Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Mikrobi jako pomocníci + pH těla.

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět

Myslíte, že bychom měli za každou cenu likvidovat bakterie?

ano
8
15%
ne
47
85%
 
Celkem hlasů: 55

Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: ABR

Příspěvek od hanka »

roughboy píše:Dúfam že tým nikoho neurazím ale myslím že to je zaujímavý článok.
Acido - bazická rovnováha (ABR).....
Článek je výborný a zasloužíš si bodík + :good: ! :lol:


Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
roughboy
Zasloužilý člen
Příspěvky: 209
Registrován: stř 02 čer 2010 22:22

Re: ABR

Příspěvek od roughboy »

Ahoj Hanka.
Dakujem rád sa niekde zúčastním, kde možem povedat niečo čo sa týka daného téma. Občas sú to síce len slová......ale pre mna sú velmi doležité aj v praxi a obzvlášt , ked to funguje.
Je to všetko založené na detoxikácií t.s. bez nej nie je možné riešit skoro nic. to je základ. to ostatné je len na výbere človeka, ktorú metodu a postup si zvolí aby si splnil svoj vytúžený ciel.
Mojim cielom je .............(asi je privelmi vysoký). docielit u človeka aby zo sebou niečo robil ....... prevencia....... a tým sa vyhne zbytočným zdlhavým postupom nápravy.
R.


Uživatelský avatar
muflon
Zasloužilý člen
Příspěvky: 660
Registrován: stř 25 lis 2009 19:36
Dostal: 32 poděkování

Opatreni k dobre kolonizaci strevniho traktu mikroby

Příspěvek od muflon »

Kdo bojoval proti candidoze nebo musel brat delsi dobu antibiotika pri borelioze vi, jak nutne je znovuosidlit vybite prospesne mikrobi, kteri nam ve strevech hlidaji aby se nepremnozily ty skodlive bakterie(mikroby)...a to nemluvim o zahnivani ve streve atd.... 8)

O tom jak prospesna je kolonizace streva prospesnymi bakteriemi nas denne bombardujou reklamy o Actimelu.... :cry:
Nemluvi tam ale o hlenotvornosti a dalsich skodlivych ucincich pasterovaneho mleka....ani o tom ze pH neovlivni tim spravnym smerem....
Jarda Z. k tomu rika:
"Ovlivnit pH užíváním probiotik a jiných výrobků, jako jsou Actimel, nebo Activia určitě lze, ale vždy negativně. Navíc se zamyslete logicky nad skutečností, jestli je možné z hlediska fyzikálních zákonů zavařit víčkem kelímek z živou kulturou. Dle mého názoru by zákonitě musel poměrně rychle vybuchnout, ale to se nestává a i několika týdenní záruční lhůta přítomnost živých bakterií téměř vylučuje."

Osidlit strevo trvaleji, odolnymi prospesnymi bakteriemi chvilku trva.....muze zde pomoci Lepicol, a hlavne pravidelne piti kefiru z Tibetskych zrn(kde je mnoho kmenu Laktobacilu a jinych prospesnch bakterii-viz vlakno o Tibetske hoube), dale pomaha cesnek ktery prospiva mikrobialni flore, inulin z cekanky(je obsazen v Lepicolu), a dalsi slozky jidla-chcete mne doplnit?


Cizími zkušenostmi se málokdo poučí - co si kdo vyzkouší sám na sobě, tomu je ochoten věřit.(paradoxně Zakázané ovoce nejlíp chutná, proto říkám: "Raději to nikdo nezkoušejte ! - co kdyby to náhodou bylo šarlatánství... :-)
roughboy
Zasloužilý člen
Příspěvky: 209
Registrován: stř 02 čer 2010 22:22

Re: Opatreni k dobre kolonizaci strevniho traktu mikroby

Příspěvek od roughboy »

Takale to je o tom zavádzaní človeka roznymy reklamami.....nehovoriac o tom že v dospelosti človeka už chýba kazein, ktorý rozkladá mliečne kultury. ludia su bombardovaný z reklamami z každej strany denno-denne. a to je velká škoda že sa dejú také veci...málo kto z velkých firiem chce pomoct človeku....je to všetko len o peniazoch....a to radšej pomlčím o farmaceutickom priemysle.....
R.


