Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Disociace vody

Souhrn všeobecných informací nejen pro "Vodíkáře".
Odpovědět
kutil
Zasloužilý člen
Dal: 48 poděkování
Dostal: 269 poděkování

Re: Mim

Příspěvek od kutil »

Smolař píše: Ahoj Kutile! Mim a Gewo tu něco předvedl??? Nějak jsem si nevšiml.......
Nikdo není dokonalý, ani tohle fórum ne. Pro množství vláken a odkazů vzniká jistý nepřehled toho co již bylo řečeno no a ti co nic neví o základní informaci se pak cítí dotčeni že jim nebylo odpovězeno jak by si přáli atd...
Včera byl zajímavý chat a tam by ses dověděl víc. Nic jsi neztratil, záznam je tu někde na fóru. Mimo jiné, dobré řešení které hodně lidí posune v bastlení dál dal do placu i Luba Novák. Je tu více lidí kterým VE nejsou lhostejné. Ale musíš mít trpělivost je vnímat a pochopit jejich způsob myšlení.

Smolař
Stálý člen

307A

Příspěvek od Smolař »

Bude to znít divně, ale patent 307A hovoří jasnou řečííí já se držím jeho ale dík za upozornění.

Brečím když tankuji drahý benzín
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Dotaz na Mima

Příspěvek od Ilem »

Mime, konečně mi jde net, tak jsem jedním dechem přečetl záznam chatu. S potěšením jsem zjistil, že separuješ vodík a kyslík, bez čehož se u Wartburka neobejdu. Otázka tedy zní: Je v nějakém vláknu něco víc o Tvé separaci? Nemám totiž představu, jak se dá jednoduše dělat separace při podtlaku. Resp. jak odsávat právě akorát kyslíku v poměru, kolik vodíku si vezme motor. Nebo ho chtáš na ten dural??? ale pak by asi moc dlouho nevydržel.

"Dum spiro spero"
Ciceron
KAWA
Nový člen

Re: 307A

Příspěvek od KAWA »

Smolař píše:Bude to znít divně, ale patent 307A hovoří jasnou řečííí já se držím jeho ale dík za upozornění.
Ahoj, co je to ten patent 307A, předpokládám, že něco se zapálením vodní tříště pomocí plazmatického výboje. Můžeš sem něco dát, nebo alespoň přiblížit nebo nějakej link jestli jsem něco přehlídl. Zapalování vodní mlhy mě zajímá zdá se to být slibné.
Zdar

Smolař
Stálý člen

307A

Příspěvek od Smolař »

Můžu říct projdi si fórum :lol: :lol: :lol:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Brečím když tankuji drahý benzín
ga
Stálý člen

Re:hydroxyly

Příspěvek od ga »

gewo píše:[

Svého času jsem využíval v procesu sloužícímu k čištění vody obvod, který omezil napětí, a tím i proud, až na nulu v okamžiku kdy hrozilo "překlopení" do elektrolýzy. Potřeboval jsem, aby na elektrodách vznikaly hydroxyly, které jsou mocnějšími oxidanty než fluór. Nejenže okamžitě zahubí veškeré bakterie a koky, ale štěpí i detergenty, oleje a různé jiné komplikované molekuly. Vznikají pak odfiltrovatelné mikrovločky. Tehdy jsem se snažil elektrolýze a tvorbě plynů zabránit. Proto byla stanovena proudová hustota na cm2 elektrody. V okamžiku, kdy proud začal šplhat nad stanovenou mez, obvod sestřelil napájení, a to muselo naběhnout znovu. Byl to docela slušný oscilátor... navíc řízený vodivostí vody. Mohlo se do toho nalít prakticky cokoli a netvořil se žádný plyn. Podobné zařízení by možná šlo postavit s tím, že by hranice omezení byla posunuta o něco výše...
sorry za trochu OT dotaz.
Je nekde dostupne schema nebo dokonce "hotovy obvod" ktery vyrabi ty hydroxyly jak zmineno vyse?

