Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Mé léčení i trápení s MMS a očistou
- Denny
- Zasloužilý člen
- Dal: 6 poděkování
- Dostal: 14 poděkování
Další zkušenost a zázračné MMS
Jako asi každý, kdo má zahrádku, tak také já jsem využil nádherného počasí k jarnímu úklidu. Jenže na sluníčku bylo teplo, práce samotná také zahřeje a tak jsem postupně odkládal oděvní svršky a moc nedbal na to, že fouká ještě docela chladný vítr. Byl jsem tak nadšený a tak zažraný do práce na kterou jsem se těšil celou zimu, že jsem zapoměl vnímat své tělo.
Včera (v sobotu) po ránu jsem vstával bolavý, nevyspaný a vůbec jsem se necítil dobře. Po ranní procházce se zvířátky jsem musel znovu zalehnout, cítil jsem se marod s ,,obtížným dýcháním",pokašláváním, bolestmi celého těla a teplotou 38,5 . V 16hod. mi horečka vystoupala až přes 40
A tu jsem si opět vzpomněl na naše zázračné MMS. Bral jsem každou půlhodinu 3kapky. Během 3,5 hodin celkem 21 kapek!
Tady trochu odbočím. Připomenu vám můj první příspěvek.....Přátelé,již celý měsíc se nalévám ředěným MMS. Zkouším to zrychleně (co 2 hod.), ale také jen ráno a večer. Vždy však skončím na WC s těžkým průjmem!!! A to jsem se za celý ten měsíc dopracoval pouze max. na 2xd. 9 kapek.....
Představte si, žádná ,,hnačka" ani špatně, vše v pohodě a to jsem MMS nebral vlastně již 5 měsíců (mimo nemocí). Po celou tu dobu jsem se jen čistil (především tlusté střevo, žlučník a játra) a díky tomu nemám s MMSkem dřívější potíže. Teď mi už jen pomáhá .
V noci se mi dobře spalo a ráno už jsem zase fit . A tak hurá zase na zahrádku, ale teď již s rozumem.
Včera (v sobotu) po ránu jsem vstával bolavý, nevyspaný a vůbec jsem se necítil dobře. Po ranní procházce se zvířátky jsem musel znovu zalehnout, cítil jsem se marod s ,,obtížným dýcháním",pokašláváním, bolestmi celého těla a teplotou 38,5 . V 16hod. mi horečka vystoupala až přes 40
A tu jsem si opět vzpomněl na naše zázračné MMS. Bral jsem každou půlhodinu 3kapky. Během 3,5 hodin celkem 21 kapek!
Tady trochu odbočím. Připomenu vám můj první příspěvek.....Přátelé,již celý měsíc se nalévám ředěným MMS. Zkouším to zrychleně (co 2 hod.), ale také jen ráno a večer. Vždy však skončím na WC s těžkým průjmem!!! A to jsem se za celý ten měsíc dopracoval pouze max. na 2xd. 9 kapek.....
Představte si, žádná ,,hnačka" ani špatně, vše v pohodě a to jsem MMS nebral vlastně již 5 měsíců (mimo nemocí). Po celou tu dobu jsem se jen čistil (především tlusté střevo, žlučník a játra) a díky tomu nemám s MMSkem dřívější potíže. Teď mi už jen pomáhá .
V noci se mi dobře spalo a ráno už jsem zase fit . A tak hurá zase na zahrádku, ale teď již s rozumem.
Dal bych všechno co vím, za tisícinu toho, co neznám - "Denny"
- Palo
- Zasloužilý člen
- Dal: 41 poděkování
- Dostal: 451 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Být stále nemocný znamená být brzy zdravý ;)
Zastávám názor, že člověk by měl prochladnout a onemocnět co nejvícekrát za sebou s tím, že by to měl pořešit MMSkem (vůbec ne antib.)...
