Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Candidoza-přemnožení kvasinek

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
muflon
Zasloužilý člen
Dostal: 32 poděkování

LEVANDULE-mocný fungicid

Příspěvek od muflon »

Už od dob našich (pra)babiček které levanduli dávali do šatníků proti molům, dnes zas móda třeba i do bylinných polštářků...

...levandule se dá koupit od Grešíka sypaná celkem levně a na vnější i vnitřní použití, tak na vnitřní konzumaci lze buď nějaký nálev, macerát, extrakt v lihu apod, nebo nejpohodlněji: rozmixovat na prášek a užívat v množství zde doporučeném:
http://www.fytokomplexy.cz/herbar/Levan ... arska.html

Denní dávka extraktu je 200-500 mg, denní dávka je 3 až 6 gramů drogy

PS: Levandule je výborná nejen na komáry(potírání), ale obecně jako FUNGICID i na spoustu plísní v těle, včetně dalších breberek, candidozy atd....

muflon
Zasloužilý člen

Tuky, Kvasinky-vliv na imunitu, rakoviny atd

Příspěvek od muflon »

S každou nemocí úzce souvisí posílení imunity, neexistujou zázračné léky(ani MMS), ale pokud se uzdravíme , pak je to právě díky tomu že jsme usnadnili práci imun.systému....

Co na to dědek kořenář? Viz příspěvek zde+další rady jak na únavu, která úzce často souvisí i s candidozou! :
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 5192#75192

----------------------
Dále ze zdravi-az.cz citace:

DOTAZ
Podle laboratorních testů, co mi dělali na jaře, jsem měla neutropenii - nízký počet neutrofilů, jednoho druhu bílých krvinek. Dočetla jsem se, že u lidí s neutropenií (vážnou, způsobenou třeba léky) představují kvasinky velký zdravotní problém. Tak uvažuji, zdali je možné, aby u mě tu (mírnou) neutropenii způsobila právě kvasinka. Prostě že by cíleně likvidovala imunitní systém. Umí to?
Nemáte také někdo společně s hodně rozmnoženou kvasinkou neutropenii?

ODPOVED (JZ)
Kvasinky jsou velice vyčůrané, značnou část lidí dovedou k velikým zdravotním potížím a nakonec i do hrobu. Právě v posledním časopise Recepty prima nápadů o nich píšu a domnívám se že stojí za naprostou většinou rakovin a obecně jakýchkoliv nemocí. Prostě stejně jako houby a plísně rozkládají vše okolo nás, tak rozkládají i naše těla, je to jejich přirozená funkce mrchožrouta v potravním řetězci a oni ji celkem na výbornou plní. Dokáží zlikvidovat cokoliv, co je z nějakého důvodu oslabeno, tedy i vaši imunitu, pokud jim k tomu dáte příležitost a tam je právě jádro pudla, tu jim dát nesmíte. Většinou to totiž souvisí s nízkou hladinou kyseliny chlorovodíkové, kterou právě bílé krvinky potřebují ke své činnosti, respektive jim poskytne adekvátní informaci k množení a nastartování fagocytních schopností nutných k rozpoznání a ničení nepřítele, tedy i kvasinek. Předpokladem je samozřejmě velice dobře srovnaná hladina všech minerálů, vitamínů a enzymů.

Návrat k normální stravě:
Jarda Z. píše:
....nezáleží pouze na stravě, podstatná je i psychika a celkový stav trávení. Pokud třeba netvoříte vlastní HCl, tak se po návratu k normální stravě vrátí i normální problémy.... :shock:

Problematika tuků:
Jarda Z. k tomu např.píše:
...je to ještě komplikovanější, protože ani nejde přímo o to množství tuku, ale o vaší schopnost ho rozložit, protože pak není schopen zalepit buněčné membrány.
...Test na to není a vyšetření krve taky nijak moc vypovídající nebude, ideální je tak na týden tuky striktně omezit, případně zcela vynechat a uvidíte, zda se něco změní a jak moc....
...během candidózy(po týdnu striktního omezení tuků), doporučuje Jarda Zajíček nejíst více jak 4 polévkové lžíce tuků (nerafinovaných, a to se započítáním toho co jste daný den jedli např.včetně semen, ořechů(mléka z nich) , spredu podle Budwig(Sirná patlanina), kefíru, kok.oleje apod...
...akceptovatelné množství tuku je opravdu velice individuální a dost se mění i podle momentální psychické kondice, čili to si musíte postupně vypozorovat.
Naposledy upravil(a) muflon dne ned 31 říj 2010 9:38, celkem upraveno 3 x.

