spomenie teóriu o double layer, vysmejú ho a už sa s ním nebudú baviť. Pre nich jednoducho nieje možné zrušeni double layer. Gewo hovoril, že vyvíjač nesmie mať zdroj uzemnený, inak voda cíti a predpovedá ďalší impulz. Pri meraní v ich laboratóriu sa krásne potvrdilo, čo hovoril. Bolo zvláštne, že pri zapojení niekoľkých meracích pracovísk pre meranie vodivosti elektród všetko chytalo vazbu skrz pripojenie na sieť. Nejakým spôsobom to všetko "ladilo", ak pracoviská bežali súčasne. Ani inžinieri si s tým nevedeli rady. (odpálenie koncákov nebolo nič nezvyklé).
Moc by ses divil kolik toho ví dle tebe "vědátoři" o dvouvrstvě. Zrušení není žádný problém. Jenomže by se tady o tom nesměli psát pohádky.
Pohádky vás zřejmě baví. :lol:
Peter, robíš profesora na katedre, že skladáš takéto vety? Alebo si členom rainálneho spolku sysifos racionálne smýšľajúcich ľudí veriacich len vedeckým pokusom a praxi?

Keď mi hlavný človek, ktorý má tažké granty na meranie vodivosti elektród, či už meracích alebo pre batérie povie, že to nieje možné, že ľudia už niečo také skúšali, tak to moc nesvedčí o tom ich "vědění". Ten vie o meraní vodivosti materiálu a kvapaliny toľko, čo všetci tu dohromady na fóre dokopy a bude mať stále v mnohom na vrch. Odstránenie double layer (skinefektu) napr. vn pulzmi nieje vo všeobecnosti známe. (Človek, ktorý na to prišiel, má dostať nobelovku.)

Tomuto "vědění" majúcemu odborníkovi som na osobnom stretnutí hovoril niečo o tom, že renomovaná svetoveá škola (už si nepamatám názov) má študentov, ktorí s tým už laboruju, že si nevymýšľam. Objav je nový. Odpoveď? "Obávám se, že to není možné. To je tak prozkoumaná věc, že kdyby to opravdu šlo, vědělo by se o tom." K tomu si primysli xicht, akoby by pán odborník šliapol práve do hovna striedaný s pohľadom jasne dávajúcim najavo myšlienku "toto je už hlúposť". Tak potom klamali študenti a svetovo uznávaná škola, ktorá ich výzkum zverejnila. Na odstránenie double layer použili pulzy. Náš český odborník tvrdí, že klamú. Práve ten, o ktorom by som sa divil..

Od toho momentu som pochopil úplne o čo tu kráča. Profesori sa držia hesla - koho polievku ješ, toho pesničku spievaj (všetka česť a sláva výnimkám).

Zrušenie double layer áno, ale tým čo si nájdeš v učebniciach starých už x rokov, nie tým, ako to vedia tu na fóre.

Spolok skeptikov žije tiež stále v akýchsi detských predstavách (a baví s tým ľudí) o tom, že čínania už tisíce rokov klamú ľudí svojimi prastarými nefungujúcimi metódami liečby. Všetko údajne založené na pochybných teóriách o energiách v tele. Aký racionálny základ má písať o tom, "že si myslia že to nefunguje" ak to funguje tisíce rokov? Je mi na zvracanie z racionality, najmä z tej, ktorá sa komu ako hodí, tá pokrytecká racionalita. Racionálne zmýšľajúci človek nevyvracia skutočnosť teóriami. A spolok kakáčov? Koľko tých správne racionálnych ľudí vyvracá overené teórie? No to by nebolo racionálne. Racionálny je človek, ktorý má tituly, vedecké články, Impact fakctor.
Racionálne zmýšľajúci človek a technik povie bez nejakých emócií, sucho: "neviem, ak je niečo také možné, neviem o tom." Tí racionálne zmýšľajúci ľudia v spolku syzifos neprodukujú kakacie články. Racionálne, bez emócií, sucho konštatujú: "neviem." Nemajú potrebu písať a ani nebudú písať kakacie články. To je racionalizmus. Suché konštatovanie faktov.

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Peter píše:
Proč se nezeptáš vývojového týmu. Dělají věci o kterých se mi nezdá. Nebo raději ani nechce zdát. :lol:
Tak dík.

"Dum spiro spero"
Ciceron
rival
Hlavní admin - živý člověk
Dal: 14 poděkování
Dostal: 227 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rival »

Peter píše: Moc by ses divil kolik toho ví dle tebe "vědátoři" o dvouvrstvě. Zrušení není žádný problém.
Petere jsi lhář...

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Pro Ilema a Lajose

Příspěvek od Ilem »

Peter píše:Můžu kdykoli předvést elektrolyzér kde začíná uvolňování vodíku na cca 0,3V. Odstartovala to náhoda a pak následovali dva roky hledání abych to dokázal pro sebe náležitě zdůvodnit. Nic jsem nevymyslel, všechno bylo popsáno a zdokumentováno, dokumenty jsou volně dostupné na netu. Jsou to stovky pročtených dokumentů od NASA až po naše výskumné ústavy, včetně Lájošova.
Snažil jsem se to tady prezentovat, bohužel všechno dokázali "umlátit" éteristi svými "trubkami ssajícimi éter".
Všem doporučuji, projít stejnou cestou, pak vás nemůže nikdo oblbovat krávovinami.
Není nad to mít kamaráda, který vždycky nezjištně pomůže a poradí. Ani bychom nevěděli, co máme číst.
U mě tvůj přistup chápu. Provinil jsem se přece tím, že jsem byl přijat do týmu a ty nikoli. Jak k tomu přijde Lájoš, tomu nerozumím.

"Dum spiro spero"
Ciceron
aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Příspěvek od aNONym »

Peter píše:Můžu kdykoli předvést elektrolyzér kde začíná uvolňování vodíku na cca 0,3V. Odstartovala to náhoda a pak následovali dva roky hledání abych to dokázal pro sebe náležitě zdůvodnit. Nic jsem nevymyslel, všechno bylo popsáno a zdokumentováno, dokumenty jsou volně dostupné na netu. Jsou to stovky pročtených dokumentů od NASA až po naše výskumné ústavy, včetně Lájošova.
Snažil jsem se to tady prezentovat, bohužel všechno dokázali "umlátit" éteristi svými "trubkami ssajícimi éter".
Všem doporučuji, projít stejnou cestou, pak vás nemůže nikdo oblbovat krávovinami.
A předvedeš? ;) Non

Nebo máme čekat na "náhodu k odstartování" či pročíst stovky dokumentů? :D

Aha, máme si projít stejnou cestu, aby nás nikdo nemohl oblbovat. Tak teda dík. :ethink:

PS: No, my bychom si třeba i dohledali "kde jsi se to zde snažil prezentovat", ale z tý ohromný spousty "tří teček" se toho opravdu moc nevykoukat nedá. :shock: :P

The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Hlavně se moc nelituj!
Kdyby sis na to založil svoje vlákno a ve dvou, třech příspěvcích to tam jasně a zřetelně popsal, tak jaképak "umlacování" - fakta, obrázky a fotky Ti nikdo nepřebije nějakými trubkami.
Jenomže když je Ti líto jen tak dát svoje pracně získané výsledky komukoli zdarma k dispozici, tak se potom nemůžeš divit, že se dostaneš do pozice zneuznaného vynálezce.
Tvoje doporučení projít stejnou cestou - náhoda, dva roky hledání, stovky pročtených dokumentů - když si to někdo projde, tak Tě přece vůbec nepotřebuje, jsi mu dokonale k ničemu.

Máš úžasnou věc - ale nikdo o tom neví.
Občas zmíníš, jak úžasně funguje - ale nikoho to nezajímá.
Napíšeš, že máš úžasnou věc - ale část lidí Ti to nevěří a tomu zbytku je to jedno.

