Nemo píše:Ahojte,
na vojně jsem dělal "lapiducha" a pár stovek injekcí vojákům aplikoval. Nejlepší místo na vpich injekce je horní polovina hýžďového svalu, neboli zadnice. Hlavně z důvodu velmi malého rizika napíchnutí žíly, nebo nervu (prtože tam skoro nejsou). Toto je nejlepší a nejméně bolestivé místo.
Není jednoduché propíchnout žílu, hodně utíká do boku. Jestli to byla žíla, bezpečně poznáte podle velké modřiny, která se vytvoří z uniklé krve. Jinak z praxe veterinárního technika vím, že do žíly se dá napíchat i "hnůj" a organisnus to nesloží. Proto prosím Vás buďte opatrní s injekcema. Nežádoucí účinky se mohou dostavit později (dej bůh ať nejsou).
Jinak na vojně si můj nadřízený lékař namixoval cofein, vitamin C a trochu glukozy (vše infůzní preparáty), to si nechal píchnout do žíly a pak šel hrát fotbal. Ostatní lampasáci pak obdivovali jeho výkony.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Tak si zase přisadím,
Díky za info. S tou žílou jsem se určitě utnul. Je však pravdou, že jsem to napsal poté, co mi kolem injekce unikala krev. Stalo se mi tak i předevčírem, ale žádné velké bolení při vpichu se nekonalo. Takže asi jenom nějaká malinká cévka. Modřiny se nekonaly.
Minulý týden jsem na 5 dní vysadil, abych se poučil, co se bude dít. Dělo. Ještě není vyhráno. Takže od toho vysazení 3 kubíky 1/150 a to správným minimovým kapátkem s dolomity a draslíky a bórovou jednou za dva dny. Toto je vážení asi tak včela. Těch 25% kapátkové kapacity je náhle znát. Předtím jsem kapal metrickým, takže to vlastně nebyly 1/150 a 1/500, ale bylo to řidší o těch 25%. Vysvětlení dole.
Nyní pár dodatkových informací.
1) Kapátka alespoň zde jsou dvojího druhu. Vlastním jedno z 11 kapátek, které dává 16 kapek na 1 ml, odzkoušeno na destilované vodě a 37% HCl. Vůbec nevím jak se mi dostalo do vlastnictví, ale patří ke kapátkové lahvičce. Všechna ostatní kapátka jsou mezi 20 a 21 kapkami na 1 ml, tedy metrická (20 kapek na 1 ml). To je maličkost.
2) Hrabal jsem se dnes mnoho hodin anály Fowlerova arsenitu draselného. Pročetl jsem mnoho zavádějící informace, ale dohrabal jsem se. Podle výrobního postupu doby podle Fowlera, jsou základními ingrediencemi
As2
O3 +
KOH směs. V jakém poměru, toho jsem se nedohrabal, ale podle všeho poněkud arbitrárním 1:1. Pro potřeby Guyovy formule to oproti původně nalezené informaci
AsO3 to má tu výhodu, že jde o relativně dostupný arsenite "Bílý arsenik". Informace léčení všemi kromě Guye jsou dost eratické, co se týče účinnosti, neúčinnosti a jedovatosti. Těžko si vybrat, ale vždy šlo o dávky neporovnatelně mnohanásobně vyšší než co má ve formuli a aplikaci Dr. Guy. Mnoho těch eratických výsledků bylo taky zapříčiněno mícháním Fowlera s dodatky rtuťových a jiných preparátů a hlavně železných, které se s arsenikem perou.
Další neřestí je, že se Fowlerova formule může kazit díky nečistotám z filtrovacích papírů (doby?) a je doporučena sterilizace kyselinou bórovou. Vidím to trochu jinak a sterilizoval bych HCl.
Takže mi to vychází na: 1 kapka nasyceného roztoku
As2
O3 + 1 kapka
KOH + 97 kapek destilované vody + 1 kapka 10%
HCl.
Pro angličtináře, zde je pár googlových vyhledávek a něco z toho jsou staré knihy s relevantními články k léčení a i mordům.
http://www.google.ca/search?q=Fowler's+ ... CDUQzQEwAw
Takže tímto je to udělatelné všechno. Ten arsenik je velice levný, po Pondělku se pootočím, zdroj jsem našel, teď ještě jestli mi to prodaj. Mám z toho radost, protože
AsO3 jsem ani vlastně nevygoogloval jako existující, kromně zmínek o jeho použití jako podpůrné (a vcelku chválené) složky chřipkových vakcín.
As2
O3 je zase hlavní složkou dvou nových látek pro chemoterapii při leukemii nedávno odsouhlasenou FDA. Vypadá to, že se k arsenu alespoň Jůesovice vrací.
3) No a abych si to tu neplevelil, přihodíl jsem dalšího půl dne rýpání se googlem v síti sem. Jde o peroxidy hořčíku a vápníku.
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 4302#74302
Ahoj, Slávek.
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.