Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Dobré srdce Krnova - QR platba na účet města Krnova - Pomoc postiženým při povodních. Více zde...

MMS i jinak - Léčení zvířat

Univerzální léčivý prostředek

Moderátoři: rival, Merlin

Odpovědět
NAVAR
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1739
Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Myxomatoza 2

Příspěvek od NAVAR »

Tak jsem zjišťoval další informace. Protože 3-tí den po dávkách aktivovaného MMS se stav toho zajíce nezlepšuje. Ostatní jsou zatím v pohodě neboť inkubační doba je 5-14dní. Ale i tak preventivně dostávají MMS do pití.
Takže zajíc dostal od chovatele ultimátum do zítra, jestli se nezlepší tak ho chce klepnout.
Přemýšlím že na místo toho aby ho majitel zabíjel bylo by lepší si ho vzít pod patronát a zajíce podrobit dalšímu léčení, zkusit například i slabý roztok koloidńího stříbra navýplach očí, atd.
Jednak mne zajímá jestli lze opravdu myxomatozu pokořit, pak by to byly cenné informace o léčbě a účincích MMS a KS. Dále pokud by vyléčený zajíc byl použit k chovu, tak jeho generace bývá většinou více odolná vůči myxomatóze.

Info o léčení myxomatózy.

Jak doma léčit myxomatózu králíků
Jedním z hlavních rizik je sekundární infekce - například zápal plic, takže antibiotika.

Další rady co dělat:
◦V místnosti kde králíček je zapálit aromalampičku a do vody v ní kápnout po dvou kapkách eucalyptu, tee trea (čajovník) a elemiový olej. To pomůže králíčkovi dýchat protože nateklá místa kolem nosu mohou ztěžovat dýchání.
◦Dvě kapky od každého z výše uvedených aroma olejíčků kápnout na vatičku a dát přes noc do blízkosti místa kde králíček spí.
◦Dát do klece misku z vodou, protože zduřelá místa kolem pusy mohou znemožňovat nebo ztěžovat králíčkovi pít z napaječky.
◦Čistit králíčkovi oči a kolem očí vlažnou vodou navlhčenou vatičkou. Také je dobré oči otírat a vymývat vlažným černým čajem. Když jsou oči příliš nateklé, opatrně mu oči rozevřít a nakapat vlažný čaj na jeden konec oka tak aby oči propláchl a vytekl na druhém konci oka. Tam odstranit vatičkou co vyteklo.
◦Pokud králíček přestane jíst, krmit ho rozmixovanou směsí z jednoho dílu granulí, jednoho dílu tykve (snad by šla i cukina), 1 díl neslazeného ananasového džusu. Vznikne jakési pyré. Ananasový džus dokáže granule zjemnit natolik že je možné krmit králíčka větší stříkačkou a to ho posílí oproti tomu kdyby nejedl.

Jedna z hlavních potíží je že králíček kvůli zduření kolem očí téměř nebo úplně oslepne takže má pak potíže s pitím a krmením. Nejčastější příčinou smrti je sekundární plicní infekce, ne samotná myxomatoza. Při dobré péči je možné aby se králíček uzdravil - hlavně zajistit aby pil, jedl, mohl dýchat a především podchytit sekundární infekci antibiotiky. Uzdravování může trvat týdny či měsíce. V průběhu léčení se na těle vytvoří šupiny a strupy.


Ještě nějaké podrobnosti o myxomatóze:
Myxomatózu způsobuje vir podobný neštovicím a nejlépe se množí na kůži (lze je vidět jen pod elektronovým mikroskopem). První příznaky: otoky kolem hlavy a obličeje, zduřelé rty, malé zduřeniny na vnitřní straně uší, a oteklé zduřeniny okolo pohlavních orgánů a řitního otvoru. Za den či dva může králíček kvůli oteklým očím přestat vidět.

Přenos:
bodavým hmyzem, blechami. Prakticky nepřenosné kontaktem zdravého a nemocného zvířete bez přítomnosti hmyzu. Poté co hmyz bodne králíka, vir se dostane do jeho kůže, během několika dní do lymfatických uzlin, a následně do krve kterou se roznese. Vir se množí na kůži kolem očí, nosu, obličeje, na měkké kůži na vnitřní straně uší a také jak bylo zmíněno kolem genitálií.
Inkubační doba (doba od nakažení do propuknutí prvních příznaků) se liší zvíře od zvířete - 5 (resp 4) až 14 dní.

Když je infekce vážná, náchylný králík umírá do 12 dnů. Šance na přežití se zvyšují u králíčků chovaných doma úměrně na intenzitě péče a také závisí na vážnosti nákazy.

Očkování:
Nejdříve v 6 týdnech věku, neočkovat těhotné králičice, očkovat jen zdravé králíky. Vakcína nemusí být úspěšná pokud je králík již nakažen a nemoc uzrává. Během 14 dní po vakcinaci by králík neměl být vystaven infekci. Některá zvířata mohou být imunologicky nezpůsobilá a neproběhne očekávaná odezva na vakcínu. Myxomatoza může napadnout králíky kterýkoli měsíc v roce, i když od zhruba srpna do konce roku je větší pravděpodobnost.


Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
NAVAR
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1739
Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Myxomatoza III

Příspěvek od NAVAR »

No nevím..... Králík dostává kapátkem MMS 2x denně. Bohužel musím chodit do práce takže jinak nelze. Podle rady ho krmím injekční stříkačkou s rozmixovanou zeleninou. Rozmixované piškoty s medem a skořicí mu však jedou více. Oči vyplachuji čajem z šalvěje, řapíku a mateřídoušky. Občas mu dám pod čumák trochu eukalyptu.
Sám od sebe nežere.
Přesně jak psali, zajíc většinou zajde na respirační problémy, tedy zápal plic nebo z vyhladovění.
Stav se nezměnil, spíš nic moc.
Tudíž si myslím že MMS zde asi nepomůže.
Co jsem objevil, vcelku nic, tedy až na to co vše lze udělat aniž by bylo zajícovi pomoženo od mixomatozy. :) :(
Ostatní zajíci so dostali MMS do pití a byli s nemocným v kotci jsou zatím bez příznaků. Neprůkazně bych to tudíž jako prevenci zatím bral.
Jediné co mne ještě napadá tak zkusit spolu s MMS koloidní stříbro. Trochu si pohrávám s myšlenkou zkusit až když všechno selže koloidní stříbro nitrožilně, ale aby na mne nějaký dobrák neposlal Srstku s Kubišovou.


Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
kaccke
Nový člen
Příspěvky: 15
Registrován: čtv 15 črc 2010 8:31

odcerveni

Příspěvek od kaccke »

Dobry den, mohu se Vas zeptat, jake mnozstvi a kolikrat za sebou davate MMS konim kvuli odcerveni? Mam CT a ponicku, pijou ze stejne kade. Dekuji Katka Pešková


Riga
Stálý člen
Příspěvky: 46
Registrován: sob 22 srp 2009 20:21
Bydliště: Prostějovsko

odčervení koní

Příspěvek od Riga »

MMS jsem dávala několikrát za sebou podle stáří a váhy.Dospělí-lipicánky a poloklusák dostali 40 kapek,hříbata míň.Brali to několik dní.Každý den jsem kontrolovala bobky a nic jsem nenašla.Po nějaké době jsem dala panacur a zase nic.Takže opravdu nevím.MMS jsem jim dávala i předtím,spíš preventivně.Poslední hříbě to bralo s matkou a také nic.Kapky byly aktivované.


