Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Dobré srdce Krnova - QR platba na účet města Krnova - Pomoc postiženým při povodních. Více zde...

HCL- Užívání ústně-zkušenosti uživatelů

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Uživatelský avatar
muflon
Zasloužilý člen
Příspěvky: 660
Registrován: stř 25 lis 2009 19:36
Dostal: 32 poděkování

Re: Guyova formule a problémy

Příspěvek od muflon »

Slavek Krepelka píše: Nazdar Akvaristo,

Za prvé nevím, jak tu formuli Jarda má popsanou v jeho návodu, takže pokud bys alespoň dal odkaz, kde to popisuje, měl bych přesnou informaci. Takhle ji nemám. Dost by mne to zajímalo stejně. Já jsem si to poněkud upravil a může to být blbost. Pokud je to co máš namíchané přesně podle Dr. Guye, potom musím říct, že ji tak (jaksi) používám s tím, že v tom mám pár věcí navíc, takže zase moje zkušenost je s trochu něčím jiným, i když základní složky jsou stejné. Rozhodně mám daleko víc kyseliny a k tomu vápník, hořčík, jód, železo a pár neznámých. Beru to ke dnešku nějaké 4 týdny.

Co se týče mne, jedinnou rekcí na užívání, kterou mám, je perfektní trávení. Alespoň to skrzevá mne jde ve správném čase a formě. Taky se musím držet, abych se nepřežíral.....
Pokud to bere Akvarista tak jak sem to našel na zdravi-az (nejlepe kdyz Akvarista napise zda to vyrabel opravdu takto nebo jinak... :| ), tak by to mělo být :
Jarda Z.píše:
Zkušenosti mám a funguje to, ale pokud chcete jet podle těch formulí, tak se je nesnažte vylepšovat. Jedná se o dobře sestavené receptury a velice slušně prověřené časem....není nejmenší problém do těla dodat dostatek draslíku, což ostatně na zelené stravě ani není nedostatek možný. Jedna z formulí umožňuje sestavit pouze HCl, chlorid draselný a síran draselný, což se dá snadno sehnat...
...ostatní látky se dodávají kvůli určitým specifickým zdravotním komplikacím které většina lidí nemá...

http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic ... guy#p10494
To už...Základní látky se rozpustí v malém množství vody do stavu nasycení, což je stav, kdy se již ani po dlouhé době, cca 24 hodin, zbytek vložené soli ve vodě nerozpouští a zůstane na dně. Tento roztok je považován za 100 %tní a smícháním 1 dílu tohoto roztoku a 9 dílů vody získáte 10 %tní roztok, který se používá v těch formulích.

U kyseliny použijte rovnou tu 3,5 %tní a považujte ji za 3 %tní, tím nic nezkazíte, rozdíl je již velice malý. Pak smícháte 8 dílů 10 %tního chloridu draselného, 16 dílů 10%tního síranu draselného, 1 díl 3,5 %tní kyseliny chlorovodíkové a 30 dílů destilované vody. Osobně bych nejdříve dal vodu a kyselinu tam lil jako poslední komponent, ale asi to nebude podstatné. Celé promícháte a máte hotovo, formule jsou stabilní a mají vysokou životnost, čemuž se u kyseliny nedivím a můžete ji používat dle doporučení
cca 5 až 20 kapek ve sklenici vody až 6x denně, přičemž mě se jeví
rozumné brát hodinu před jídlem i po jídle.


Cizími zkušenostmi se málokdo poučí - co si kdo vyzkouší sám na sobě, tomu je ochoten věřit.(paradoxně Zakázané ovoce nejlíp chutná, proto říkám: "Raději to nikdo nezkoušejte ! - co kdyby to náhodou bylo šarlatánství... :-)
akvarista
Starší člen
Příspěvky: 130
Registrován: stř 19 kvě 2010 20:21
Dal: 2 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: Guyova formule a problémy

Příspěvek od akvarista »

muflon píše: Pokud to bere Akvarista tak jak sem to našel na zdravi-az ...