Uživatelský avatar
muflon
Zasloužilý člen
Příspěvky: 660
Registrován: stř 25 lis 2009 19:36
Dostal: 32 poděkování

Re: Opatreni k dobre kolonizaci strevniho traktu mikroby

Příspěvek od muflon »

roughboy píše: ...v dospelosti človeka už chýba kazein, ktorý rozkladá mliečne kultury....
Mleko kupovane na farme je o necem jinem nez v obchodnich retezcich. Kozi mleko je snaseno velmi dobre, a kravske v podobe kefiru z Tibetskych houbicek (viz vlakno od Dennyho!), muze casem vyresit podle zkusenosti na zdravi-az.cz dokonce i tu spatnou stravitelnost u lidi kterym chybi potrebne enzymy...Navic kefir je oproti samotnemu mleku(to nedoporucuji pit) mnohem lepe stravitelny. ;)

Pro ty, kdo jsou alergičtí na mléko kvůli laktóze se doporučuje upravit kefír ještě dál sekundární fermentací. Tento proces zredukuje obsah laktózy a je proto vhodný i pro ty, kdo kontrolují příjem cukrů a karbohydrátů. Metoda spočívá v tom, že slejeme čerstvý kefír (po 12 až 24 hodinách prvotní fermentace) do skleněné nebo plastové láhve ne do víc než 3/4 obsahu, uzavřeme těsným víčkem a necháme stát v pokojové teplotě. Čas od času lahví zatřeseme a uvolněním víčka vypustíme CO2 z láhve a zase zavřeme. Takto může kefír zůstat až týden v chladnějším klimatu a 2 až 3 dny v teplejších podmínkách. Opět můžeme z lahve ubírat kefír ke konzumování a nahrazovat čerstvým, ale po týdnu je třeba láhev vyprázdnit a vypláchnout.

Sekundární fermentací se také zvyšuje obsah vitamínů (hlavně kyselina listová) a kefír je potom kyselejší.


Cizími zkušenostmi se málokdo poučí - co si kdo vyzkouší sám na sobě, tomu je ochoten věřit.(paradoxně Zakázané ovoce nejlíp chutná, proto říkám: "Raději to nikdo nezkoušejte ! - co kdyby to náhodou bylo šarlatánství... :-)
jarda ovčák
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1252
Registrován: čtv 19 lis 2009 9:24
Bydliště: Svitavy
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

kyselost a...

Příspěvek od jarda ovčák »

Takže, kyselé potraviny i nepotraviny nemusí být kyselinotvorné. Kdysi mne pálívala žáha,po ozařování....
stačila sklinka vymačkanýho citronu a... voala, kyselost byla pryč. Je to daný jakousi reakcí organismu....
takže si myslím, že by se mělo maličko zrevidovat úsilí a nebrát v potaz kyselé, ale kyselinotvorné, nebo zásadotvorné.
na první pohled to může být jasné, ale ve finále si to organismus přebere po svým.
O tom by se mělo diskutovat a licitovat.Někdy se felím i já, a to zkouším kdeco a volizuju papírky a močím na ně jak smyslu zbavenej.....Jasně že mne to dnes netrápí, páč si dám půllitr živé vody z přístroje od cimirka a jsem v poho, i kdyz zpráskám něco, co bych neměl....


Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: kyselost a...

Příspěvek od Palo »

Naprostý souhlas ;) Kyselinotvorné a zásadotvorné, měření s pH metrem co okyselí a ozásadití je nesmysl, jak jsem už psal dříve...
Začínám uvažovat, že citron také obsahuje nějakou tu HCl, když je tak kyselý a přeci obsahuje vitamínu C skoro nic...
Nevíte někdo, jak by se to dalo potvrdit či vyvrátit?


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Hmm...
Stálý člen
Příspěvky: 84
Registrován: úte 18 kvě 2010 17:54

Re: kyselost a...

Příspěvek od Hmm... »

Hmm... , Palino skoro som si cvrkol do gatí - ďakujem . Čo myslíš , má ešte niečo okrem citronov a kyslosti na jaziku kyselina citronová spoločné s vitamýnom ,,C" ? Hmm...


NAVAR
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1739
Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: kyselost a...

Příspěvek od NAVAR »

Palo píše:Naprostý souhlas ;) Kyselinotvorné a zásadotvorné, měření s pH metrem co okyselí a ozásadití je nesmysl, jak jsem už psal dříve...
Začínám uvažovat, že citron také obsahuje nějakou tu HCl, když je tak kyselý a přeci obsahuje vitamínu C skoro nic...
Nevíte někdo, jak by se to dalo potvrdit či vyvrátit?
Zkus elektrolýzu. Dej to do kádinky 2 elektrody stejnosměrné napětí a pokud ucítíš chlor tak tam bude. Pokud ne tak pak zkusit ještě analýzu z toho co by unikalo detekční soupravou na chlor.
Pohrávám si s myšlenkou že pokud tělo dostane dávku kyselého dá povel vyrovnat na zásaditou reakci.


Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: kyselost a...

Příspěvek od Palo »

NAVAR píše:Zkus elektrolýzu. Dej to do kádinky 2 elektrody stejnosměrné napětí a pokud ucítíš chlor tak tam bude. Pokud ne tak pak zkusit ještě analýzu z toho co by unikalo detekční soupravou na chlor.
Pohrávám si s myšlenkou že pokud tělo dostane dávku kyselého dá povel vyrovnat na zásaditou reakci.
Díky za tip ;)

S tou myšlenkou to není tak jednoduché... Dáš na překyselený žaludek citron nebo HCl, překyselený žaludek přestane... Dáš na překyselený žaludek kyselinu citronovou, ještě se to zhorší...


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
NAVAR
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1739
Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: kyselost a...

Příspěvek od NAVAR »

Aha, tak tam bude ještě nějaká vazba na jiné látky v citronu a nebo se jedná o to že struktuní vzorek kyseliny askorbové a citronové je jiný, případně že je to syntetika (nevím nejsem chemik) :) Ono asi tak hodně látek může mít stejný chemický vzorec ale vazby jsou jiné, tuším že sumární a funkční vzorec se tomu říká.
Kyselina citronová je C6H8O7 a kyselina askorbová (vit C) C6H8O6, takže není citron jako kyselina citronová :)

No a ještě mne něco napadlo. Pokud se MMS aktivuje kys citronovou, tak proč se pak nedoporučuje do sebe ládovat vitamín C neboli kys askorbovou která účinky MMS snižuje, nepletu-li se?


Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Hmm...
Stálý člen
Příspěvky: 84
Registrován: úte 18 kvě 2010 17:54

Re:kyslost a...

Příspěvek od Hmm... »

Chlapci chlapci , stále vedla . No aby ste nepovedali že ,,som na Vás zlý", poradím Vám . Začnite sa ,,trošku" zaujímať o toho hlavného vyníka tj. o kyselinu uhličitú v Českých zemích známu pod názvom ,,sifon" a na Slovensku známu ako ,,soda". Prezradím Vám že nie náhodou sa zbavuje tohto ,,toxýnu" všetkými možnými otvormi naše telo ako prvé . Hmm...


Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re:kyslost a...

Příspěvek od Palo »

Pepíku nejsem si jistý, jestli nás v této chvíli vůbec zajímá Tvoje kyselina uhličitá. Je to tak jak povídáš, ale nějak nechápu, k čemu nám to bude.


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: kyselost a...

Příspěvek od Palo »

NAVAR píše:Aha, tak tam bude ještě nějaká vazba na jiné látky v citronu a nebo se jedná o to že struktuní vzorek kyseliny askorbové a citronové je jiný, případně že je to syntetika (nevím nejsem chemik) :) Ono asi tak hodně látek může mít stejný chemický vzorec ale vazby jsou jiné, tuším že sumární a funkční vzorec se tomu říká.
Kyselina citronová je C6H8O7 a kyselina askorbová (vit C) C6H8O6, takže není citron jako kyselina citronová :)

No a ještě mne něco napadlo. Pokud se MMS aktivuje kys citronovou, tak proč se pak nedoporučuje do sebe ládovat vitamín C neboli kys askorbovou která účinky MMS snižuje, nepletu-li se?
Proč se nemá míchat NaClO2 s vit. C se dozvíš z toho videa:


Jednoduše proto, protože je vit. C je antioxidant a NaClO2 je oxidant ;) Takže se stane co? ;)

Citron podle mého názoru nebude obsahovat prakticky žádný vit. C... Proto je možné aktivovat citronem... Ale co citron obsahuje, když se po něm uklidní pálení žáhy a po kyselině citronové ne ;) Citron bude kyselinu citronovou zřejmě obsahovat, ale třeba se to bude kombinovat s HCl... No... To je otázka...


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
NAVAR
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1739
Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: kyselost a...

Příspěvek od NAVAR »

Jasně big bang :)
Chtělo by to kouknout na další látky obsažené v citronu, třeba jak je to uvedeno v herbáři u bylinek. Zkoušel někdo do NaClO2 kápnout citron, jestli taky bude big bang a nebo záleží na množství či spíše koncentraci? Ono totiž té kyseliny citronové je v citronech asi tak 0,05%. Nejvíce mají šípky 2%.


Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“