Za brzký čas zjistí, že je vlastně neonemocnitelnej Vlastně něco jako otužování
Zajímavý příklad je klimatizace v autě. Povídá se, že kdo s ní prvně přišel do styku, chytne nemoc. Prý neumí s klimatizací zacházet. To samozřejmě není pravda Opravdu i tu jde o otužování
Oni totiž cizopasníci nemají rádi chladno - zdechnou = nemoc Časté zdechání cizopasníků - brzy žádní nebudou a chladno nezpůsobí žádnou chorobu
Čím častěji po sobě bude člověk nemocný z chladna, tím větší šance, že se z vajíček nevylíhnou další cizopasníci atd.
Zajímavý příklad je klimatizace v autě. Povídá se, že kdo s ní prvně přišel do styku, chytne nemoc. Prý neumí s klimatizací zacházet. To samozřejmě není pravda Opravdu i tu jde o otužování
Oni totiž cizopasníci nemají rádi chladno - zdechnou = nemoc Časté zdechání cizopasníků - brzy žádní nebudou a chladno nezpůsobí žádnou chorobu
Čím častěji po sobě bude člověk nemocný z chladna, tím větší šance, že se z vajíček nevylíhnou další cizopasníci atd.
Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
- hanka
- Zasloužilý člen
- Dal: 812 poděkování
- Dostal: 875 poděkování
Re: Další zkušenost a zázračné MMS
Paráda, Denny! Ale že jsi měl odvahu - každou půlhodinu po těch svých zkušenostech !Denny píše:.....Představte si, žádná ,,hnačka" ani špatně, vše v pohodě a to jsem MMS nebral vlastně již 5 měsíců (mimo nemocí). Po celou tu dobu jsem se jen čistil (především tlusté střevo, žlučník a játra) a díky tomu nemám s MMSkem dřívější potíže. Teď mi už jen pomáhá .
Palo, možná máš pravdu, ale to Tvoje nadšení pro MMS bych potřebovala mít...Po poslední zkušenosti s MMS1 se musím hodně přesvědčovat, než po něm sáhnu.
I teď, ne a ne po něm sáhnout, ačkoliv bych ho asi taky potřebovala. Jsem už docela otrávená....před týdnem jsem skončila první kolo odčervování. Cítila jsem se výborně, jenom mně mžily a svědily oči a druhý den po odčervení se mi udělal pod víčkem bolák. Dřel oko, musela jsem k oční doktorce. Dala mi vodičku do očí, ale jsou v ní kortikoidy a chloramphenikol, nekápla jsem si ani jednou. Oči ale svědí pořád, mám zarudlá víčka, kromě toho pobolívá hlava, udělal se mi opar a má v úmyslu pokračovat dál, pokašlávám, pořád se ne a ne cítit úplně zdravá ! Vzala jsem včera MMS2, na čas to bylo lepší, ale nevím, jestli MMS2 je to pravé, asi by bolo vhodnější MMS1, nemůžu se k němu ale přesvědčit . Z těch parazitů mi zůstali akční mikrobi, není jich asi moc, ale jsou pořád !
Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
- Denny
- Zasloužilý člen
Hanko, před časem jsi slíbila, že i ty se pustíš do jaterní a žlučníkové očisty - a jelikož je ticho po pěšině, tak předpokládám, že to padlo. Škoda, věř mi, že by jsi neměla takové problémy ani s MMS a už vůbec ne s odčervováním. Během očisty dostane zabrat podstatná část všech parazitů usídlených kdekoliv v trávicí trubici, žlučníku i játrech Zbavíš se při tom nánosů, kamínků, parazitů i baktérií. Ta očista totiž působí zároveň jako šanka (shankhapraksalána) a dokonce ještě lépe. To jsem již psal jako odpověď Jayo(vi) ve svém únorovém příspěvku.
.......Ano při šance se musíš nalévat až 7l vody, kterou zapíjíš notně zředěnou kuchyňskou sůl a ta ti posléze (když se dílo podaří) profičí střevy ven, takže se žádná extra osmóza asi nekoná, ale především sifonový efekt. Naopak při jaterní a žlučníkové očistě se tou vodou nemusíš vůbec nalévat (i když zavodnění před vlastní očistou vřele doporučuji) a stejně budeš po požití malého množství Glauberky nebo Epsomky běhat jako o závod ( tyto soli ti vyvolají tak ,,festovní" osmózu, že i když nebudeš dle návodu dále nic pít, stejně budeš poměrně často trůnit na WC):roll: .