Predem diky

P.S. na co kupovat jedovaty savo kdyz tohle je asi ekologictejsi ?
;)

Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Merlin »

ga píše:
gewo píše:[

Svého času jsem využíval v procesu sloužícímu k čištění vody obvod, který omezil napětí, a tím i proud, až na nulu v okamžiku kdy hrozilo "překlopení" do elektrolýzy. Potřeboval jsem, aby na elektrodách vznikaly hydroxyly, které jsou mocnějšími oxidanty než fluór. Nejenže okamžitě zahubí veškeré bakterie a koky, ale štěpí i detergenty, oleje a různé jiné komplikované molekuly. Vznikají pak odfiltrovatelné mikrovločky. Tehdy jsem se snažil elektrolýze a tvorbě plynů zabránit. Proto byla stanovena proudová hustota na cm2 elektrody. V okamžiku, kdy proud začal šplhat nad stanovenou mez, obvod sestřelil napájení, a to muselo naběhnout znovu. Byl to docela slušný oscilátor... navíc řízený vodivostí vody. Mohlo se do toho nalít prakticky cokoli a netvořil se žádný plyn. Podobné zařízení by možná šlo postavit s tím, že by hranice omezení byla posunuta o něco výše...
sorry za trochu OT dotaz.
Je nekde dostupne schema nebo dokonce "hotovy obvod" ktery vyrabi ty hydroxyly jak zmineno vyse?

Predem diky

P.S. na co kupovat jedovaty savo kdyz tohle je asi ekologictejsi ?
;)
To je poměrně jednoduché. Postavíš něco jako vyvíječ se střídavě zapojenými elektrodami (jako 2 hřebeny v sobě, jeden na + a druhý na -), odstup elektrod 0,8 - 1 mm. Počítáš na cm2 8 až 10 mA proudu a podle toho dimenzuješ zdroj. Vybavíš ho hlídáním proudu, tzn., že pokud se sestava chystá překlopit do elektrolýzy -- překročí vypočtený příkon v A, musí obvod srazit proud dolů. Podle kvality vody pak vzniká zajímavá křivka....
Funguje to tak, že voda protéká cik-cak mezi všemi elektrodami, tedy štěrbinou 1 mm x šířka elektrody x délka štěrbiny mezi elektrodami. Voda je tedy vystavena působení hydroxylů na poměrně dlouhé trase, což, podle průtoku (nesmí být moc velký, nejlepší je samospád) určuje kontaktní dobu. Za touto elektricky aktivní částí je umístěn filtr s aktivním uhlím. Ten zachytí mikrovločky a likviduje "hydroozón", čili ozón vznikající přímo ve vodě. Když je mezi reaktorem a filtrem tím vložená zásobní nádrž, tento ozón vydrží ve vodě až týden a udržuje ji čerstvou.
Prozradím, že elektrody byly titanové se spec. povrchovou úpravou, což byl největší problém a také největší položka při pokusech... Co to bylo a jak na to jistě vysvětlí praktik Peter... :D ;)

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
ga
Stálý člen

Příspěvek od ga »

gewo píše: To je poměrně jednoduché. Postavíš něco jako vyvíječ se střídavě zapojenými elektrodami (jako 2 hřebeny v sobě, jeden na + a druhý na -), odstup elektrod 0,8 - 1 mm. Počítáš na cm2 8 až 10 mA proudu a podle toho dimenzuješ zdroj. Vybavíš ho hlídáním proudu, tzn., že pokud se sestava chystá překlopit do elektrolýzy -- překročí vypočtený příkon v A, musí obvod srazit proud dolů. Podle kvality vody pak vzniká zajímavá křivka....
Funguje to tak, že voda protéká cik-cak mezi všemi elektrodami, tedy štěrbinou 1 mm x šířka elektrody x délka štěrbiny mezi elektrodami. Voda je tedy vystavena působení hydroxylů na poměrně dlouhé trase, což, podle průtoku (nesmí být moc velký, nejlepší je samospád) určuje kontaktní dobu. Za touto elektricky aktivní částí je umístěn filtr s aktivním uhlím. Ten zachytí mikrovločky a likviduje "hydroozón", čili ozón vznikající přímo ve vodě. Když je mezi reaktorem a filtrem tím vložená zásobní nádrž, tento ozón vydrží ve vodě až týden a udržuje ji čerstvou.
Prozradím, že elektrody byly titanové se spec. povrchovou úpravou, což byl největší problém a také největší položka při pokusech... Co to bylo a jak na to jistě vysvětlí praktik Peter... :D ;)
jejda.. ten titan to bude fakt asi (cenovy) pruser a nahrada se najde tezko. Kdyby se pouzilo neco jinyho (nerez?)... tak to asi moc dlouho nevydrzi ze?

Ta voda s tema hydroxilama asi nebude moc zdrava ze?
Vsiml jsem si ze v zahranici prodavaji nejaky "ozonizatory na ozonovani vody"... to bude ale asi neco jednodussiho (predpokladam ze pomoci VN ozonizujou vzduch a ten se pak probublava do vody....

