Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Ring volný-boxovárna

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět

Jste pro?

Anketa končí za stř 01 lis 2006 18:33

Ano,
11
85%
Ne
2
15%

Celkem hlasů: 13

Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Cenzura projektů

Příspěvek od Jim68 »

Akord píše:[Tady jsou všechny skopírované a neupravené SZ, které jsem psal Jimovi68 k predmetné veci:

Umím často najít chybu behem 10 minut. . Myslím, že me težko máte čím prekvapit.
Sleduju to dost dlouho. .., nejprve funkční vzor, pak patent.

já si tedy myslím, že tepelný potenciál je pouze stav, tedy žádná zmena a neco pro využití. Pujde opet nejspíš o nedostatečné pochopení termodynamiky. Termodynamika není neco jako fyzikální zákon.
Jde o prírodní princip, moc hluboký, takže si nemám duvod myslet, že by tímhle smerem neco šlo. Nic však proti zábave.

Samozrejme vím i o jiných zpusobech, než absorpce, neco jsem napsal i ve vláknu. Pokud to není určité tajemství, mužete napsat, na jakém principu to rešíte, a jaký zdroj tepla o jaké teplote používáte? Chemické reakce prímo s absorpcí príliš nesouvisí, mimo ne jde pracovat do pár stovek Celzia.
Mňo, vzhledem k tomu, jaký dopisy jsem Ti psal já, myslím, že tyhle odpovědi byly jasným signálem, abych se s Tebou do ničeho nepouštěl. Znova jsem se ponořil do knih a výpočtů, protože jsem Tě bral vážně... :roll: Nedostatečným pochopením termodynamiky trpíš patrně Ty. . Takhle se vývojář nechová, když dostane nabídku změnit svět. Posílám Ti fotky jednoho zacyklovaného Tč/Tm.... A nebo radši ne, k čemu by to bylo.

K čemu si zakládáš vlákna s tematikou, která podle Tebe neexistuje - na to jsi prosím zapoměl... :roll:

Upraveno: Promiň, Tč zacyklované s Tm založil Dwell (díky G.! ;) ) - jinak vše při starém....

Jim68
Be happy!
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

xxx

Příspěvek od Akord »

Zasláno: čt 27 květen 2010 10:43 Předmět: verejný monolog k výrokum nicka 1220
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=1230

Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: Cenzura projektů

Příspěvek od Akord »

Jim68 píše:
Akord píše:[Tady jsou všechny skopírované a neupravené SZ, které jsem psal Jimovi68 k predmetné veci:
Umím často najít chybu behem 10 minut. . Myslím, že me težko máte čím prekvapit.
Sleduju to dost dlouho. .., nejprve funkční vzor, pak patent.
já si tedy myslím, že tepelný potenciál je pouze stav, tedy žádná zmena a neco pro využití. Pujde opet nejspíš o nedostatečné pochopení termodynamiky. Termodynamika není neco jako fyzikální zákon.
Jde o prírodní princip, moc hluboký, takže si nemám duvod myslet, že by tímhle smerem neco šlo. Nic však proti zábave.
Samozrejme vím i o jiných zpusobech, než absorpce, neco jsem napsal i ve vláknu. Pokud to není určité tajemství, mužete napsat, na jakém principu to rešíte, a jaký zdroj tepla o jaké teplote používáte? Chemické reakce prímo s absorpcí príliš nesouvisí, mimo ne jde pracovat do pár stovek Celzia.
Mňo, vzhledem k tomu, jaký dopisy jsem Ti psal já, myslím, že tyhle odpovědi byly jasným signálem, abych se s Tebou do ničeho nepouštěl. Znova jsem se ponořil do knih a výpočtů, protože jsem Tě bral vážně... :roll: Nedostatečným pochopením termodynamiky trpíš patrně Ty. . Takhle se vývojář nechová, když dostane nabídku změnit svět. Posílám Ti fotky jednoho zacyklovaného Tč/Tm.... A nebo radši ne, k čemu by to bylo.

