Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Tibetská kefírová houba
- muflon
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 660
- Registrován: stř 25 lis 2009 19:36
- Dostal: 32 poděkování
Pecovani o houbicku
Zda vyrabet kefir 24h nebo 48h zalezi na kazdem, co ocekava -do 24 hodin je kefir projímavý a nad 48 hodin staví, to je veškerý rozdíl, čili je důležité, zda chcete střeva popohnat, či spíše přibrzdit.
Dalsi zajimavosti k péči o miláška rybišku(pardon-houbišku... ):
http://www.houby-tibet.estranky.cz/clan ... ticky.html
Omyvat nebo neomyvat vodou?
Přes to, že všechny návody informují o tom, že se chrchlíky mají oplachovat vodou ,není to vůbec nutné. Naopak pak mohou růst pomaleji, protože může být poškozena rovnováha mikroflóry na jejich povrchu. Nejpřirozenější pro ně je, když zůstanou v trošce hotového kefíru – opláchnou se přidáním nového mléka. (Při někdejším zacházení s kefírem na Kavkaze, se kefír do styku s vodou nedostával – zůstával stále v kožených vacích a pokaždé byla slita jen část kefíru a dolita čerstvým mlékem. Tím se také urychlila fermentace).
Jediné, co možno čas od času udělat, je naordinovat kefíru půst v čisté vodě. To budou nejspíš dělat ti, kteří chtějí mít pocit že něco dělají pro houbičky - pro jejich čištění a zdraví. Chrchlíky se dají do sklenice převařené nebo filtrované vody a nechají se tam 12 až 24 hodin. Pak se zase naloží obvyklým způsobem. Použitou vodu (které se říká kefiraride) by bylo škoda jen tak vylít, dá se použít na kosmetické účely – nalít do koupele, k oplachování obličeje, na různé kožní problémy – nebo třeba vylít na kompost.
ALE ROZHODNE NE CHLOROVANOU VODOU...!
PRESTO OMYVAT NEDOPORUCUJE treba ani Jarda Zajicek(zdravi-az), píše:
"Jednou za čas by se to patrně udělat dalo, ale sám houbu do vody nedávám a ani tento postup nikomu nedoporučuji. Rozhodně houbu udrží v ideální formě trvalé používání a pravidelné zalévání čerstvým mlékem. Jde prostě o živý organizmus, který má své nároky na životní podmínky, čili ty je potřeba zajistit a udržíte ji v ideální formě."
Jak co nejrychleji chrchlíky rozmnožit?
První předpoklad - teplo - např. na lednici, protože lednice vypouští do okolí teplý vzduch. Sklenice s chrchlíky by neměly být na okně (vadí jim slunenčí svit) a také nedávat na topení (sice se jim v teple daří dobře, ale jen do určité míry - přílišné teplo škodí, nechceme je přece uvařit :-) ).
Druhý bod - je třeba často sklenici s chrchlíky kontrolovat a v případě, že jsou pokryty kefírem zatímco zbytek tekutiny je stále mléko - je dobré nádobou potřepat, promíchat, přelít ze sklenice do sklenice - aby se vrstav z chrchlíků "sundala" a dostala se k nim další dávka mléka ke zpracování.
Jakmile se udělá kefír, je třeba ho hned slít a doplnit nové mléko aniž by se chrchlíky oplachovaly (umyjí se doplňovaným mlékem), také se může část původního kefíru nechat přímo ve sklenici. Fermentování nemusí trvat ani celý den, za teplejšího počasí bývá kefír hotov např. už za půl dne. Když potřebujeme, aby se kefíráci rychle množili, musíme je více "krmit" - tedy častěji se mění mléko za čerstvé.
Chrchlíky jsou hodně velké a nedělí se, je to v pořádku?
Ano, to je v pořádku – některý kefír dělá více menších kusů, jiný dává přednost zůstávání v jednom velkém „chrchlu“. Pokud chceme velký kefírák rozdělit - nekrájet nožem (nesnáší kov - nezapomeňte), vezmeme jej do čistých rukou a pomalu, opatrně roztáhneme až se rozdělí na dvě části.
Co dělat s přebytky chrchlíků, které nechcete ani rozdat ani uchovávat?
Organismu určitě prospěje, když se přebytečné chrchlíky prostě sní (což se ostatně stává běžně, když při cezení unikne nějaký malý chrchlík), nebo se můžou rozmixovat do kefírového nápoje, rádi je konzumují psi (a je to pro ně taky moc zdravé, zrovna jako kefírový nápoj) a nebo se můžou dát na kompost.
Co dělat v případě, že si chcete od kefíru odpočinout nebo máte přebytky?
-viz odkaz http://www.houby-tibet.estranky.cz/clan ... ticky.html
...je tam nekolik reseni-kratkodoba i dlouhodoba..
Dalsi zajimavosti k péči o miláška rybišku(pardon-houbišku... ):
http://www.houby-tibet.estranky.cz/clan ... ticky.html
Omyvat nebo neomyvat vodou?
Přes to, že všechny návody informují o tom, že se chrchlíky mají oplachovat vodou ,není to vůbec nutné. Naopak pak mohou růst pomaleji, protože může být poškozena rovnováha mikroflóry na jejich povrchu. Nejpřirozenější pro ně je, když zůstanou v trošce hotového kefíru – opláchnou se přidáním nového mléka. (Při někdejším zacházení s kefírem na Kavkaze, se kefír do styku s vodou nedostával – zůstával stále v kožených vacích a pokaždé byla slita jen část kefíru a dolita čerstvým mlékem. Tím se také urychlila fermentace).
Jediné, co možno čas od času udělat, je naordinovat kefíru půst v čisté vodě. To budou nejspíš dělat ti, kteří chtějí mít pocit že něco dělají pro houbičky - pro jejich čištění a zdraví. Chrchlíky se dají do sklenice převařené nebo filtrované vody a nechají se tam 12 až 24 hodin. Pak se zase naloží obvyklým způsobem. Použitou vodu (které se říká kefiraride) by bylo škoda jen tak vylít, dá se použít na kosmetické účely – nalít do koupele, k oplachování obličeje, na různé kožní problémy – nebo třeba vylít na kompost.
ALE ROZHODNE NE CHLOROVANOU VODOU...!
PRESTO OMYVAT NEDOPORUCUJE treba ani Jarda Zajicek(zdravi-az), píše:
"Jednou za čas by se to patrně udělat dalo, ale sám houbu do vody nedávám a ani tento postup nikomu nedoporučuji. Rozhodně houbu udrží v ideální formě trvalé používání a pravidelné zalévání čerstvým mlékem. Jde prostě o živý organizmus, který má své nároky na životní podmínky, čili ty je potřeba zajistit a udržíte ji v ideální formě."
Jak co nejrychleji chrchlíky rozmnožit?
První předpoklad - teplo - např. na lednici, protože lednice vypouští do okolí teplý vzduch. Sklenice s chrchlíky by neměly být na okně (vadí jim slunenčí svit) a také nedávat na topení (sice se jim v teple daří dobře, ale jen do určité míry - přílišné teplo škodí, nechceme je přece uvařit :-) ).
Druhý bod - je třeba často sklenici s chrchlíky kontrolovat a v případě, že jsou pokryty kefírem zatímco zbytek tekutiny je stále mléko - je dobré nádobou potřepat, promíchat, přelít ze sklenice do sklenice - aby se vrstav z chrchlíků "sundala" a dostala se k nim další dávka mléka ke zpracování.