Uvědom si, že lidské tělo je ze 3/4tin tvořeno vodou. Díky tomu, se pak velká část této vody, právě osmózou vyloučí do střev a strhne s sebou všechny produkty ,,zdravého životního stylu". A to nejen těch, kterých ses právě pomocí oleje a grepové šťávy zbavil, ale zákonitě také nějaké ty usazeniny a ostatní bordel z celé trávicí trubice. To je můj názor........
Dnes jsem o tom pevně přesvědčen a troufám si tvrdit, že takto ,,zabiješ minimálně tři mouchy jednou ranou" ( 1. klystýr, 2. kamínky, 3. paraziti - hnědé kameny vznikají např. v přítomnosti parazitů ve žlučových cestách....) již proto, že tuto procedůru musíš zopakovat také alespoň 4x Ale raději počítej že vícekrát
Jo a ve tvém případě, tak jako u všech diabetiků (a ne jen u nich), by zbavení se blátivých zátek a kamínku, mělo mít pozitivní vliv také na slinivku břišní - zánět slinivky břišní z uzávěru jejího vývodu nebo Vaterovy papily, na které vývod vyúsťuje, žlučovým kamenem. Nemožnost odtoku pankreatických šťáv pak způsobí poškození slinivky a vznik akutního zánětu.
.......Ano při šance se musíš nalévat až 7l vody, kterou zapíjíš notně zředěnou kuchyňskou sůl a ta ti posléze (když se dílo podaří) profičí střevy ven, takže se žádná extra osmóza asi nekoná, ale především sifonový efekt. Naopak při jaterní a žlučníkové očistě se tou vodou nemusíš vůbec nalévat (i když zavodnění před vlastní očistou vřele doporučuji) a stejně budeš po požití malého množství Glauberky nebo Epsomky běhat jako o závod ( tyto soli ti vyvolají tak ,,festovní" osmózu, že i když nebudeš dle návodu dále nic pít, stejně budeš poměrně často trůnit na WC):roll: .
Uvědom si, že lidské tělo je ze 3/4tin tvořeno vodou. Díky tomu, se pak velká část této vody, právě osmózou vyloučí do střev a strhne s sebou všechny produkty ,,zdravého životního stylu". A to nejen těch, kterých ses právě pomocí oleje a grepové šťávy zbavil, ale zákonitě také nějaké ty usazeniny a ostatní bordel z celé trávicí trubice. To je můj názor........
Dnes jsem o tom pevně přesvědčen a troufám si tvrdit, že takto ,,zabiješ minimálně tři mouchy jednou ranou" ( 1. klystýr, 2. kamínky, 3. paraziti - hnědé kameny vznikají např. v přítomnosti parazitů ve žlučových cestách....) již proto, že tuto procedůru musíš zopakovat také alespoň 4x Ale raději počítej že vícekrát
Jo a ve tvém případě, tak jako u všech diabetiků (a ne jen u nich), by zbavení se blátivých zátek a kamínku, mělo mít pozitivní vliv také na slinivku břišní - zánět slinivky břišní z uzávěru jejího vývodu nebo Vaterovy papily, na které vývod vyúsťuje, žlučovým kamenem. Nemožnost odtoku pankreatických šťáv pak způsobí poškození slinivky a vznik akutního zánětu.
- Denny
- Zasloužilý člen
Re: Být stále nemocný znamená být brzy zdravý ;)
Palo, ten tvůj názor jsem četl, možná je na něm něco pravdy, kdo ví? Ale že bych to zrovna já chtěl na sobě testovat, ani náhodou Vždyť to není nic příjemného v jednom měsíci 2x po sobě být K.O. s vysokými horečkami , to mi klíďo píďo věř. Fakt je ten, že sám zírám. Dříve, když jsem měl kolem 40 stupňů, tak jsem pomalu blouznil a umíral. Nyní chvála bohu poměrně ,,v pohodě". Ale budu mnohem raději, když už se to nebude opakovatPalo píše:Zastávám názor, že člověk by měl prochladnout a onemocnět co nejvícekrát za sebou s tím, že by to měl pořešit MMSkem (vůbec ne antib.)...
Nechci své zdraví až tolik pokoušet.
Myslím, že v první řadě jde spíše o to, že ve vlhkém a teplém prostředí vypnuté klimatizace se vesele pomnoží všelijaké breberky (vč. plísní) a ty se pak při zapnutí klímy, spolu s vháněným vzduchem dostanou ve velkém množství do vnitřku auta a dýchacími cestami do tebe. Pak již záleží jen na imunitě, jak si s nimi poradí, zda onemocníš a nebo ne. Proto je doporučováno, před zapnutím klimatizace vždy otevřít okna. Po té klímu zapnout a chvíli nechat odvětrat vše, co do vozu foukneZajímavý příklad je klimatizace v autě. Povídá se, že kdo s ní prvně přišel do styku, chytne nemoc. Prý neumí s klimatizací zacházet. To samozřejmě není pravda Opravdu i tu jde o otužování
Sám jsem to tak dlouhé roky praktikoval a rozumně nastavená teplota v autě mi nedělala problém.
Samozřejmě, pokud je venku přes 30 a v autě máš kolem 20 a stále někde zastavuješ a pobíháš ven a zase dovnitř, pak už to asi bude i o otužilosti organismu.
Oni totiž nemilují ani moc teplo, proto se tělo brání horečkami. Ten, kdo pak horečku zbytečně potlačuje práškama, zadělává si sám na pořádnou nemocOni totiž cizopasníci nemají rádi chladno - zdechnou = nemoc Časté zdechání cizopasníků - brzy žádní nebudou a chladno nezpůsobí žádnou chorobu
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Být stále nemocný znamená být brzy zdravý ;)
Nó, něco na tom budeDenny píše:...proto je doporučováno, před zapnutím klimatizace vždy otevřít okna. Po té klímu zapnout a chvíli nechat odvětrat vše, co do vozu foukne
- hanka
- Zasloužilý člen
Tož, tož, tož, tož... , až tolikrát jsi mi to zdůrazňovat nemusel !Denny píše:...Hanko, před časem jsi slíbila, že i ty se pustíš do jaterní a žlučníkové očisty - a jelikož je ticho po pěšině, tak předpokládám, že to padlo. Škoda, věř mi, že by jsi neměla takové problémy ani s MMS a už vůbec ne s odčervováním..
Já vím, Denny, máš pravdu. Pořád se na to ještě chystám, ale musím být na to ve formě! Jen tak zbůhdarma na kondici čekat nechci, když tady čtu všechny ty úspěchy, tak jsem aspoň brala ten Zentel. V kondici ale nejsem od té indispozice s MMSkem (dávno před Zentelem). To víš, že bych se ráda přidala k vám. Bude to u mne později, ale BUDE, to si piš
Potřebovala bych Tě mít doma, aby jsi mě potlačil, podal připravený koktejlek a tak ... U nás doma jsem akční jenom já, manžel mě "šlajfuje" jak může. Se zatáhnutýma brzdama to jde špatně. Nemyslím to jak stěžování si, viděl mě v mých horších chvilkách, tak se bojí... . Ale možná, že se bojí hlavně toho, že ho pak budu přemlouvat, aby se do toho pustil také !
Mimo téma (offtopic)
Taky se mně 2x stalo, že mi příspěvek odešel 2x, nevěděla jsem, co s tím, tak jsem u těch nadbytečných příspěvků smazala text, nebo jsem ho přepsala na další příspěvek . Ale je pravda, že zatím držíš rekord .
- Denny
- Zasloužilý člen
Pátá očista
Pátou očistu jater a žlučníku jsem provedl již zcela profesionálně. První den především na ovoci a druhý zavodnění 2,5l čisté vody.
