Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět

Jste šťastným hostitelem nějakého parazita?

ano - mám, zjistili mě ho/je
190
34%
nevím, ale mám podezření
233
42%
to vůbec netuším
97
18%
vím naprosto jistě, že nemám
11
2%
měl jsem, už nemám
8
1%
...ani jedno, jiná odpověď
13
2%

Celkem hlasů: 552

hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: Cena HCL z lekarny+Koncentrace

Příspěvek od hanka »

muflon píše: PS: V lekarne mi rekli ze surovinu pro vyrobu pouzivaji 30% suchou latku. Z te pak vyrabi nikoli uz 11% ale podle novejsich predpisu 10% HCL(ta se bere po kapkach-nejspis do sklenice vody-neptal sem se).
Tato 10% HCL se da sehnat na recept, takze kdo ma solidniho doktora na gastro, tak za recept a za 30kc dostane takove mnozstvi jake mu doktor napise.
Pokud to sezenete bez receptu v lekarne jako ja, tak zaplatite okolo 140kc za 1L 3,5% HCL. :D
Já jsem dneska koupila v lékárně 10% HCL - 1/2 l za 70,- Kč. Napsali mi na sklenici doporučené dávkování "10-15 kapek do sklenice vody".
Budu si to muset přepočítat podle našich doporučení - ale jak se tahle tématika rozebírá na několika vláknech, tak HLEDÁNÍ toho doporučení bude za trest :bhead: :evil: :roll: :x :( !

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
muflon
Zasloužilý člen
Dostal: 32 poděkování

Uz HCL nekdo uzivate?-vase zkusenosti

Příspěvek od muflon »

Tak jsem si dal ctvrt cajove lzicky 3,5%HCL do sklenice naplnene PREDEM(!) vodou, a vypil po jidle(priste budu davat pred jidlem-nalacno je to podle J.Zajicka ucinejsi...!).Druhy den pul caj.lz. a vecer nalacno jednu caj.lz.3,5%HCL(do sklenice vody). U mne bez problemu...Bezpecnejsi by bylo pridavat po kapkach...zvlaste pokud nekdo ma 10%HCL.

Pro zopakovani skolni latky(i ja ji velice rad zapomnel jako hodne jinych veci ze skoly...-do doby nez clovek zjisti ze se neco v zivote muze i hodit.. :lol: ):
"Kyselinu nutno lit do vody nikoli naopak..." :arrow:
Tak jsem tedy VODU NALIL DO SKLENICE NEJDRIVE, A AZ PAK 3,5%HCL...( ale u tak slabe koncentrace jakou je 3,5% je to jedno to uz nic neudela :jump: -ale u te 10% by bylo lepe urcite dodrzet toto pravidlo, a redeni 30%HCL by mel delat jedine zkuseny chemik-tam uz je to "o hubu"(resp. o oci... :shock: )

Nemam nejaka odmerovadla...Jarda rika zacinat po kapkach a navysovat pomalu (jako je to u mms). Chut takova nakysla ale ujde to(mms je daleko horsi...).
Vypil jsem to naraz(nejlepe to hodit co nejdal do krku aby co nejmensi kontakt se zuby!), zadne cumlani v puse(ochrana leptani zubu), a hned pote sem si vyplachnul pusu cistou vodou kterou jsem vyplivl, ale priste ji spolku(voda ma zasadite ph, neutralizuje zbytky HCL v puse).
TIMTO NERADIM NIKOMU ABY TO DELAL STEJNE JAKO JA...treba delam neco spatne!!! Kazdy kdo to zkousi tak cini na sve riziko a mel by si nejdriv neco precist(to se tyka i mne...a nejspis sem neprecet vse co je kde popsano??)

