Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Dobré srdce Krnova - QR platba na účet města Krnova - Pomoc postiženým při povodních. Více zde...

Paraziti - příznaky, diagnostika, likvidace

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět

Jste šťastným hostitelem nějakého parazita?

ano - mám, zjistili mě ho/je
190
34%
nevím, ale mám podezření
233
42%
to vůbec netuším
97
18%
vím naprosto jistě, že nemám
11
2%
měl jsem, už nemám
8
1%
...ani jedno, jiná odpověď
13
2%
 
Celkem hlasů: 552

Uživatelský avatar
muflon
Zasloužilý člen
Příspěvky: 660
Registrován: stř 25 lis 2009 19:36
Dostal: 32 poděkování

Kde dobre levne lakmus.papirky

Příspěvek od muflon »

Craft píše:...lakmusové papírky nebo měříč pH by mělo být klasickou výbavou domácí lékarničky, stejně jako třeba klasický teploměr. Tu směs jsem si pořídil také, ale je poměrně slaboučká, ten Dologran vs. dostatečné pití čisté vody je mnohem lepší.
Kde prosim sehnat nejlevnejsi kvalitni lakmusove papirky-staci vyrobce(nekde to tu bylo...nebo staci odkaz)? :x

Prosim Craft, jakou smes si poridil...je to mysleno tak ze Dologran a piti ciste vody je lepsi(ucinnejsi) nez treba Tepperweinova smes na odkyseleni?? ;) Dik :)
Naposledy upravil(a) muflon dne úte 04 kvě 2010 2:03, celkem upraveno 1 x.


Cizími zkušenostmi se málokdo poučí - co si kdo vyzkouší sám na sobě, tomu je ochoten věřit.(paradoxně Zakázané ovoce nejlíp chutná, proto říkám: "Raději to nikdo nezkoušejte ! - co kdyby to náhodou bylo šarlatánství... :-)
Uživatelský avatar
Craft
Zasloužilý člen
Příspěvky: 475
Registrován: sob 25 srp 2007 21:27
Bydliště: Severní Morava
Dal: 34 poděkování
Dostal: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: vsuvka...

Příspěvek od Craft »

Kde prosim sehnat nejlevnejsi kvalitni lakmusove papirky-staci vyrobce(nekde to tu bylo...nebo staci odkaz)?
Kde se dají levně sehnat opravdu netuším, neboť pokud si měříte své pH moči častěji nebo i více lidí v domácnosti, rozhodně se nevyplatí a mají pouze omezenou přesnost. Osobně používám pH metr, už jsem tady někde dával na něj odkaz. Ale chce to se o něj dobře starat, jinak sonda velmi rychle odchází a být při měření opatrný, ať nedojde k jejímu rozbití, což už se mi jednou stalo.
Prosim Craft, jakou smes si poridil...je to mysleno tak ze Dologran a piti ciste vody je lepsi(ucinnejsi) nez treba Tepperweinova smes na odkyseleni??
Zkoušel jsem postupem času různé prostředky na odkyselení. Klasickou sodu doporučuji pouze jako poslední možnost a to jako záchranou brzdu. Normálně ji ale nepoužívat. Tepperweinova směs je sice fajn, ale poměrně slabá k mému překvapení a musí se brát aspoň 2x krát denně a to osobně moje raní pH moč se pohybuje v závislosti na potravě od 5,8 do 6,3, což není sice žádný zázrak, ale tahle hodnota je stěžejní a přes den není problém mít 7,3 a to nejsem zrovna typ, co se živí jenom ovocem a zeleninou :)
Každopádně jsem zjistil to, že Dologran, který obsahuje Mg a Ca, to dokáže vystřelit pH až neuvěřitelně nahoru už po jedné malé lžičce. Proto si myslím, že je důležité brát i velké množství samotného Mg do doby než vyvolá řidší stolici nebo průjem, pak dávku snížit, je to stejné v diagnostikování svého hraničního množství jako u vit. C. Také stačí něco pár hodin nejíst a napít se vydatně, tj. kolem 0,5l čisté vody a změřit si pak své pH a bude v pohodě přes 7, pokud nejsme až příliš zakyselení.
Používám pro pití pouze vodu z vodovou prohnanou přes filtr Dionela2 a max. spokojenost. Tohle totiž považuji za jednu z mojich nejlepších investic na podporu svého zdraví. Jinak na ty filtry bacha, některé z té vody odstraní vše důležité a osobně filtry na pí vodu považuji za jeden z předražených zázraků.