Ahoj!Jo jo přesně tak jsem to namíchal.Asi těch 20 kapek najednou a napoprvé bylo dost.Uvidíme co to bude do budoucna dělat.Dám vědět!


akvarista
Starší člen
Příspěvky: 130
Registrován: stř 19 kvě 2010 20:21
Dal: 2 poděkování
Dostal: 28 poděkování

zvláštní stavy

Příspěvek od akvarista »

Ahoj!
Tak jsem si dnes vyvolal tento stav úmyslně abych ho probádal zjistil souvislosti.Dal jsem 10 kapek do třetinky a vypil,byl jsem uplně nalačno protože dnes dělám jaterní očistu,zhruba za 15 minut to přišlo,opět stejné příznaky ještě bych k tomu přidal nafouknutí svalů skoro jako při použití nějakého no2 stimulátoru(arginmax,přípravky pro kulturisty atd..),pan Jarda říkal že by to mohlo být spíš kyslíkem.Teď po hodině a půl stav trošku přetrvává a zdá se že odeznívá.Před 40 minutama jsem do sebe nalil první dávku epsomské soli a zdá se že se to nijak netluče a že se mi očista povede.Trochu jsem se bál co to bude dělat a zdá se že to ten stav spíš trošku utlumilo.Příště zkusím ještě menší dávku než 10 kapek a zjistím kde mám hranici kdy se nic neděje.


Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: zvláštní stavy

Příspěvek od Slavek Krepelka »

akvarista píše:Ahoj!
Tak jsem si dnes vyvolal tento stav úmyslně
Nazdar Akvaristo,

To jsou věci. Já bych osobně udělal to co říkáš a našel tu hranici. Pak šel těsně nad ní, aby se to projevovalo, ale velice mírně. Není v tom nic, co by mohlo páchat škody, takže mi z toho plyne, že se v tobě něco prudce rovná.

Dík ta info, Ahoj, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
habana

TERAPIE HCl

Příspěvek od habana »

Tak já jdu s kapkou do mlýna.
Trpěl jsem jícnovou chorobou (ezofagitida).
Píšu trpěl, protože to co bylo, to už prostě NENÍ!!!!!!

JUPÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ !!!!!!!!!!!!!!!!!! :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

HCl jsem začal do sebe házet někdy 1. srpna a ještě den předtím jsem vysadil to odporné Omeprazolum (POSTIŽENÍ VĚDÍ). Chemie, kterou jsem pojídal mnoho a mnoho let.
Pak jsem začal s HCL a musím říci, že první dva, tři dny to bylo ucházející. problémy které byly jsem přičítal přechodu na haclovku (HCl).
Vždycky po jídle jsem si dal do čtvrtlitru vody 10 kapek naředěné HCl na 3,5 %.
Pak asi třetí den se začaly problémy zvětšovat, v žaludku po jídle bylo jak kdybych se nadlábnul kamení.
A tak to bylo až do předevčerejška, kdy jsem přemejšlel, že už to vzdám.
Pak jsem ale náhodou zjistil, že když vezmu sólo kyselinu, tak je vše o.k.
Pozměnil jsem taktiku a kyselinu beru 3x denně ale v mezidobí mezi jídly. To znamená co nejdále od jídla.
Myslím ale, že tak hodka, hodka a půl od jídla bude o.k.
Udělám průzkum bojem a dám vědět.
Jisté ale je, že ihned před a ihned po jídle, TAK TUDY CESTIČKA OPRAVDU NEVEDE.
Dneska mi je už druhý den božsky, žádný projevy ezofagitidy - TO ANI NÁHODOU !!!!!!

JE TO DŮKAZ TOHO, JAK NÁM TY POSRANÝ MUDRCOVÉ LŽOU a radši vám udělají drahou operaci jícnu, NEŽ ABY NÁM DALI CUCNOUT HACLOVKY ZADARA.
VOLOVÉ. :P :P :P :P :P :P


akvarista
Starší člen
Příspěvky: 130
Registrován: stř 19 kvě 2010 20:21
Dal: 2 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: HCl upřesnění...

Příspěvek od akvarista »

Slavek Krepelka píše:
Craft píše:Nějak se nemůžu dopátrat, jaká koncentrace HCl je vlastně vhodná k vnitřnímu užívání.
Nazdar Crafte,

Já osobně nedoporučuju víc než ty 3 promile. Důvody:...

Ahoj, Slávek.

Zdravim!
Já jsem před Guyovou formulí dával asi 14 dní také jen hcl 3,5% smícháno 1/1 s destilkou většinou tak do deci vody před jídlem a deci vody po jídle,dohromady 6xdenně.Po 14 dnech jsem měl taky tlačení v žaludku tak jsem přešel na tu formuli.

Jinak ohledně těch stavů jsem tedy zatím vyzjistil že když si dám 5 kapek do deci a půl vody do 20 minut po jídle tak to nic neudělá a nebo jsou projevy tak mírné že je moc necítím.Jde o to jestli právě ty divné stavy nejsou to co je žádoucí a jestli právě v tu dobu není účinek nejefektivnější(myšleno na aktivaci žaludečních buněk k vlastní dostatečné produkci HCL,to je také hlavní důvod proč jsem s tím začal),ostatně jak píšeš i ty Slávku že se něco prudce rovná.
Jelikož musím chodit do práce a mám i jiné povinnosti a tyto stavy nejsou moc slučitelné s mou pracovní náplní tak jsem na rozpacích jak dál.Jestli aplikovat tak aby to stavy nevyvolalo tedy do 20 minut po jídle těch 5 kapek(s tim že nevim jestli to zabere když to nic nedělá) nebo si tento stav vyvolat jen když jsem doma,ale to by znamenalo aplikaci né 6x denně ale jen 2x a to ráno a večer.Pan Jarda řikal že nahození žaludečních buněk formulí a stravou trvá 1-6 měsíců takže asi zkusim měsíc nebo 2 tu první variantu se skoro žádnym negativnim účinkem a průběžně dělat krkací test.
Ještě jsem si všiml jedné souvislosti s HCL-od té doby co ji beru tak jsem začal vychrchlávat hleny,nemám přímo kašel ale vyloučí se to skoro samovolně mnohokrát za den,někdy stačí jen prudčeji vydechnout.Nejsou to ty typické chřipkovité(nemocný jsem nebyl) ale prostě hlen hustší než klasická slina.To jsem před HCL neměl.

Ahoj!


shine
Stálý člen
Příspěvky: 26
Registrován: úte 19 kvě 2009 16:20
Bydliště: Praha

Beru HCl....

Příspěvek od shine »

Zdravím vás,
já HCl beru ústně již 2 měsíce (zánět žlučovodů), mám ji z lékárny v koncentraci 3,5% a mně se osvědčil způsob a množství tak, že po jídle do 10 ml stříkačky naberu 2 ml HCl, doplním vodou a stříknu skoro až do krku, cca 4x-5x denně (zvláště nutné po snězení 10 tbl Magnesii lactici nalačno). Žádné poleptání, žádná bolest žaludku.......prostě jen dobře vytrávím, nemám tu šílenou pachuť v ústech, která žlučáky provází, a hlavně - po roce a půl mi není permanentně zle. HCl je pro mě zatím to nejlepší, na co jsem mohla kápnout. Na druhou stranu - to musím mít ten trakt opravdu v děsném stavu, když se toho do mě tolik vejde a (zatím) bez následků =))


Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: HCl upřesnění...

