http://aragonit.webovastranka.sk/forum/1062/5337adam.benda píše:Měsíc Phobos ...
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Rok 2012 - střípky poznání
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Phobos
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Re: Adam Benda má pravdu
Comeniusi, díky!
Tu úžasnou knhu mám doma asi 2,5 roku a koupila jsem si je zcela intiutivně v paní Dobry v Celetné! Jako bych to psala já - čtu ji vlastně pořád - nejdříve jsem byla úplně zmatená, nerozumněla jsem tomu, podruhé to bylo lepší a teď jedu asi 3. čtení a pořád se nestačím divit! Knihu rozhodně doporučuji, i když to není lehké čtení!
Jsem z ní často úplně konsternovaná, ale nelituji.
Nevíš, jestli od toho autora vyšlo něco dalšího? Veliká škoda, že paní Dobra tak náhle odešla.....
Ještě jsem se chtěla zeptat: nemáš nějaké informace, ohledně zmiňovaných přednášek Rosenkruciánů?
Děkuji.
Tu úžasnou knhu mám doma asi 2,5 roku a koupila jsem si je zcela intiutivně v paní Dobry v Celetné! Jako bych to psala já - čtu ji vlastně pořád - nejdříve jsem byla úplně zmatená, nerozumněla jsem tomu, podruhé to bylo lepší a teď jedu asi 3. čtení a pořád se nestačím divit! Knihu rozhodně doporučuji, i když to není lehké čtení!
Jsem z ní často úplně konsternovaná, ale nelituji.
Nevíš, jestli od toho autora vyšlo něco dalšího? Veliká škoda, že paní Dobra tak náhle odešla.....
Ještě jsem se chtěla zeptat: nemáš nějaké informace, ohledně zmiňovaných přednášek Rosenkruciánů?
Děkuji.
Comenius píše:Adam Benda se skoro ve všem trefil na hlavičku, akorát s těmi indigovými dětmi bych nebyla tolik optimistická, ...
- Iv
- Zasloužilý člen
- Dostal: 8 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
2012-Brána času
Jen s troškou do mlýna, docela fajn článeček: http://m.rahunta.webnode.cz/news/navrat-k-brane-casu/
Svůj šírák odhazuji vdál a letím zpět ke hvězdám. (Cyrano)
jejda...
Pozornému čtenáři nechť neunikne, že se jedná o cykly v cyklech a nic nekončí. .......
Když já nevím... Já tomu odhmotnění a mezidimenzionálním paprskům a šestému i sedmému rozměru a dimenzi moc nerozumím. Rosekrucinálfagoti toho u mne taky moc nevytrhnou,páč jsem se ještě s žádným nesetkal. Čím složitější, tím tajemnější, to už zkoušela církev celý 2 tisíce let.
Zatím jsem zde v těch naprosto epochálních konstrukcích nepochytil ani nitku konkrétního obrazu roku 2012.
Že do sebe břinknou pátá a sedmá dimenze, to už vím bezpečně a že každej hříšník bude plát plamenem pekelným taky, ale konkrétní informace, ešli spadne nebe na zem, nebo budou padat lejna s háčkama.......
Taky bych potřeboval vysvětlit tu rozekruciánskou kosmoantikoncepci. z toho jsem taky jelen....
Vidíte, vy tomu rozumíte dokonale, poučte prosím zbloudilou ovci pokud možno řečí obecnou, českou, nezáludnou.
Co teda himl bude, abych veděl, ešli mám do sklepa nakulit sud sádla, medu, nebo střelnýho prachu...
Když já nevím... Já tomu odhmotnění a mezidimenzionálním paprskům a šestému i sedmému rozměru a dimenzi moc nerozumím. Rosekrucinálfagoti toho u mne taky moc nevytrhnou,páč jsem se ještě s žádným nesetkal. Čím složitější, tím tajemnější, to už zkoušela církev celý 2 tisíce let.
Zatím jsem zde v těch naprosto epochálních konstrukcích nepochytil ani nitku konkrétního obrazu roku 2012.
Že do sebe břinknou pátá a sedmá dimenze, to už vím bezpečně a že každej hříšník bude plát plamenem pekelným taky, ale konkrétní informace, ešli spadne nebe na zem, nebo budou padat lejna s háčkama.......
Taky bych potřeboval vysvětlit tu rozekruciánskou kosmoantikoncepci. z toho jsem taky jelen....
Vidíte, vy tomu rozumíte dokonale, poučte prosím zbloudilou ovci pokud možno řečí obecnou, českou, nezáludnou.
Co teda himl bude, abych veděl, ešli mám do sklepa nakulit sud sádla, medu, nebo střelnýho prachu...
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 37 poděkování
- Dostal: 262 poděkování
Re: jejda...
Hele brácha, a nebude nám to nakonec jedno
Buď si pořídíš výše zmiňované sudy s proviantem a budeš se pokoušet přežít a nebo ne a budeš v jiné dimenzi na to šup a nebo i bez těch sudů, případně i s nima.