NAVAR
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1739
Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Myxomatoza IV

Příspěvek od NAVAR »

Tak s králíkem se to nakonec nepovedlo, 7 dní od začátků příznaků exnul. Zbytek chovu a i ti králíci co s ním v době prvních příznaků byli v kotci tak zatím přežívají a nejeví známky nákazy. Dostávali několik dní do pití MMS 2x denně ráno a večer cca 10kapek do cca 2-3dl vody.
Ten zajíc co nepřežil byl v rámci možností krmen rozmixovanou stravou a dostával taktéž dávky MMS s vodou přímo do tlamky. Dále jsem mu oči vyplachoval čajem z bylin a pod čumák trochu eukalyptového oleje na usnadnění dýchání.
Shrnuli-to bez známek skepse tak jsem si krom neúspěchu ověřil, co asi v případě nákazy už nezabere, což je taktéž zjištění. Myslím že prevence je lepší.
Jak doporučoval Iv, tak na prevenci je dobrý pelyněk. Já bych doplnil že na místo mřížek na dvířka králíkárny je lepší kovová síťovina s úzkými oky aby se zabránilo vniknutí hmyzu přenášejícího nákazu.
V případě dalšího případu nákazy zkusím i koloidní stříbro.


Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Myxomatoza IV

Příspěvek od poota »

To NAVAR +1 :good:
Vždycky se holt vyhrát nedá - ale bojoval jsi dobře!

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Myxomatoza IV

Příspěvek od Palo »

NAVAR píše:...králíci co s ním v době prvních příznaků byli v kotci tak zatím přežívají a nejeví známky nákazy. Dostávali několik dní do pití MMS 2x denně ráno a večer cca 10kapek do cca 2-3dl vody.
Čoveče, není to moc těch kapek? Malému dítěti se dávají tak dvě, tři max... Já Ti to zapomněl napsat, je možný, že tomu králíkovi selhaly ledviny či játra... Taková dávka a přímo do čumáku... No zkus to sám vypít...

A čím aktivovaný? Kyselinou citronovou nebo HCl?

Zvířatům bych asi dával ze začátku jen HCl, kapku do misky s vodou...


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
lena

kralici

Příspěvek od lena »

moje sestra susi listy z orechu a dava to kralikum, rozemne je na male kousky
a primicha k zradlu

cisti to streva od parazitu, zvirata jsou pote zdrave a nemaji potize


NAVAR
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1739
Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: Myxomatoza IV

Příspěvek od NAVAR »

Palo píše: Čoveče, není to moc těch kapek? ...
Samozřejmě že to co dostali králíci jsem nejdřív vyzkoušel na sobě. Počítal jsem že když je v kotci 5zajíců tak každý z misky upije tudíž relativně 2kapky na zajce. Aktivoval jsem to kyselinou citronovou.
S těma játrama....., to jsem mohl udělat pitvu.


Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Myxomatoza IV

Příspěvek od Palo »

NAVAR píše:S těma játrama....., to jsem mohl udělat pitvu.
Já poprvé četl, že jsi to mohl udělat k pivu :lol:

Jak to s ním vlastně skončilo? Popelnice, či byl zpopelněn, zakopán nebo skončil na talíři na medium? :lol:


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Riga
Stálý člen
Příspěvky: 46
Registrován: sob 22 srp 2009 20:21
Bydliště: Prostějovsko

odčervení koní

Příspěvek od Riga »

Tak můj nový poznatek.Dávala jsem kobylce MMS,protože mi začala zase pokašlávat.Protože má u sebe hříbě,z jejího koryta žrala i malá.Za tři dny jsem našla červa u matky a pak i u malé.MMS jsem dávala týden.Pak jsem začla dávat ročce a poloklusákovi-10 let.Za dva dny jsem našla nalého červa u kobylky,u valacha zatím nic.Dál budu dávat a sledovat.Hlavně mám potvrzeno,že MMS odčervuje.V mezidobí dám hřebíček.MMS je aktivované podle váhy.