Příspěvek od Slavek Krepelka »

akvarista píše: Jelikož musím chodit do práce a mám i jiné povinnosti a tyto stavy nejsou moc slučitelné s mou pracovní náplní tak jsem na rozpacích jak dál.Jestli aplikovat tak aby to stavy nevyvolalo tedy do 20 minut po jídle těch 5 kapek(s tim že nevim jestli to zabere když to nic nedělá) nebo si tento stav vyvolat jen když jsem doma,ale to by znamenalo aplikaci né 6x denně ale jen 2x a to ráno a večer.Pan Jarda řikal že nahození žaludečních buněk formulí a stravou trvá 1-6 měsíců takže asi zkusim měsíc nebo 2 tu první variantu se skoro žádnym negativnim účinkem a průběžně dělat krkací test.
Ještě jsem si všiml jedné souvislosti s HCL-od té doby co ji beru tak jsem začal vychrchlávat hleny,nemám přímo kašel ale vyloučí se to skoro samovolně mnohokrát za den,někdy stačí jen prudčeji vydechnout.Nejsou to ty typické chřipkovité(nemocný jsem nebyl) ale prostě hlen hustší než klasická slina.To jsem před HCL neměl.

Ahoj!
Nazdar Akvaristo,

S tím, jak si to budeš řešit s prací, Ti nepomůžu. Jedno ale můžeš očekávat, a to, že se ty stavy budou mírnit. Z vychrchlávání hlenů si udělej státní svátek, protože to je přesně to, co indikuje, že se tělo zbavuje naprosto nenásilně spousty svinstva, které v sobě máme nastřádané. Mám to taky. Dělá to pití peroxydu, ale nepovažuju tuto metodu za dlouhodobě rozumnou. Dělá to MMS 1, ale daleko méně a mnozí si toho asi ani nevšimnou. Dělá to vše, co okysličuje krev navíc. Tahle směs moc neokysličuje, nicméně bud' okysličování nějakým způsobem zapřičiňuje, nebo se děje ještě něco trochu jiného, nevím, ale definitivně jde o čištění nejen plic a to včetně plicních sklípků, ale i o čištění krve. Je to složitý, ale literatura tento náhled podporuje. Přečteš-li si o HCl a astma, je to naprosto jasné.

Ahoj, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Beru HCl....

Příspěvek od Slavek Krepelka »

shine píše:Zdravím vás,
já HCl beru ústně již 2 měsíce (zánět žlučovodů), mám ji z lékárny v koncentraci 3,5% a mně se osvědčil způsob a množství tak, že po jídle do 10 ml stříkačky naberu 2 ml HCl, doplním vodou a stříknu skoro až do krku, cca 4x-5x denně (zvláště nutné po snězení 10 tbl Magnesii lactici nalačno). Žádné poleptání, žádná bolest žaludku.......prostě jen dobře vytrávím, nemám tu šílenou pachuť v ústech, která žlučáky provází, a hlavně - po roce a půl mi není permanentně zle. HCl je pro mě zatím to nejlepší, na co jsem mohla kápnout. Na druhou stranu - to musím mít ten trakt opravdu v děsném stavu, když se toho do mě tolik vejde a (zatím) bez následků =))
Nazdar Sunshine, :D

Hmm, takže do sebe stříkáš přes krk 0.583% chemickou = 1.823 lékařskou = 1/54 Ferguson koncentraci. Děkuji. To tedy vypadá, pokud ještě polykáš, jako že polykáš, že tato koncentrace nepálí hltan. To by nemělo pálit ani zdravý žaludek, ale každý jsme jiný.

http://www.mediafax.cz/domaci/2970576-T ... taminovane
Z toho bych si ale moc nedělal.

Můžeš mi a nám udělat službičku a obětovat jednu tabletu toho magnesia, dát ji do štamprle, kápnout na ni tu 3.5% kyselinu a poreferovat, jestli to vyšumělo? Pokud ano, jakože jsem si dost jistý, že to vyšumí, jde o potlačení zásaditosti tablety pomocí HCl, kterážto zásaditost není žaludku zrovna moc na prospěch. Žaludek na to není od přirozenosti zařízený. Tohle by pak byl přesně důvod, proč tvrdím, že pokud není doplněk, pokud možno, v podobě chloridu, je na vyhození. Šíleně to dokáže cvičit s chemií žaludku.

Že se toho do Tebe tolik vejde nic moc neznamená, kromě toho, že máš ještě pořád kačení žaludek, čehož bych si považoval, a to, že pokud to bereš s tím magnesiem, (ten pokus by to bud' potvrdil, nebo vyvrátil, HCl vyreaguje s magnesiem a tim se hodně vyplýtvá.

