Palo píše:Baru píše:Palo, mám na teba ešte jednu otázočku práve k HCl. radil si mi aktivovať v pomere 2:1, teda 2 kvapky MMS, 1 kvapka HCl, ale čo pri nepárnom počte? dajme tomu pri 3 kvapkách MMS, koľko mám prosím ťa dať tej HCl? 1 alebo 2?
Co se týče té HCl co mám, tedy 10% chemické/technické (nikoliv lékárenské) koncentrace, mělo by stačit aktivovat 3 díly tekutého chloritanu sodného 1 dílem této kyseliny. Předpokladem pro následné dolití je dostatečné zežloutnutí směsi (možná i zlehka hnědnoucí). Aktivace může trvat o něco déle (o pár vteřin více) než při aktivaci 2:1.
Tak teď se cítím být poněkud zaskočen. Před časem jsem zde v lékárně koupil HCL 33/35%, ale je technická, protože je žlutá (No, aby mě ji prodali, řekl jsem, že to na vypucování WC). A před týdnem jsem koupil v lékárně v CZ (po objednání) HCL, která je čirá a je tam napsáno 35% (nepochází z přežvýkavců). Tak a teď v tom mám trochu "hokej". Jak je to s tou koncentrací. Stejně by mě zajímalo, jak je to s kyselostí při přípravě MMS1. Myslím kyselina citronová versus HCL. 50% kys. citronová (to znamená při poměru 1:1) má přibližně stejně rychlou reakci, jako 3,5%HCL také v poměru 1:1. Téměř okamžitě se zabarví roztok do hněda.
Prosííííííím - bavme se jenom o lékárenské koncentraci
.. ráda čtu příspěvky o aktivaci MMS kyselinou chlorovodíkovou, ale poslední dobou je pro mě móóóc těžko představitelné, co že se to vlastně doporučuje
. Chyba je samozřejmě ve mně, ale myslím, že je nás tady určitě hodně, kteří by rádi vyměnili kyselinu citrónovou za HCl, ale vzhledem k tomu, že v lékárně nám jinou koncentraci, než 10% neprodají, musíme si ji na tu správnou koncentraci naředit. Když se ale píše o technické (chemické) koncentraci, budí to v člověku dojem, že ta jeho 10% lékárenská koncentrace je slabá a tím pádem pro danou věc nepoužitelná. Já vím, je třeba si vzít kalkulačku a u každého příspěvku počítat, o čem se vlastně píše....
...