Vzhledem k podstatě mého života si dovoluji říct že pokud by někdo otočil pomyslným vypínačem do polohy OFF, tak rok si budu vegetit anichž bych někoho potřeboval. Samozřejmě budu prskat, budu se dřít ještě více ale chodit na 10h dop háku a pak dělat na svém a nebo jenom dělat na svém, to by musel být člověk lempl aby se neuživil.
Samozřejmě pokud se budeš chovat postaru, tak jako správny sedlák budeš mít zásoby na jídlo i další sadbu atd. Prostě z části přepni na to jak se žilo před 100lety a máš to. A kdyby to náhodou nevyšlo tak na shledanou ve Vallhale.
Buď si pořídíš výše zmiňované sudy s proviantem a budeš se pokoušet přežít a nebo ne a budeš v jiné dimenzi na to šup a nebo i bez těch sudů, případně i s nima.
Vzhledem k podstatě mého života si dovoluji říct že pokud by někdo otočil pomyslným vypínačem do polohy OFF, tak rok si budu vegetit anichž bych někoho potřeboval. Samozřejmě budu prskat, budu se dřít ještě více ale chodit na 10h dop háku a pak dělat na svém a nebo jenom dělat na svém, to by musel být člověk lempl aby se neuživil.
Samozřejmě pokud se budeš chovat postaru, tak jako správny sedlák budeš mít zásoby na jídlo i další sadbu atd. Prostě z části přepni na to jak se žilo před 100lety a máš to. A kdyby to náhodou nevyšlo tak na shledanou ve Vallhale.
Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
počkaj, počkaj
Jako že bych se dostal do jiné dimenze s holou řití.... Jako bez těch nahamouněnejch zbetečností a zásob....
Jako bez toho soudku medu a šnapsu... Tak to mě brácho fakt polil studenej pot
Aspoň tu čtyřkolku, nebo traktor... A když už traktor, ta se sepnutejma třema vlečkama, aby se tam neco vlezlo.....
Já nechcu do jiné dimenze....
Jako bez toho soudku medu a šnapsu... Tak to mě brácho fakt polil studenej pot
Aspoň tu čtyřkolku, nebo traktor... A když už traktor, ta se sepnutejma třema vlečkama, aby se tam neco vlezlo.....
Já nechcu do jiné dimenze....
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
Re: počkaj, počkaj
zdarec....když tě čtu....třeba už v tý jiný dimensi jsme....a není to tak špatný....teď jde o to, jestli se nemáme vrátit m11
... věřím, že se " TO " povede ......
no jo,
To mně nenapadlo... my jsme v jiné dimenzi.... Proto tolik lidem nerozumím, proto mi připadají z jiného světa. Voni jsou v jiné dimenzi.Příště to řeknu policajtům, až mi budou chtít zrekvírovat těch posledních pár bodíků... že mi to nevadí, že v naší dimenzi stejně ani body, ani policatský hochštaplery nemáme
Takže, co z toho vlastně vyplývá vzhledem k tomu roku 2012... Abych se nějak zorientoval?
Takže, co z toho vlastně vyplývá vzhledem k tomu roku 2012... Abych se nějak zorientoval?
-
- Zasloužilý člen
Re: počkaj, počkaj
No jasně, šprajcneš se i s těma vlečkama v mezidimenzionální bráně.jarda ovčák svitavy píše:Aspoň tu čtyřkolku, nebo traktor... A když už traktor, ta se sepnutejma třema vlečkama, aby se tam neco vlezlo.....
No teď vážněji když už se tady tak hezky strašíme.
Málo kdo si uvědomuje že rozličné katastrofy přežít je možno, ale co pak? Jestli si někdo myslí že bude zalezlej a až všechno opadne tak vyleze protáhne se a půjde si koupit čerstvý rohlíky, tak to asi nee že…
Takže řešit nejenom přežití ale i dalšího způsobu žití… A teď máš možnost si vybrat mezi jinou dimenzí a nebo středověkem.
-
- Zasloužilý člen
Re: no jo,
Toť otázka. Policajty bych neřešil protože ty budou tak malí jací ve skutečnosti vlastně jsou. Viděl bych to následovně:jarda ovčák svitavy píše:To mně nenapadlo... my jsme v jiné dimenzi.... Proto tolik lidem nerozumím, proto mi připadají z jiného světa. Voni jsou v jiné dimenzi.Příště to řeknu policajtům, až mi budou chtít zrekvírovat těch posledních pár bodíků... že mi to nevadí, že v naší dimenzi stejně ani body, ani policatský hochštaplery nemáme
- Totální pohroma kde přežije jenom pár co budou mít štěstí ať jsou připraveni a nebo ne a z těch pár přežije pak dále ještě méně protože budou neschopní přežít.
- Střední pohroma přežije více avšak dost na to aby se smečky mohly z části pozabíjet až to skončí, život jde dál ala 100 a více let zpátky.
- Malá pohroma, lidi začnou šílet, marast, zdivočelá smečka, trochu potrvá než se to dovyzabíjí, pak vzniknou tlupy a komunity.
Bohužel něco mi říká že lidi jsou zvířátka a jak nebudou mít ve žlabu tak se jako zvířátka budou chovat. V případě posledních dvou typů pohrom můžu říct že přežijí jen ti nejsilnější a nejschopnější, v případě první pohromy jen ti co budou mít štěstí v neštěstí.