Dík a ahoj, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
habana

Re: TERAPIE HCl

Příspěvek od habana »

habana píše:Tak já jdu s kapkou do mlýna.
Trpěl jsem jícnovou chorobou (ezofagitida).
...


Jo, panáčkové, není to asi až tak na první hmat.
Zase obrovské pocity těžkosti v žaludku.
Rozhodl jsem se dnes přerušit "HCl terapii" a to už i z toho důvodu, že jsem těch změn udělal najednou až moc.
Takže jsem dneska už HCL nebral a čekám, až se ozve jícnová choroba, kterou laskavě (možná ještě stále) chořím. No věřte nevěřte, dneska jsem nevzal do hlubokého odpoledne ani hlt kyseliny...
...A DOBRÝ !!!!! :P :P :P
Nejsem z toho moc moudrej a tak sem pro jistotu před chvilkou vzal 2 kapky 3,5 % HCl... jako co kdyby to přece jen fungovalo... A VYPADÁ TO, ŽE DOBRÝ....
Budu stále věřit v HCl a budu to tam posílat v těchto dávkách, daleko nižších, než jsem bral ze začátku, než se tedy jaksi přihlásí reflux.
Ale tak přemýšlím, že jestli tam na začátku byl opravdu ten Helicobacter, tak ta počáteční koncentrovanější kyselinová lázeň mu mohla být jedině ku prospěchu.
Uvidíme, hyn sa ukáže.
habana


Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: TERAPIE HCl

Příspěvek od Slavek Krepelka »

habana píše: Jo, panáčkové, není to asi až tak na první hmat. Zase obrovské pocity těžkosti v žaludku.
Nazdar Habano,

Jo, tak to dopadá, když se snažíme někam dosprintovat a ono je to móc daleko. To pak se jeden zadýchá než se tam dostane a i v boku píchnout může. Tam se musí dojít, krok za krokem. Navíc, jenom HCl je asi spíš jenom údržba. Chce to ten draslík.

Ahoj, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
akvarista
Starší člen
Příspěvky: 130
Registrován: stř 19 kvě 2010 20:21
Dal: 2 poděkování
Dostal: 28 poděkování

zkušenost pro ostatní

Příspěvek od akvarista »

Zdravim!
Tak mám zase jednu negativní zkušenost i když nevim jestli to má vztah s Guyovou formulí.Při jejim užívání jsem měl včera odčervovací den.Prošel jsem si před pár týdny hřebičkovou kůrou(v pohodě) a teď jednou týdně dávám základní dávku 3X3 kapsle,k tomu užívám skoro denně lichořeřešnicový čaj a k hřebičku jsem se včera rozhodl přidat ještě pelyněk.Chtěl jsem začít na 3x čtvrt lžičky.Ale ouha!Snesl jsem pouze 2 dávky pelyňku a pak se zřejmě dostavil herxhaimer nebo otrava nebo co.Bylo to jako ty moje stavy po Guyově formuly ale 1000x násobené a nesnesitelně dlouhotrvající(5 hodin + celou noc).Po dvou hodinách těchto stavů a několikerém klistýrování které mi poradil známý jsem byl doslova odevzdaný a smířený s tím že zemřu.Ani jsem už neměl chuť volat rychlou(V tu chvíli bych jim stejně asi nevysvětlil co se se mnou děje).Při telefonátu s panem Jardou jsem byl upozorněn že se ve mě děje něco velmi špatného když mám tyto reakce a že se mám nechat vyšetřit u dochtora :roll: Jenže kde bych měl začít?A co mu mám vyprávět?
Pokud máte taky někdo zkušenosti tak to sem písněte.Díkes!


sisa
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1178
Registrován: ned 16 kvě 2010 9:34
Bydliště: Praha
Dal: 1783 poděkování
Dostal: 634 poděkování

HCL před jídlem nebo po

Příspěvek od sisa »