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Tuky, Kvasinky-vliv na imunitu, rakoviny atd

Příspěvek od Palo »

muflon píše:Kvasinky jsou velice vyčůrané, značnou část lidí dovedou k velikým zdravotním potížím a nakonec i do hrobu.
Mám podezření, že nežádoucně rozšířené kvasinky v organizmu POUZE značí zdravotní nerovnováhu, tedy značí ohrožený organizmus. Vylikvidováním samotných kvasinek sice dojde k vylikvidování kvasinek, ale už nedojde k celkovému zlepšení zdraví. Jedinec i bez kvasinek stále míří do hrobu... Je potřeba dát celé tělo dokupy, nejen kvasinky. Záleží ovšem na typu likvidace kvasinek. Někdo může zvolit cestu, která postupně vylikviduje všechny problémy a nakonec i kvasinky. Pak je to správná cesta... HCl může být jedním ze správných řešení, ovšem bude to bez dalších ingrediencí jako je např. MMS na delší dobu...

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
kutil
Zasloužilý člen
Dal: 48 poděkování
Dostal: 269 poděkování

Re: Tuky, Kvasinky-vliv na imunitu, rakoviny atd

Příspěvek od kutil »

Palo píše:Mám podezření, že nežádoucně rozšířené kvasinky v organizmu POUZE značí zdravotní nerovnováhu, tedy značí ohrožený organizmus. Vylikvidováním samotných kvasinek sice dojde k vylikvidování kvasinek, ale už nedojde k celkovému zlepšení zdraví. Jedinec i bez kvasinek stále míří do hrobu... Je potřeba dát celé tělo dokupy, nejen kvasinky. Záleží ovšem na typu likvidace kvasinek. Někdo může zvolit cestu, která postupně vylikviduje všechny problémy a nakonec i kvasinky. Pak je to správná cesta... HCl může být jedním ze správných řešení, ovšem bude to bez dalších ingrediencí jako je např. MMS na delší dobu...
Ahojky vespolek
dovolil sem si názor pala označit červeně protože jsem volil tu delší cestu. Tedy žádné násilné užívání MMS na hranici nevolností a průjmů, tedy hezky pozvolna a přerušovaně aby tělo mělo čas reagovat na změny :shock:
Po zjištění, že doživotně musím dotovat tělo HCl protože není schopno si již samo vyprodukovat dostatek této kyseliny se mi spravilo trávení a tím také lepší vstřebávání živin ze stravy. Mmskama se očistily buňky které nyní mají přístup k živinám a dopraví je na to potřebné místo. Přestaly mě bolet klouby, klesl mi cholesterol i když se cpu bůčkem a lepší přísun železa mi srovnal červené krvinky. HCl všeobecně prospívá bílým krvinkám a viditelným důsledkem je rychlejší hojení drobných ranek a odřenin....Nachlazené sem nebyl několik roků kdy sem dříve i 3x za rok marodil s angínou a ATB-grr
Korunu všemu sem nasadil volbou hřebíčkové kůry. Teprve jsem v polovině a Candia se vytratila že ani nevím kdy :roll:
Nic nepřipisuji jen jednomu způsobu prevence. Osobně jsem přesvědčen že kombinací těchto tří očistných kůr se musí srovnat každé tělo. Ale je pravdou že jsem nekuřák a alkoholu příliš neholduju.

Chce to pozvolna a enem vydržať
H.

muflon
Zasloužilý člen

Kvasinky a stop.prvky

Příspěvek od muflon »

Další důležitou věcí pro CELKOVÉ SROVNÁNÍ TĚLA jsou potřebné minerály a stop.prvky...viz vlákno Minerály:
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=1669

Např. (ze zdravi-az):
...silné fungicidy jsou i některé prvky, třeba selen, zinek a pak úplná vražda na kvasinky je měď, ale s tou už opatrně, dá se předávkovat a brát dlouhodobě více jak 3 mg mědi denně může být dost nebezpečné.

Hřebíček kandidu příliš nelikviduje, ten je hlavně na větší parazity, ale určitě nemůže škodit, na kandidu je spíše vhodný jód, selen, zinek a naprosto ideální je aplikace kyseliny chlorovodíkové, také užívání fungicidních rostlin je určitě na místě.(ceylonská skořice, zázvor, česnek, cibule...apod)

muflon
Zasloužilý člen

Kaufmannova dieta

Příspěvek od muflon »

KAUFMANNOVA DIETA:
http://candida.inetcz.com/view.php?cisl ... 2007013104

Autorem tohoto článku je Hanka.

Kaufmannova protikvasinková dieta:

1) Cukr - zcela vyloučit

2) Umělá sladidla - pouze stévie, všem ostatním se vyhýbat

3) Ovoce - zelená jablka, bobulovité ovoce, avokádo, grapefruit, citron, limetka

4) Maso - povoleny všechny druhy

5) Vejce

6) Mléčné produkty - kozí jogurt, žervé, neoslazená šlehačka, kysaná smetana, máslo. Žádný umělý rostlinný tuk ani náhražky másla.

7) Zelenina - všechny druhy zeleniny s nízkým obsahem sacharidů a džusy z nich, výjimkou je mrkev (ovšem žádné brambory, batáty ani luštěniny - fazole a hrách)

8) Nápoje - voda, limonáda ochucená stévií. (Žádná káva, čaj ani běžné "light" limonády)

9) Obiloviny - žádné

10) Produkty s droždím - žádné, včetně chleba, žádné houby ani alkohol

11) Ocet - nepasterizovaný jablečný ocet a černé olivy nenaložené do octa (jinak žádnou nakládanou zelninu, salátové sálivky, zelené olivy, ani sojovou omáčku)

12) Oleje - povoleny jsou všechny, především kokosový olej, olivový olej a rybí olej (žádné ztužené tuky, ani kukuřičný ani arašídový olej)

13) Ořechy - povoleny jsou všechny kromě arašídů a pistácií

Jako hlavní potravinové doplňky při této dietě doporučuje Kaufmann:

- extrakt z grepových semínek - Citrogrep, Greposept, Grepofit, atd.

- D- Limonene (u nás lze koupit výrobek Astofresh)

- kyselina kaprylová (pozn: k dostání v kapslích, nebo kokosovém tuku)

- extrakt z olivových listů (u nás ve výrobku Anti-Parasite)

- kyselina jablečná - v jablečném octu. užívat 2x denně jednu lžičku ve sklenici vody.

muflon
Zasloužilý člen

Další info(+PEROXID HOŘEČNATÝ !!!)

Příspěvek od muflon »

ze zdravi-az (JZ):

Nezkoumejte tolik jídlo, ale stav kyseliny chlorovodíkové v žaludku a pokud ji nemáte dostatek, tak ji musíte dodávat. Tuky v rozumné míře jsou nutné a také jako spalovač je nutný lecitin, třeba si jednou týdně udělat na sucho opraženou placku ze dvou, až čtyřech žloutků. Velice důležité je ke každému jídlu dodávat fungicidní rostliny a koření, na což si člověk celkem snadno zvykne. Vhodný tuk je zdroj omega 3 mastné kyseliny a zde popisovaná, správně udělaná sirná patlanice funguje opravdu dobře.

Také můžete vyzkoušet magnésium peroxid, který dodá střevům kyslík a to kvasinky opravdu nesnesou, čili se musí odstěhovat, jako příklad uvedu sice velice drahý, ale funkční přípravek http://www.ozonjakolek.cz/oxy-oxc.html , nebo si musíte sehnat čistou chemikálii a užívat ji na špičku lžičky, tak aby nenastal masivní průjem
Naposledy upravil(a) muflon dne úte 12 říj 2010 9:15, celkem upraveno 2 x.

muflon
Zasloužilý člen

PEROXID HOŘEČNATÝ

Příspěvek od muflon »

Slavek Krepelka
po 11 říjen 2010 4:40 Předmět: peroxid trochu jinak
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 4302#74302
Tak jsem se hrabal na popud Jardy Zajíčka peroxidem hořečnatým a z pilnosti i peroxidem vápenatým. Obě tato látky mají schopnost pomalu uvolňovat monoatomický kyslík (ve vodě) v reakcích a hubit kde co, bakterie, plísně a viry, stejně jako MMS. Jenže, to pomalé uvolňování má za následek, že se to dostane skrzeva celý trávící systém ař po řitní otvor stále ješte aktivní. To znamená, že oproti peroxidu vodíku, MMS, ozonované vodě atp. to neskončí žaludkem, nebo druhou stranou koncem tlustého střeva, ale protáhne to i tenké střevo, s čímž je jinak potíž.

Obě ingredience jsou na supplementech dost drahé, ale průmyslově se to oboje vyrábí na tuny a za hubičku a určitě se najdou někde za rozumnou cenu, i když asi na kila. Ten bazénový peroxid, jestli byl, jakože byl v prášku, je nejspíše peroxid vápenatý. Rozhodně by bylo rozumné to zjistit. O dávkování zatím moc nevím, Jarda ano, alespoň ten hořečnatý. Ten peroxid vápenatý se navíc v těle při uvolňování kyslíku mění na hydroxid vápenatý a byl by v tom čert, kdyby se peroxid hořečnatý neměnil na hydroxid taky. No, a ty alkalizují a taky bijí anaerobické breberky. Takže bazénová chemotechnologie nakonec předčí celý farmaprůmysl?

Prozatím sporadické praktické zvěsti z požívání peroxidu hořečnatého mluví o jedinečném a velmi rychlém vítězství nad střevní kandidou beze ztráty acidobacilní flóry.

Cizími zkušenostmi se málokdo poučí - co si kdo vyzkouší sám na sobě, tomu je ochoten věřit.(paradoxně Zakázané ovoce nejlíp chutná, proto říkám: "Raději to nikdo nezkoušejte ! - co kdyby to náhodou bylo šarlatánství... :-)
muflon
Zasloužilý člen

Ad magnesii peroxidum

Příspěvek od muflon »

Vypadá to že peroxid hořečnatý bude spolu s oregánem jedním z nejsilnějších zbraní na candidu...!!!

Pokud berete nějaké antioxidanty jako třeba Céčko,
tak ten peroxid magnesia(nebo někdo třeba OXY-OXC), by se měl brát aspoň s 2h odstupem(už v názvu ANTIoxidanty je jasně řečeno že brání oxidaci a k (vhodné) oxidaci právě peroxid magnesia(nebo OXY-OXC) slouží....(existují v těle aerobní a anaerobní procesy, některé jsou prospěšné jiné ne...proto je obojí zapotřebí(že potřebujem k životu kyslík snad vysvětlovat netřeba... ;) ), podobně acidobasická ROVNOVÁHA už z názvu naznačuje že je zapotřebí v těle mít obojí (v rovnovázeú-jak "acidy"=kyseliny(hlavně HCL), tak base(zásady)...

Lepší ten den co člověk bere peroxid magnesia nebrat jiný hořčík :!: (kvůli sčítání magnesia a většímu riziku průjmů...!!), ale nebrat ani antioxidanty, nebo pokud ano tak si vzít třeba Céčko ráno a večer peroxid magnesium.... :idea:

názor JZ: Odstup určitě vhodný je, ale nejvhodnější je antioxidanty ráno a peroxid hořčíku večer, což ochrání tělo proti množení kvasinek po čas nočního klidu.

Více k tématu Kyslík - důležitost & jak jej dodat do těla:
http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=4&t=976

--------------------
Pro srovnání(nikoli požívání...) - I ve veterinarním přípravku lze najít peroxid magnesia (doplněk stravy, obsahující vitaminy a mikroprvky, určený pro doplnění doma připravovaného krmení )...:
http://www.veterinarnipece.cz/aptus-multidog-3480.html

PS:
Pod názvem magnesii peroxidum lze sehnat v gramáži 50g, 100g atd. v ochotnější lékárně na objednávku v lékopisné kvalitě (50g stojí cca 240kč...)...pozor aby vám neobjednali magnesii oxidum to je něco jiného, nutno si ověřit že je to peroxidum, na západě se magnesii peroxidum používá jako součást různých antacid...nikoli pro doplnění hořčíku.... :idea:
http://ch.oddb.org/de/gcc/resolve/point ... hinfo,1851.
(odkaz nutno celý i stou tečkou zkopírovat a zadat, jinak to nešlo, ale nepotřebujete ho....)
(Antacidum
Zusammensetzung
Wirkstoffe: Bismuthi subnitras 333 mg; Calcii carbonas 333 mg; Magnesii peroxidum 334 mg ad pulverem pro 1 g.)
A na goldpharma.com lze vyhledat že mezi používaná Antacida patří např.:Magnesii carbonas, (Antacida). Magnesii oxidum, (Antacida). Magnesii peroxidum, (Antacida)

(to je uvedeno jen jako příklad, nikoli pro užívání a shánění těch všech složek antacida...)
Naposledy upravil(a) muflon dne ned 31 říj 2010 22:16, celkem upraveno 3 x.

Cizími zkušenostmi se málokdo poučí - co si kdo vyzkouší sám na sobě, tomu je ochoten věřit.(paradoxně Zakázané ovoce nejlíp chutná, proto říkám: "Raději to nikdo nezkoušejte ! - co kdyby to náhodou bylo šarlatánství... :-)
muflon
Zasloužilý člen

PADÁNÍ VLASŮ a candidóza

Příspěvek od muflon »

Někteří popisují že poté co se začali léčit na candidu (i když nepociťovali jinak subj.žádné příznaky),
tak se jim najednou hodně zlepšilo - přestalo, velké padání vlasů... :

http://www.vicevlasu.cz/kandida-mozny-d ... 604-7.html
Naposledy upravil(a) muflon dne pon 18 říj 2010 16:14, celkem upraveno 1 x.

muflon
Zasloužilý člen

chemické léky

Příspěvek od muflon »

Vševěd píše:... protiplísňové přípravky/léky. Možná bych mohl říct, že když jsem měl poprvé problémy s candidou,
opatřil jsem si fluconazol - 10 kapslí, deset dnů jsem je užíval - a měl jsem na tři roky od candidy pokoj. Dokud jsem se nevrátil ke svému nezřízenému životnímu stylu a i potom to ještě dost dlouho trvalo....
chemické léky se probírají hodně na :
http://www.chlamydie.info/node/767
Možná si to může vyjímečně dovolit člověk s neoslabenou imunitou...ale dost pravděpodobně ji takovými léky časem oslabí stejně jako při užívání antibiotik.
Já třeba mám narušenou imunitu od dětství a před cca 2 roky mne totálně rozhasilo půlroční braní ATB proti borelioze...

Aya píše (Zasláno: 27. 10. 2008 13:35:27)
http://www.vicevlasu.cz/kandida-mozny-d ... 604-6.html
...jsou určitá místa v organismu,kde se kandida objevuje často nebo i po zdánlivém vyléčení znovu recidivuje,ale samozřejmě je všudepřítomná,jde o zevní projevy...90% ročních dětí má zjištěnu určitou formu kandidy,protože se s ní v podstatě rodí...Perorální užívaní léků-antimykotik já osobně nepreferuji,dost velký vliv na játra,nejen u lidí,ale zjištěno též u zvířat-savců a oslabení imunity,jak píšeš,je velmi časté a pravděpodobné...

mistule píše (Zasláno: 30. 10. 2008 13:15:41)
Po dlouhém studiu internetu, diskuzí apod. jsem zavrhla doktory a nasadila přírodní léčkbu + bezcukernou dietu.
U jídla se snažím, abych fakt vyloučila co nejvíc cukru, dá se to, člověk si docela rychle odvykne.
....Vlasy přestávají padat, trochu šla dolů váha (resp. neustále nafouklé břicho), únava je pryč a taky dalších x příznaků a problémů.
U doktora jsem nakonec byla, protože mi přišlo, že to nejde tak rychle a že s léky by to šlo rychleji - no a dopadla jsem jak téměř všichni - "dost bych se divil, kdybyste kandidózu měla, ta se u typu lidí jako jste vy nevyskytuje"

kokotar (30. 10. 2008 14:28:48)
boj nad kandidou jsem taky vyhral - je velmi jednoduchy (prestak pro vetsinu nemozny): 0 bily cukr, co nejmene mouky, co nejvice syrove zeleniny a co nejvice tuku (Omega3 hlavně) - zkratka stara dobra WD - jeste beru obcas probiotika
a taky se jednou za rok procistim zelenym jilem, kura na 3 tydny
bohuzel pro spoustu lidi nejist cukr a jist syrovou zeleninu je neprekonatelny problem

Aya 1. 11. 2008 17:05:33
...Jen k té léčbě.Nejméně škodlivá a dlouhodobě účinná je léčba ,,Kokotara"...
....(kys.kaprylová)Není tak razantní,jako Lamisil nebo Nystatin,obojí nabourává hlavně játra,vznik možného propuknutí lupus erymathodes,apod., zjištovala jsem taky!
...Mám obavy,aby to nebyl druh kandidy,na kterou náš organismus nebude vůbec připraven..,,Dovoz "z některé "méně civilizované" země!!!Jinak jsme zřejmě všichni ve stadiu resistence,cca 90% lidiček,kdy je zdánlivý klid...Těm,co jsou definitivně O.K.,to upřímně přeji!

Trubecka 27. 12. 2008 01:36:02
Zajimalo by me jestli existuje nekdo kdo tohle mel a vylecil to tak ze muze jist normalne vsechno? Podle me je to nemozny (a pokud tak ze cenu toho ze po zbytek zivota nestrci do pusy nic sladkyho). Dietu jsem drzel uz nekolikrat nejmene pul roku, po "vyleceni" a vysazeni pripravku a bez diety je jen otazka casu (vetsinou nekolika dni) nez se dostanu tam kde jsem byl pred zacatkem lecby. Takze jsem presel na (jak ja rikam) nepretrzitou redukci kandidy tim ze drzim dietu furt ale ne nijak prisne a dal beru v minimalnim mnozstvi pripravky proti kandide. Nejlepsi na kandidu ve strevech je podle me (z u nas dostupnych) "greposept" a ve zbytku tela pak "koloidni stribro".
A jeste nekdo tu psal ze mel negativni lekarskej test - to je hodne naivni - to ze vam to cesti lekari nenajdou jeste neznamena ze to nemate! Ty testy co oni delaj to je udajne jen otazka stesti nebo smuly jestli to najdou nebo ne, a i kdyby tak vetsina z nich ani nevi jak to lecit. To bych raci duveroval tomu flusu ve sklenicce.

Zero2zero 18. 7. 2009 17:16:30
Osobne uz s kandidou nemam problem, staci sa vzdat cukru, bielej muky plus kazdodenna alkalizacia, WD a ta mrcha nema sancu

mistule
No to ses obrátila na tu pravou Já s kandidou bojuju už přes rok a víceméně je to hokus pokus.
Ale zkusím ti odpovědět, pamatuj však, že každý je individuální a vlastně každý má i tu kandidu jinou.
Ad 4 - 4 (pozn.:někde píšou že je potřeba brát denně 4 různé přípravky a každé 4dny střídat přípravky proti candidě, jinak si kandida velmi rychle (7 - 21 dní) vytvoří rezistenci:
je to na http://www.health-truth.com
) .
Střídám - Lugolův roztok, koloidní stříbro, grepové kapky, tea tree oil vnitřně.
Kys. kaprylovou taky ještě mám a asi ji časem s něčím z výše uvedených prohodím.(jinde píše: U Lugolu se toxicita orálně řeší podobně jako s Tea tree vnitřně, taky ho beru, taky dělám pauzy...)
Detox jsem najela i během léčby, kvasinky vymírají a je třeba se jich zbavit, takže detox rozhodně není na škodu, IMHO zelený jíl zatím nejůčinnější ze všeho, co jsem zkoušela.
Píšou, že probiotika nasadit až po odeznění kandidy, ale vyzkoušeno mám, že bez probiotik mi sice možná o trochu víc ustoupila kandida, ale zase jsem začala být cuitlivější na plísně, takže probiotika beru v průběhu léčby.
Co se týče zlepšení, po vysazení HA bylo také téměř okamžité (cca týden asi), ovšem rapidní zlepšení nastalo po selenu - ten by měl pomáhat od toxinů z kvasinek a nedám na něj dopustit, určirtě si ho pořiď.
Přeji úspěšný boj, pamatuj ale, že už je to asi fakt na zbytek života a že se staneš otrokem toho co smíš a nesmíš ...ale zase než být plešatá...
...Česnek mi dost pomáhal ze začátku, teď už si na něj ty mrchy asi vytvořili rezistenci
...A na hladovku taky nemám odvahu, na to mám svoje bříško moc ráda Btw jsem někde četla, že to sice na čas zázračně pomůže, ale pak se to stejně vrátí. A kvasinky, když nemají co jíst ve střevech, jdou se najíst jinam...

LUDMILA 5. 9. 2009 11:27:21
Problémy s kandidou mě trápí řadu let. Mám za sebou všechny možné i nemožné terapie. Je fakt, jakmile poruším dietu, je ta mrcha zpět. Je to o imunitě a psychice. Mám problémy hlavně v krku. Esoterici říkají oslabená krční čakra. Stačí když se rozčílím, někoho nekontrolovaně seřvu - jak se říká - a kandida je zpět. Pozor na stres.
Chemie - Diflucan(Fluconazol,Mycomax), Nystatin, kys. kaprylová zabírají krátkodobě, pokud není opravdu zle, nemá cenu je brát.