EDIT: také je dobré si pamatovat jedno jednochuché a důležité pravidlo.
Čím méně čisté vody (bez bublinek) v průběhu dne vypijete, tím nižší bude hodnota vašeho pH.
Takže se pak můžete cpát prostředky na odkyselení jak chcete a stejně bude stále dosti hodnota dosti nízká. Pokud někdo jí hodně zeleniny, ovoce nebo šťáv, tak tady to až tak doslova neplatí.
Naposledy upravil(a) Craft dne pon 03 kvě 2010 21:20, celkem upraveno 2 x.


jarda ovčák
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1252
Registrován: čtv 19 lis 2009 9:24
Bydliště: Svitavy
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

jo jo

Příspěvek od jarda ovčák »

Každá lékárna ti nabídne lakmusových papírků dosyta.
Jsou i přesnější s úzkým rozpětím, ty už nejsou tak běžné. Na kyselost organismu stačí obyčejné.
Jináč s craftem souhlasím.... příčina a důsledek....
Na druhou stranu chápu každého. Topící se stébla chytá.


Uživatelský avatar
Batles
Zasloužilý člen
Příspěvky: 682
Registrován: ned 14 pro 2008 22:59
Bydliště: poblíž města Tišnov
Dal: 284 poděkování
Dostal: 709 poděkování

Crafte, zdravím!

Příspěvek od Batles »

Tvůj příspěvek je dokonalý! Musím ti dát karmu :D
Čistá voda je důležitější, než si vůbec umíme představit a připustit. Po přečtení knihy Šokující pravda o vodě a Prevence a léčení všech druhů rakovin
jsem opravdu v loni vykopal kovové trubky ze zdí až do studny, vyhodil starou kovovou domácí vodárnu a natáhl vše z plastu i novou vodárnu s čerpadlem z plastu. Bylo to
náročné, ale výsledek stojí za to. Ta chuť a vzhled křišťálu ve sklenici, to je tedy něco!!!!


Uživatelský avatar
Craft
Zasloužilý člen
Příspěvky: 475
Registrován: sob 25 srp 2007 21:27
Bydliště: Severní Morava
Dal: 34 poděkování
Dostal: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

zdravím kamaráde!

Příspěvek od Craft »

Přiznám se, že já tu karmu tady nějak neřeším, pouze sem tam napíšu to, co mám opravdu odzkoušeno a nebo pouze sdělím zkušenost z důvěryhodného zdroje. Ale znáš to, může to být někde tisíckrát uvedeno, ale není nad to si to sám vyzkoušet, což sám víš dobře ;)
Mnohdy se honíme za něčím, co máme přímo před nosem a opovrhujeme tím. Sám jsem takový býval :)
Tohle platí i v případě velké důležitosti kvalitní vody, protože ta je právě v našem těle nejvíce zastoupená a bez ní nedokážeme existovat a užíváme ji přitom stále. Takže pokud nebude kvalitní, (zásadním omylem je si myslet, že voda v PET lahvích je dobrá, to už je lepší ta z jakéhokoliv vodovodu), můžeme se stavět na hlavu a stejně naše léčebné výsledky nemusí být takové, jaké očekáváme. Moje zkušenosti jsou takové, že čím je něco jednoduchší, tím je to mnohdy daleko účinnější. A tímhle se v životě řídím ve všem. To pouze naše doba dělá z různých future nesmyslů libujících si v nových technologiích to pravé ořechové, bohužel opak je mnohdy pravdou...
Stejné je to u toho stravování, dříve jsem do sebe soukal různé smažené dobroty, chipsy apod. vymoženosti dnešní doby. Pak to vše nahradil za daleko více pouze vařených jídel a zeleninové snídaně a chipsy vyměnil za pojídání nesolených ani jinak upravovaných mandlí a to je panečku dobrota. Dosti se také opomíjí správné pití, tj. max. 30 minut před jídlem a nikdy při jídle. Výjimkou je si dopřát při jídle trochu na dně sklenice dobrého bílého vína, které napomáhá trávení. Moji oblíbenou značkou je Ryzlink, velkokapacitní pití piva už dnes přenechávám jiným :)

