Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Relax u kávičky
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 8 poděkování
- Dostal: 8 poděkování
Století páry se vrací. :D
http://www.asciimation.co.nz/bb/2010/11 ... ord-player . Non
[youtube][/youtube]
A ještě jeden odkaz: http://crabfu.com .
[youtube][/youtube]
A ještě jeden odkaz: http://crabfu.com .
The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
- Pego
- Zasloužilý člen
- Dal: 29 poděkování
- Dostal: 19 poděkování
- jeff
- Zasloužilý člen
- Dal: 33 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
praní prádla bez prášku
Tak se jmenuje nové vlákno v dílně. Připomíná mi to jeden starý fórek z dob bolševika.
Chlapík si čte noviny a najednou vidí reklamu "prádelna bez prášku". Říká si, to je dobrý něco nového, asi to bude levnější. Sbalí si špinavé prádlo do baťohu a jde na uvedenou adresu.
Přijde tam, vejde do baráku a tam obrovský sál plný nahých chlapů zaměstnaných sebeukájením. Zeptá se jednoho, zda je to ta prádelna bez prášku a ten mu odpoví "To musíte o patro výš, tady se m..á bez k...y".
Chlapík si čte noviny a najednou vidí reklamu "prádelna bez prášku". Říká si, to je dobrý něco nového, asi to bude levnější. Sbalí si špinavé prádlo do baťohu a jde na uvedenou adresu.
Přijde tam, vejde do baráku a tam obrovský sál plný nahých chlapů zaměstnaných sebeukájením. Zeptá se jednoho, zda je to ta prádelna bez prášku a ten mu odpoví "To musíte o patro výš, tady se m..á bez k...y".
-
- Zasloužilý člen
Pro Jardu ze Svitav.
Neboj, "pracovních sil do žentouru" bude dost. Non
http://www.stream.cz/video/511474-rom-m ... jich-jmena .
Poznámka: Jenom, abychom tam jednou nešlapali my. Až se přemnoží a převálcujou nás.
http://www.stream.cz/video/511474-rom-m ... jich-jmena .
Poznámka: Jenom, abychom tam jednou nešlapali my. Až se přemnoží a převálcujou nás.
The fact that a new idea is ridiculed doesn't increase its likelihood of being eventually found to have merit. Most new ideas, even in science, fail, and are quietly swept under the rug of history - D.E.S.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 9 poděkování
- Dostal: 99 poděkování
tož...
Tož to su klidný.... Esče sem neviděl cegána, co by vymyslel nějaký stroj, mechanismus nebo sebejednoduší soustrojí....
Tak nějakej podraz, křivárnu, nebo chlívárnu, to prosím, ale takhle.....
Přitom je tato entita odsouzena k zániku, páč se nedokáže přizpůsobit dobrým podmínkám... když přijdou zlé časy, nebude kde brát.
Navíc z 60% se jedná o zplozence z incestu, což jako plemenář chápu jako limitní situaci.
Není kde brát, připouští se to pátý přes devátý a kojenecké ústavy přetíkají pod náporem zmrsklin. Ty pak platíme coby daňoví poplatníci velkejma penězma, místo toho, abychom odměnili důchodce za hodnoty, co odevzdali za svůj život.
Zasejc se rozčiluju.....
Přitom je tato entita odsouzena k zániku, páč se nedokáže přizpůsobit dobrým podmínkám... když přijdou zlé časy, nebude kde brát.
Navíc z 60% se jedná o zplozence z incestu, což jako plemenář chápu jako limitní situaci.
Není kde brát, připouští se to pátý přes devátý a kojenecké ústavy přetíkají pod náporem zmrsklin. Ty pak platíme coby daňoví poplatníci velkejma penězma, místo toho, abychom odměnili důchodce za hodnoty, co odevzdali za svůj život.
Zasejc se rozčiluju.....
- adam.benda
- Zasloužilý člen
- Dal: 151 poděkování
- Dostal: 258 poděkování
Dobrý nápad
Pojďme rozčílení vystřídat dobrým pocitem, že jsme udělali něco prospěšného a že se nám povedlo přeměnit hnusné platidlo do skutečně hodnotné věci.
