Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Pro neználky(potřebuji vědět.....)
- la
- Zasloužilý člen
- Dal: 763 poděkování
- Dostal: 238 poděkování
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 8 poděkování
- Dostal: 8 poděkování
Ještě k tomu hlídání ovcí.
Pokud by se vymyslelo nějaké čidlo, jenž by spolehlivě zaregistrovalo, že Ti zrovna "někdo" krade ovci, tak bych možná měl komplexnější řešení. Non
Když Ti ty ovečky béřou, položí je na bok?
Když Ti ty ovečky béřou, položí je na bok?
Naposledy upravil(a) aNONym dne čtv 27 led 2011 21:23, celkem upraveno 1 x.
The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
Re: Ještě k tomu hlídání ovcí.
Jardo, ty nemáš ovce očipované??? Já myslel že unie vás k tomu dávno donutila! Terazky bys viděl že všechno špatné je k něčemu dobré.aNONym píše:Pokud by se vymyslelo nějaké čidlo, jenž by signalizovalo, že Ti zrovna "někdo" krade ovci, tak bych možná měl komplexnější řešení. Non
-
- Zasloužilý člen
Re: Ještě k tomu hlídání ovcí.
Čipy samotné ovce nijak neochrání, to je ochrana proti manipulaci při chovu (ale hlavně zákon, ktrerý vymysleli lobistické skupiny). Nonlajos píše:Jardo, ty nemáš ovce očipované??? Já myslel že unie vás k tomu dávno donutila! Terazky bys viděl že všechno špatné je k něčemu dobré.aNONym píše:Pokud by se vymyslelo nějaké čidlo, jenž by signalizovalo zaregistrovalo, že zrovna "někdo" krade ovci, tak bych možná měl komplexnější řešení. Non
Vždyť "hnědočechům" alias "cykádám" (jak říká Jarda ) nějaký čipy v konzumaci skopovýho nijak nevadí.
The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
mno...
Ano, bingo...
Tohle je můj vzor....
Takže bych chtěl pořídit kábl, co se rozhoupe a kokrhá, že se houpe. Když někdo leze přes plot, nebo ho rozstřihne, hodí to alarm.....ten mne sice vzbudí, jenže, než vytáhnu brokovnici, najdu ponožky, klíče od čtyřkolky, noktovizor a tak vůbec, tak je 5 minut v háji. Jenže, ta helikoptéra tam je za minutu.
chci říct do minuty to má oblítlý a nafilmovaný. Pokud by bylo možno naprogramovat cestu nad plotem pomocí gps, tak by mohla obraz posílat domů, kde by počítač mohl vyhodnocovat pozadí, které je kladné, tudíž bez změn v pozadí a v případě změny, tudíž kráva, ovce, člověk, meteorit nebo cigán by se zastavil, poslal mi souřadnice do mobilu s gps, abych nemusel v noci zkoumat, kde to je a už bych přilítl na čtyřkolce přesně na místo narušení a řešil co by bylo třeba.
Nelítalo by to moc vesoko, páč noční kamera má dosah do 20 metrů....
Navíc potřebuju, aby to fungovalo tak, jak má borec v tom mým vídeu. Takže online obraz z kamery do brýlí či záznamového média, ev do řídícího kompu a do mých brýlí současně.........každý rok mi způsobí zloděj škodu kolem 60 litrů. Letos to je sto, páč mi ukradli i stromky z nově vysázenýho sadu.....
Takže, když do systému vrazím nějakej grejcar,vrátí se mi brzo....
Největší potíž vidím v dosahu. mám to kilák Vzdušnou čarou po nejvzdálenější kus plotu.
Kdo ví, ešli se líp ovládá klasika vrtulník, nebo ty mnohalisté ptéry....
Tohle je můj vzor....
Takže bych chtěl pořídit kábl, co se rozhoupe a kokrhá, že se houpe. Když někdo leze přes plot, nebo ho rozstřihne, hodí to alarm.....ten mne sice vzbudí, jenže, než vytáhnu brokovnici, najdu ponožky, klíče od čtyřkolky, noktovizor a tak vůbec, tak je 5 minut v háji. Jenže, ta helikoptéra tam je za minutu.
chci říct do minuty to má oblítlý a nafilmovaný. Pokud by bylo možno naprogramovat cestu nad plotem pomocí gps, tak by mohla obraz posílat domů, kde by počítač mohl vyhodnocovat pozadí, které je kladné, tudíž bez změn v pozadí a v případě změny, tudíž kráva, ovce, člověk, meteorit nebo cigán by se zastavil, poslal mi souřadnice do mobilu s gps, abych nemusel v noci zkoumat, kde to je a už bych přilítl na čtyřkolce přesně na místo narušení a řešil co by bylo třeba.