Jakmile se udělá kefír, je třeba ho hned slít a doplnit nové mléko aniž by se chrchlíky oplachovaly (umyjí se doplňovaným mlékem), také se může část původního kefíru nechat přímo ve sklenici. Fermentování nemusí trvat ani celý den, za teplejšího počasí bývá kefír hotov např. už za půl dne. Když potřebujeme, aby se kefíráci rychle množili, musíme je více "krmit" - tedy častěji se mění mléko za čerstvé.
Chrchlíky jsou hodně velké a nedělí se, je to v pořádku?
Ano, to je v pořádku – některý kefír dělá více menších kusů, jiný dává přednost zůstávání v jednom velkém „chrchlu“. Pokud chceme velký kefírák rozdělit - nekrájet nožem (nesnáší kov - nezapomeňte), vezmeme jej do čistých rukou a pomalu, opatrně roztáhneme až se rozdělí na dvě části.
Co dělat s přebytky chrchlíků, které nechcete ani rozdat ani uchovávat?
Organismu určitě prospěje, když se přebytečné chrchlíky prostě sní (což se ostatně stává běžně, když při cezení unikne nějaký malý chrchlík), nebo se můžou rozmixovat do kefírového nápoje, rádi je konzumují psi (a je to pro ně taky moc zdravé, zrovna jako kefírový nápoj) a nebo se můžou dát na kompost.
Co dělat v případě, že si chcete od kefíru odpočinout nebo máte přebytky?
-viz odkaz http://www.houby-tibet.estranky.cz/clan ... ticky.html
...je tam nekolik reseni-kratkodoba i dlouhodoba..
Naposledy upravil(a) muflon dne stř 23 čer 2010 9:00, celkem upraveno 6 x.
- Denny
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 440
- Registrován: ned 27 zář 2009 15:24
- Bydliště: Bruntálsko
- Dal: 6 poděkování
- Dostal: 14 poděkování
Re: kefirove zrna
Ano, kefírová zrna pořídíte u mně. Stačí poslat adresu přes soukromou zprávu
Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
- Denny
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 440
- Registrován: ned 27 zář 2009 15:24
- Bydliště: Bruntálsko
- Dal: 6 poděkování
- Dostal: 14 poděkování
Re: Kefirka a vyroba tvarohu
Ano tu syrovátku vypiju. Je to totéž, jako kefír samotný, jenže bez obsahu tvarohovité hmoty, která zústane v plátýnkumuflon píše:Denny a tu syrovatku co zbyde pijes nebo ji nejak zpracovavas?
Samotná syrovátka samozřejmě obsahuje také všechny pro lidské tělo užitečné symbionty, takže by byla velká škoda ji vylévat. V obchodě ji také prodávají, ale s tou domácí se rovnat nemůže!
Marku +1
Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
- muflon
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 660
- Registrován: stř 25 lis 2009 19:36
- Dostal: 32 poděkování
Re: Jak poznat dobrou kysku nebo kefir
Zajimalo by mne pokud udelam kysku z prebytku mleka(nez se mi rozroste dostatek houbicek), zda to normalne bez houbicek zkysane mleko take neobsahuje treba tu encefalitidu nebo dalsi nepravosti jako ten vsemocny Tibetsky kefir....nejspis kdo chce mit vetsi jistotu, bude pouzivat spise nebo pouze Tibetska kefirova zrna....muflon píše:Prekopirovavam do tohoto vlakna vyjadreni jardy ovčáka:
KYŠKA
Kyselé mléko pouze v pokojové teplotě a klidně vyšší. Po dobu kysnutí nehýbat s nádobou. =Před kysáním sebrat smetanu, vyleze jí i tak dost.Teprve po vykysnutí se může dát do lednice.
Nekysat čerstvé mléko.(pozn-míněno nejspíš teplé po nadojení...). Nechat v lednici den až 3 a teprve pak na kysnutí do pokojové teploty...
Dobrá kyška se dá krájet a nabírat po velkých kusech. Při nálezu puchýřů na povrchu vyhodit. Povrch kyšky musí být hladký v barvě oxidované smetany. Po vykysnutí vydrží tři dny v ledničce bez ztráty kvality.
...
Mozna zalezi i na tom zda je kozi, ovci nebo kravske, hlavne co jí, jak jsou ustajena atd, ale kliste muze chytit kazde zvire. Leda se ockovat(hlavne deti, ktere jiz zdaleka nemaji takovou imunitu jako deti drive na vesnicich... )
PS: to Denny-Dik!, houbicka od tebe dosla krasne zabalena a spravne jeste v trose kefiru. Uz se množí milášek...
Cizími zkušenostmi se málokdo poučí - co si kdo vyzkouší sám na sobě, tomu je ochoten věřit.(paradoxně Zakázané ovoce nejlíp chutná, proto říkám: "Raději to nikdo nezkoušejte ! - co kdyby to náhodou bylo šarlatánství... :-)
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1764
- Registrován: sob 21 říj 2006 0:32
- Bydliště: Severní Morava
- Dostal: 54 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kefirka a vyroba tvarohu
Denny, toto je těžká chyba a velký, převelký průšvih, pokud tu směs chce použít někdo, kdo má raka! Mezi tvarohem z kefíru a plnotučným (!) tvarohem z kravského mléka je totiž obrovský rozdíl! Kefír zpracovává mléko úplně jiným způsobem a vznikají v něm jiné sirné vazby, které nemají s těmi původními a nezbytnými mnoho společného. Nevím, koho napadlo upravovat dietu Budwigové, ale ta prostě se změnami v případě rakoviny nefunguje. Stačí už i použití "lite" tvarohu s nízkým obsahem tuku, a účinek je "v háji". Dr. Budwig na tomto receptu pracovala řadu let a zachránila stovky životů, a opravdu není na místě zavádět do toho libovolná "vylepšení po česku". Netuším, odkud pochází ten pozměněný text, ale jakékoli vybočení od původního receptu se nevyplácí. Pokud to ovšem někdo bere jen jako obměnu stravy, patrně mu to neuškodí, všechno co je připraveno z kefíru je dobrá věc.Denny píše: Nemám důvod používat kupný tvaroh. Proč také? Vždyť ze dvou litrů kefíru, který díky houbě mám během jednoho dne, mi v plátně zůstane asi půl kilo hustého tvarohu
Takže si můžu připravit dvojnásobné množství sirné patlanice, to pak dám v zavařovačce do lednice a používám denně do jídla po celý týden v průměru 3 plž/na 1 porci.
Na tu patlanici nepotřebuješ řídký tvaroh, vše pak v mixéru naředíš podle toho, jak budeš chtít, osmotickou (destilovanou, případně jen převařenou) vodou.
A na okraj: PRAVÉ šampaňské (ne bublinkovou vodu) si do toho nedávají "fajnšmekři" .. toto, a jen toto víno, se přidává se do směsi proto, že obsahuje homeopaticky dostačující dávku kyanidu, který hraje při léčbě těžkých případů rakoviny ohromnou roli.
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
-----------------------------------------------------
- muflon
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 660
- Registrován: stř 25 lis 2009 19:36
- Dostal: 32 poděkování
Re: Kefirka a vyroba tvarohu
Zajimave vyjadreni ze zdravi-az:
Pro běžné uživatele z toho normálního kefíru, ani normálního kefírového tvarohu nevznikají žádná rizika a u vážně nemocných, případně i zdravých, doporučuji používat tučnou variantu kefíru vyrobeného ze šlehačky. (Na zdravi-az jsem daný postup popisoval a je otázkou, zda je vůbec někdo schopen v místních podmínkách její recept dodržet, protože se toho již moc změnilo. Tvaroh se vyrábí z jiného mléka, jinak a je málo tučný, lněné semínko je většinou dost staré a bez kyanidů a lněný olej většinou starý, zoxidovaný a škodlivý, tak co stále zkoumáme. Udělejte to jak nejlíp umíte a máte šanci, že vše bude ok a bude to fungovat, nic jiného asi nevymyslíte.