Ahoj, jsem po operaci žaludku a v nemocnici jsem dostávala pít lžíci HCL vždy půl hodiny před jídlem. Nikdy ne po. Doufám, že tato informace někomu pomůže.:-)


Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: zkušenost pro ostatní

Příspěvek od Slavek Krepelka »

akvarista píše:Zdravim!
Tak mám zase jednu negativní zkušenost i když nevim jestli to má vztah s Guyovou formulí.
Nazdar Akvaristo,

To jsou věci. Řekněme si to takhle, ta Guyova formule je doopravdy velice slabá, hlavně pak bez arseniku. Ve sklenici vody je při 20 kapkách formule 0.0003% HCl a ty ostatní věci jsou v tom zastoupeny taky nepatrně. Celé ty záznamy o HCl žádnou takovou reakci při ústní guyově formuli nepopisují, ale popisují to s injekcemi at' už jenom HCl, nebo plné Guyově formuli. Jsou považovány za prudkou detoxifikaci a vyjádřili se k tomu tak, že to je sice silné, i s vysokými horečkami, ale v konci jenom k duhu. U všech případů, o kterých se zmiňují, došlo pouze k jedné reakci, až na jeden. Ten jeden dostával HCl do žil a byl to Fergusonův případ a přišlo to pokaždé, nicméně se lepšil. Detaily si už moc nepamatuju.

Pokud tedy tě takhle odrovnala Guyova formule s hřebíčkem a pelyňkem, jsem v zemi neznámé. Bud' Ti to z nějakého důvodu akceleruje citlivost na ty věci a dost bych se divil, kdyby to věda zjistila bez velké hromady nejrůznějších testů, nebo je to Herxheimer, a to nikdo nezjistí nic. Budou tápat, pokud nenarazíš na doktora, který bud' hodně ví, nebo udělá št'astný odhad.
Další možnost je snážit ty dávky a podržet užívání a zjistit, jestli se reakce časem zmenšuje, nebo zhoršuje. Mně docela sebral ten první selén s mojí formulí, podruhé už to bylo sotva patrné a od té doby nic. Jeden den jsem do sebe strčil k formuli a injekci 600 mcg selénu a 100 mg jódu, a druhý den mi bylo dost šoufl taky, ale den potom (dal jsem si ode všeho pokoj) nádherně.

Jinak nevím, co Ti k tomu říct.

Ahoj, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
kutil
Zasloužilý člen
Příspěvky: 766
Registrován: pát 25 lis 2005 19:33
Bydliště: Morava
Dal: 48 poděkování
Dostal: 269 poděkování

Re: HCL před jídlem nebo po

Příspěvek od kutil »

sisa píše:Ahoj, jsem po operaci žaludku a v nemocnici jsem dostávala pít lžíci HCL vždy půl hodiny před jídlem. Nikdy ne po. Doufám, že tato informace někomu pomůže.:-)
Ahojky vespolek.
Páč mám naprosto stejný problémy jak habana vč. příležitostních těžkostí s HCl, tak jsem vděčný za každou radu.
Co jsem vypozoroval já:
HCl se má brát převážně na bílkovinnou stravu. Když sem si ho vzal k řízkům, svíčkové apod. tak vše OK.
Pokud sem si jej vzal k bezmasému jídlu tak těžký žaludek a pálení žáhy.
Problém je ten, že jeden neví z čeho ta žáha pálí- grrr Jestli s přebytku jiných kyselin nebo s přebytku HCl?

To s tím braním před jídlem je dobrý postřeh- díky Dnes sem to zkusil a zatím dobrý ;)

Další poznatek mám ten, že když nejím po 18 hod. tak se žaludek do večera sklidní a v noci je klid bez pálení žáhy ani když HCl neberu.
Závěr je ten, že beru HCl enem v poledne a zatím dobrý :shock:

Vydržať
H.

Z přebytku HCl žáha nepálí. K bezmasému se mi osvědčila třetinová koncentrace.


Odpovědět

Zpět na „Zdraví“