Mám nápad. Schválně bych zkusil jak dlouho našinec přežije v běžných podmínkách venku v lese, jenom s nožem, oblečením a možná tak krabičkou zápalek. Pak by člověk získal asi jiný názor.
- laik
- Zasloužilý člen
- Dal: 36 poděkování
- Dostal: 43 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
jak přežít...
Zdravím
Kdo někdy čundroval ,bez peněz a bez hromady jídla v batohu ,tak ví že v lese a okolí se dá celkem slušně uživit,nemysím hned rovnou zabíjet zvířata ,ale vše co roste se dá uvařit ,případně usušit .....
a když se na naších polích přestanou konečně pěstovat megalomansky některý zbytečný plodiny ,tak bude toooooolik místa na potraviny že nám budou praskat pupky ve švech....akorát někteří lidi se budou muset znovu naučit pracovat ......
.....
Kdo někdy čundroval ,bez peněz a bez hromady jídla v batohu ,tak ví že v lese a okolí se dá celkem slušně uživit,nemysím hned rovnou zabíjet zvířata ,ale vše co roste se dá uvařit ,případně usušit .....
a když se na naších polích přestanou konečně pěstovat megalomansky některý zbytečný plodiny ,tak bude toooooolik místa na potraviny že nám budou praskat pupky ve švech....akorát někteří lidi se budou muset znovu naučit pracovat ......
.....
Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
Re: jak přežít...
...zdarec...dobrý tema....přežít v přírodě....jen dotaz...kdy jsi naposled čundroval....já v 1968....moc peněz nebylo...ale pivo nebylo tak drahý...a cíga stály 0,90...nebo se koupil tabák...BAČA....je tu někdo kdo to pamatuje...??...
...jo občas jsme ulovili nějakou rybu, nebo na poli nakopali brambory...z JZD....ale uživit se v lese.... ...občas nějaká houba....ale bez vajíčka sole a chleba se to nedá moc jíst. jednou jsem už zde psal..a proběhlai diskuse....kolik m2 by uživilo člověka...není to zas tak náročné....ne že bych si to přál...to ani náhodou, ale lidí z paneláků...také se už o tom diskutovalo, by mě bylo docela líto....
...naštěstí k tomut pravděpodobně nedojde....tyto katastrofické scénáře jsou max pro sci-fi film....ale je dobré se nad tím zamyslet....a tím pádem také sámi nad sebou....jestli nejsme náhodou mooooc rozežraní.... m11
...jo občas jsme ulovili nějakou rybu, nebo na poli nakopali brambory...z JZD....ale uživit se v lese.... ...občas nějaká houba....ale bez vajíčka sole a chleba se to nedá moc jíst. jednou jsem už zde psal..a proběhlai diskuse....kolik m2 by uživilo člověka...není to zas tak náročné....ne že bych si to přál...to ani náhodou, ale lidí z paneláků...také se už o tom diskutovalo, by mě bylo docela líto....
...naštěstí k tomut pravděpodobně nedojde....tyto katastrofické scénáře jsou max pro sci-fi film....ale je dobré se nad tím zamyslet....a tím pádem také sámi nad sebou....jestli nejsme náhodou mooooc rozežraní.... m11
... věřím, že se " TO " povede ......
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 2 poděkování
- Dostal: 1 poděkování
mám taký dojem, že už týždeň po dni D nebude ani jedného stromu, nie to ešte LES, a určite všetko čo sa dá uvariť už bude v gágoroch prežratých "neprispôsobivých"... takže ja volím na prvom mieste RIADNE VYZBROJENIE, samozrejme aj zálohové, keď sa minú mosadzné včeličkylaik píše:Zdravím
Kdo někdy čundroval ,bez peněz a bez hromady jídla v batohu ,tak ví že v lese a okolí se dá celkem slušně uživit, ...
-
- Zasloužilý člen
Dokážu si představit ten klid, žádná auta, ticho, čerstvý vzduch. Jenom s tím pěstováním by to neylo vůbec lehké, jeden člověk když bude dřít jak bulhar tak je schopen ručně obsloužit tak 1000-2000m2 a to toho bude mít plný zuby. Sám mám asi 500-600m2 a vím co to je. Semena k osetí to je 1-2 tisíce na sezónu. Takže sadbu raději otáčím a používám semena vlastní.martin11 píše:..jestli nejsme náhodou mooooc rozežraní.... m11
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Ještě před tou idylou se bude rabovat v obchodech a skladech. A až už nebude ve městech co rabovat, tak se vyrazí na venkov drancovat. Otázka tedy bude kolik se toho povede vypěstovat a kolik z toho se taky povede ubránit. Varianta se dnem D se mi nezdá vůbec příznivá.NAVAR píše: Dokážu si představit ten klid, žádná auta, ticho, čerstvý vzduch. ..
Za daleko perspektivnější považuji "přirozený" výběr na základě stádia duchovního vývoje, k němuž daný jedinec dospěl - případně doplněný nějakými "přežitelnými" katastrofami lokálního významu.
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe