Ide mi len o fakty . To čo si tam dal o metabolizme alkoholu v našom organizme , to s faktami k tejto veci nemá veľa spoločného . K tým obrázkom - učím sa , takže to dvakrát je tam len mojím omyl . P.gewo píše:Oč Ti jde, a proč jsi tady ten plakát vylepil dvakrát?
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Alkohol a tabak pre a proti.
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Dostal: 54 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: A.A.
A co cakas, ze to dam do vlakna z rovnicami? To snad nie? A naviac, ten alkohol tam vobec nieje dolezity. (Ked je nieco naviac, mozes to aj vymazat.)Hmm... píše:Ide mi len o fakty . To čo si tam dal o metabolizme alkoholu v našom organizme , to s faktami k tejto veci nemá veľa spoločného . K tým obrázkom - učím sa , takže to dvakrát je tam len mojím omyl . P.gewo píše:Oč Ti jde, a proč jsi tady ten plakát vylepil dvakrát?
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
Vidim že keď ťa človek slušne upozorní že sa v niečom mýliš , máš problém s tým pochopiť to ? Poviem ti to teda tak aby si to pochopil aj ty . V tom príspevku o metabolizme alkoholu v našom organizme a pečeni doslova trepeš piate cez deviate . Ak nechceš napáchať viac škody ako užitku , pozri si tú moju nápovedu , douč sa čo k tomu patrí a potom tu v tejto veci mudruj . Pochopil ? P.
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Napřed se podívej, o čem to je! Řeč je o jaterních kamenech, ne o cirhóze. Jasně tam píšu o "zkamenění jater". Máš v tom trochu zmatek. Ale pro všechny případy jsem tam tu cirhózu přidal, aby bylo zjevné, že jde o dvě odlišné věci. Kdybych se vyjadřoval jako Ty, bylo by to úplně v pr*eli, protože ze Tvých příspěvků se nedá vyčíst vůbec nic, je to jenom plácání do vody, nulový přínos pro kohokoli. Jestli máš co říct, tak to pověz a nehraj si na Sibyllu.Hmm... píše:Vidim že keď ťa človek slušne upozorní že sa v niečom mýliš , máš problém s tým pochopiť to ? Poviem ti to teda tak aby si to pochopil aj ty . V tom príspevku o metabolizme alkoholu v našom organizme a pečeni doslova trepeš piate cez deviate . Ak nechceš napáchať viac škody ako užitku , pozri si tú moju nápovedu , douč sa čo k tomu patrí a potom tu v tejto veci mudruj . Pochopil ? P.
Můžeme to klidně rozšířit, třeba takhle:
Při odbourávání etanolu musí jaterní buňky musí přepnout na tvorbu dehydrogenázy a odložit trávicí proces.
Enzym alkohol dehydrogenáza rozkládá alkohol stahováním vodíku a oxiduje ethanol zprvu na acetaldehyd, a ten následně na acetyl CoA, přičemž vznikají vodíkové kationty. Ty sbírá vitamín B (niacin v roli přenašeče vodíkových kationtů – NAD - nikotinamidadenindinukleotid) a mění se na NADH. NAD se vytrácí, zatím co hladina NADH roste. Kvůli metabolizmu alkoholu se NAD stává nedostatkovým pro další životně důležité pochody, například glykolýzu (štěpení glukózy) a Krebsův (citrátový) cyklus. Bez NAD je zablokován přísun energie, tělo volí alternativní způsoby, které mohou mít závažné fyzické následky: nahromadění kationtů vodíku přesunují pH na kyselou stranu. Nahromaděné vodíkové kationty mění v těle rovnováhu směrem ke kyselosti. Dojde k nahromadění vazopresinu zpomalujícího citrátový cyklus s vyústěním do tvorby pyruvátu a acetylu (CoA). Přebytečný acetyl způsobuje syntézu mastných kyselin a játra se začnou zanášet tuky.
Na tom si snad smlsne už každý, ne?
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Re:A.A
To Hmm...:
ten "obrázek" už jsi sem dal jednou, a i tehdy se to jaksi minulo účinkem. Chceš nám ho sem dávat tak dlouho, než konečně uznáme, že máš pravdu? To se podobá vydírání.
A čo by na takéto správanie vravel Tvoj "klub"?
Zdravím - poota
ten "obrázek" už jsi sem dal jednou, a i tehdy se to jaksi minulo účinkem. Chceš nám ho sem dávat tak dlouho, než konečně uznáme, že máš pravdu? To se podobá vydírání.
A čo by na takéto správanie vravel Tvoj "klub"?
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Hmm, hmm
Jasně. Kromě Tebe jsme všichni úplní blbci, včetně všech lidí, kteří se tím zabývají desítky let, a někteří celý život. Ať se podívám, kde chci, NIKDE jsem tady od Tebe nenašel nic, než rýpání a Sibyliny projevy. Jasná kategorie 11. Nikdy nic pozitivního, jen negativní, nic neříkající bubliny.
To je moje poslední slovo v tomto vlákně.
To je moje poslední slovo v tomto vlákně.
Re: Hmm, hmm
Gewo , ak to s tvojim rozhľadom naozaj takto vydiš , tak to si ma veľmi potešil . P.gewo píše:Nikdy nic pozitivního, jen negativní, nic neříkající bubliny.
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 4 poděkování
- Dostal: 95 poděkování
x
Hmm... co tak ten jeho prispevok teda rozpitvat, namiesto natahovania sa? To by bolo nieco konstruktivne.
alkoholizmus
Vyskúšal som proti alkoholizmu vitamín B3 - niacín.
Povedal by som, že to dost pomáha. Teda miesto denného pitia alkoholu si vypijem len raz za týžden a nie tak
aby som bol opitý. Chcel by som k tomu pridat nejaké bylinky.
má niekto nejaký tip ?
Povedal by som, že to dost pomáha. Teda miesto denného pitia alkoholu si vypijem len raz za týžden a nie tak
aby som bol opitý. Chcel by som k tomu pridat nejaké bylinky.
má niekto nejaký tip ?
- muflon
- Zasloužilý člen
- Dostal: 32 poděkování
Re: alkoholizmus
Nemam vlastni zkusenost ale kamarad s tim take bojuje....Zatim jsem ho neprimel aby vyzkousel i bylinky(na odvykaci kuru dobrovolne nechce...):lklklk píše:Vyskúšal som proti alkoholizmu ....Chcel by som k tomu pridat nejaké bylinky.
má niekto nejaký tip ?
Napr.PACHAKA – Pachaka tea (Ayurvedsky bylinny caj), nebo nektere peruanske byliny...staci trochu zagooglovat, jiste tech pomocnych bylin bude vice.
Ucinnost muze byt diskutabilni nebo komercni ale mozna nekdo prihodi vlastni zkusenost pokud to ZROVNA U NEJ ZAFUNGOVALO (kazdy jsme jiny-co funguje u jednoho nemusi zabrat u jineho...!-viz napr. vlakno o Experimentovani:
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... c&start=15
Cizími zkušenostmi se málokdo poučí - co si kdo vyzkouší sám na sobě, tomu je ochoten věřit.(paradoxně Zakázané ovoce nejlíp chutná, proto říkám: "Raději to nikdo nezkoušejte ! - co kdyby to náhodou bylo šarlatánství... :-)
- muflon
- Zasloužilý člen
Destilat a vyjimecne pouziti v "nalehavem" pripade
Mozna dostanu pres prsty(tvrdy alkohol bezne vubec nepiju, jen vino a pivo, ale jsem zastancem toho ze ve vyjimecnych pripadech muze trocha destilatu pomoci...nekamenujte mne...vim dobre ze kdo mel v zivote problem s alkoholem MUSI celozivotne abstinovat , rozhodne bych si ve spolecnosti takove osoby JAKYKOLI alkohol odeprel a pil radeji nealko(ani Birrel se nedoporucuje pro alkoholiky!!!), jen abych nejak nesvedl blizniho sveho zpet do sparu Demona alkoholu(jak zni titul knihy Jacka Londona Démon alkohol-DOPORUCUJI precist, maji ji urcite v knihovne ve vetsich mestech-popisuje jak nenapadne a lstive si alkohol zotrocuje telo a mysl i inteligentnich lidi kteri vi moc dobre o jeho rizikach....).
