Nazdar Navare, to je skutečně šikulkalkulačka. Dík. 1+NAVAR píše:Jednoduchá pomůcka
Ahoj, Slávek.
Nazdar Navare, to je skutečně šikulkalkulačka. Dík. 1+NAVAR píše:Jednoduchá pomůcka
Tak jsem si také pohrál a svůj pokus pro jistotu 2x zopakoval se stejnými výsledky:muflon píše:Atman píše (zdravi-az.cz) :
Pre matku som chystal 3,5% HCl a pri tom som na skúšku zarobil aj "pitnú" koncentráciu 0.0035%.
Keď som to zarobil s destilkou, malo to jemne nakyslastú chuť, tak som zmeral pH a bol 2,9.
Potom som to rovnako zarobil s obyčajnou vodou a prekvapenie: chuť bola prakticky normálna (bez chuti)
a pH bolo 6,8!
Je to samozrejme spôsobené tým, že vo vode sa nachádzajú uhličitany
predovšetkým vápnika a horčíka a iné soli, ktoré HCl zneutralizuje a sama sa tým "minie" a
vzniknú chloridy.
Takže ak sa používa HCl s kohútikovou vodou, je to celé otázne, v tom prípade by bolo zrejme vhodnejšie
kvapkať postupne do vody 3,5% HCl a merať pH, kým nedosiahne 2,9 a potom je vo vode dostatok
voľnej HCl v rovnakom množstve ako v destilke a jej koncentrácia je 0,0035%.
Docela by ma zaujímalo, akú pH má váš pitný roztok zarobený do normálnej, nie destilovanej vody.
---------------
PS: moje poznámka: pH bude nejspíš u každého jiné, v závislosti na tvrdosti vody a kolik HCL se "vyplýtvá" na rozpouštění daného množství minerálů ve vodě která teče v daném regionu z kohoutku...a na stavu zanešení vodov.potrubí...
Ale taky by mne uajímalo...asi bude nejlepší pro terapeutický účel(resp.i pro trávení a vstřebávání z minerálních roztoků a potr.doplňků...), užívat raději vodu destilovanou nebo z osmózy...
Ono to vcelku bude asi vše o množství té nakapané(odměřené) HCL...ale pokud někdo spoléhá na dostatek "volné" HCL pro potřeby těla a rozpouští HCL do normální vody, tak zřejmě bude účinek o dost jiný než u té destilky nebo vody z osmózy...
Něco podobného se řešilo i s "účinností" MMS pokud se použije destilka anebo normální voda...
Nazdar Muflone,muflon píše:Slávek Křepelka si chválil HCL jako desinfekci kožních defektů a ran....rychlejší hojení s menším rizikem vzniku zánětů....atd.
Zkusil jsem na odřený nos po rýmě z doléčování virózy svoji lékárenskou koncentraci 3,5% HCL....dost to štípalo ale poleptání žádné...mám dojem že to bude lepší než nějaké masti....
Jak velká (chemická) koncentrace HCL je ještě bezpečná bez ředění pro použití NA KŮŽI NEBO OTEVŘENÉ RÁNY?
- případně můžete pane Jardo dát návod na výrobu malého množství naředěné flaštičky-Vámi doporučené optimální výše koncentrace(při použití jako základu pro ředění chem.koncentr.10%HCL).Nebo je lépe mms1 na vnější použití v tomto případě?
Když to pro nás jednodušší přeložím jakoSlavek Krepelka píše: 1 metrická kapka 3,5% HCl v 0.083 dcl vody je více méně 1/1500 Ferguson.
Nazdar Petře, Přeloženo vypadá dostatečně blízko.poota píše:Když to pro nás jednodušší přeložím jakoSlavek Krepelka píše: 1 metrická kapka 3,5% HCl v 0.083 dcl vody je více méně 1/1500 Ferguson.
"4 kapky 10%(3,5%)ní kyseliny do malého panáčka (3 ccm)"
je to zhruba správně?
Zdravím - poota
Při tvořícím se oparu na rtu se mi osvědčilo "spálit" bolestivé místo ještě v počátcích čistým lihem, taky mi párkrát pomohl obkládek z koloidního stříbra - opar se pak nekonal. Tentokrát mi ale nepomohlo ani KS, ani obklad z 90% lihu, dokonce ani potírání čistým MMS. Opar doslova uhýbal a stěhoval se z místa na místo.... . Přes veškerou moji snahu zabránit vytvoření oparu se přesto vytvořil škvarek, který bolí a praská při úsměvu . Škoda, že mě tehdy nenapadla HCl - možná by pomohla zničit virus. Ale jak silnou ji použít na kůži, aby neutvořila spáleninu? 1/1500 Ferguson by virus oparu asi nezničil.... Máte někdo zkušenost jaká koncentrace je vhodná?Slavek Krepelka píše: ....Je mi otázkou, proč by měl mít někdo snahu vůbec zjišťovat, jakou snese rána, nebo kůže, maximální koncentraci HCl. Pro všechny praktické účely nejde o to na sebe plácnout co nejvyšší koncentraci, ale dostatečnou koncentraci. Nač zatloukat špendlík pětikilovou palicí, že?
1 metrická kapka 35% HCl v 0.83 dcl vody je více méně 1/1500 Ferguson.
1 metrická kapka 3,5% HCl v 0.083 dcl vody je více méně 1/1500 Ferguson.
Ověřeno jako více než dostatečná koncentrace na sterilizaci a podporu hojení ran, na spray do nosu proti nákazám, do krku, tedy na sliznice atd. nejen z dokumentace, ale i mnou osobně.
Díky, Slávku. Teď už je opar venku, ale příště to tak určitě udělám.... Taky jsem se mohla zeptat dřív, ale myslela jsem si, že vím, jak na to - jenže ty virusy jsou pořád odolnější.Slavek Krepelka píše:..Já bych tu 1/1500 zkusil......