Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Dobré srdce Krnova - QR platba na účet města Krnova - Pomoc postiženým při povodních. Více zde...

Obecné choroby

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Uživatelský avatar
jani
Zasloužilý člen
Příspěvky: 324
Registrován: čtv 22 dub 2010 7:00
Bydliště: okr. HO
Dal: 325 poděkování
Dostal: 251 poděkování

Re: kokosový olej

Příspěvek od jani »

Slávku, děkuji za příspěvek. Dietu Budwigové uspěšně držím od unora lonského roku, tedy kdyby se to dalo ještě posílit i kokosovým olejem, to by bylo fajn. Nechci dělat někomu reklamu, ale našla jsem inzeárt a při smršti předražených nabídek kokosového oleje se mi docela zamlouval (jako laikovi) cenově. Jinak s tím plestnivěním kokosu, také jsem nad tím uvažovala, koupila jsem dva kokosáky a jeden mi asi do 14ti dnů sám praskl, vytekl a oplesnivěl, když sušívám vydlabaný kokos, také občas chytá plísen, tak zvláštně zrůžoví, plísen na oleji bych neočekávala, ani máslo neplesnivý, jen žlukne, plísen kokosu bych viděla spíš z důvodu obsahu kokosé vody (mléka) plísně vegetí ve vlhku - si myslím.
Zde zminovaný inz.
http://zdravi-ostatni.sbazar.cz/kokosov ... 15952.html


Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: kokosový olej

Příspěvek od Slavek Krepelka »

jani píše: Slávku, děkuji za příspěvek.
Mno, Jani, Asi bych se přeci jenom podíval po zdroji na netu. Možná z Filipín. Tohle je (odsmraděné) takže asi i od-něco jiného. Ty věci mají být syrové.

S plesnivěním kokosu je celkem jasné, že tuk samotný plesnivět nebude. Plíseň potřebuje vlhkost. Nicméně, plesnivé jádro kokosu mi napovídá, že protiplísňové účinky oleje možná nějaké jsou, ale nebude to žádná sláva.

Ahoj, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Uživatelský avatar
sano
Zasloužilý člen
Příspěvky: 942
Registrován: stř 08 úno 2006 23:48
Dostal: 18 poděkování

RE: MMS a prechladnutie

Příspěvek od sano »

Nechcem prejednávať verejne tvoje zdravotné problémy.

Napíš mi na sz

sano


palybi
Nový člen
Příspěvky: 9
Registrován: čtv 13 led 2011 11:30
Bydliště: Spišská Nová Ves

Re: Prechladnutie

Příspěvek od palybi »

palybi píše:
chiq píše:...a skúsil si už Elixír podľa vianočného dvojčísla WM ?
Dík za zásielku, nabehol som na to ---- uvidíme?!


murjel
Nový člen
Příspěvky: 3
Registrován: sob 22 led 2011 1:03
Bydliště: Praha

Re: Dotaz

Příspěvek od murjel »

Slavek Krepelka píše:
poota píše:To murjel:
rozhodně se nevzdávej. Ať už se rozhodneš pro cokoli, Tvoje močové cesty určitě radostně přivítají sušené brusinky v množství asi tak jedné polévkové lžíce denně. Není to sice příliš levná pochutina (cca 180 až 360 Kč za kilogram), ale je to zároveň i velice dobré mlsání.
Na srdce a vůbec všechno, co souvisí s krevním oběhem je výborný kotvičník zemní (Tribulus terestris) v jakékoli podobě.
Tyhle dvě věci se neperou s ničím, takže je můžeš užívat společně s čímkoli.

Zdravím - poota
A na astma bumbat peroxid. Taky s emožná podívej na vlákno HCl = Základní fakta. Pokud půjdeš touto cestou, musíš se stát expertem sama.

Ahoj, Slávek.
Děkuji za odpověď. Brusinky pojídám po sáčcích, nějak mi to vždy nedá a sním to všechno, rozdělím se pochopitelně i s mými dvěma bafušáky, králíkem a činčilou. Všem nám to chutná. Kotvičník jsem nezkoušela, o tom jsem se dozvěděla až nyní, takže jsem si drobet sehnala, uvidíme co to udělá. Sehnala jsem i semínka, takže na zahrádce přibude další rostlinka (jak říkají rodinní příslušníci, co to tam zase dáváš za plevel). Podle nich je totiž plevel všechno co neznají, ale v jídle to spolykají a neprotestují.
Za každou radu jsem velmi vděčná a pokračuji ve čtení.
Všechny zdravím, ať se daří.