Nejsem ale zastancem moravskeho pouzivani denne po ranu( i kdyz jako osoba s nizkym tlakem bych to podle mnohych doktorskych i babickovskych nazoru mel delat... ale co pak chudaci jatra atd...). To uz je podle mne stejne ucinny a bezpecnejsi POHYB (rychla chuze nebo cyklistika-i na rotopedu...apod. )
Zde 2ZKUSENOSTI(urcene pouze pro ty co nemeli s alkoholem problem):
1) Znami cestovali pred r.1989 po Rusku a prezili tamni spatne tehdejsi hygienicke podminky piti a jidla pouze tim ze si obcas kdyz byl problem dali jednu stamprli...jak videt kdyby meli sebou tehdy MMS mozna by se obesli i bez destilatu...).
2) Nekteri pribuzni pouzivaji ve VYJIMECNYCH pripadech(cca 1-2x rocne) slivovici par dni na lacny zaludek dokud se neda zaludek dohromady po "divnych" strevnich mutacich chripek, viroz ci co to vlastne v poslednich letech je....
Osobne mohu potvrdit, MMS mi sice z virozy pomohla ale nespravilo mi divny zaludek ktery byl jeste 2 tydny po prestani zvraceni jako na vode(nebylo to z MMS nebot v dobe nakazy jsem mel pauzu od MMS). Viroze byla velmi neprijemna -zvracení a nemohl jsem 2 dny nic jist....Po 2 tydnech kdy zaludek furt byl divny, jsem se nastval a zkusil tu mnou predtim opovrhovanou metodu se slivovici na lačno. Stacily 2 dny, par frtanu nalacno a bylo vse OK.
(jo. jo kazdy JED MUZE obcas BYT I LEK , samozrejme v malych davkach a vyjimecnych pripadech )
Nic v zivote neni cernobile, ale pravda nekdy tak musime jednat - pro lidi co meli problem s alkoholem kazde cuchnuti k tomu je zkazonosne!!!
Nejsem ale zastancem moravskeho pouzivani denne po ranu( i kdyz jako osoba s nizkym tlakem bych to podle mnohych doktorskych i babickovskych nazoru mel delat... ale co pak chudaci jatra atd...). To uz je podle mne stejne ucinny a bezpecnejsi POHYB (rychla chuze nebo cyklistika-i na rotopedu...apod. )
Zde 2ZKUSENOSTI(urcene pouze pro ty co nemeli s alkoholem problem):
1) Znami cestovali pred r.1989 po Rusku a prezili tamni spatne tehdejsi hygienicke podminky piti a jidla pouze tim ze si obcas kdyz byl problem dali jednu stamprli...jak videt kdyby meli sebou tehdy MMS mozna by se obesli i bez destilatu...).
2) Nekteri pribuzni pouzivaji ve VYJIMECNYCH pripadech(cca 1-2x rocne) slivovici par dni na lacny zaludek dokud se neda zaludek dohromady po "divnych" strevnich mutacich chripek, viroz ci co to vlastne v poslednich letech je....
Osobne mohu potvrdit, MMS mi sice z virozy pomohla ale nespravilo mi divny zaludek ktery byl jeste 2 tydny po prestani zvraceni jako na vode(nebylo to z MMS nebot v dobe nakazy jsem mel pauzu od MMS). Viroze byla velmi neprijemna -zvracení a nemohl jsem 2 dny nic jist....Po 2 tydnech kdy zaludek furt byl divny, jsem se nastval a zkusil tu mnou predtim opovrhovanou metodu se slivovici na lačno. Stacily 2 dny, par frtanu nalacno a bylo vse OK.
(jo. jo kazdy JED MUZE obcas BYT I LEK , samozrejme v malych davkach a vyjimecnych pripadech )
Nic v zivote neni cernobile, ale pravda nekdy tak musime jednat - pro lidi co meli problem s alkoholem kazde cuchnuti k tomu je zkazonosne!!!