Tak to sis kamaráde s tím vodovodním rozvodem pěkně máknul, ale chválím. Mnoho lidí ale tohle neřeší, okna a omítky jsou přece důležitější :D Kdybych dnes bydlel znova v RD bych tohle řešil jako jednu z prvních věcí, i kdybych se měl na toto zadlužit. Také bych si upravil místnosti a zabudoval do stěn shungit. Je to výborná věc, která se mi taky osvědčila. Dodnes mám polštářek, který když mě někde bolí si na noc kladným pólem přiložím na tělo a do druhého dne je to nesrovnatelně lepší nebo to úplně vymizí. Mé počínající zdrav. problémy právě dávám do souvislosti s asi 3 letým bydlením v RD, kde byla velká zaplísněnost prostor. A došlo to tak daleko, že jsem začal mít dokonce astmatické příznaky, kterých jsem se ale naštěstí brzy zbavil. Prostě plísňové spory ve vzduchu dělali své, dále pod domem tekl pramen a měl kamenné základy, které nasávali vodu jako houba, proto ta plíseň. K tomu všemu jsem od domácích mazlíčků nachytal spoustu preberek, protože jsem si v té době naivně myslel, že jejich roční odčervování přece musí stačit :) A trubky v domě na vodu doslova katastrofa, vsadím se, že kdybych udělal i měření přítomnosti radonu v tom domě, nestačil bych se divit, jehož výskyt se traduje všude tam, kde se nachází i větší množství plísně. Takže dnes bych na to šel už ne od Podlahy, ale od podlahy, takže taky velmi dobrá investice Batlesi :D Jenom bych to ještě ošetřil pro vodu na pití nějakým filtrem i s antibakteriální částí, nejlépe stříbra, zvlášť u vlastní studny a investoval taky do lakmusových papírků nebo měřáků pro její občasnou kontrolu kvality.


Uživatelský avatar
Batles
Zasloužilý člen
Příspěvky: 682
Registrován: ned 14 pro 2008 22:59
Bydliště: poblíž města Tišnov
Dal: 284 poděkování
Dostal: 709 poděkování

Re: zdravím kamaráde!

Příspěvek od Batles »

Craft píše:zásadním omylem je si myslet, že voda v PET lahvích je dobrá, to už je lepší ta z jakéhokoliv vodovodu
Tak toto je zásadním problémem mnoha lidí protože jsou přesvědčeni, že "Kojenecká a Dobrá voda" jsou ty nejkvalitnější!
Pravda je přesně to, co píšeš.
Ze zvědavosti jsem udělal pár pokusů s těmito vodami pH metrem a výsledky byly nepochopitelné a nelogické! V těch vodách je něco přímo zrůdného.


Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: zdravím kamaráde!

Příspěvek od Palo »

Batles píše:V těch vodách je něco přímo zrůdného.
Co to znamená? Jsou snad neutrální či kyselé?


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Uživatelský avatar
Craft
Zasloužilý člen
Příspěvky: 475
Registrován: sob 25 srp 2007 21:27
Bydliště: Severní Morava
Dal: 34 poděkování
Dostal: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: zdravím kamaráde!

Příspěvek od Craft »

Ze zvědavosti jsem udělal pár pokusů s těmito vodami pH metrem a výsledky byly nepochopitelné a nelogické! V těch vodách je něco přímo zrůdného
Kupovaná voda v PETkách má pH většinou v normě, pokud už není tak stará, že by pochytala i něco z toho plastu. Když už se v PETkách dneska prodává i pivo, proč ne obyčejná voda :roll: Daleko častější jsou ale různá bakteriální zamoření díky nevhodnému skladování jak přímo u výrobce, tak v obchodech, zvláště pak marketech a to právě je mnohdy spouštěčem vleklých střevních problémů a nakonec i samotného IS.
Klidně se ale o svojich měřeních více rozepiš.