Přestože ministerstvo zdravotnictví pořádá každým rokem sběr prázdných makovic, setkávám se s nimi na každém kroku.
krovak88
Nový člen
Příspěvky: 12
Registrován: úte 21 zář 2010 16:16

vysledky

Příspěvek od krovak88 »

Ahojte, konecne som si bol pre vysledky z infekcneho, co som bol este v novembri... vsetko mozne v poriadku, trochu zvysene zelezo a vraj som prekonal v MINULOSTI mononukleozu... EBV som mal 140. Toxoplazmozu som mal v 2002 ale o mono neviem nic, mozno ma aj ta lomila....
Zatial pohoda lesní ;)


Slávek
Nový člen
Příspěvky: 12
Registrován: stř 27 pro 2006 21:27
Bydliště: Klatovy
Dostal: 1 poděkování

Léčba nachlazení

Příspěvek od Slávek »

Léčba rýmy a nachlazení.

Zdravím všechny.
Po letitých zkušenostech nyní uplatňuji tuto metodu.
Začátek- jestliže zjištujete známky nachlazení – pocit zimnice slabý třes, slabé škrábání vzadu v krku, slabá rýma,slabé kýchání zkrátka pocit ,že na Vás něco leze(a nebude to nic příjemného) -ihned jak to situace dovolí chce to vypít alespoň 0,5 l horkého čaje a horkou koupel.To je nelepší co můžete jako první pomoc nejdříve udělat.
Jestliže jste toto již prošvihli, pokračuji takto:
mám v zásobě nebo ihned zakoupím červenou řepu (dnes ji lze koupit prakticky všude-nebo vypěstovat) trošku křenu a jablečný ocet.
Z těchto surovin vytvořím řepný salát takto:1 řepu očistím a nastrouhám na jemném struhadle a nechám ji podusit /do kastrolu vložit bez vody,zprudka zahřát až začne bublat a po 2-3 minutách odstavit a nechat přikrytou dojít-asi 20 minut.
Do již vychladlé podušené řepy nastrouhám na jemném struhadle trošičku křenu-asi 3až4 cm -ten zlepšuje chuť a pokapu jablečným octem- asi 1-2 lžíce.Teď už jenom promíchám,dám do sklenice s širokým uzavíratelným víkem a uložím do lednice .Vydrží zde bez problémů nejméně týden.

Užívání: po každém jídle 2 vrchovaté lžičky řepného salátu a 2 gramy vitamínu C v tobolce. Při silně rozvinutém onemocnění ještě častěji. Vždy 2 lžičky řepného salátu a 2g Céčka.Celková účinná dávka při plně rozvinutém onemocnění je asi
-první den je asi 16 g vit C+řep.salát = 8 dávek
-druhý den asi polovinu této dávky = 4 dávky
-třetí den 4g C +salát = 2 dávky
- pokračovat asi 2-4 g,C denně podle pocitu

Již druhý den ráno se budete cítit velmi dobře ale pokračujte ještě trochu. Do nosu nedávám nic-není to třeba.
Červená řepa s vitamínem C je takto mimořádně účinná-její mimořádná zásaditost, velké množství minerálů a červené barvivo asi také udělá své.
Léčí asi i jiné neduhy.Například –zácpu, velmi posouvá PH do zásad ,povzbuzuje, snad i protinádorové působení atd… a při chřipce bude nepochybně taky účinná.
Nelekněte se až budete mít moč a i stolici načervenalou –část barviva prochází „ turch“Salát je docela chutný a přirozeně sladký, ničím nepřipomíná známé školnojídelní „cos nechutné“.

Důležité upozornění: Po dobu léčby užívejte alespoň 1 litr ledvinového čaje denně !!!!Na ledviny je to velké zatížení.!!
Tak a vyzkoušejte –levné a účinné.
Ať jsou Vaše těla zdravá. :D
Slávek.


gembe
Nový člen
Příspěvky: 9
Registrován: pát 07 led 2011 16:23
Bydliště: Žilina

Re: mno...

Příspěvek od gembe »

Betaín HCl už som zohnal.Urobil som si aj test podľa návodu.

Ani pri najväčšej dávke som nepociťoval pálenie ani nevolnosť, čo znamená úplný nedostatok HCl.

Chcem sa opýtať, kto užíval betaín, či pred každým jedlom musím užívať túto dávku 3x650mg, alebo postupne to zvišovať.
Díky.


Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: DNA (kyselina močová)

Příspěvek od Slavek Krepelka »

milda píše: taky se neshodneme v různém působení piva
Nazdar Mildo.

S tím pivem asi tak. Plzeň, Chlumec, jestli ještě existuje, pravděpodobně Radegast a jestli je něco v Brně, jedou z krasové vody s relativně vysokým obsahem vápníku. Dolomitické jsou ještě lepší pro magnesium, tedy sakriš hořčík, ale ona je dost široká definice, co je vápenec a co je dolomit.

To není ale alfa omega. Alfa omega je CO2 v pivě, protože to CO2 rozpouští vápník CaCO3 a Hořčík MgCO3 a drží ho pod 10°C v roztoku a to nesmírně usnadňuje jejich absorbci v žaludku, nad 10°C :shock: kurník já to vím už roky a nepoužívám to chladné CO2 na hořčík :bhead: se to vysráží a moc po tom není a v tom pivě to dělá člověku dost dobře.

O metodu nejde, ta je pro všechny ležáky v podstatě stejná. Chuť je daná i tou vodou, ale hlavně čistotou zařízení, množstvím a kvalitou chmele, obsahem toho CO2, jestli to při vaření moc nepřipalujou atd. Ten vápník a hořčík v kombinaci s CO2 a teplotou je ale klíčem k jeho zdravotním účinkům. Ve vychlazené sodovce to vápník udělá taky.

Takže u piva se zde jedná o vodu, ze které vaří. Při vaření se sice ten vápník a magnesium vysráží, ale kvasinky do studeného vývaru narvou CO2 a zase něco z toho vysráženého napraví a vrátí do roztoku. Taky se po uvaření a vykvašení pivo křtí vodou, a tam už je to všechno. Pivo se vaří a kvasí podstatně hustší, aby se ušetřilo na kvasných nádržích. Pak se to naředí na různé hustoty, označené stupni.

Tady jedou hajzli podle obsahu alkoholu, přidávaj do toho rejži a kdejaký šunt, aby kvasinky nakrmili cukrama z laciných Čínských bezpracných škrobů, místo toho ječmene a ušetřili na výrobě. Pivo to není a ani to tak moc nechutná. Nalejvaj to ledový do omrzlých sklenic, aby se to jakž takž dalo vsát a v podstatě se to pije za účelem ožrání se, nikoliv pro chuť. Proto se toho ani moc sem nedováží z Evropy, i když se to posledních pár let dost zlepšilo. Jenže pivo na export taky už není to, co je pro domácí. Važte si toho, i když to není moc důležité.

Alespoň po staru v zemích pod Němci se jelo a ještě snad jede podle hustoty likéru vylouhovaného ze sladu a chmele ještě před vařením a pod starodávným Bavorským zákonem o čistotě piva, tedy jenom chmel, ječmenný slad, voda a kvasinky.

Jak to vím.... jak to vím. Byl jsem učenlivým jeskyňářem, pár pivních zařízení jsem v životě vyrobil a dost se přiučil a po internetu vyšťoural zbytek a poskládal si to dohromady. :oops:

S laskavým pozdravem, Slávek. :dknow:


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: DNA (kyselina močová)

Příspěvek od Palo »

milda píše:Ahoj Palo,
ty jsi ten můj příspěvek tak rozebral, že nemůžu nereagovat :D :
ale protože tady motáme tři věci dohromady- DNU-kyselost organismu-a kyselost v žaludku, pokusím se to srozumitelně oddělit:

....I. DNA=velké množství kyseliny močové= hlavně a především špatná funkce ledvin; někdo ji považuje za nemoc do konce života, je však dobře léčitelná, pokud člověk je aspoň trochu ochotný změnit svoji životosprávu a taky díky farmaceutickým výrobkům.
Ahoj ;) DNA = velké množství kyseliny močové - souhlas. Špatná funkce ledvin - to je relativní. Imunita může být zaměstnána něčím jiným "důležitějším", nebo je na slabé hranici fungování. Jednoduše řečeno, nemusí to být problém pouze ledvin. Změnit životosprávu - OK. Díky farmaceutickým výrobkům - jsou úmyslně slabé, abys se stal na nich závislý. Existuje hromada více efektivních řešení.
milda píše:1) maso- je hlavní producent kyseliny močové v organismu; shodují se v tom všechny diety a všichni pacienti. Maso není ani dobré pro dobrou práci ledvin.
Už jsi slyšel někdy, že někdo po dietě nenávratně zhubl? Opravdu? Mám takové podezření, že v těch dietách bude nějaký zakletý švind. Ještě jsem neslyšel od nejakého dietologa, že na pálení žáhy si má dávat pacient citronovou šťávu... A nemyslíš, že by bylo lepší nahodit imunitu, která to překyselení odstraní místo zákazu masa, které - jestli zatěžuje, tak né až za tolik.
milda píše:2) alkohol- (taky bojuju občas s DNOU - lékařsky potvrzenou) a když "mě to bere", stačí opravdu málo a ráno mě bolí snad všechny klouby co mám :lol:
DNĚ neprospívá v žádném případě ani celkové překyselení organismu
Samozřejmě když DNA je vlastně překyselení zejména končetin tak není dobré mít překyselený organizmus. A nejen to. Vzhledem k tomu, že v postižených místech dochází ke špatné cirkulaci krve, nedostává se tam dostatek imunity = může jít o záněty, něžádoucí bakterie atd.
No s tím alkoholem... Tuhle jsem byl u NAVARa a měl u něco lahvovou Plzeň... Pálení žáhy jako kráva a z lahvový Plzně? Hodně jsem se podivoval... Pak jsem dal Kozla a... dobrý... Možná šlo o tu Plzeň z Polska, možná... Ale kořalu má super ;) Nikdy mě po ní žáha nepálila... Pálení žáhy = dostal jsem do sebe něco náročného na trávení = oslabená imunita = hrozí DNA.
milda píše:....II. Překyselení organismu: bílá mouka, cukr a sůl patří k základním "bílým jedům", které způsobují různé problémy v trávení a překyselení organismu především.
Bílá mouka - s tím takové zkušenosti nemám. Cukr - OK a se solí jsem problémy neměl. Doktoři rádi doporučují omezování soli, pacienti jsou pak takoví jaloví a víc náchylnější na jiné choroby. Je to byznys, to se přece dá pochopit... Solit prostě nedoporučují, páč jaksi předpokládájí u pacienta mizerný pitný režim, tak to dělají pro jeho dobro že jo, jak jinak...
milda píše:taky se neshodneme v různém působení piva, protože Plzeň je všeobecně známá a používaná i jako "zdravotní" pivo právě proto, že jako jediná zvyšuje pH.

(občas se uvádí i Radegast. Obě- Radegast i Plzeň jsou vyráběny jinou technologií, než ostatní piva, která "okyselují") Viz třeba příspěvek Jeffa (Svijany točené)
Ale shodneme ;) Točená Plzeň je výborná a skvělá. Bohužel to neplatí pro lahvovou verzi. Holt už neplatí to, co bylo dříve známé...
milda píše:cukr- je špatný v každém případě, ale přírodní je méně škodlivý. Některé studie uvádějí, že bílý rafinovaný cukr odebírá z těla vápník....
je to jen o zvyku- nejlepší je sladit co nejméně, když, tak stevií. Ale úplně nejhorší varianta jsou rakovinotvorná umělá sladidla.... :evil: :!:
Celkem souhlasím. Ta Stevie je taková přírodní náhražka umělých sladidel, no taky to není žádný chuťový zázrak... Osobně preferuju přírodní cukr, ale u cukrovkářů to je problém...
milda píše:....III.Kyselost v žaludku by byla na román a bez laboratoře to nerozseknem. Jelikož víme, že ani gastro-entero-mudrci v tom nemají zdaleka jasno, nezbývá, než se spoléhat na vlastní zkušenosti. Za sebe můžu říct, že jsem pálení žáhy řešil citronocou šťávou, slivovicí, i jedlou sodou a všecho fungovalo :lol:
Ale samozřejmě jen krátkodobě.
Všeobecně většina z nás má tyto potíže pouze při přežírání a přepíjení. ;) :lol: Jinak si zdravé tělo při zdravé výživě udělá pořádek samo.
Nicméně HCL mám na stole a její používání je fakt bomba, vzhledem k tomu, co se všeobecně o chemii v žaludku míní. :D
Přežírání - jasně, OK. Přepíjení - záleží opravdu na kvalitě pitiva. Když máš kvalitní točenou Plzeň (nebo Jeffovy Kouty ;) ) , tak jí můžeš téměř vypít kolik zvládneš a nebu Ti to dělat problém...
milda píše:PS: jo, a ještě sůl (kuchyňská), další z jedů :lol:
To už jsi psal ;) A až tolik nesouhlasím ;)
milda píše:zdravému může škodit skutečně nepatrně, ale pro člověka s hypertenzí a špatnou funkcí ledvin (většina DNA-ářů) je kuchyňská sůl (NaCl) opravdovým jedem a ledviny ji nechtějí. :!:
Tak to je možné... Když ledviny nemakají, tak těžko budou zvládat ještě sůl ;) řešil bych to hodně citronovou šťávou nebo Betainem HCL, slušným pitným režimem, opatrně jednou denně kávu na "odvodnění" a mělo by to být OK. Ale víš co... Mojeho tchána trápila DNA celkem dost, na mé rady nedá. Byl tuhle na nějakým rentgenu a tam mu řekli, že má něco na játrech. Když byl u nás, tak jsem mu dal celkem dost citronovej dryják... Za dva dny šel na CT a představ si, že játra byly čistý, ale řekli mu, že má rakovinu ledviny a už se těší, jak mu ji vezmou. Škoda, že tchán mě neposlouchá, nemusel by na tu operaci... Ale jak se říká... Každý svého štěstí...


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Uživatelský avatar
milda
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1294
Registrován: čtv 30 črc 2009 20:34
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Re: DNA (kyselina močová)

Příspěvek od milda »

Slavek Krepelka píše:
To není ale alfa omega. Alfa omega je CO2 v pivě, protože to CO2 rozpouští vápník CaCO3 a Hořčík MgCO3 a drží ho pod 10°C v roztoku a to nesmírně usnadňuje jejich absorbci v žaludku, nad 10°C :shock: kurník já to vím už roky a nepoužívám to chladné CO2 na hořčík :bhead: se to vysráží a moc po tom není a v tom pivě to dělá člověku dost dobře.
Ahoj Slávku,
tak to už je opravdu věda. O pivu se toho napsalo už hodně, ale takhle vědecky zdůvodněná správná teplota, to je ...... :good: :D

Takže musíme všici svědomitě vyzkoušet, jaká je teplota na 6. shodě u sklepa, nebo raději na 7? :D


Antahkarana
Nový člen
Příspěvky: 11
Registrován: pát 16 črc 2010 15:06

Zánět žil - naléhavě potřebuji pomoc!

Příspěvek od Antahkarana »

Prosím vás lidi, kdokoli máte zkušenosti se zánětem žil a jak to úspěšně léčit bez antibiotik, prosím dejte pár rad, budou velice oceněny. Manželce se shoršily křečové žíly na noze, které už má dost dlouho a dalo se čekat, že to jednoho dne přijde. Velice rád bych ale použil něco co bude v souladu s přírodní medicínou. Znám řadu různých věcí, které zabírají při jiných problémech, i z vlastní zkušenosti, ale tohle je věc, kde chci rychlou pomoc aby se něco nezanedbalo. Díky moc za vaše přispění.


zdenin
Nový člen
Příspěvky: 24
Registrován: stř 02 čer 2010 9:11
Dostal: 1 poděkování

Re: Zánět žil - naléhavě potřebuji pomoc!

Příspěvek od zdenin »

Zkus se poradit na http://www.zdravi-az.cz


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Zánět žil - naléhavě potřebuji pomoc!

Příspěvek od poota »

Zevnitř bych doporučil kotvičník zemní (Tribulus terestris) jako kapky nebo čaj, zvenku koupele nohou v MMS.

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Antahkarana
Nový člen
Příspěvky: 11
Registrován: pát 16 črc 2010 15:06

Kotvičník

Příspěvek od Antahkarana »

Zdravím tě poota, díky za návrh, ten kotvičník to slyším poprvé, pokusím se to sehnat.

To MMS pochybuji že by zabíralo když se tím jen omývá zevně.. Není to zrovna povrchový kožní problém. Ale jiná věc je že ona má vůči MMS výhrady, ani vlastně nevím proč. Je vůbec alergická když to jen spomenu. A tak hledám něco co jaksi nemá ten problematický americký původ, že jo..., ikdyž všichni víme že odtud již přišlo pár skvělých věcí o mms ani nemluvě. Zatím si na to dává jenom Heparoid od lékařky a vykládá si to nahoru a dělá zábaly. Dělá mi to starosti jak je paličatá a nedá si říct počádně... A situaci hodně komplikuje že jsem v zahraničí a nejsem doma. ach jo.

Ten Kotvičník mě zajímá docela, zní to přírodně a snad ji na to namluvím. Já veřím přírodě víc než čemukoliv.

Díky moc za radu, ovšem vítán je každý a zejména kdž někdo eventuelně má vlastní zkušenost.


Odpovědět

Zpět na „Zdraví“