Ano, je to k vzteku.

Dokonce i nabídneš, že to můžeš předvést - přijde vůbec někdo?

Myslím, že Ti opravdu není co závidět.

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Peter píše:
Ilem píše: Není nad to mít kamaráda, který vždycky nezjištně pomůže a poradí. Ani bychom nevěděli, co máme číst.
U mě tvůj přistup chápu. Provinil jsem se přece tím, že jsem byl přijat do týmu a ty nikoli. Jak k tomu přijde Lájoš, tomu nerozumím.
Nemáš pravdu. Nikam jsem se nehlásil a nabídku ke vstupu jsem nikdy nepotvrdil. Proč, to si můžeš lehce domyslet.
Promiň, hlásil jsem tě tam já. Mohli jste si to tam vyříkat přimo a netahat do toho ostaní. Ale to už jsme na míle daleko od magnetů, takže tuto plodnou diskuzi končím.

"Dum spiro spero"
Ciceron
la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

Re: cornish

Příspěvek od la »

Hezký patent a zajímavý :good: využívá navíc vibrace elektrody(mimo to i automatický posuv) pro zapalování a zhášení oblouku, tudíž to není třeba krmit takovým až tak velkým proudem.
Mimo to využívá i katalyzačních vlastností rozptýleného materiálu z kovu eletrody,tudíž tam jde spálit přeměnit v teplo nebo přeměnit v plyn ledacos.
:D

klucka
Starší člen

samé klamstvá

Příspěvek od klucka »

Zdravím vás chlapci, tak ako už vám niečo ide?
mime, máš domakaný elektrolizér a nikto ho nikdy nevidel...to je divné...samé mudre rady ako to spravit ale podstate im nič nepovieš !!!! Ani foto ani video...tie fotky čo máš s prepáčením stoja za otvor ktorý každý používa na WC, ja som skušal všetko možné aj nemožné za tri roky bez uspechu niekomu to ide?
mne zatial nie ani od mima ani od ivana...kexík zase tvrdí že mu ide favorit na vodík....min deto..a ivan je ticho a len dáva svoje schémy...len jeden háčik je v tom , že poznám asi 20 ludí čo sa pokušalo replikovat mima a ivana a ako aj kexo na stránke radí...
poviem vám je to všetko kačica ! prečo? elektronika ivanová...lapač elektronov? rozsvietit 12 voltovú žiarovku 15w.... to by tam musel íst asi 1MW aby ju rozsvietilo ! je to len omezovač prúdu nič viacej... mim sem dával rady , z prava z lava z hora z dola...pár fotiek ale ani jedno video vyvíjača ako mu to ide !
cievka VN na hliníkovú elektrodu? z elektronikou to nepojde musíte použit kladivko? tiež kravina ! ani kladivko ani nič iné... ja možem tiež radit zavádzat a debatovat okolo niečoho hodiny a tvárit sa ako največší mudrlant....a čo z toho bude? velké .....jediný čo tu niečo spravili su tý ktorí prikladali aj videá...
velké rady aká frekvencia je najlepšia na vodu 48khz a podobné kraviny elektroniky od výmislu sveta ale ani jeden nenapísal akú má účinnost elektrolizéra..ani mim ani ivan ani kexo nikto... je tu zase takých dost čo nevedia merat...ako može niekto merat multimetrom ampére...aj ked má rozsah do 20A multimeter ti ukáže 8A a ked to odmeráš kleštovým ampermetrom tak vidíš skutočnú hodnotu ! nieje to 8A ale 36A napríklad... a o tom by sme mohli kecat a mudrovat...niekolko krát som si prečítal celé forum a došiel som ku tomu názoru že ani jeden nespravil nič len kecá a kecá... ale o tom je škoda slov....pekný den...
A všedci prestali písat, čo všedci jazdíte na vodu? ha-ha-ha.... Najlepšie rady sú typu.... asi sys zle pročetl dané téma... to je rada inteligentnej opice :o)))
Naposledy upravil(a) Anonymous dne úte 15 bře 2011 20:28, celkem upraveno 2 x.

cimirek
Zasloužilý člen
Dal: 258 poděkování
Dostal: 213 poděkování

Re: samé klamstvá

Příspěvek od cimirek »

tutonc píše:Zdravím vás chlapci, .............si prečítal celé forum a došiel som ku tomu názoru že ani jeden nespravil nič len kecá a kecá... ale o tom je škoda slov....pekný den...
A co Ti brání abys to napravil sám a pak se pochlubit?