Mim
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Příspěvek od Mim »

ga píše: Ta voda s tema hydroxilama asi nebude moc zdrava ze?
Vsiml jsem si ze v zahranici prodavaji nejaky "ozonizatory na ozonovani vody"... to bude ale asi neco jednodussiho (predpokladam ze pomoci VN ozonizujou vzduch a ten se pak probublava do vody....
Samá voda. Ozonizery jsou běžná záležitost a dostupná všude. O ozonizaci vím vše. Ale nedoporučuji to, proč, protože to je stejné jako s mikrovlnami....proč, to by bylo na delší povídání....Ozonizaci používám k recyklaci pryže, proč, protože tam jedině nikomu neuškodí a naopak pomůže. Mim

Však ono to půjde!!!
Merlin
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Merlin »

ga píše:Ta voda s tema hydroxilama asi nebude moc zdrava ze?
Hydroxyly vznikají jen na zlomky vteřiny a jen v těsné blízkosti elektrod. Proto ten dlouhý rukáv k maximálnímu prodloužení kontaktní doby. Kdyby ve vodě zůstaly (což je fyzikálně-chemicky nesmysl), bylo by to špatné, protože jsou asi pětkrát reaktivnější než fluór! Hydroxyl (OH-) je jen přechodová fáze, která ve vodě nezůstává.

Mim: v té vodě po průchodu filtrem z aktivního uhlí nezůstane žádný ozón. Aktivní uhlí má schopnost likvidovat na každý gram 8 gramů ozónu. Pil jsem takto filtrovanou vodu nabíranou u výpusti z čističky odpadních vod. Mám k dispozici záznamy testů specializované biolaboratoře vykazující likvidaci všech bakterií, koků, virů atd... Kromě toho štěpení olejů, detergentů, fekálií apod. Voda za zařízením je pitná. A to je to, co nezná 60% lidí na téhle zeměkouli...
Možná proto tento projekt z ničeho nic přišel o financování a byla stažena objednávka jedné velké společnosti na 10 000 přenosných filtrů. Od té doby mám na lidské snažení a dobrotivost velmi vyhraněné představy.

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
Merlin
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Merlin »

ga píše:Pil vodu na vypusti cisticky odpadnich vod ??
:shock: :shock: :shock: :shock:
Jednofazove cisticky ?
K cemu se pak vlastne delaji drahy kouzla s osmozovyma a iontovyma filtrama atd. kdyby to takhle vazne fungovalo ?
Z jednofázové vesnické čističky, samozřejmě až za popsaným filtrem.

Drahá kouzla se dělají s věcmi, na které je grant... To, že se to pak z cenových důvodů nerealizuje je jiná věc...

Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Jak vytáhnout z fóra důležité informace o disociaci vody

Příspěvek od Ilem »

Je to nápad Nováka, ale dobrý pro všechny, proto ho zveřejním.
Pořád jsem řešil problém, jak si utřídit informace ve fóru. Je to jednoduché a nástroje jsou tu.
Klikněte na ikonku Hledat v horní části fóra. Vyplňte kolonky dle vzoru. To co vám vyjeje si vytiskněte. A máte hotový návod na výrobu vyvíječe. Chcete-li druhý návod, udělejte totéž, jen místo Mim napište Iv. Ty dva návody se pokuste nesmíchat dohromady. Pokud chcete ještě nějaké doplňující informace, tak ještě Gewo a Novák. To je vše.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

"Dum spiro spero"
Ciceron
SonnY
Stálý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SonnY »

Myslim ze lepsie a logickejsie by bolo aby autori napisali samostatny navod formou clanku(tak ako sa to snazim na svojom webe) a nie aby si to kazdy sam vyhladaval a triedil a prehrabaval sa vsetkymi prispevkami.

Mim
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

......

Příspěvek od Mim »

Disociace vody je každému jasná...Jsem opravdu rád...... :idea:

Však ono to půjde!!!
martinq
Zasloužilý člen
Dal: 31 poděkování
Dostal: 203 poděkování

disociace

Příspěvek od martinq »

mně to nejede, jedu na 230V a jede to prvních 200 milisekund, s VN jsem to ještě nezapojil, Elabs psal, že 300V je až moc, takže počítám že na 230V by to mělo jet v pohodě, nemam přesný objem vody. Zkoušel jsi místo pulzů roztočit elektrody kolem středové, vertikální osy ? na zmatení vody a zabránění energo clony by to mohlo stačit ne ? nebo je nutné mít 50% plynu, aby voda nemohla vytvořit bariéru ???

Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
Odpovědět

Zpět na „Rozklad vody a vodík - všeobecně“