adam.benda píše:Souhlasím s vámi oběma. Nejlepší pračka na prachy je teď "ekologie"... (a navíc šikovný způsob, jak prostým lidem ještě více zprostředkovaně zošklivit šetrnost k životnímu prostředí).
Palo, myslím, že myslíme oba toho stejného dědka
(Na stranických plakátech ohledně voleb do senátu vykukuje vždy za zády nějaké jiné figurky a má neodolatelnej psí pohled..) O napojení na Bildeberg jsem nevěděl, ale vůbec se tomu nedivím.. Říkáš to správně s tím počasím, minulé volby to tak myslím bylo a teď s těmi senátními to bude stejně tak, pokud vyjde předpověď..
Ahoj Adame,
spící kníže, řekl bych, nebude škodit dlouho a popravdě myslím, že příští volební období se ho už netýká. Bylo by ale dobré osvěžit paměť a připomenout
tohoto pána. Obávám se, že právě ten a pan křivohubý nám v té naší kotlině ještě pěkně zatopí. Něco mi říká, že tito dva jsou zdaleka nejnebezpečnější a nějakej Bárta, nebo John jsou jen takový křoví. Dobře píše
Daniel Solis, který je zřejmě zasažen zdravou paranojou. Ten chlapík má každopádně přehled.
NAVAR píše:To že fotovoltaika není zázrak si myslím. A proč?
Protože zjistil někdo kolik energie se spotřebuje na výrobu jednoho panelu? Kolik na instalaci zabudování atd.? Kolik se zlikviduje orné půdy a jakou by měla výtěžnost versus panel pokud by byla obdělávána? Kolik se znečistí vody a životního prostředí pro výrobu jednoho panelu (vždyť to jsou polovodičové technologie)? Tak a teď si to dejte na misky vah s tím že životnost panelu je asi 20let.
To je ono, v tv to neřeknou, tady je to sice oficiálně "čistá energie", ale prostředí se ničí jinde. Jenže je to furt ta jedna planeta. A kdo bude platit likvidaci těchto panelů po skončení životnosti?
Minulý týden jsem byl dělat trochu dusno na MÚ. Spadla mi čelist. Dozvěděl jsem se, že naše část obce spadá dle územního plánu do průmyslové zóny Mariánskolázeňsko. Čeká se na zahraničního investora. Krásné louky, lesy. Asi budu muset pořídit běžecký trenažér pro psa, protože, až tu budou fabriky, nebude kam chodit na vycházky. Jo a taky bezinek a šípků co tu roste.
Občas mi připadá, že se musí blížit nějaká katastrofa. Že se tak horečně údajně v zájmu růstu a zaměstnanosti všude buduje, betonová lobby by nejradši přebarvila poslední kousky zeleně na šedivo. Jakoby naše děti neměli mít možnost něco sami vymyslet a taky vybudovat podle svého uvážení. Budou jen odkázáni na údržbu architektonických "skvostů" naší doby. Tedy jestli nějaká budoucnost bude...