Nelítalo by to moc vesoko, páč noční kamera má dosah do 20 metrů....
Navíc potřebuju, aby to fungovalo tak, jak má borec v tom mým vídeu. Takže online obraz z kamery do brýlí či záznamového média, ev do řídícího kompu a do mých brýlí současně.........každý rok mi způsobí zloděj škodu kolem 60 litrů. Letos to je sto, páč mi ukradli i stromky z nově vysázenýho sadu.....
Takže, když do systému vrazím nějakej grejcar,vrátí se mi brzo....
Největší potíž vidím v dosahu. mám to kilák Vzdušnou čarou po nejvzdálenější kus plotu.
Kdo ví, ešli se líp ovládá klasika vrtulník, nebo ty mnohalisté ptéry....
-
- Zasloužilý člen
mno...
Jak píše anonym, čip mi nic nevyřeší a já musím čipovat zvířata, která vyvážím do eu. jináč nemusím. je to paradox, že přávě eu nám ty čipy nakazuje, když jsme na stejný lodi....
Čipuju teda jenom jehnata před vývozem do rakous. hazlové chcou za čip 65 kaček. Je ve známce a ten arab, co to ode mne bere říkal, že to okamžitě uřežou a vyhoděj. Směje se mi, že to je úplně k hovnu, páč v celým rakousku na to nikdo nemá čtečku.........
Čipuju teda jenom jehnata před vývozem do rakous. hazlové chcou za čip 65 kaček. Je ve známce a ten arab, co to ode mne bere říkal, že to okamžitě uřežou a vyhoděj. Směje se mi, že to je úplně k hovnu, páč v celým rakousku na to nikdo nemá čtečku.........
-
- Zasloužilý člen
Re: mno...
Tak to máš ještě dobrý. Nonjarda ovčák píše:každý rok mi způsobí zloděj škodu kolem 60 litrů.
Já jsem od začátku roku předběžně vyčíslil škodu odcizením a poškozením už na třistapade. Takže to bude zřejmě ještě o kousek víc. Spousta krásnejch věcí, které jsem měl rád, je navždy nenávratně pryč.
Pokud to má gyro, tak by to mělo být jedno, ale více listá ptéra už je z principu mnohem stabilnější.jarda ovčák píše:Kdo ví, ešli se líp ovládá klasika vrtulník, nebo ty mnohalisté ptéry....
A což takhle použít vyvičenýho psa, který by to celý oběhl. Většímu plemenu by neměl vadit na zádech připevněný baťůžek s kamerou, akumulátory a CDMA + mobil GSM s hlasitým repro, to abys mohl pesu navigovat na dálku a mít i příposlech z místa. Dokonce by se zároveň přes mobil dal pomocí DTMF ovládat kamerový systém = zapínat, vypínat, zoomovat, otáčet, atd.). Navíc takovej pesan ve tmě rozhodně líp rozezná a vyčenichá cykádu, která se před vrtulníkem může schovat někam stranou. Důležité taky je, že hafana se nemusíš starat, jestli má dostatečně nabitej akumulátor nebo jestli má dostatek paliva na celou cestu. Jenom mu připneš baťoh a může směle vyrazit. Hop a skákal dále.jarda ovčák píše:Největší potíž vidím v dosahu. mám to kilák Vzdušnou čarou po nejvzdálenější kus plotu.
Před časem jsem v TV skouknul zajímavej dokument, zabývající se výzkumem dálkového ovládání různejch živočichů. Byť to na první pohled vypadalo lehce drasticky, tak to bylo velmi účinné a prý jim to vůbec nevadilo. Měli tam např. laboratorní krysy, které byly přes "Blútút" ovládány pomocí tří elektrod v hlavě. Fungovalo to okamžitě naprosto bezchybně. Bez jakéhokoliv nastavování nebo složitého odlaďování. Dopředu, doprava, doleva, stůj. Základem je, že se přitom vůbec nemusíš zajímat o motoriku, neboť ta je zvířeti dána již od přírody. V tom je zatím zcela nepřekonatelná.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
No to je výborný.aNONym píše: baťůžek s kamerou, akumulátory a CDMA + mobil GSM s hlasitým repro, to abys mohl pesu navigovat na dálku a mít i příposlech z místa.
Ufo nebo pesan nafilmuje cigána kradoucího ovci. A co?