Pro běžné uživatele z toho normálního kefíru, ani normálního kefírového tvarohu nevznikají žádná rizika a u vážně nemocných, případně i zdravých, doporučuji používat tučnou variantu kefíru vyrobeného ze šlehačky. (Na zdravi-az jsem daný postup popisoval a je otázkou, zda je vůbec někdo schopen v místních podmínkách její recept dodržet, protože se toho již moc změnilo. Tvaroh se vyrábí z jiného mléka, jinak a je málo tučný, lněné semínko je většinou dost staré a bez kyanidů a lněný olej většinou starý, zoxidovaný a škodlivý, tak co stále zkoumáme. Udělejte to jak nejlíp umíte a máte šanci, že vše bude ok a bude to fungovat, nic jiného asi nevymyslíte.
Cizími zkušenostmi se málokdo poučí - co si kdo vyzkouší sám na sobě, tomu je ochoten věřit.(paradoxně Zakázané ovoce nejlíp chutná, proto říkám: "Raději to nikdo nezkoušejte ! - co kdyby to náhodou bylo šarlatánství... :-)
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 1764
- Registrován: sob 21 říj 2006 0:32
- Bydliště: Severní Morava
- Dostal: 54 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
V zásadě
jde o správný poměr živočišného a rostlinného tuku. Ty by ve směsi měly být v rovnováze. Tvaroh poskytuje přímo vstřebatelné bílkoviny pro tvorbu nových zdravých buněk plus živočišný tuk, zaručující rovnovážný příjem mastných kyselin, a tím i hladinu elektronů. Jde o co nejsnadnější vstřebatelnost organizmem. Převaha jen "zdravých" mastných kyselin škodí stejně, jako jejich nedostatek! Vynechání živočišných tuků na konto rostlinných může způsobit stejný průšvih jako úplný opak. (Nemluvě o trans-mastných kyselinách, velké příměsi sojového oleje, obsahujícího nestravitelné a z těla nevylučitelné složky, a řepky v tzv. "zdravých rostlinných olejích.)
Tvaroh obsahující málo tuku lze "nastavit" kvalitním máslem nebo smetanou (do některého "takémásla" se mixuje složka sestávající z trans-tuků, údajně pro snadnější roztíratelnost... musí to ale být uvedeno na obalu.). Ohledně kefírového tvarohu - naprosto netuším, co s živočišným tukem udělá kefírová houbička, takže tady by mohl být kámen úrazu.
Lněný olej jen panenský (lisovaný za studena) a zaručeně čerstvý, jinak je to jako byste do sebe ládovali fermež! Uchovávat v chladničce a po otevření co nejrychleji spotřebovat. Dodavatelů u nás není mnoho a vybrat si správně se určitě vyplatí.
Nejčerstvější, a také a nejlacinější, lněné semínko mají paradoxně ve Zverimexu, kde je na ně největší obrat. Kvalitu lze posoudit čichem - jakmile ucítíte něco, co připomíná žluklý olej, jděte od toho.
Tvaroh obsahující málo tuku lze "nastavit" kvalitním máslem nebo smetanou (do některého "takémásla" se mixuje složka sestávající z trans-tuků, údajně pro snadnější roztíratelnost... musí to ale být uvedeno na obalu.). Ohledně kefírového tvarohu - naprosto netuším, co s živočišným tukem udělá kefírová houbička, takže tady by mohl být kámen úrazu.
Lněný olej jen panenský (lisovaný za studena) a zaručeně čerstvý, jinak je to jako byste do sebe ládovali fermež! Uchovávat v chladničce a po otevření co nejrychleji spotřebovat. Dodavatelů u nás není mnoho a vybrat si správně se určitě vyplatí.