Uživatelský avatar
muflon
Zasloužilý člen
Příspěvky: 660
Registrován: stř 25 lis 2009 19:36
Dostal: 32 poděkování

Lakmus levny...u nas neni k mani

Příspěvek od muflon »

jarda ovčák píše:Každá lékárna ti nabídne lakmusových papírků dosyta.
Jsou i přesnější s úzkým rozpětím, ty už nejsou tak běžné. Na kyselost organismu stačí obyčejné.
No dosyta asi ne kdyz v nasi velke lekarne meli pouze jedine :( , a to predrazene 50ks za 100kc(protoze zaroven umi i bilkoviny...) :evil:
Kdyz jsem jim zadal ukol zjistit levnejsi tak byl problem...ac jsou jinak nejlevnejsi a nejochotnejsi lekarnou v sirokem okoli... :roll:
Naposledy upravil(a) muflon dne úte 04 kvě 2010 2:06, celkem upraveno 2 x.


Cizími zkušenostmi se málokdo poučí - co si kdo vyzkouší sám na sobě, tomu je ochoten věřit.(paradoxně Zakázané ovoce nejlíp chutná, proto říkám: "Raději to nikdo nezkoušejte ! - co kdyby to náhodou bylo šarlatánství... :-)
Uživatelský avatar
muflon
Zasloužilý člen
Příspěvky: 660
Registrován: stř 25 lis 2009 19:36
Dostal: 32 poděkování

Re: Voda(viz take jine vlakno...)

Příspěvek od muflon »

Batles píše:...výsledek stojí za to. Ta chuť a vzhled křišťálu ve sklenici, to je tedy něco!!!!
Souhlas..!!, nejenze se netvori tolik kamen ve varne konvici :idea: , ale hlavne ta chut!! :lol: ...my filtrujeme uz od roku 1990 postupne uz nekolikatym typem pristroje... :P

Jinak kdo chce vice psat o vode a zjistit taky neco dalsiho o filtrech...vlakno:
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 45&start=0


Cizími zkušenostmi se málokdo poučí - co si kdo vyzkouší sám na sobě, tomu je ochoten věřit.(paradoxně Zakázané ovoce nejlíp chutná, proto říkám: "Raději to nikdo nezkoušejte ! - co kdyby to náhodou bylo šarlatánství... :-)
cimirek
Zasloužilý člen
Příspěvky: 493
Registrován: čtv 15 čer 2006 5:56
Dal: 258 poděkování
Dostal: 213 poděkování

Re: Lakmus levny...u nas neni k mani

Příspěvek od cimirek »

muflon píše:
jarda ovčák píše:Každá lékárna ti nabídne lakmusových papírků dosyta.
Jsou i přesnější s úzkým rozpětím, ty už nejsou tak běžné. Na kyselost organismu stačí obyčejné.
No dosyta asi ne kdyz v nasi velke lekarne meli pouze jedine :( , a to predrazene 50ks za 100kc(protoze zaroven umi i bilkoviny...) :evil:
Kdyz jsem jim zadal ukol zjistit levnejsi tak byl problem...ac jsou jinak nejlevnejsi a nejochotnejsi lekarnou v sirokem okoli... :roll:
http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=21&t=613


Uživatelský avatar
SVĚTLUŠKA
Starší člen
Příspěvky: 176
Registrován: pon 26 dub 2010 12:24
Bydliště: Praha
Dostal: 30 poděkování

Zdravá láhev

Příspěvek od SVĚTLUŠKA »



Uživatelský avatar
SVĚTLUŠKA
Starší člen
Příspěvky: 176
Registrován: pon 26 dub 2010 12:24
Bydliště: Praha
Dostal: 30 poděkování

HUMBLE V PRAZE

Příspěvek od SVĚTLUŠKA »

Do Česka míří Jim Humble, vynálezce MMS, v sobotu vystoupí v Praze na ojedinělé přednášce

Předmět:
Důležité info o MMS

Vážený pane,

jelikož jste v nedávné době zakoupili produkt MMS, jsem nucen Vás
seznámit s velmi důležitou informací.