Cizími zkušenostmi se málokdo poučí - co si kdo vyzkouší sám na sobě, tomu je ochoten věřit.(paradoxně Zakázané ovoce nejlíp chutná, proto říkám: "Raději to nikdo nezkoušejte ! - co kdyby to náhodou bylo šarlatánství... :-)
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Destilat a vyjimecne pouziti v "nalehavem" pri
Alkohol a kuřivo má jednoznačně pozitivní účinky pro zdraví - ničí a omezuje cizopasníky v těle Ty se teda vždycky zase časem domnoží do plusmínus původního počtu. Negatívní účinky samozřejmě taky má, ale ty většinou všichni známe. Napíšu něco o té druhé straně mince:
Alkohol a zejména tvrdý totiž likviduje část cizopasníků v organizmu. Zlikvidování parazita může být provázeno chřipkovým stavem, smrdutými prdy, nebo průjmem. Toto se může stát např. při konzumaci nekvalitního kyselinotvorného piva (např. Starobrno v nějakým pajzlu), atd.
Kouření je dobré v tom smyslu, že cizopasníci nemají rádi prohulené, tzn. kouřením se omezuje výskyt cizopasníků v těle.
. Znáte někoho, kdo má často hodně smrduté prdy? Pak mu často scípne v těle nějaký ten větší parazit. Nemálokdy jde o silnějšího jedince s motolicemi v těle, tedy i cukrovkáře, velmi často jde o lidi s "vanou" atd.).
. Víte, že lidé, kteří jsou dříve opití alkoholem, mají větší výskyt cizopasníků v těle a druhý den větší bolehlav než ostatní?
. Víte, že "poškozená játra" jsou mnohem více ničena zbytkami ze scíplých potvor, než alkoholem?
. Víte, že zničená játra jsou schopny - tedy pokud nejsou ničena parazity samy zregenerovat?
. Víte, že "vypálit červa" se neříká vůbec jen tak?
. Byli jste často po větším tahu nemocní a přitom jste nikde nenachladli? Nachlazení totiž také způsobují cizopasníci. Na cizopasníky působí chlad totiž úplně stejně jako alkohol.
Co z toho vyplývá? Že lidé, kteří to opravdu hodně fest přehánějí, by se mohli zbavit i cukrovky A navíc skoncují s nadváhou
Tak se už konečně proberte a začněte do sebe ládovat místo prášků litry slivovice
Alkohol a zejména tvrdý totiž likviduje část cizopasníků v organizmu. Zlikvidování parazita může být provázeno chřipkovým stavem, smrdutými prdy, nebo průjmem. Toto se může stát např. při konzumaci nekvalitního kyselinotvorného piva (např. Starobrno v nějakým pajzlu), atd.
Kouření je dobré v tom smyslu, že cizopasníci nemají rádi prohulené, tzn. kouřením se omezuje výskyt cizopasníků v těle.
. Znáte někoho, kdo má často hodně smrduté prdy? Pak mu často scípne v těle nějaký ten větší parazit. Nemálokdy jde o silnějšího jedince s motolicemi v těle, tedy i cukrovkáře, velmi často jde o lidi s "vanou" atd.).
. Víte, že lidé, kteří jsou dříve opití alkoholem, mají větší výskyt cizopasníků v těle a druhý den větší bolehlav než ostatní?
. Víte, že "poškozená játra" jsou mnohem více ničena zbytkami ze scíplých potvor, než alkoholem?
. Víte, že zničená játra jsou schopny - tedy pokud nejsou ničena parazity samy zregenerovat?
. Víte, že "vypálit červa" se neříká vůbec jen tak?
. Byli jste často po větším tahu nemocní a přitom jste nikde nenachladli? Nachlazení totiž také způsobují cizopasníci. Na cizopasníky působí chlad totiž úplně stejně jako alkohol.
Co z toho vyplývá? Že lidé, kteří to opravdu hodně fest přehánějí, by se mohli zbavit i cukrovky A navíc skoncují s nadváhou
Tak se už konečně proberte a začněte do sebe ládovat místo prášků litry slivovice
Naposledy upravil(a) Palo dne ned 02 kvě 2010 21:00, celkem upraveno 1 x.
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
- muflon
- Zasloužilý člen
Re: Destilat a vyjimecne pouziti v "nalehavem" pri
Beru to Palo jako nadsazku....asi toto nebude nejlepsi rada pro nekoho kdo se treba vratil z leceni nebo uz nejakou dobu uspesne abstinuje....!!Palo píše: Tak se už konečně proberte a začněte do sebe ládovat místo prášků litry slivovice