Nejčerstvější, a také a nejlacinější, lněné semínko mají paradoxně ve Zverimexu, kde je na ně největší obrat. Kvalitu lze posoudit čichem - jakmile ucítíte něco, co připomíná žluklý olej, jděte od toho.
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
-----------------------------------------------------
- muflon
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 660
- Registrován: stř 25 lis 2009 19:36
- Dostal: 32 poděkování
Re: V zásadě
Názor Jardy Z.:Merlin píše: ....Ohledně kefírového tvarohu - naprosto netuším, co s živočišným tukem udělá kefírová houbička, takže tady by mohl být kámen úrazu.
Lněný olej jen panenský (lisovaný za studena) a zaručeně čerstvý, jinak je to jako byste do sebe ládovali fermež! Uchovávat v chladničce a po otevření co nejrychleji spotřebovat. Dodavatelů u nás není mnoho a vybrat si správně se určitě vyplatí.
Nejčerstvější, a také a nejlacinější, lněné semínko mají paradoxně ve Zverimexu, kde je na ně největší obrat. Kvalitu lze posoudit čichem - jakmile ucítíte něco, co připomíná žluklý olej, jděte od toho.
Náš názor je prakticky stejný a celý problém se týká opravdu hlavně vyvážení těch mastných kyselin. Ostatní složky se dle mého názoru trochu lišit mohou a co se týká přímého názoru autorky, ta dokonce doporučuje směs „MAYO“, která je z jogurtu a předpokládám, že u jogurtu vyráběného původní technologií, jsou sirné proteiny také zpracované bakteriemi. Nicméně (dnešní) doba je opravdu jiná a nynější běžně prodávaný jogurt a tvaroh bych já osobně raději nepoužíval, proto jsem zvolil tu variantu s tučným kefírem, která se mi zdá nejblíže původním postupům.
http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic ... 276#p10276
-
- Nový člen
- Příspěvky: 5
- Registrován: ned 28 lis 2010 10:49
- Bydliště: Havířov
- Dostal: 1 poděkování
Daruji Tibetskou houbu-Havířov
Daruji Tibetskou houbu-Havířov.Pište na e-mail, pouze osobní odběr.
bonres@seznam.cz
bonres@seznam.cz
-
- Nový člen
- Příspěvky: 18
- Registrován: pon 27 dub 2009 18:03
TIBI
Zdravím,
Mal by som záujem o TIBI vodné kryštaliky ( možno to poznáte pod iným názvom ), proste tú druhú kultúru
Mliečny kefir som mal, pil som ho asi 3 mesiace, potom som "hubu" daroval známym.
O vodnej kultúre som čítal, že má niekolkonásobne väčšie účinky, ako mliečna, preto by som ju rád vyskúšal.
Nájde sa u vás dobrá duša, ktorá by mi poslala vo fľaštičke nejaký základ kultúry ? ( ja si to už namnožím )
Vopred veľmi pekne ďakujem.
Mal by som záujem o TIBI vodné kryštaliky ( možno to poznáte pod iným názvom ), proste tú druhú kultúru
Mliečny kefir som mal, pil som ho asi 3 mesiace, potom som "hubu" daroval známym.
O vodnej kultúre som čítal, že má niekolkonásobne väčšie účinky, ako mliečna, preto by som ju rád vyskúšal.
Nájde sa u vás dobrá duša, ktorá by mi poslala vo fľaštičke nejaký základ kultúry ? ( ja si to už namnožím )
Vopred veľmi pekne ďakujem.
Kefírová houba
Přidám své zkušenosti s kefírem. Piju jej už 3/4 roku prakticky denně.
Podle mě neúčinkuje v těle zásaditě. Alespoň mě tedy mírně okyseluje.
Možná, že ve střevech nastolí lepší rovnováhu, ale rozjetou kvasinku z těla sám od sebe nevyžene.