Před 10-ti dny jsem absolvoval pracovní cestu do Dominikánské
republiky. Cílem této cesty bylo osobní setkání s Jimem Humblem v jeho
školícím centru. Při našem setkání se mi podařilo Jima Humbla
přesvědčit, aby navštívil Českou republiku!

Dne 8.5.2010 od 14 hodin se uskuteční v Praze přednáška Jima Humbla o MMS.
Cena za jednu osobu: 480,- Kč.

Máte všichni možnost osobního setkání s geniálním člověkem, který
světu představil MMS. Jim Humble přednese nejnovější poznatky o MMS,
poté bude zodpovídat Vaše dotazy a po skončení přenášky bude možnost
přímých osobních konzultací Vašich problémů přímo s Jimem Humblem.

Rezervace vstupenek - zasílejte na mail: jim@emms.cz . Uveďte, prosím,
své jméno a počet rezervací.

Případné dotazy volejte na telefonní číslo 775 189 701.

Adresa konání přednášky:
Hotel Olšanka
Táboritská 1000/23
130 00 Praha 3 :!: :!: :!: :!:


Uživatelský avatar
muflon
Zasloužilý člen
Příspěvky: 660
Registrován: stř 25 lis 2009 19:36
Dostal: 32 poděkování

Re: Lakmus levny..+srovnani Dologran vs.ZS

Příspěvek od muflon »

Diky....Jinak co se tyka Dologranu...je to podobne jako s ruznymi typy filtru na vodu(ceny od par set az po par desitek tisic...)...VSE JE DNES O TOM CO SI(momentalne) KDO MUZE DOVOLIT financne.... :(

Takze pokud clovek neni opravdu hodne prekyselen(kde by tedy mohla narazove vypomoct ta levna soda..), tak misto Dologranu ktery stoji 100mg cca 80kc, asi stejne bude nejlevnejsim resenim hlavne ta (aspon nejak) filtrovana voda, a bud DM drogerie zasadita smes("Basen-Pulver"...od slova Base-Zasada...) nebo ta Tepperweinova smes dostupna celkem levne na tomto foru.... ;)
Pravda je ze Dologran zas az o tolik drazsi na kilo neni kdyz pocitam 1kg cca 800kc, a Tepperweinka na tomto foru pres SZ 1kg 600kc. Taky zalezi asi na tom jestli se bere po cajovych nebo polevkovych lzicich....( :idea: kdo chce tedy usetrit a ucinnost mit jistou...MUSI HLAVNE HODNE PIT VODU :!: ...takze uzivatele MMS2 maji zaroven vetsi jistotu ze behem dne vypijou dostatek vody... :lol:

Ale je perfektni ze si kazdy muze vybrat a sam zvazit co je dobre a dostupne pro neho.... :bye:


Cizími zkušenostmi se málokdo poučí - co si kdo vyzkouší sám na sobě, tomu je ochoten věřit.(paradoxně Zakázané ovoce nejlíp chutná, proto říkám: "Raději to nikdo nezkoušejte ! - co kdyby to náhodou bylo šarlatánství... :-)
Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Himalajská sůl

Příspěvek od Palo »

Merlin píše:Míchej KCl/NaCl 40/60% a neuděláš chybu. Viz "Solící směs Mary" na http://www.solnemlyny.cz/produkty1.html
Opravdu zajímavé parametry ;) NaCl - max. 58,0; KCl 38,0 .. plus nějaké drobné. Není v tom jód.
V obchodě to vypadá tak, jako na obrázku, může ale být i v krabici. Solíme tím už leta, od doby, kdy jsem dělal ten Vialsův článek o draslíku.. :D
No v reálu ten "igelit" vypadá trochu líp ;)

A jód to obsahuje!

Složení: jedlá sůl vakuová (max. 58%), chlorid draselný (max. 38 %), cukr bílý, antioxidant E300, jodičnan draselný.
Obsahuje jod: 27±7 mg/kg
Minimální trvanlivost: 12 měsíců od data výroby.

Jinak jsem pořídil i čistý chlorid draselný...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“