K čemu si zakládáš vlákna s tematikou, která podle Tebe neexistuje - na to jsi prosím zapoměl... :roll:

Upraveno: Promiň, Tč zacyklované s Tm založil Dwell (díky G.! ;) ) - jinak vše při starém....
Doporučuju prípadným čtenárum číst radši obsah puvodního znení v mém predešlém príspevku.

1220
Zasloužilý člen
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Postavil jsem se na stranu Jima

Příspěvek od 1220 »

i když některé jeho odpovědi jsou nejasné a některé žádné.
Je to proto, že jsem pochopil , že je to reálná věc ne zcela složitá. Toť vše.
Doufám, že kamarád z Brna nezklame a něco k tomu napíše, o té ledničce.
Toto forum by snad mělo sloužit především jako inspiromat, beru to tak celou dobu celou dobu jeho existence.
Přehadování nikomu neprospěje.
K.

1220
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Veřejný monolog

Příspěvek od 1220 »

To je něco jako Open card ............................

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

pro 1220...

Příspěvek od martin11 »

1220 píše:i když některé jeho odpovědi jsou nejasné a některé žádné.
Je to proto, že jsem pochopil , že je to reálná věc ne zcela složitá. Toť vše.
Doufám, že kamarád z Brna nezklame a něco k tomu napíše, o té ledničce.
Toto forum by snad mělo sloužit především jako inspiromat, beru to tak celou dobu celou dobu jeho existence.
Přehadování nikomu neprospěje.
K.
...martin má dotaz...myslíš, že po zhlédnutí toho vynálezu jima, bez prozrazení...jak že to dělá...by bylo možno přístroj....zařízení zreplikovat...??....něco jsem o tom zaslechl...Akord tady tvrdí, že to není životaschopné.... :shock: ...napiš svuj názor....martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
1220
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

nebuď labuť

Příspěvek od 1220 »

Martine, ;)
Rontgenem tak leda :lol:
Kdo je chlaďař , kdo umí stavový rovnice plynů, kdo spočítá kritický bod směsi , nebo odzkouší,
Kdo se vyzná ve ventilech , v mechanice, v prostupu tepla stěnou. Takový celkem obyčejný člověk to dokáže.
Napíše si na zem termodynamickou větu, nejraději obě, a pak je překročí.
Raději všechny: http://www.wikiskripta.eu/index.php/Ter ... _v%C4%9Bty
Pokud je nedokáže překročit tak si řekne, že to nejde
a prožije zbytek života v bludu.
Jako nadšenec se těším, že se to povede i s vlhkým vzduchem v parném létě, tedy pokus.
Doufám že se tu objeví jak to měl ten ledničkář, to je víc.
A někde nahoře v pdefku najdeš princip. Je to strana cca 1000 toho pdf.
Ale díky Jimovi.Jinak chodíme kolem toho a NIC.
Hovgh.

PS : Překročením, znamená zde použití v jejich významu, nikoli ve významu domnělém.
Nic víc

la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

Re: Žádný očerňování

Příspěvek od la »