Aktuálně beru antibiotika a piju ho 2-3x denně, ale stejně mám průjem a kvasinka se horší i přes přísnou dietu. Ale určitě ten dopad atb bude menší. Ovšem nevím, jak je to s jeho antibiotickým účinkem, když ho pořád piju, jím česnek co má být také antibiotický, mám dobré pH a užívám lněný olej a přesto se mi v těle rozlézá zánět.
Podle mě neúčinkuje v těle zásaditě. Alespoň mě tedy mírně okyseluje.
Možná, že ve střevech nastolí lepší rovnováhu, ale rozjetou kvasinku z těla sám od sebe nevyžene.
Aktuálně beru antibiotika a piju ho 2-3x denně, ale stejně mám průjem a kvasinka se horší i přes přísnou dietu. Ale určitě ten dopad atb bude menší. Ovšem nevím, jak je to s jeho antibiotickým účinkem, když ho pořád piju, jím česnek co má být také antibiotický, mám dobré pH a užívám lněný olej a přesto se mi v těle rozlézá zánět.
- sano
- Zasloužilý člen
- Příspěvky: 942
- Registrován: stř 08 úno 2006 23:48
- Dostal: 18 poděkování
srvátka-syrovátka
srvátka je protijedom proti chorobám spôsobeným nekvalitným mliekom. Veľmi dobre odstraňuje nafúnuté brucho. Okrem iných ťažkostí.
Čo si myslíte, že predávajú pod značkou Actimel? Ochutenú srvátku.
Čo si myslíte, že predávajú pod značkou Actimel? Ochutenú srvátku.
Re: Kefírová houba
Kometa píše:Přidám své zkušenosti s kefírem. Piju jej už 3/4 roku prakticky denně.
Podle mě neúčinkuje v těle zásaditě. Alespoň mě tedy mírně okyseluje.
Možná, že ve střevech nastolí lepší rovnováhu, ale rozjetou kvasinku z těla sám od sebe nevyžene.
Aktuálně beru antibiotika a piju ho 2-3x denně, ale stejně mám průjem a kvasinka se horší i přes přísnou dietu. Ale určitě ten dopad atb bude menší. Ovšem nevím, jak je to s jeho antibiotickým účinkem, když ho pořád piju, jím česnek co má být také antibiotický, mám dobré pH a užívám lněný olej a přesto se mi v těle rozlézá zánět.
Nezapominat na alergii mleka, ta nam dela nejvice potizi, vice nez verime. Pak take psenice, nejlepe je pouzivat spaldu a rano snist jako prvni krupicnou spaldovou kasi nebo si uvarit polevku se spaldou, jedno jestli jako trochu orestovat a pak zalit vodou. Spalda velmi pozitivne pusobi na vnitrni floru strev. Pusobi jako krevni plasma ci ma tuto kvalitu.
Jenom kefirem neco vylecit tomu bych moc neverila. Proc nevyzkousis MMS?
Kefírová houba
Snídám klíčenou pohanku, lepek téměř nejím, i když na něj intoleranci nemám. Nemám nejspíš alergii na vůbec nic, dost věcí mi testovali a jsem z rodiny, kde není alergický nikdo na nic.
Pochopitelně bojuju i jinak. Aktuálně jsem na zelenině, kefíru, pohance a kokosu, pH mám vyrovnané už několik měsíců, k tomu česnek, lichořeřišnici, chilli, lapacho...
MMS jsem pár dní zkoušela, ale pak jsem viděla jak to spolu reaguje, ten žlutý štiplavý kouř a fakt jsem přestala mít chuť do sebe takový svinčík cpát.
Pochopitelně bojuju i jinak. Aktuálně jsem na zelenině, kefíru, pohance a kokosu, pH mám vyrovnané už několik měsíců, k tomu česnek, lichořeřišnici, chilli, lapacho...
MMS jsem pár dní zkoušela, ale pak jsem viděla jak to spolu reaguje, ten žlutý štiplavý kouř a fakt jsem přestala mít chuť do sebe takový svinčík cpát.