Kdo to tady psal kromě Kutila? Dojdeš na gestapo a oni ti doporučí, aby ses dal s filmíkem vyfotit, nebo vycpat. Pokud ne, dojdeš k soudu a zjistíš, že kde nic není ani smrt nebere a že tě to akorát stálo dalších pár ovcí ve výlohách, zatímco cigán to měl hrazený na !státní! útraty.
Ne ne. Pár dobře vycvičených psů Ti ho přivede ve tři ráno před barák za ručičky a tam mu můžeš pěkně po snídani vysvětlit, že od teďka to budou psi vytrénovaný trochu jinak. Neboj se, že to nerozkecá.
S tím filmováním je to stejně blbost. Polejt ingoustem speciálně naplněnou paint ball, ať se líp hledá a třeba ještě nějakým smradem, možná "kolínskou", aby to ostatní cigáni nemohli ani čuchat. Ale legálně to zase nezní moc přesvědčivě, tedy i kdyby nějaký orgán hnul prdelí a šel po tom.
Mluvě o tom smradu, bylo by to asi poněkud "sranda" trénovat, ale horda ochočených cvičených skunků? To vezme pár dní než to ze sebe jakž takž dostaneš a myslím, že je toho dost i na cigána. Určitě ho to ledabyle trumfne. Nesměl bys tam ale mít jestřáby a sovy.
Ahoj, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 258 poděkování
- Dostal: 213 poděkování
coptery
Zajímavé stránky na téma coptery.
http://www.mikrokopter.com/ucwiki/en/MikroKopter
http://www.kopter.cz/
http://brum.wx.cz/index.php?option=com_ ... itstart=10
http://www.mikrokopter.com/ucwiki/en/MikroKopter
http://www.kopter.cz/
http://brum.wx.cz/index.php?option=com_ ... itstart=10
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
...možná HCl 38%... stejne sú od narodenia všetci úradne "invalidi" - aby nemuseli makať... Ale robia zázraky: 14 ročný cykáda-invalid na chrbticu a oba bedrové kĺby hravo odnesie z prírodnej rezervácie 6-metrový kmeň stromu, ktorý práve sám úspešne zoťalSlavek Krepelka píše:...Polejt ingoustem speciálně naplněnou paint ball, ať se líp hledá a třeba ještě nějakým smradem, možná ...
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Teoreticky to možné je prakticky tak daleko analýza obrazu ještě není. Není problém naprogramovat trasu, ale ta analýza obrazu problém je. Nejde to udělat na pohyb - na letící kameře je v pohybu všechno. A nejde to udělat na změnu proti minulému průletu, protože pokaždé jsou trochu jiné světelné podmínky, jiná rychlost větru, takže jiné natočení kamery,... Byl by to pro programátora hodně tvrdý oříšek.jarda ovčák píše: Pokud by bylo možno naprogramovat cestu nad plotem pomocí gps, tak by mohla obraz posílat domů, kde by počítač mohl vyhodnocovat pozadí, které je kladné, tudíž bez změn v pozadí a v případě změny, tudíž kráva, ovce, člověk, meteorit nebo cigán by se zastavil, poslal mi souřadnice do mobilu s gps, abych nemusel v noci zkoumat, kde to je a už bych přilítl na čtyřkolce přesně na místo narušení a řešil co by bylo třeba.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
hlídání
...mám tady v práci videohlídání a ten program, / přidala se nějaká deska do počítače / umí až 4 kamery najednou a umí to i to, že se v zabíraném obraze vybere oblast / čtvereček, obdélníček/ a jakmile v této zoně dojde j jakémukoliv pohybu tak to umí spustit alarm...tuto funkci sice aktivovanou nemám...ale píšu to proto , že to je k sehnání...a kameru mám na vysílačku, takže žádné dráty po prodejně...je tedy pravda, že je kamera na 220V , ale to by se dalo "snad" nějak ošetřit...možná existuje i infrakamera na noc
...jinak mě napadlo....ve vzdálenější oblasti u Jardy ...vybudovat 2 - 3 posedy, sem umístit figurýny lidí...v noci chvilkama tam bliknout, jako že tam někdo je.....na žebříku naříznout horní špincl....čmoudi se nepůjdou podívat, jestli tam někdo je...a když jo, tak spadne....nic lepšího mě nenapadá.....filmový záznam , že ti někdo něco krade nepomůže....viz NON....policajti to neuznaj....tatím ahoj martin11
...jinak mě napadlo....ve vzdálenější oblasti u Jardy ...vybudovat 2 - 3 posedy, sem umístit figurýny lidí...v noci chvilkama tam bliknout, jako že tam někdo je.....na žebříku naříznout horní špincl....čmoudi se nepůjdou podívat, jestli tam někdo je...a když jo, tak spadne....nic lepšího mě nenapadá.....filmový záznam , že ti někdo něco krade nepomůže....viz NON....policajti to neuznaj....tatím ahoj martin11
... věřím, že se " TO " povede ......
