Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Rok 2012 - střípky poznání

Filosofie přírodních jevů.
Odpovědět
adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Matrix

Příspěvek od adam.benda »

Krapátko odjinud..
Mám předplatné do časopisu Matrix-2001 (někteří zde o tomto vědí víc :) ) a zrovna jsem si nedávno říkal, jak je to hezké, že úplně "náhodou" to předplatné končí 21.12.2010 :) .. Podívám se o pár týdnů později a bylo to změněno na 31.12.2010... Asi taky "náhodou" :D

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Nevědomí to jistí

Příspěvek od poota »

martin11 píše:...koukám se na sebe ráno do zrcadla.....jestli já nejsem ...náhodou....blbej...
Tak tohleto Ty mi, Elfí, napíšeš zrovna když se chystám již po několikáté na tomto fóru připomenout, že náhoda neexistuje, protože to, co nazýváme náhodou, je pouze nepoznaná nebo nepochopená zákonitost! :lol:

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

souhlasím s pootou...

Příspěvek od jarda ovčák »

Navíc, vaše nepochopení prostoru a času vč elementárních jevů pramení z neznalosti nadřazenosti murphyho zákonů všem a všemu .....a vždycky..... tedy akademicky řečeno imrvére

adam.benda
Zasloužilý člen

Kamínky...

Ještě jak jsme se tu nedávno bavili o asteroidech, jak míjejí Zemi nebo jestli se zvětšuje jejich četnost... Včera prolétly kolem Země hned dva.. Oprvadu malé mrchy (o velikosti 16 a 9 m), ale docela blízko.. První s přibližně poloviční vzdálenosti Země - Měsíc, druhý asi s pětinovou vzdáleností Z. - M. (pětinou směrem od Země). Tyto šutříky zatím nebyly ještě pozorovány, až teď. Pozorováním nebe poměrně špatně viditelné ( magnituda 27 - 28 )..

jarda ovčák
Zasloužilý člen

létající kamení....

S těma šutrákama.... některý jsou lenošný, ale jsou i kousky co letí kilem, to je 100km za vteřinu... průměr je 70....
Kulka z pistole cca devítka luger letí 300 až 400mza sec, dobrá puška 600 až 800m za sec.
Jooo, tady něco pro zvědavce...http://www.sroll.net/pellmell/meteor/index.html
Kámen o váze deseti kg dokáže srovnat panelák se zemí....
Pokud by vážil pár tun, tak by se patrně prokutal litosferickou deskou a vznikla by ta pořádná legrace.
Když vidíte paseku po kilovém žubráku, tak pochopíte, že rychlostí světla nikdy nikdo letět nemůže, páč by mu shořely šlajfy...... :lol:

la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

..?

Příspěvek od la »

adam.benda
Zasloužilý člen

Herna, kartičky a globální blaho o nás bez nás

Není to nic důležitého, jen jsem si na to jen tak vzpomněl..
Před několika měsíci jsem kvůli mistrovství světa v hokeji zaplul do jednoho baru-herny v Praze.. V Nuslích na rohu mezi Ostrčilovým náměstím a Oldřichovou ulicí.. Po krátkém rozkoukání jsem si všiml, že bar je plný illuminátských prvků.. (a také prvků spadajících spíš ke Svobodným zednářům..). Je zajímavé, že jsou kolem nás i tady v této zemi takováto doupata.. a lidi pravděpodobně s přímým napojením na určité spolky.. Později jsem úplně náhodou zjistil, že bar patří nějakýmu šílenýmu mafiánovi, ze kterého má respekt půlka téhle čtvrti...

Z jiného soudku...
Asi to budete všichni znát, ale pro jistotu.. ..viděli jste kartičky ze společenské hry "Illuminati" z dílny Steve Jackson Games..? Hra je z roku 1981 a spousta kartiček odpovídá událostem, které se od roku 1981 po současnost skutečně odehrály.. Pak tam zbývá ještě spoustka kartiček, jejichž motiv ve skutečnost zatím ještě naplněn nebyl. Jistě, mohlo ho to celé "jen tak" napadnout, ale uznejte, že je to krajně podezřelé.. Jako kdyby znal jakýsi dlouhodobý plán Illuminátů.. Už si nejsem jist, ale tehdy po něm myslím tvrdě šli, když tu hru vydal..
http://jedenacteho-zari.7x.cz/karetni-hra-iluminati
http://prvopodstata.webnode.cz/news/a19 ... ti-dil-1-/

Jinak opět asi nic nového, ale já se to dozvěděl teprve letos.. Již dávno je o globální politice a ekonomice jednáno na všech možných světových summitech. Všichni už se o tom dávno domlouvají, jen sem, prostým Čecháčkům, je vše cenzurováno. Řekněte to prosímvás někomu, kdo se bude smát, že NWO je nesmyslná konspirační teorie...
Pan Václav Klaus, ať už je jakýkoliv, v této době hájí ve Washingtonu zachování zbytku suverenity a identity ČR a staví se proti NWO. Jen čekám, kdy ho záhadně skolí nějaký "obyčejný" infarkt nebo něco jiného.. Nebo si spíš jen počkají, až mu za pár let skončí prezidentování. To pak ti odjakživa největší gauneři (dnes spasitelé národa) dosadí na jeho křeslo někoho přizpůsobivějšího...

jarda ovčák
Zasloužilý člen

mno....

Dnes mne navštívil prima člen...
Dělá kde dělá a takže... ohledně roku 2013 je všem jasno, že prioritou bude udržet situaci pod kkontrolou úřadů i za cenu obrovských ztrát.....
O této věci se nikdo oficiálně bavit nehodlá, protože riziko paniky je velice vysoké a stát nehodlá riskovat, že mu lidi přestanou sloužit....tedy, je přikázané dementování veškerých katastrofických scénářu, jakkoli pravděpodobných, či nevyhnutelných.
Faktem zůstává, že panika s nákupy může odstartovat inflační spirálu, která by nikomu neposloužila.
Pokud bude katastrofický scénář naplněn a zem bude bez elektroniky a bez energií, je připraven scénář.... odebrat registrované zbraně k dočasnému uložení, jakékoli zásoby potravin ,léků, pohonných hmot a techniku ad libitum zrekvírovat k obecnému blahu s přihlédnutím k obecné solidaritě a rovnostářství.osobní svobody a práva jednotlivce budou bez vyjimek potlačeny a modifikovány k přežití úřadů a ozbrojených složek vč zdravotní a požární služby.
Jediné věci se bojí všichni jako čert kříže.... že padne systém a lidé si pomohou sami.Už nikdy by se to nepodařilo rozdejchat, páč nikdo nepoleze do horšího.....
Mrazí mne ve hřbetě ještě nyní, když cítím tu aroganci a mocichtivost.
Potíž všichni vidí v časově neohraničeném řádění slunce, přičemž za totální katastrofu se bede považovat více než třítýdení výpadek komunikace či energetiky. Dle mého bude stačit týdení výpadek proudu a telefonů či netu.... a bude vymalováno.Jistý mě blízký duchovní tvrdí, že půjde o zkoušku lidství..... Enem, abychom u toho nepropadli....

NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: mno....

Příspěvek od NAVAR »

Taky by jsi se mohl někdy zastavit na pokec, rád si katastrofický scénář poslechnu. :) Při představě že by na tři týdny vypadla elektřina mi cynicky plesá srdce, víš vůbec kolik svobody pro mne znamenají tři týdny dovolené abych mohl dělat na svém. To je prostě sen.....Už se mi rozbíhá fantazie co všechno bych vytvořil na místo trávení třetiny života v práci za peníze které pro mne začínají pozbývat hodnoty.
I tu zkoušku lidství beru, ještě jsem slušného člověka nevyrazil když přišel s prosbou o pomoc.
Pokud padne systém, tak ať, pokud se systém do mne nebude montovat. Lidi přežili před 100lety bez elektřiny přežijí i dnes.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
adam.benda
Zasloužilý člen

Re: mno....

jarda ovčák píše:Dnes mne navštívil prima člen...
...
Myslím, že nejen za sebe velice děkuji za svěření těchto informací...

jarda ovčák
Zasloužilý člen

jasně,

I když jsem na tom stejně,bratře, tak ta závislost na zdrojích je šílená...Navíc se s tím nedá VŮBEC nic dělat.
Jenže, ty lidi, co se o sebe neumí postarat.... ti bezmocní.....
Tohle je však vůbec nezajímá. Pouze ztráta dominantního postavení státu jim nahání hrůzu.Představte si, že vám najednou stát i úřady nemají co nabídnout.Proč se pak zabývat něčím, co nepřinese žádné bezpečí, nasycení či vyléčení....Vůbec nic v této situaci nemohou nabídnout.Pouze brát.... Ostatně veškeré náhradní zdroje z armádních uloženek jsou rozprodány, většinou do šrotu.. A taky církevní vliv jim nahání hrůzu. Když je nejhůř, pomůžou řádové sestry s takovými možnostmi a zkušenostmi lidového léčitelství... Církevní knihovny......mají na študýrování celej celibát......Když je nejhůř, každej sepne ruce a prosí boha, páč všici ostatní se již odvrátili a bůh ještě ne.
Těch souvislostí je fakt kopec.
Jednu radost mám.... že budem zase chodit chrápat se slepicema.....a jak říká přítel KUTIL: brambory a zelé, živobytí celé.....
Teda, ještě dostat ten nitroglycerin do těch paintballových kuliček......
adame bendo, písni mi plís na sw500@seznam.cz.

hapalainen
Starší člen
Dostal: 1 poděkování

Věřící nejsem

Příspěvek od hapalainen »

ale bůh by se slušelo s vekým b

Hlavní je vyhrát zápas
Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

pro Navar

Příspěvek od Iv »

.......... Při představě že by na tři týdny vypadla elektřina mi cynicky plesá srdce............

6-12 měsíců budeš mít plesání, pokud k tomu všemu dojde ...... Armáda a policie bude nahánět Ovce, pod záminkou postarání se o ně (dobré mzdy,zdravotní péče,strava, HaHa)do sběrných táborů, kde z nich budou pracovní otroci(kontrola)......To bude jen oddálení komatu této společnosti na úkor utrpení Ovcí, které uvěřili atd..... Kdo se dívá na život svým pohledem a nezapomněl svou šikovnost ví .....Důsledky Slunečního "větru" budou se projevovat zpožděně, hlavně aby jsi byl cca 200m nad mořem, pokud se zemská osa posune o 21-23 stupňů....Přál bych si, aby to nebylo tak bolestivé pro obyčejné lidi a prošlo vše přirozenou cestou...Jenže ta sebranka se asi dobrovolně nevzdá své moci, zapoměli, že jsme všichni ze stejného fládru .... "Třeba se nic nestane".

Svůj šírák odhazuji vdál a letím zpět ke hvězdám. (Cyrano)
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: jasně,

Příspěvek od NAVAR »

jarda ovčák píše:I když jsem na tom stejně,bratře, tak ta závislost na zdrojích je šílená...
No vidíš najednou jsou jim či případně budou „otroci“ potřební. Pokud by tomu tak bylo tak vůbec nejde o svobodu a demokrrrrrácii, pravdu a lásku že. Svět si přeje být klamán.
Podívej se, mám relativně kulový, když mám kulový tak na co potřebuji energie? Potřebuji svoji energii ducha a těla. Dráty ať si strčí víš kam když přijde na krájení hodně tvrdého chleba. Stačí mi dřevo a nářadí… ruční nářadí. Co ještě potřebuji… Aha asi jídlo a to je všude, sním toho asi polovinu než to štěně co jsi mi dal. Potřebuji být zdravý. Potřebuji znát léčitelství a bylinky a na tom pracuji už od dětství. Mám knihy, hodně knih. Jak žiju to víš. Už asi deset let kráčím zpět, potřebuji se dostat k času -50let.
Samozřejmě pár věcí by se mi hodilo, třeba generátor pár wattů po 24h, stejně bych to měl jenom na svícení abych nemusel chodit spát se slepicemi.
Kutil má pravdu, Irové přežili jenom o zelí a bramborech, hodně vitamínů a draslíku.
A s nitroglycerinem si nehrej, to si pořiď raději jiné hračky.
No vidíš to, díky za připomenutí něco mi říká že bych mohl donést jeptiškám na kopci nějaké brambory.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Re: pro Navar

Příspěvek od chiq »

:
jarda ovčák napsal píše: ...Pokud bude katastrofický scénář naplněn a zem bude bez elektroniky a bez energií, je připraven scénář.... odebrat registrované zbraně k dočasnému uložení, jakékoli zásoby potravin ,léků, pohonných hmot a techniku ad libitum zrekvírovat k obecnému blahu s přihlédnutím k obecné solidaritě a rovnostářství.osobní svobody a práva jednotlivce budou bez vyjimek potlačeny a modifikovány k přežití úřadů a ozbrojených složek vč zdravotní a požární služby.
Jediné věci se bojí všichni jako čert kříže.... že padne systém a lidé si pomohou sami.Už nikdy by se to nepodařilo rozdejchat, páč nikdo nepoleze do horšího...
Iv napsal píše: ... Armáda a policie bude nahánět Ovce, pod záminkou postarání se o ně (dobré mzdy,zdravotní péče,strava, HaHa)do sběrných táborů, kde z nich budou pracovní otroci(kontrola)......To bude jen oddálení komatu této společnosti na úkor utrpení Ovcí, které uvěřili atd..... Kdo se dívá na život svým pohledem a nezapomněl svou šikovnost ví ...Jenže ta sebranka se asi dobrovolně nevzdá své moci, zapoměli, že jsme všichni ze stejného fládru ...
Základné pravidlo bude - chrániť vlastnú rodinu na vlastnom území akýmkoľvek spôsobom, teraz nadobúda zmysel budovanie domobrany, každá skupinka oficiálnych vojakov bude pre civilistov predstavovať teroristickú bandu, chrániacu LéhmansBróderovcov, Červenošiltovcov a podobnú príživnícku verbež. Veď budovanie obrovských záchranných komplexov pre "vyvolených" zo štátnych rozpočtov sa rozbehlo naplno pred necelými dvoma rokmi - toľké bilióny dolárov (údajne na záchranu zopár súkromných podnikov) a nikto sa nepýta NAČO????
V Bratislave sa začal stavať najdlhší, a z hľadiska dopravy aj najzbytočnejší, a najdrahší tunel na Slovensku (kvôli nemu sa zastavila dostavba diaľnice na ostatnom Slovensku). Má očividne jediný zmysel - vnútro karpatského masívu uchráni bratislavskú smotánku a poskytne dostatok priestoru pre ich dlhé prežitie, aby mohli znovu vládnuť, keď to prehrmí... Tak ma napadlo - v histórii takmer všetkých národov je akési peklo a nejaké nebo, bytosti z pekla (spod zeme) sú zlé, anjeli z neba dobrí... hmm... zrejme osobná skúsenosť civilizácií pred nami...
Naposledy upravil(a) chiq dne pát 01 říj 2010 18:50, celkem upraveno 2 x.

Odpovědět

Zpět na „Universum“