Uživatelský avatar
jani
Zasloužilý člen
Příspěvky: 324
Registrován: čtv 22 dub 2010 7:00
Bydliště: okr. HO
Dal: 325 poděkování
Dostal: 251 poděkování

králíci

Příspěvek od jani »

Chovám léta králíčky kastorexe a rexe, přidávám jim listy z ořechu, někdy je pocuchají, asi sami ví, kdy je potřebují a také dávám pelyněk černobýl, ten mají moc rádi, mimochodem jsem ho valila i kozeně, ted už ji nemám. Letos měli chovatelé velké úhyny králíků na kokcidiosu a hlavně na mixomatozu, moji miláčci se statečně drželi, uhynulo jen pár těch nejslabších.
No a také přidám zkušenost se psíkem, chovám naháčky a mám doma bez dvou měsíců 15ti letou fenečku peruánku, před vánoci byla už moc špatná, padala na nožky, počurávala se, zadýchávala se, pak jsem jí začala dávat vodu obohacenou ozonem, koupila jsem přístroj ozonátor, je to úžasná věc, jak pro nás lidi, pro zvířata, ale i pro kytky, vše pookřálo, no a zvířátkům přidávám tvaroh dle diety Budwigové, hlavně té fenečce, přestala se zadýchávat, dokonce začala běhat znova i na venčení po schodech, venku dovede přeskočit cokoliv, prostě zázrak, nad kterým se diví všichni moji známí, kteří ji viděli před vánoci a vidí ji ted. Škoda, že jsem na příspěvek od Merlina o jeho pejsince nepřišla dříve, třeba by na posílení srdíčka taky pomohla Budwiga, ale i tak, moc moc bych jednou přála mojí perunce, aby až bude odcházet, usnula také za svitu slunečních paprsků, bez bolesti, v láskyplném prostředí svého domova...


NAVAR
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1739
Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: Myxomatoza IV

Příspěvek od NAVAR »

Palo píše: Jak to s ním vlastně skončilo? Popelnice, či byl zpopelněn, zakopán nebo skončil na talíři na medium? :lol:
Nemysli furt na jídlo. :)
Zajíce jsem zpopelnil, je to jistota. Jak řádí myxomatóza tak stačí aby k chovu přišel člověk od chovu nakaženého a je problém. Přijít může ale pokud už má nemocné králíky, tak by se měl vykoupat a přijít ve vyžehleném oblečení. Jistota je jistota.
Takovýto zajíc na talíři neskončí, on by to byl problém, jak tělo spouští obrannou rakci tak je to maso hrozně zavodněný.


Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Valhalla
Nový člen
Příspěvky: 14
Registrován: úte 16 úno 2010 20:42
Dostal: 1 poděkování

Re: Myxomatoza IV

Příspěvek od Valhalla »

..... Dostávali několik dní do pití MMS 2x denně ráno a večer cca 10kapek do cca 2-3dl vody.



=============

Hmm.. nedava se na 4 kg vahy 1 kapka.. ? Pro zviratka..
Takovejch kapek, jako jste Vy dal svemu kralickovi, bych ja .. svemu prerosle-tlustemu kocourkovi nedala.. Max. 1,5 a SKACE opet PRES kaluze..


Uživatelský avatar
Iv
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1080
Registrován: sob 07 říj 2006 17:51
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Rakovina

Příspěvek od Iv »

Chtěl bych zdejší osazenstvo ještě informovat o jedné věci(je to moje vlákno,tak snad mohu).
Po vyléčení naší Kokřice od rakoviny, jsem přestal dávat MMS a do pití aplikuji HCL(do 1/2litru vody jednu kapku), bere to velmi ráda a spotřebovat za celý den. MMS do pití dostane nyní jen jednou za měsíc 2kapky/20kg váha-neaktivované. Navíc dostává syrový lístek Jiogulanu zabalený do salámu jednou denně a ještě při poledním papá Canvit Chondro,kvůli kloubům, jelikož je to již starší dáma(11let) a SKAČE PŘES KALUŽE jak :devil: . Snad to někomu pomůže.
Jo a děkuji za slušné chování zde na vlákně, jinak jsem pak útočné plemeno(válečník). :bye: Kdo nemá rád zvířátka, není člověk a má rád jen sebe a mamon, toho patří kopat od rána do večera, vlastně i v noci do :ptrain: !!!!


Svůj šírák odhazuji vdál a letím zpět ke hvězdám. (Cyrano)
Odpovědět

Zpět na „MMS - Miracle Mineral Solution“