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: hlídání
Jak píšu, to nefunguje na kamerách, které jsou v pohybu, protože tam se relativně ke kameře hýbe všechno.martin11 píše: umí to i to, že se v zabíraném obraze vybere oblast / čtvereček, obdélníček/ a jakmile v této zoně dojde j jakémukoliv pohybu tak to umí spustit alarm..
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
mno.
Pro ilem..tak tohle náhodou vím. Dělá se kamerový záznam čistého terénu, tedy bez narušitele a pak to comp porovnává. Pokud tam je anomálie větší než malý pes, je spuštěn poplach. Sofistikovanější programy budou mít i mustr na lidskou postavu v několika měnících se pozicích.... v kleče, leže, stoje a v poklusu či co.
Pro slávek... ano, to byla moje první myšlenka. Jenže, potřebuju, aby psi zůstali uvnitř ohrady 40 hektarů....protože budou vycvičení , byli by to zřejmě molosovití... ti mají veliký srdce a touhu rozškubat na co přijdou. Avšak pomyšlení na rozstříhaný plot a kolemjdoucí děti mi nahání hrůzu....
Martine, je to geniální,posedy tři a nikdo nebude vědět, kde zrovínka jsem....s tím počítám jako posychrováním. a s těma hřebama na šprušlích jsi mě potěšil... udělat je otočný, abych sám mohl vylézt.....
Mým primárním cílem je narušitele dostihnout, zastavit, přemoci, vyfotit či natočit a pustit. Se současnou policejní účastí nelze vůbec nic. Zákony jsou postaveny zcela naruby, takže ani zde nelze kde brát
Podruhé přistižený delikvent bude pověšen za nohu na trámu ve stodole pro obecné obveselení.
Pokud se nedoberu konfrontaci, tak je vše zcela k ničemu.
A pak se vrátím k těm čoklům, ostnatému drátu, elektrickému plotu a tak.... Je zvláštní, co vše člověk musí probírat v nebohé lbi, jen skrze kontakt s padouchy. Navíc vnitřně nechci nic řešit, je mi to hloupé a chci dělat něco úplně jinýho, než se molousit za kreténama.....
Pro slávek... ano, to byla moje první myšlenka. Jenže, potřebuju, aby psi zůstali uvnitř ohrady 40 hektarů....protože budou vycvičení , byli by to zřejmě molosovití... ti mají veliký srdce a touhu rozškubat na co přijdou. Avšak pomyšlení na rozstříhaný plot a kolemjdoucí děti mi nahání hrůzu....
Martine, je to geniální,posedy tři a nikdo nebude vědět, kde zrovínka jsem....s tím počítám jako posychrováním. a s těma hřebama na šprušlích jsi mě potěšil... udělat je otočný, abych sám mohl vylézt.....
Mým primárním cílem je narušitele dostihnout, zastavit, přemoci, vyfotit či natočit a pustit. Se současnou policejní účastí nelze vůbec nic. Zákony jsou postaveny zcela naruby, takže ani zde nelze kde brát
Podruhé přistižený delikvent bude pověšen za nohu na trámu ve stodole pro obecné obveselení.
Pokud se nedoberu konfrontaci, tak je vše zcela k ničemu.
A pak se vrátím k těm čoklům, ostnatému drátu, elektrickému plotu a tak.... Je zvláštní, co vše člověk musí probírat v nebohé lbi, jen skrze kontakt s padouchy. Navíc vnitřně nechci nic řešit, je mi to hloupé a chci dělat něco úplně jinýho, než se molousit za kreténama.....
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: mno.
A funguje to i na letící helikopotvoře, která neudělá dvakrát stejný záběr Nevíš o tom něco víc, to mě zajímájarda ovčák píše:Pro ilem..tak tohle náhodou vím. Dělá se kamerový záznam čistého terénu, tedy bez narušitele a pak to comp porovnává. Pokud tam je anomálie větší než malý pes, je spuštěn poplach. Sofistikovanější programy budou mít i mustr na lidskou postavu v několika měnících se pozicích.... v kleče, leže, stoje a v poklusu či co.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron