Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

HCl-všeobecná diskuze

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Křížové pravidlo pro ředění roztoků

Příspěvek od Slavek Krepelka »

NAVAR píše:Jednoduchá pomůcka
Nazdar Navare, to je skutečně šikulkalkulačka. Dík. 1+

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: Křížové pravidlo pro ředění roztoků

Příspěvek od NAVAR »

Bylo mi ctí a potěšením dát to na fórum, neboť tuto pomůcku požívám poměrně často :)

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
muflon
Zasloužilý člen
Dostal: 32 poděkování

L-lysin hydrochlorid (L-lysin HCL)

Příspěvek od muflon »

Jeden přispěvatel na jiném foru bere L-lysin hydrochlorid (L-lysin HCL) a myslí si že tím nahradil potřebu HCL v těle...asi se mýlí, ale nejsem chemik...:
http://translate.google.cz/translate?hl ... 26rls%3Dcs

v ČR např:
http://www.vitaland.cz/produkty/premium ... _1089.aspx (viz záložka:SLOŽENÍ)
(400mg L-lysinHCL v 1 kapsli...)

Předpokládám že se to asi moc srovnávat nedá...ale mate člověka to HCL za tím lysinem...Jestli sem správně pochopil ten net překlad, tak jde o DERIVÁT AMINOKYSELINY....

Koukám že srovnávat účinky lysinHCL s HCL(nebo BetainHCL) je asi pěkná blbost...hydrochlorid je běžně třeba i vitamin B6 (pyridoxin) a spousta jiných chem.sloučenin...

muflon
Zasloužilý člen
Dostal: 32 poděkování

Experiment

Příspěvek od muflon »

Atman píše (zdravi-az.cz) :

Pre matku som chystal 3,5% HCl a pri tom som na skúšku zarobil aj "pitnú" koncentráciu 0.0035%.
Keď som to zarobil s destilkou, malo to jemne nakyslastú chuť, tak som zmeral pH a bol 2,9.
Potom som to rovnako zarobil s obyčajnou vodou a prekvapenie: chuť bola prakticky normálna (bez chuti)
a pH bolo 6,8!
Je to samozrejme spôsobené tým, že vo vode sa nachádzajú uhličitany
predovšetkým vápnika a horčíka a iné soli, ktoré HCl zneutralizuje a sama sa tým "minie" a
vzniknú chloridy.
Takže ak sa používa HCl s kohútikovou vodou, je to celé otázne, v tom prípade by bolo zrejme vhodnejšie
kvapkať postupne do vody 3,5% HCl a merať pH, kým nedosiahne 2,9 a potom je vo vode dostatok
voľnej HCl v rovnakom množstve ako v destilke a jej koncentrácia je 0,0035%.
Docela by ma zaujímalo, akú pH má váš pitný roztok zarobený do normálnej, nie destilovanej vody.

---------------
JZ:
Naše voda z kohoutku je tvrdá a má vysoké pH, tedy přesně 7,8 -7,9 pH. Tu ovšem nepoužívám a nepoužívám ani destilku, ale osmotickou vodu, která má základní hodnotu kyselosti 6,5 - 6,6 pH a po nakapání 10 kapek 3,5%tní kyseliny chlorovodíkové na 0,5 litru vody má 4,9 - 5 pH. Dost to ovšem bude záviset na opravdové koncentraci té základní kyseliny, protože výchozí koncentrace před ředěním se může dost lišit a pokud vím tak rozpětí je od 32% do 37%, což dost ovlivní konečné pH připraveného roztoku.

---------------
PS: moje poznámka: pH bude nejspíš u každého jiné, v závislosti na tvrdosti vody a kolik HCL se "vyplýtvá" na rozpouštění daného množství minerálů ve vodě která teče v daném regionu z kohoutku...a na stavu zanešení vodov.potrubí... :|
Ale taky by mne zajímalo...asi bude nejlepší pro terapeutický účel(resp.i pro trávení a vstřebávání z minerálních roztoků a potr.doplňků...), užívat raději vodu destilovanou nebo z osmózy... :idea: :?:

Ono to vcelku bude asi vše o množství té nakapané(odměřené) HCL...ale pokud někdo spoléhá na dostatek "volné" HCL pro potřeby těla a rozpouští HCL do normální vody, tak zřejmě bude účinek o dost jiný než u té destilky nebo vody z osmózy...