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

tutonc píše: Ak by som na niečo prišiel tak by som sa pochválil alebo aspon poradil....
Víš co? Tak sem přijď, až na něco přijdeš!
Zatím je z Tebe veškerý užitek žádný.

Zdravím - poota

klucka
Starší člen

tutonč

Příspěvek od klucka »

Istý čas mi napísal P. toto Až zistíš ako to je, docieliš skoro desaťnásobný vývin vodíku ako pri bežnej elektrolýze.

A viac mi nič nenapísal...samozrejme aj ja možem napísat že mám účinnost 4 a bude to kravina...ked niečo napíšem tak si to musím aj obhájit a nie len trepnut do luftu..10x vyššiu účinnost....

klucka
Starší člen

tutonc

Příspěvek od klucka »

Istý čas mi napísal P. toto Až zistíš ako to je, docieliš skoro desaťnásobný vývin vodíku ako pri bežnej elektrolýze.

A viac mi nič nenapísal...samozrejme aj ja možem napísat že mám účinnost 4 a bude to kravina...ked niečo napíšem tak si to musím aj obhájit a nie len trepnut do luftu..10x vyššiu účinnost....

jvj56
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Re: tutonč

Příspěvek od jvj56 »

klucka píše:Istý čas mi napísal P. toto Až zistíš ako to je, docieliš skoro desaťnásobný vývin vodíku ako pri bežnej elektrolýze.

Předem říkám, že to tady nechci obhajovat a ukazovat, testy mám za sebou.
Zjednodušeně řečeno:
Vývin vodíku v x-násobném množství oproti klasické elektrolýze lze dosáhnout.
Prakticky honíš elektrony pořád dokola, což neodporuje elektrolytickému zákonu (Faraday).

Činné ztráty (RII) ti řeknou, že musíš mít co nejmenší odpor.

Tak porovnej elektrolytický zákon a činné ztráty.

Pak příjdeš na to, že jedno zařízení nemá efektivní výkon (odpor nejde snižovat donekonečna a zvýšením proudu zhoršíš účinnost a smysl).
Musel bys postavit x zařízení, což je ekonomicky neúnosné.

Snad to stačilo. :D

poota
Zasloužilý člen

Příspěvek od poota »

klucka píše: poota, niečo by som sem dal čo viem, ale načo budem písat to čo tu už bolo napísané !
Nevím sice, o co jde, ale jestli se Ti podařilo něco, co tu už někdo popsal, tak je určitě přínosné, když jeho výsledky potvrdíš.
On je značný rozdíl, jestli něco "chodí" jen jednomu jedinému člověku, a nebo totéž víc lidem. Toho jediného také daleko snadněji "škeptici" zadupou a znechutí, nejsnadněji tím, že začnou mluvit o lhářích, podvodnících atd., jak se dá na četných příkladech dohledat. Ono to chce i kus odvahy, a to dokonce i na tomhle fóru, s něčím novým a nebo zajímavým vylézt na "světlo Boží" - na některých jiných je to dokonce vyloženě "o hubu". Takže pak je každá podpora pochopitelně dobrá.
Na jednoho si zbabělci troufají mnohem snáze, než na "skupinku" - před tou raději prchnou nebo jen tiše vyčkávají v pozadí.
Ale rozhodnout se musí každý sám. A dokud na "něco" opravdu nepřijde, tak nemůže vědět, jak se rozhodne.

Zdravím - poota

Odpovědět

Zpět na „Rozklad vody a vodík - všeobecně“