1220 píše:Vede se tady diskuze, o věci která je možná a expert na motory Akord tvrdí , že možná není.
To je jádro pudla. Poskytování neúplných info, a manipulace.
Aby to nebylo tvrzení, prosím kamaráda z Brna, aby podal svědectví o tom co mi včera sdělil o jednom ledničkáři z minulého století.
který si to doma udělal.
Tohle zařízení jsem viděl v roce 1986 ,autor byl důchodce seznámili jsme se v pat.knihovně okolo roku 83 .Mělo by to být podáno v tomto období.
Jinak testovali jsme to moje solárko na TUV s jeho zařízením jestli by to nešlo spojit ,když se to tak suma sumárum vezme tak chlapík (jestli ještě žije) má v efektivitě solárních zařízení ještě technologický náskok . S jednoho metru čtverečního při plném osvitu jsme s toho dostali 150Wh plus vodu teplou 40°C.Vstupní voda byla ze studny a měla 10°C.Kontrolní sluneční kolektor umístěný vedle a stejné konstrukce byl schopen dodat stejný objem vody ohřáté na 60°C ze studniční teploty 10°C.Výpočtem zpět jsme se dopídili k dopadu 1KWh tepelného záření.Protože se jednalo o natáčivé solární zařízení v obou osách s chybou 1 steradián.Byli sme oba velmi spokojeni.
Popis zařízení.
Ze zařízení bylo vidět jen dva výměníky ,každý smotaný z měděných trubiček a každý samostatně přivedený do uzavřené tlakové nádoby s které byly dva el.vývody.Dál můžu napsat jen co říkal autor,protože sem ho nechtěl dohnat k rozkuchání zařízení.Bylo to natlakováno freonem a byl v tom i trafo olej tak jako chladnička a uvnitř byl jak řikal dvoupístý strojek a alternátorek (spíš dynamo) a napaječka kvúli který se to nesmělo překlápět.Dynamo myslím proto,že jsme to museli oživit,údajně odvzdušnit ,aby se kapalina dostala po tom manipulování tam kam má.Dvoupístý strojek použil proto aby neměl potíže s rozběhem.Po montáži se to rozbíhalo v pohodě samo.Teplý výměník jsme dali na výstup a studený na vstup (přívod vody)kolektoru.
Šikovej děda,jinak nevidím problém proč by takové zařízení nemělo fungovat,stačí vlastnit nebo kouknout do literatury zvané Černoch a najít kritické tlaky plynů a podobná data a není co řešit.Spíš se divím, že se to běžně nevyrábí,viděl bych to spíš na průmyslový vzor než na osvědčení.

1220
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Pro La

Příspěvek od 1220 »

+ 2
další diskuze je zbytečná
Akord mi dluží minimálně hodinu života, kdy jsem se tím musel zabývat. :evil:
Žijte blaze.
K.

Každýmu je doufám jasný , že to jde i lepší např s turbinkou, a že to může být i celkem velký .............
;)

poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

1220

Příspěvek od poota »

+1 :good:

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

La+1220

Příspěvek od Iv »

Tak to jste si dovolili mooc, budete na "Červené nástěnce" , která nám velmi moc pomáhá vpřed !!! Teď se těším na krasobruslení, to budou piruety jak na MS. Teď se zase hodí ta má patka u podpisu. Jen vyjadřuji své názory a zkušenosti., to snad mohu ! + :good:
Naposledy upravil(a) Iv dne čtv 27 kvě 2010 23:49, celkem upraveno 1 x.

Svůj šírák odhazuji vdál a letím zpět ke hvězdám. (Cyrano)
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: La+1220

Příspěvek od poota »

Iv píše:.. Jen vyjadřuji své názory a zkušenosti., to snad mohu !
To víš, že můžeš, vždyť jsme ve "Vážně i nevážně o všem kolem nás" a navíc v Boxovárně :lol:
Apropó, tak mě napadá, že se z toho stává vlákno, kde se dají řešit technické problémy zcela bez skrupulí, a taky bez omezování nějakými řečmi o relevantnosti a nebo přípustnosti - taky dobrý!

Zdravím - poota

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Palo

Příspěvek od Ilem »

Palo píše:
Ilem píše:
Palo píše:
Co se týče magnetů a "strojů" ochlazující okolí JÁ TI ZAKAZUJU TYTO PŘÍSTROJE KOMENTOVAT, protože jsi svými vědomostmi ÚPLNĚ MIMO. Mám Ti to napsat třeba ještě TUČNĚ?
Nerad se do toho pletu, ale takovéto věty mě zvedají ze židle. Palo sorry. Ať je to jak je to, ty tu nejsi v pozici, ze které bys mohl něco někomu zakazovat.
To já vím. Mě zas zvedá ze židle postoj klasický fyziky - to mě vytočilo, tak jsem zareagoval tak, jak jsi to citoval, řekněme v afektu.
Už jsem to upravil. A nedivím se, že jsi zrovna Ty zareagoval takto :lol: Ale máš na to právo ;)
Palo, asi bys měl změnit dovětek pod čarou. To je k Akordovi