Něco podobného se řešilo i s "účinností" MMS pokud se použije destilka anebo normální voda... ;)
Naposledy upravil(a) muflon dne pon 22 lis 2010 11:44, celkem upraveno 2 x.

Batles
Zasloužilý člen
Dal: 284 poděkování
Dostal: 709 poděkování

Re: Experiment

Příspěvek od Batles »

muflon píše:Atman píše (zdravi-az.cz) :

Pre matku som chystal 3,5% HCl a pri tom som na skúšku zarobil aj "pitnú" koncentráciu 0.0035%.
Keď som to zarobil s destilkou, malo to jemne nakyslastú chuť, tak som zmeral pH a bol 2,9.
Potom som to rovnako zarobil s obyčajnou vodou a prekvapenie: chuť bola prakticky normálna (bez chuti)
a pH bolo 6,8!
Je to samozrejme spôsobené tým, že vo vode sa nachádzajú uhličitany
predovšetkým vápnika a horčíka a iné soli, ktoré HCl zneutralizuje a sama sa tým "minie" a
vzniknú chloridy.
Takže ak sa používa HCl s kohútikovou vodou, je to celé otázne, v tom prípade by bolo zrejme vhodnejšie
kvapkať postupne do vody 3,5% HCl a merať pH, kým nedosiahne 2,9 a potom je vo vode dostatok
voľnej HCl v rovnakom množstve ako v destilke a jej koncentrácia je 0,0035%.
Docela by ma zaujímalo, akú pH má váš pitný roztok zarobený do normálnej, nie destilovanej vody.

---------------
PS: moje poznámka: pH bude nejspíš u každého jiné, v závislosti na tvrdosti vody a kolik HCL se "vyplýtvá" na rozpouštění daného množství minerálů ve vodě která teče v daném regionu z kohoutku...a na stavu zanešení vodov.potrubí... :|
Ale taky by mne uajímalo...asi bude nejlepší pro terapeutický účel(resp.i pro trávení a vstřebávání z minerálních roztoků a potr.doplňků...), užívat raději vodu destilovanou nebo z osmózy... :idea: :?:

Ono to vcelku bude asi vše o množství té nakapané(odměřené) HCL...ale pokud někdo spoléhá na dostatek "volné" HCL pro potřeby těla a rozpouští HCL do normální vody, tak zřejmě bude účinek o dost jiný než u té destilky nebo vody z osmózy...

Něco podobného se řešilo i s "účinností" MMS pokud se použije destilka anebo normální voda... ;)
Tak jsem si také pohrál a svůj pokus pro jistotu 2x zopakoval se stejnými výsledky:
Destilovaná voda pH 7,0
studniční voda pH 6,5
Destilka 110 ml + 5 kapek HCl 3,5% = 2,1 pH
studniční 110 ml + 5 kapek HCl 3,5% = 2,2 pH
HCl je těžká kyselina, sedí na dně. Při pokusech se musí řádně promíchat, jinak jsou výsledky poněkud divné a kolísavé :D

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Experiment

Příspěvek od Palo »

Dnes jsem si udělal pitný režim na HCl, 25 kapek mé 10% (chemické) HCl do 1,5 litrové lahve s vlažnou vodou (původně převařenou), pH vypadá mezi 5,0 až 5,3... Blbě se to měří pH papírkama, netuším proč, zabarví se až část, která není až tak nacuclá. Když dám 10% HCl přímo, tak jsou barvy poměrně ostré, všude...

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
akvarista
Starší člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 28 poděkování

nahození tvorby HCL

Příspěvek od akvarista »

Ahoj Slávku!
Zajímalo by mně jestli není v tvých materiálech někde zmínka o tom za jak dlouho se obnoví tvorba HCL při pití Guyovi formule složené z HCL,síranu a chloridu draselného.Vyrobené to mám správně,konzultoval jsem s Jardou Z.Dávám si 20-80 kapek do 0,7l osmotické vody a popíjím to mezi jídly celý den.Ty stavy o kterých jsem se zmiňoval dřív byla asi herx,když ve mě vymíraly nějaké bakterie a kvasinky takže na tento problém formulka fungovala,ale když si teď po 3 měsících užívání-opravdu důsledně bez přestávky udělám krkací test tak furt nic ani po 5ti minutách.Není v tom užívání nějaký háček?Něco co bych dělal špatně?
Začal jsem k tomu ještě brát i HCL samotnou po jídle a v tom mám taky zmatek-kopnul jsem tam vždy 0,3l vody s kyselinou 20 minut po jídle(dle J.Z.) a teď jsem se dočetl v příspěvku o železe že tělo ji do žaludku pustí až hodinu po jídle takže jsem asi taky dělal chybu.Co bys mi ještě poradil aby se mi to začalo tvořit?
P.S. ostré koření bohužel nemůžu protože mě po něm asi chytá žlučník nebo něco(také řeším)

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Re: nahození tvorby HCL

Nazdar Akvaristo,

Hochu tápeme v tom všici a tápali v tom i Ti doktoři. Já déo sebe rvu tu kyselinu už jak dlouho? Od 3 Srpence. No, něčemu to pomohlo, ale nevím jestli na furt, něčemu to pomohlo na nějakou dobu. Teď jsem před pár týdnz s tím železem vyndal dolomity a po cca deseti dnech honem rychle vrátil, protože bez nich se mi ta bradavice vzpamatovala a začaly se trochu ozývat nohy. Taky nevím na čem jsem. O žídném období s obnovením vlastní HCl jsem nikde na nic nenarazil, jenom, že ten draslík je kritickej.

Taky si nemyslím, že je krkací test moc spolehlivej. Já jsem nikdy po ničem moc nekrkal, ani v době, kdy jsem měl žaludek jak kačena. Ani při lízání šumáku, ani po pivě, nebo po sodovce atp. zatímco většina ostatních ržála jak stádo mustangů. Takže ono zase jak kdo a jak kdy, alespoň jak se to jeví mně. Je však pravda, že už jsem se léta nadýmal jak koza po zmoklým jeteli a už vůbec nezáleželo na dietě. No, co se cpu jakýmsi takýmsi Guyem, nemám problémy, i když pár dní vynechám a zase je úplně jedno, co zblajznu. Může to být aj hrachovka, po které mám dojem, že jsem se oženil s Jabůrkem, ale já nic, ani vzedmutý břicho ani hromobití. Nezbývá mi než usoudit, že jsem na tom s trávením 100% líp než před necelým rokem a tudíž i s vlastní HCl.

Bejt tebou, slezl bych na pár dní až na týden z formule a hyn sa ukáže, jak trávíš. Ten draslík stejně potřebujeme pořád, takže s ústním požíváním si ani nedělím vrásky, ale ty injekce se mi zajídají.

Jo, prst se vyhojil skoro úplně, ale je to jizva. Přišel jsem tímto o jeden otisk prstů. Je však taky pravda, že při práci se nedal obvaz držet pořád relativně čerstvě nachlorovaný. Takže, jedinný výsledek je, že se to zahojilo bez jakéhokoliv zánětu, byť i jenom náznakem, a že to nebolí a nepálí. Mám pocit, že se to vyhojilo rychleji než jiné obroušeniny, ale nesrovnávám jablka s jablky. Takhle dokonale jsem se ještě z kůže nikdy neodřel.

Takže tak nějak.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Re: Kožní aplikace HCL

muflon píše:Slávek Křepelka si chválil HCL jako desinfekci kožních defektů a ran....rychlejší hojení s menším rizikem vzniku zánětů....atd.