Nezbednice
...Jedine, co mi na te diete vadi je to, ze se nesmi pit kafe.
Pry by nebylo spatne, pit neco na cisteni krve, treba koprivy(pozn.nesmí se ale dlouhodobě!, merlin doporučoval (nejen) na čištění krve Bertrám na špičku nože ke každému jídlu. Vyrábí Sonnentor...používala ho už Hildegarda...).
Naposledy upravil(a) muflon dne čtv 14 říj 2010 18:44, celkem upraveno 2 x.

muflon
Zasloužilý člen

Kvasinky a půst

Příspěvek od muflon »

http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic ... 1&start=90
Doporučuju sledovat i toto vlákno Půst, kde jsou i informace zda hladovka při candidě není kontraproduktivní...

pan Jarda píše např. mj.:
...je potřeba hladovět tak, aby člověk nepřekyseloval tělo. Pak se kvasinka opravdu umravní, protože ji tělo rozloží a použije k vlastní obživě. Nicméně naprosté většině lidí se kvasinky vrátí, protože se vrátí k původnímu stravování a zase jedou další kolo.

muflon
Zasloužilý člen

Kvasinky a pangamin

Příspěvek od muflon »

http://www.vicevlasu.cz/kandida-mozny-d ... 604-6.html
30. 1. 2009 08:39:05 | Mala
Myslím, že z candidy se nedá vyléčit tak, aby člověk mohl zase jíst všechno. Hlavně je nutné vynechat potravinu, která candidu způsobila. Vzpomínám, že u mě se candida rozbujela po tom, co jsem bral pangamin. Pivní kvasinky vytvořily zřejmě živnou půdu pro ty patogenní a candida se stala nekontrolovatelnou. Od té doby se musím striktně vyhýbat jakékoliv formě kvasnic. Jakmile sním něco, co obsahuje kvasnice jakéhokoliv druhu, všechny příznaky candidy se okamžitě objeví.

PS: jinému členu rodiny se taky opět po pangaminu rozjela zpět candida....
Takže z toho pangaminu mám docela strach zda jej vůbec někdy zařadit do jídelníčku...

pan Jarda k tomu říká:
Tak u kvasinkových zdravotních potíží je vždy lepší se na nějakou dobu vzdát potravin s kvasnicemi a to jakéhokoliv druhu, ovšem neplatí to absolutně, klidně se dá vyzkoušet je jíst s česnekem, případně jiné kombinace s fungicidy a většinou s tím není problém.

muflon
Zasloužilý člen

Neni kvasinka jako kvasinka...

Příspěvek od muflon »

Petr 2 píše:
Neni kvasinka jako kvasinka, myslim ze evoluce u kvasinek obeccne u mikroorganismu je hodne rychla zalezitost diky jejich kratkemu zivotu. Podle mne s dokazi rychle mutovat, v prostredi ktere pro ne nemusi byt zrovna privetive a prizpusobit se. Kvasinek je tolik druhu a kmenu ze se neda rict ze by mely vylozene vsechny a jen anaerobni metabolismus, podle toho co sem cetl na wiki nebo ve skriptech dokazi pracovat jejich metabolismy jak v rezimu anaerobnim kdy ziskavaji energii z glukosy a jako odpadni metabolit uvolnuji ethanol, cehoz se uziva odnepameti, tento metabolismus pro ne neni zrovna prilis energeticky stedry, zizkavaji malo energie pro jejich metabolismus vetsinou pro deleni DNA a vymenu zivin,celkem 36x mene energie v podobe ATP (interni palivo)nez kdyz pouziji ciste aerobni metabolismus, stejne obdobne co se ucinosti tyce to funguje i u cloveka. Svaly mohou pracovat soucasne v obou rezimech zaroven, jde jen o to kolik se dostane ke svalu kysliku a kolik mel ulozeno glykogenu v miste anebo kolik se ho do nej dostane, tech procesu je v metabolismu obycejne kvasinky tolik ze je tezke urcit co chybi. Kdo nekdy kvasil domaci vino z boruvek da mi zapravdu jak je tezke donutit kvasinky v prostredi boruvek rozkvasit. Zeby trisloviny?