Možná už jste o tom někteří slyšeli, ale už loni nebo snad ještě dřív vznikl velice zajímavý projekt, kde organizace skupuje pozemky v jedné oblasti na severu Čech a snaží se tato místa přeměnit na prostředí nesmírně přírodně bohaté - na prales. Pochopitelně, jak už to bývá, co chybí, jsou finanční prostředky.
Za věnování finančního obolusu získáte certifikát, že v dané oblasti vlastníte tolik a tolik metrů čtverečních nově vznikajícího pralesa. Tento certifikát - tento "pozemek" - můžete věnovat i jako dárek někomu blízkému. Toto se mi velice líbí, je to velice originální a zároveň prospěšné.
Přiznám se, že na tom teď nejsem s penězma nejlíp, tři měsíce jsem trůnil na pracáku za pěkný houbeles, ale dárek se většinou stejně nějak musí koupit nebo sehnat a proč nedarovat právě toto.
Pokud by vás to zaujalo a chtěli byste na to jen přispět bez věnování, písněte mi kdyžtak do SZ, stačí pak jenom převést peníze a o zbytek se postarám (připravuji pro ně něco jako "veřejnou sbírku", tedy jenom mezi svými přáteli a známými). A nebo pokud byste to chtěli jako dárek s věnováním, koukněte na http://www.novyprales.cz , kde jsou všechny potřebné informace.
Omlouvám se, pokud tohle někdo bude považovat za spamm, ale přijde mi to jako dobrý a užitečný nápad.
Možná už jste o tom někteří slyšeli, ale už loni nebo snad ještě dřív vznikl velice zajímavý projekt, kde organizace skupuje pozemky v jedné oblasti na severu Čech a snaží se tato místa přeměnit na prostředí nesmírně přírodně bohaté - na prales. Pochopitelně, jak už to bývá, co chybí, jsou finanční prostředky.
Za věnování finančního obolusu získáte certifikát, že v dané oblasti vlastníte tolik a tolik metrů čtverečních nově vznikajícího pralesa. Tento certifikát - tento "pozemek" - můžete věnovat i jako dárek někomu blízkému. Toto se mi velice líbí, je to velice originální a zároveň prospěšné.
Přiznám se, že na tom teď nejsem s penězma nejlíp, tři měsíce jsem trůnil na pracáku za pěkný houbeles, ale dárek se většinou stejně nějak musí koupit nebo sehnat a proč nedarovat právě toto.
Pokud by vás to zaujalo a chtěli byste na to jen přispět bez věnování, písněte mi kdyžtak do SZ, stačí pak jenom převést peníze a o zbytek se postarám (připravuji pro ně něco jako "veřejnou sbírku", tedy jenom mezi svými přáteli a známými). A nebo pokud byste to chtěli jako dárek s věnováním, koukněte na http://www.novyprales.cz , kde jsou všechny potřebné informace.
Omlouvám se, pokud tohle někdo bude považovat za spamm, ale přijde mi to jako dobrý a užitečný nápad.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
Re: tož...
Naše milované spoluobčané neumějí pořádně číst ani psát!! Mezi nima největší zásluha a čest je-okrást nás bílé jakýmkoliv spůsobem. Těšte sejarda ovčák píše:Tož to su klidný.... Esče sem neviděl cegána, co by vymyslel nějaký stroj, mechanismus nebo sebejednoduší soustrojí....
Zasejc se rozčiluju.....
Neumí vymyslet ani vtip, načež cokoliv jiného. Křížovka je pro ně nevyluštitelný rébus. Umějí tak akorát žrát, srát, chcát,krást,šukat-zapomněl jsem na něco?
-
- Zasloužilý člen
Zapomněl. Nonlajos píše:Umějí tak akorát žrát, srát, chcát,krást,šukat-zapomněl jsem na něco?
Ešče chlastat, fetovat a prohrávat na automatech. Na to potřebují ty peňonze nejvíc.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 48 poděkování
- Dostal: 269 poděkování
Sakra chlapi, když to takhle čtu, dyť oni teho umí docela dostaNONym píše:Zapomněl. Nonlajos píše:Umějí tak akorát žrát, srát, chcát,krást,šukat-zapomněl jsem na něco?
Ešče chlastat, fetovat a prohrávat na automatech. Na to potřebují ty peňonze nejvíc.
Akorát že se to jejich umnění k ničemu kloudnýmu nehodí
Vydržať
H.
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Přes veškerou averzi, kterou tu k nim projevujeme, musíme uznat jedno:kutil píše: Sakra chlapi, když to takhle čtu, dyť oni teho umí docela dost
žijou si docela příjemně a pohodlně, tak, jak jim to vyhovuje,
takže proč by se měli pracně učit ještě něco dalšího?
My tu nadáváme na "systém", který z nás ždíme peníze horem dolem, v čemž se mu snažíme nějak bránit. Dokonce kvůli tomu studujeme, konzultujeme a zkoušíme roztodivné nesmysly.
Oni vyjebali se "systémem" a ždímou peníze z něj. A nemusejí kvůli tomu dělat vůbec nic.
Asi bychom je měli spíš obdivovat, i když mně to zrovna moc nejde.
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
poota píše:Přes veškerou averzi, kterou tu k nim projevujeme, musíme uznat jedno:kutil píše: Sakra chlapi, když to takhle čtu, dyť oni teho umí docela dost
žijou si docela příjemně a pohodlně, tak, jak jim to vyhovuje,
takže proč by se měli pracně učit ještě něco dalšího?
My tu nadáváme na "systém", který z nás ždíme peníze horem dolem, v čemž se mu snažíme nějak bránit. Dokonce kvůli tomu studujeme, konzultujeme a zkoušíme roztodivné nesmysly.
Oni vyjebali se "systémem" a ždímou peníze z něj. A nemusejí kvůli tomu dělat vůbec nic.
Asi bychom je měli spíš obdivovat, i když mně to zrovna moc nejde.
Zdravím - poota
Takže si taky přihodím:
Asi takhle, dřepělové ohradili, oplotili, přivlastnili si a hlídají si. To, že na tom oploceném, přivlastněném a hlídaném kdysi volně žili nomádi, je jim velice nepříjemnou historií. Že to byli dřepělové, kdo se začal úděsně rozmnožovat a zabírat více a více Země si dčepělové nepřipouštějí. Dřepělové pokradli a dřepělové nadávají. Dřepělové dál kradou a už není pomalu z čeho. Až dřepělové zaberou všechno, zůrodní to, zdevastují to a až bude nejhůř, budou to zase kočovníci, bez matiky a písma, kteří to nějak přežijí. Tady je ta situace dost podobná s indiánama, protože je bílý muž nevykynožil všechny.
Dřepělové jenom sklízejí to, co zaseli, tedy nejen pšenici, ale i to chování okradené kočovné populace. Že nám to nevyhovuje? Samozřejmě. Sere mně však i pokrytectví a nevyhovuje mi ještě víc, než chování vyplocených kočovníků. Oni si to totiž sami nezavinili.
Teď se do mne můžete pustit kdo chcete. Pokud ano, přečíst znova. Nehodlám se opakovat. Kdyby to bylo jenom na kočovnících, tenhle svět by vypadal daleko líp a nás by tu nebylo jak chcípajících much na otráveným hovně.
Ahoj, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
- poota
- Zasloužilý člen
Nechci Ti nijak oponovat, ale Cikány nelze, alespoň pokud lidská paměť (myslím historii) sahá, považovat za kočovníky nebo nomády ani náhodou. Svádí k tomu sice jejich ustavičný pohyb z místa na místo, ale to je opravdu to jediné, co mají společné.Slavek Krepelka píše:...Dřepělové jenom sklízejí to, co zaseli, tedy nejen pšenici, ale i to chování okradené kočovné populace. ..
Nomádi jsou totiž živi z darů okolní přírody - ty když vyčerpají, přesunou se na jiné místo, které jim opět na nějakou dobu poskytne obživu.
Na rozdíl od nich - Cikáni od nepaměti exploatují nikoli okolní krajinu, ale pouze výdobytky těch, kdo ji obývají. Protože sami nemají za co směňovat, nejčastěji používají žebrotu, úskoky a krádeže. Díky tomu se museli přesouvat na nové působiště dřív, než došla exploatovaným obyvatelům trpělivost, tedy po podstatně kratší době, než nomádi.
První zmínka o Cikánech v Českých zemích se váže k roku tuším že 1252, kdy prošli celou Evropou od východu na západ a zase zpět. Protože žebrali slovy: "Kartas bóh", v jejich řeči "Nastal hlad", mluví se o nich jako o Kartasech. Později vyšlo najevo, že fungovali jako průzkumníci, v tehdejší mluvě "zpytáci", před následujícím nájezdem Tatarů. Protože scházejí zmínky o tom, že by na této výpravě kradli, považuji za pravděpodobné, že to měli od chána zakázáno a měli přikázáno živit se pouze žebrotou - jinak by se mu nejspíš nevrátili.
Pokud vím, tak se o nich traduje, že ovládali kovotepectví a kotlářství, tedy v dobách, kdy ještě nebyly sociální dávky.
Zdravím - poota
-
- Zasloužilý člen
Nonpoota píše:Pokud vím, tak se o nich traduje, že ovládali kovotepectví a kotlářství, tedy v dobách, kdy ještě nebyly sociální dávky.
- Slavek Krepelka
- Zasloužilý člen
- Dal: 2432 poděkování
- Dostal: 3249 poděkování
Nazdar Petře.poota píše: Nechci Ti nijak oponovat,
To mně tedy mrzí, protože nejsi z těch, kdo mluví z cesty.
Možná jsem s těma cigánama ujel........ Tak jsem se tou jejich oficiální historií poněkud pohrabal. No, máš recht že nejsou historicky kočovníci přirovnatelní k třeba Americkým prerijním indiánům. Máš taky recht, že je to parta, která má své hodnoty velice nepodobné našim. Nicméně vidím dost věcí, které jdou pro ně. Nejsou to syslové, mají úžasnou přírodní duchovnost a muziku. Pro nás je to pakáž a jako Libeňák to mohu jenom potvrdit, tak nějak, já s nima problémy neměl, ale mám pocit, že jde daleko víc o naprosto jiný přístup k životu, než máme my. Musel bych to daleko víc projet a nemám na to čas.
V každém případě děkuju, že jsi mi v tom namočil čumák.
Ahoj Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
- poota
- Zasloužilý člen
Právě s tou nepodobností jsou problémy. Jenže jejich "nepodobnost" je přece jen odlišná od "nepodobností" jiných etnik.Slavek Krepelka píše:... je to parta, která má své hodnoty velice nepodobné našim. Nicméně vidím dost věcí, které jdou pro ně. Nejsou to syslové, mají úžasnou přírodní duchovnost a muziku. ..
Jiná etnika, třeba Číňani, Italové, Portorikánci a spousta dalších si dokáže ve větších městech vytvořit vlastní čtvrtě, leckdy i s vlastní samosprávou, kde si žijí podle vlastních zvyků tak, jak jim to vyhovuje a aniž by nějak rušili svoje okolí. Cikáni dobrovolně nikdy svoji čtvrť nevytvoří, a pokud jsou k tomu nějak donuceni, tak ve velice krátkém čase to tam vypadá jako třeba na Chánově - smrad, špína, nepořádek a řev. Na fotografii cikánské vesnice kdesi na Slovensku je vidět nablýskaný Mercedes, parkující před polozbořenou chalupou, které vévodí parabola satelitní televize.
Pro většinu Cikánů je typické příživnictví a řev, což obojí vzbuzuje proti nim silnou averzi. Ani jednoho se nemohou vzdát, protože to prostě patří k jejich stylu života. Jistěže mají i svoji kulturu a jejich písně mám docela rád - třeba Čajori romani - Cikánský pláč se opravdu dá poslouchat.
Jenomže ouha, v "normálním životě" jsem jaksi ještě nezažil pěkně zpívající cikány. Spíš cikány, hulákající na několik "směn" s nepatrnými přestávkami čtyřiadvacet hodin denně. Jeden cikánský dům dokáže akusticky zdevastovat celou ulici.
Samozřejmě nejsou všichni "typičtí" - s několika těmi "jinými" jsem se docela i spřátelil, ale vždycky až poté, co si ověřili, že taky nejsem typický gádžo. Ano, jsou srdeční, otevření, rozdali by se, nedělají si starosti s tím, co bude. Ale žít s nimi a nebo vedle nich se opravdu nedá. S našimi názory, naším žebříčkem hodnot a způsobem života opravdu ne.
[youtube][/youtube]
ale taky
[youtube][/youtube]
Zdravím - poota