A mě zajímá, jak jsi to myslel, že se nedivíš, že zrovna já.... Já nepopírám existenci volné energie. Jen ji nehledám tam, kde prokazatelně není.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Jim68
Zasloužilý člen
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Žádný očerňování

Příspěvek od Jim68 »

la píše:
1220 píše:Vede se tady diskuze, o věci která je možná a expert na motory Akord tvrdí , že možná není.
To je jádro pudla. Poskytování neúplných info, a manipulace.
Aby to nebylo tvrzení, prosím kamaráda z Brna, aby podal svědectví o tom co mi včera sdělil o jednom ledničkáři z minulého století.
který si to doma udělal.
Tohle zařízení jsem viděl v roce 1986 ,autor byl důchodce seznámili jsme se v pat.knihovně okolo roku 83 .Mělo by to být podáno v tomto období.
Jinak testovali jsme to moje solárko na TUV s jeho zařízením jestli by to nešlo spojit ,když se to tak suma sumárum vezme tak chlapík (jestli ještě žije) má v efektivitě solárních zařízení ještě technologický náskok . S jednoho metru čtverečního při plném osvitu jsme s toho dostali 150Wh plus vodu teplou 40°C.Vstupní voda byla ze studny a měla 10°C.Kontrolní sluneční kolektor umístěný vedle a stejné konstrukce byl schopen dodat stejný objem vody ohřáté na 60°C ze studniční teploty 10°C.Výpočtem zpět jsme se dopídili k dopadu 1KWh tepelného záření.Protože se jednalo o natáčivé solární zařízení v obou osách s chybou 1 steradián.Byli sme oba velmi spokojeni.
Popis zařízení.
Ze zařízení bylo vidět jen dva výměníky ,každý smotaný z měděných trubiček a každý samostatně přivedený do uzavřené tlakové nádoby s které byly dva el.vývody.Dál můžu napsat jen co říkal autor,protože sem ho nechtěl dohnat k rozkuchání zařízení.Bylo to natlakováno freonem a byl v tom i trafo olej tak jako chladnička a uvnitř byl jak řikal dvoupístý strojek a alternátorek (spíš dynamo) a napaječka kvúli který se to nesmělo překlápět.Dynamo myslím proto,že jsme to museli oživit,údajně odvzdušnit ,aby se kapalina dostala po tom manipulování tam kam má.Dvoupístý strojek použil proto aby neměl potíže s rozběhem.Po montáži se to rozbíhalo v pohodě samo.Teplý výměník jsme dali na výstup a studený na vstup (přívod vody)kolektoru.
Šikovej děda,jinak nevidím problém proč by takové zařízení nemělo fungovat,stačí vlastnit nebo kouknout do literatury zvané Černoch a najít kritické tlaky plynů a podobná data a není co řešit.Spíš se divím, že se to běžně nevyrábí,viděl bych to spíš na průmyslový vzor než na osvědčení.
Člověk se s tím patlá, a pak to tu hezky najde popsané.....!? :D ;) . Není to úplně ten můj krám, ale princip je stejný a tohle mi běhalo taky - ale podlehlo to dalšímu vývoji. A ano - nejlíp mi to šlape velký.. :roll: ;)

Nemám to všechno radši smazat? Je to jen nevědecké ničím nepodložené blábolení fyzikálních nedouků....aha, teď jsme v boxovárně, pohoda.... :D :D :jump:

Jim68
Be happy!
1220
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Mazat či nemazat

Příspěvek od 1220 »

Podle svýho gusta, ;)
Tady je totiž možný všechno, kdyby to bylo moje, nechal bych to tu.
Aby si každej dacan, co sotva slez ze stromu zbytečně nenatahoval triko. :lol: :lol:
Doufám, že se to na trhu objeví a nadále držím palec Jime.
Až na věky věkův...........
K.

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“