JZ:
Určitě máte pravdu, kvasinek je opravdu neuvěřitelné množství druhů a pokud započítáme i plísně a houby, tak vyjde opravdu neuvěřitelné číslo. Navíc kvasinka je opravdu docela vyčůraný organizmus a ovládá množství změn i postupů, jak se přizpůsobit daným podmínkám. Ovšem já se tam zmiňuji o kombinaci více metod, které mají pouze společný jeden faktor, tedy velký příliv kyslíku, ale jinak každá má naprosto jiné spektrum působení a to může zabrat celkem spolehlivě.

Petr2:
nahodim vam nejakou literaturu at sami svym studiem dospejete k teoriim ktere tu ventiluji, priroda se neda tak lehce ocurat, co se kysliku tyce jeden alternativni lekar kliniky reflexni mediciny v prirucce psal prave o sile kysliku resp. toho jak je spravna funkce bunecneho aerobniho dychani dulezita pro to aby se telo neustale nezakyselovalo toxiny anaerobniho dychani, psal i o moznem vlivu intrabunecnych infekci viry ci chlamydiemy, a tom jak je nesmirne dulezite udrzovat si bunecne dychani a organelu ktera to zajistuje(mitochondrie) v cajku, ochranovat mitochondrialni DNA prirozenymi metabolickymi antioxidanty, protoze pokud se tato DNA oxidacnimy stresy poskodi, zacne prevazovat i v okyslicenem tele zhoubny anaerobni metabolismus. Lekar propagoval prirodni slozky antioxidantu a predevsim prirozenou tvorbu antioxidantu v bunkach spravnym metabolismem a podporit bunecne dychani a antioxidacni aktivitu v bunce ponekud pro laika drastickou ozonoterapii. Jejich ozonoterepie intravenoznim roztokem ozonu by mela a maji na to kupu referenci lecit s minimalnimy vedlejsimy ucinky vsechny sekundarni nemoci ktere z toho vyplivaji, kandidozou pocinaje, zanety virozami a rakovinou konce. Ozon by mel nicit i intrabunecne parazity, ktere oslabuji bunecne dychani.
http://www.ulozto.cz/5987251/knihy-pro- ... zdravi-rar

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Neni kvasinka jako kvasinka...

Příspěvek od Slavek Krepelka »

citace muflonem píše:
Lekar propagoval prirodni slozky antioxidantu a predevsim prirozenou tvorbu antioxidantu v bunkach spravnym metabolismem a podporit bunecne dychani a antioxidacni aktivitu v bunce ponekud pro laika drastickou ozonoterapii. Jejich ozonoterepie intravenoznim roztokem ozonu by mela a maji na to kupu referenci lecit s minimalnimy vedlejsimy ucinky vsechny sekundarni nemoci ktere z toho vyplivaji, kandidozou pocinaje, zanety virozami a rakovinou konce. Ozon by mel nicit i intrabunecne parazity, ktere oslabuji bunecne dychani.
http://www.ulozto.cz/5987251/knihy-pro- ... zdravi-rar
Zase jeden štramák, který odkysličuje (antioxidace) dosti agresivním peroxidem vodíku. Nejsem si jistý, jestli jsou tihle lidi jenom blbý, nebo pitomý, navedený, podvedený nebo povedený, ale kyslíkem se odkysličovat nedá, stejně jako se těžko hasí oheň benzínem, nebo i tím kyslíkem. To snad by mohlo dojít každýmu s osmou třídou anorganické chemie, pokud ne už se zdravým selským rozumem. A tohle dostalo MuDr.

Ozonový roztok neexistuje. On se totiž ten ozon v roztoku, pokud tedy není "roztočen" třeba v benzínu, mění na peroxid vodíku v destilce a na různé kysličníky plus peroxid vodíku ve fiziologických roztocích. Takže nejspíš povedený, protože neleze s pravdou ven, co vlastně do těch injekcí strká. To by si to pak kde kdo mohl dělat doma a na něj by se nemuselo dostat, tak oblbuje.

Nicméně, peroxidová kůra je podle literatury a odkazů odvážlivců, kteří ji poskytují a přijímají, nesmírně účinná proti kdejakému bacilu, viru a plísni. Tímto taky odstraňuje nánosy chlesterolového bláta v krevním oběhu způsobeného chronickou infekcí, stejně jako bláto na zubech. I.V. injekce je schopna velice efektivně zastavit srdeční mrtvici a mrtvice vůbec atd.

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“