Tak jsem si dal ctvrt cajove lzicky 3,5%HCL do sklenice naplnene PREDEM(!) vodou, a vypil po jidle(priste budu davat pred jidlem-nalacno je to podle J.Zajicka ucinejsi...!).Druhy den pul caj.lz. a vecer nalacno jednu caj.lz.3,5%HCL(do sklenice vody). U mne bez problemu...Bezpecnejsi by bylo pridavat po kapkach...zvlaste pokud nekdo ma 10%HCL.
Pro zopakovani skolni latky(i ja ji velice rad zapomnel jako hodne jinych veci ze skoly...-do doby nez clovek zjisti ze se neco v zivote muze i hodit..
):
"Kyselinu nutno lit do vody nikoli naopak..."
Tak jsem tedy VODU NALIL DO SKLENICE NEJDRIVE, A AZ PAK 3,5%HCL...( ale u tak slabe koncentrace jakou je 3,5% je to jedno to uz nic neudela
-ale u te 10% by bylo lepe urcite dodrzet toto pravidlo, a redeni 30%HCL by mel delat jedine zkuseny chemik-tam uz je to "o hubu"(resp. o oci...
)
Nemam nejaka odmerovadla...Jarda rika zacinat po kapkach a navysovat pomalu (jako je to u mms). Chut takova nakysla ale ujde to(mms je daleko horsi...).
Vypil jsem to naraz(nejlepe to hodit co nejdal do krku aby co nejmensi kontakt se zuby!), zadne cumlani v puse(ochrana leptani zubu), a hned pote sem si vyplachnul pusu cistou vodou kterou jsem vyplivl, ale priste ji spolku(voda ma zasadite ph, neutralizuje zbytky HCL v puse).
TIMTO NERADIM NIKOMU ABY TO DELAL STEJNE JAKO JA...treba delam neco spatne!!! Kazdy kdo to zkousi tak cini na sve riziko a mel by si nejdriv neco precist(to se tyka i mne...a nejspis sem neprecet vse co je kde popsano??)
Kdyz te vody ve sklenici bude moc tak to zas prilis naredi HCL v zaludku...takze je nutne najit nejake rozumne mnozstvi vody(zustanu asi u pul sklenice vody+trocha vody na zapiti)...A nejlepe asi preliju trochu z flasky s 3,5%HCL do sklenicky s kapatkem. Abych mel prehled kolik jsem dal a mohl pomalu navysovat(kolik ale maximalne to nevim nerad bych to presvihl-ale telo se myslim ozve kdyz se mu ta dalsi kapka navic nebude libit..
.
Naslouchat telu se pak vyplati co se tyce mnozstvi-opet jako u mms-kazdy jsme jiny....
To Hanka: 10-15kapek na sklenici vody...tak pokud je to pro 10%HCL...tak to pro 3,5%HCL je jeste dost kam navysovat....
Urcite je levnejsi koupit tu 10%HCL, ale tu mi v lekarne narozdil od 3,5% neprodaji bez receptu...ale prace s 3,5%HCL je zase BEZPECNEJSI...
(pro srovnani v zaludku je HCL okolo 5%, a pokud nekdo nekdy zvracel i s prazdnym zaludkem,tak vi ze ho tato lidska HCL prilis nepolepta(pokud to neni moc casto...a vyplachne se vodou hned...)
Musi byt samozrejme ODSTUPY (aspon 1hodina by mela stacit) teto kyseliny(HCL) od veskerych zasad-tj. od mms(zasadite),
od sody(zasadite), od DM smesi na prekyseleni(zasadite), Tepperweinovy smesi(zasadite) apod. Jinak se samozrejme ucinky vzajemne neutralizuji.
Cizími zkušenostmi se málokdo poučí - co si kdo vyzkouší sám na sobě, tomu je ochoten věřit.(paradoxně Zakázané ovoce nejlíp chutná, proto říkám: "Raději to nikdo nezkoušejte ! - co kdyby to náhodou bylo šarlatánství... :-)