Zkusil jsem na odřený nos po rýmě z doléčování virózy svoji lékárenskou koncentraci 3,5% HCL....dost to štípalo ale poleptání žádné...mám dojem že to bude lepší než nějaké masti....

Jak velká (chemická) koncentrace HCL je ještě bezpečná bez ředění pro použití NA KŮŽI NEBO OTEVŘENÉ RÁNY?
- případně můžete pane Jardo dát návod na výrobu malého množství naředěné flaštičky-Vámi doporučené optimální výše koncentrace(při použití jako základu pro ředění chem.koncentr.10%HCL).Nebo je lépe mms1 na vnější použití v tomto případě?
Nazdar Muflone,

Je mi otázkou, proč by měl mít někdo snahu vůbec zjišťovat, jakou snese rána, nebo kůže, maximální koncentraci HCl. Pro všechny praktické účely nejde o to na sebe plácnout co nejvyšší koncentraci, ale dostatečnou koncentraci. Nač zatloukat špendlík pětikilovou palicí, že?

1 metrická kapka 35% HCl v 0.83 dcl vody je více méně 1/1500 Ferguson.
1 metrická kapka 3.5% HCl v 0.083 dcl vody je více méně 1/1500 Ferguson.

Ověřeno jako více než dostatečná koncentrace na sterilizaci a podporu hojení ran, na spray do nosu proti nákazám, do krku, tedy na sliznice atd. nejen z dokumentace, ale i mnou osobně.

Ono nejde jenom o sterilizaci, ale také o podporu hojení, což alespoň pro mne souvisí s Beckerovým pokusnictvím s regenerací tkání pomocí stříbra a elektrického proudu a tím elektrolýzou HCl přímo ve tkáních. Je-li toho moc, alespoň Beckerova regenerace se nekoná. Okno ve kterém to funguje je velice malé, o čemž se přesvědčila spousta blbů, kteří se o tu regeneraci neúspěšně pokoušeli na mnoha universitách s vyššími hodnotami proudu a tudíž vyššími koncentracemi (také) HCl díky intenzivnější elektrolýze. Samozřejmě za tím je ještě taky (tak mne něco dochází :lol: ) hodnota proudu působící na nervová zakončení a spousta dalších vlivů. Nicméně, tkáně mají velice specifické potřeby a hnát koncentrace směrem k extrému je jako si dojet do kuchyně pro chleba kamionem. Člověk se tam sice dostane, ale těch škod. To, že poleptání není patrné neznamená, že si děláme až tak dobře jak bychom mohli.

Jedinné, co by mělo velikou cenu, by bylo zjistit, kolik se uvolňuje a co se uvolňuje z tkání a moku zranění elektrolýzou při použití Beckerových hodnot elektrolýzy. Tama cesta vede, ale není to pro neznalého amatéra jako já a potřebuje to vybavení.

Takže, pokud se někdo chce trápit vyššími koncentracemi než je nutné, což je prozatím ustanoveno na 1/1500 Ferguson na rány, poslužte si, já s tím ale zásadně nesouhlasím. Tato koncentrace nejenom že ani neštípe, ale naopak ránu velice uklidňuje. To by snad mohlo něco napovědět.

S laskavým pozdravem, Slávek.
Naposledy upravil(a) Slavek Krepelka dne pát 04 bře 2011 18:28, celkem upraveno 1 x.

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Slavek Krepelka píše: 1 metrická kapka 3,5% HCl v 0.083 dcl vody je více méně 1/1500 Ferguson.
Když to pro nás jednodušší přeložím jako
"4 kapky 10%(3,5%)ní kyseliny do malého panáčka (3 ccm)"
je to zhruba správně?

Zdravím - poota
Naposledy upravil(a) poota dne pát 04 bře 2011 19:22, celkem upraveno 1 x.

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

poota píše:
Slavek Krepelka píše: 1 metrická kapka 3,5% HCl v 0.083 dcl vody je více méně 1/1500 Ferguson.
Když to pro nás jednodušší přeložím jako
"4 kapky 10%(3,5%)ní kyseliny do malého panáčka (3 ccm)"
je to zhruba správně?

Zdravím - poota
Nazdar Petře, Přeloženo vypadá dostatečně blízko.

Ahoj, Slávek.

hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Příspěvek od hanka »

Slavek Krepelka píše: ....Je mi otázkou, proč by měl mít někdo snahu vůbec zjišťovat, jakou snese rána, nebo kůže, maximální koncentraci HCl. Pro všechny praktické účely nejde o to na sebe plácnout co nejvyšší koncentraci, ale dostatečnou koncentraci. Nač zatloukat špendlík pětikilovou palicí, že?

1 metrická kapka 35% HCl v 0.83 dcl vody je více méně 1/1500 Ferguson.
1 metrická kapka 3,5% HCl v 0.083 dcl vody je více méně 1/1500 Ferguson.

Ověřeno jako více než dostatečná koncentrace na sterilizaci a podporu hojení ran, na spray do nosu proti nákazám, do krku, tedy na sliznice atd. nejen z dokumentace, ale i mnou osobně.
Při tvořícím se oparu na rtu se mi osvědčilo "spálit" bolestivé místo ještě v počátcích čistým lihem, taky mi párkrát pomohl obkládek z koloidního stříbra - opar se pak nekonal. Tentokrát mi ale nepomohlo ani KS, ani obklad z 90% lihu, dokonce ani potírání čistým MMS. Opar doslova uhýbal a stěhoval se z místa na místo.... :shock: :shock: . Přes veškerou moji snahu zabránit vytvoření oparu se přesto vytvořil škvarek, který bolí a praská při úsměvu :roll: . Škoda, že mě tehdy nenapadla HCl - možná by pomohla zničit virus. Ale jak silnou ji použít na kůži, aby neutvořila spáleninu? 1/1500 Ferguson by virus oparu asi nezničil.... Máte někdo zkušenost jaká koncentrace je vhodná?

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Nazdar Hanko,

Já bych tu 1/1500 zkusil. Hlavně nechat obkládek na oparu a blízkém okolí řekněme hodinu a pokud to nemůžeš zasichrovat igelitem, aby chlór neutíkal, tak po čtvrt hodině obklad vyměňovat.

Jo, přihoď do roztoku zrníčko kuchyňské soli. Nevím co se přesně děje, ale sole tu HCL na sebe nějak v roztoku vážou a zpomalují odpar HCl aniž by nezbytně s HCl regovaly. Ale jenom zrníčko, to stačí.

S laskavým pozdravem, Slávek.

hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Příspěvek od hanka »

Slavek Krepelka píše:..Já bych tu 1/1500 zkusil......
Díky, Slávku. Teď už je opar venku, ale příště to tak určitě udělám.... Taky jsem se mohla zeptat dřív, ale myslela jsem si, že vím, jak na to ;) - jenže ty virusy jsou pořád odolnější.
Ahoj, Hanka :lol:

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen

Nazdar Hanko,

mezi námi, taky jsem si mezi tím vzpoměl na Godzilu. Ta by asi zapracovala nejlíp. Já už na opary netrpím od nějakých dvaceti let a žena na takový pokusnictví není, radši brble a věci si přetrpí, děcka jsou z domu, takže nemám na kom prubovat opary. Konečně jsem ale měl příležitost o Vánocích předvést synkovi, jak HCl pracuje na psovi, který má něco v čenichu a dost často si ho dře o koberec. Měl jsem sebou formuli a synek se nechal zviklat a dali jsme mu jednou kousek kapky do pití, než jsem odjel. Po telefonu mi pak sdělil, že nějaké 4 dny byl pejsek bez "drbání" čenichu. Teď se konečně rozhoupal kyselinu koupit a na psovi použít. Asi mu cinknu jak je. Ale aspoň se začíná rozkoukávat, myslím tím synka.

Ahoj :D Slávek.

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“