Kdyz te vody ve sklenici bude moc tak to zas prilis naredi HCL v zaludku...takze je nutne najit nejake rozumne mnozstvi vody(zustanu asi u pul sklenice vody+trocha vody na zapiti)...A nejlepe asi preliju trochu z flasky s 3,5%HCL do sklenicky s kapatkem. Abych mel prehled kolik jsem dal a mohl pomalu navysovat(kolik ale maximalne to nevim nerad bych to presvihl-ale telo se myslim ozve kdyz se mu ta dalsi kapka navic nebude libit.. :idea: . Naslouchat telu se pak vyplati co se tyce mnozstvi-opet jako u mms-kazdy jsme jiny.... :o

To Hanka: 10-15kapek na sklenici vody...tak pokud je to pro 10%HCL...tak to pro 3,5%HCL je jeste dost kam navysovat....
Urcite je levnejsi koupit tu 10%HCL, ale tu mi v lekarne narozdil od 3,5% neprodaji bez receptu...ale prace s 3,5%HCL je zase BEZPECNEJSI... :lol:
(pro srovnani v zaludku je HCL okolo 5%, a pokud nekdo nekdy zvracel i s prazdnym zaludkem,tak vi ze ho tato lidska HCL prilis nepolepta(pokud to neni moc casto...a vyplachne se vodou hned...)

Musi byt samozrejme ODSTUPY (aspon 1hodina by mela stacit) teto kyseliny(HCL) od veskerych zasad-tj. od mms(zasadite),
od sody(zasadite), od DM smesi na prekyseleni(zasadite), Tepperweinovy smesi(zasadite) apod. Jinak se samozrejme ucinky vzajemne neutralizuji. :!:
;)
Naposledy upravil(a) muflon dne čtv 20 kvě 2010 8:08, celkem upraveno 2 x.

Cizími zkušenostmi se málokdo poučí - co si kdo vyzkouší sám na sobě, tomu je ochoten věřit.(paradoxně Zakázané ovoce nejlíp chutná, proto říkám: "Raději to nikdo nezkoušejte ! - co kdyby to náhodou bylo šarlatánství... :-)
Marcela+
Nový člen

antihelmentika

Příspěvek od Marcela+ »

ahojky vsem,
poradite me nekdo,kde sehnat Albendazol a Praziquantel?

milda
Zasloužilý člen
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Re: antihelmentika

Příspěvek od milda »

Ahoj,
mám teď oboje, celé balení. Něco si nechám a něco bych mohl poskytnout. Mohl by mít i Palo. Kdyžtak napiš SZ.

Joy
Stálý člen
Dostal: 1 poděkování

kurkuma

Příspěvek od Joy »

Ahojte, nevedela som presne kde to zaradit do ktorého vlákna, ale nakolko kurkuma je odporúcaná aj preoti parazitom, dávam to sem. Okrem iného riedi krv tym pomáha pri krcovych zilách a sú vysledky aj pri liecení rakoviny. Cistí hlavne pecen, tak tí nasi drahí si musia zvyknut na ryzu s kurkumou. Nasla som este nieco co stojí za to -psenicná stava, nie zeleny jacmen hoci aj ten je super. Stava sa lisuje vysoká asi ako dlan a robí sa zo spaldovej múky,

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: kurkuma

Příspěvek od Palo »

Za Crohnovu chorobu také může motolice, jen ti naši vědci jsou zas mimo mísu...

http://www.novinky.cz/zena/zdravi/19950 ... mleko.html

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Igor
Stálý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Absencia zlcnika a pecenovo-zlcova cistiaca kura

Příspěvek od Igor »

Precital som si niekolko Vasich skusenosti aj rad s cistenim pecene i zlcovych ciest Glauberovou solou + olivovy olej + stava z grapefuitu. Chcel by som to absolvovat kvoli priprave na odparazitovanie sa. Mam na Vas otazku ci a ako je tato metoda vhodna pre mna, ked nemam zlcnik. Bol mi vyoperovany po zlcnikovej kolike, kedy sa mi dvakrat upchal zlcovod zlcnikovymi kamienkami v priebehu tyzdna a pri druhom ERCP sa zlcovod pretrhol. Nasledovala sepsa, dve operacie a boj o prezitie. Dva tyzdne v umelom spanku a dva mesiace v nemocnici. Teraz nemam ziadne traviace ci zlcnikove komplikacie ale viem ze mam zlcovod nasity niekde inde. Pri druhej operacii (revizii tej prvej) ho museli nasit niekde nizsie ako je zvykom. Mam tak obavy o absolvovanie cistiacej kury....

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Absencia zlcnika a pecenovo-zlcova cistiaca kura

Příspěvek od Palo »

Žlučník byl vyoperován a "hadice" byly spojeny. Takže pořád je co pucovat, ale asi budeš mít rozílný výsledek, než ostatní se žlučníkem...

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Igor píše:Precital som si niekolko Vasich skusenosti aj rad s cistenim pecene i zlcovych ciest
Nazdar Igore,

Byl bych opatrný. Tím, že ti pošili žlučovod jinam, došlo k zajizvení v místě švu, což je spojení pevné, avšak málo pružné. Tahle kůra způsobuje normálně mimo jinné také rozšíření žlučových kanálků. Jestli to rozšíří také ústí kanálku, které bylo zajizveno, je otázka, na kterou si snad první najdi někde dobrou odpověd'. Pokud se ti ucpe žlučovod, můžeš mít v tomto životě vystaráno.

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Igor
Stálý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igor »

Dakujem Vam za reakciu na moj dotaz aj nazory. Uvedomujem si to co opisujes a viem, ze nemam zlcove cesty standardne.

milda
Zasloužilý člen
Dal: 710 poděkování
Dostal: 489 poděkování

Příspěvek od milda »

Igor píše:Precital som si niekolko Vasich skusenosti aj rad s cistenim pecene i zlcovych ciest Glauberovou solou + olivovy olej + stava z grapefuitu. Chcel by som to absolvovat kvoli priprave na odparazitovanie sa. Mam na Vas otazku ci a ako je tato metoda vhodna pre mna, ked nemam zlcnik. Bol mi vyoperovany po zlcnikovej kolike, kedy sa mi dvakrat upchal zlcovod zlcnikovymi kamienkami v priebehu tyzdna a pri druhom ERCP sa zlcovod pretrhol. Nasledovala sepsa, dve operacie a boj o prezitie. Dva tyzdne v umelom spanku a dva mesiace v nemocnici. Teraz nemam ziadne traviace ci zlcnikove komplikacie ale viem ze mam zlcovod nasity niekde inde. Pri druhej operacii (revizii tej prvej) ho museli nasit niekde nizsie ako je zvykom. Mam tak obavy o absolvovanie cistiacej kury....
Ahoj, mám také žlučník odoperovaný a dělám očistné jaterní kůry. (zatím 6x) Problém je v tom, že po operaci můžou být na žlučovodech srůsty. Je to sice málo pravděpodobné, ale na první jaterní kůru bys měl mít u sebe někoho střízlivého, který by tě v případě potíží odvezl na lékařsakou pohotovost na injekci. ;)
To je celý problém. Na poprvé bych to nepodceňoval, na další kůry už v pohodě. :D

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Žloutenka

Příspěvek od Palo »

Nějaké povídání o žloutence... Asi to sem nepatří, ale snad to vadit nebude...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Žloutenka

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Nazdar Palo.

Patří nepatří, dává to zatraceně dobrý smysl. Díky. +1 :good:

Ahoj, Slávek.

Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Žloutenka

Příspěvek od Palo »

Za málo, to jsem dostal mailem, tak jsem to sem šoupnul. Jsem rád, že jste rádi ;)

muflon
Zasloužilý člen
Dostal: 32 poděkování

Vyroba a zkusenosti-Godzila, detoxikacni vanicka

Příspěvek od muflon »

Uz nekdo je schopen dodat Godzilu nebo vyrobit detoxikacni vanicku ?
Jake mate zkusenosti s temito pristroji? :)

Cizími zkušenostmi se málokdo poučí - co si kdo vyzkouší sám na sobě, tomu je ochoten věřit.(paradoxně Zakázané ovoce nejlíp chutná, proto říkám: "Raději to nikdo nezkoušejte ! - co kdyby to náhodou bylo šarlatánství... :-)
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“