V 18 a 20 hodin Epsomská sůl (přitom jsem již nahříval pr. podžebří), - čímž jsem si fest pročistil střeva a ve 22 Extra panenský olivový olej z prvního lisu, za studena lisovaný (velmi chutný) s grepovou šťávou + 8 tbl. Hepatilu. Docela dobrotka Pak jsem spal, světe div se, až do rána, kdy jsem dal poslední epsomku (dvojitou porci) a za půl hoďky nato vypil asi 1,5l čisté vody. Potom se dobře vyčistil a prohlédl výsledek. Bylo toho snad ještě více , než posledně. Největší kousky 3cm na délku. Takže normálka, pohoda a brnkačka
Hezký den
V 18 a 20 hodin Epsomská sůl (přitom jsem již nahříval pr. podžebří), - čímž jsem si fest pročistil střeva a ve 22 Extra panenský olivový olej z prvního lisu, za studena lisovaný (velmi chutný) s grepovou šťávou + 8 tbl. Hepatilu. Docela dobrotka Pak jsem spal, světe div se, až do rána, kdy jsem dal poslední epsomku (dvojitou porci) a za půl hoďky nato vypil asi 1,5l čisté vody. Potom se dobře vyčistil a prohlédl výsledek. Bylo toho snad ještě více , než posledně. Největší kousky 3cm na délku. Takže normálka, pohoda a brnkačka
Hezký den
- hanka
- Zasloužilý člen
Re: Pátá očista
Gratuluju, Denny! 8 tbl. Hepatilu najednou - toho bych se bála, není to najednou moc, jak jsi došel k tomu počtu? To množství a velikost kamenů by se už taky mělo snižovat, ne? Člověk se nestačí divit, kolik si toho sajrajtu za život vytvořil! Jsi fakt dobrý !Denny píše:Pátou očistu jater a žlučníku jsem provedl již zcela profesionálně. .... + 8 tbl. Hepatilu......Bylo toho snad ještě více , než posledně. Největší kousky 3cm na délku.
- Denny
- Zasloužilý člen
Re: Pátá očista
Na to množství mě navedl Gewo a já to od začátku dodržuji. Jak vidíš, nemám s tím problém.
To množství a hlavně velikost mne samotného překvapuje, byl bych moc rád, kdyby se to konečně obrátilo k lepšímu.
Dík za uznání, však ty jsi také dobrá
To množství a hlavně velikost mne samotného překvapuje, byl bych moc rád, kdyby se to konečně obrátilo k lepšímu.
Dík za uznání, však ty jsi také dobrá
- Denny
- Zasloužilý člen
Stále to není ono
Dosud jsem zaproval 3x denně po 15 minutách různé potvůrky, které mě trápí nejvíce. Mezi nimi jsou také kvasinky, především candida. Zjistil jsem, že na ní zap. nestačí. Nakoukl jsem do jiného fóra a opět jsem si ujasnil, co nemá ráda a podle toho se teď řídím.
Je to především změna stravování, vynechat jakékoliv sladkosti, mléko, maso, veškeré produkty vyrobené z mouky, vařené brambory....., zařadit odkyselování těla, vrchem i spodem, dále nesnáší všechny kyselé potraviny tzv. picles, cibuli, česnek, pálivou papriku, domácí kefír.........
Je to především změna stravování, vynechat jakékoliv sladkosti, mléko, maso, veškeré produkty vyrobené z mouky, vařené brambory....., zařadit odkyselování těla, vrchem i spodem, dále nesnáší všechny kyselé potraviny tzv. picles, cibuli, česnek, pálivou papriku, domácí kefír.........
Re: Stále to není ono
a já zase někde na fóru četla že jsou vařené brambory silně zásadité,tak jak to vlasně je...můžu se tě prosím zeptat na tvuj přibližný jídelníček..mám stejný problem z překyselením oranismu a zhruba asi vím co je zásadité a co ne ale na netu se to občas trochu bije a protiřečí..a taky nevím co z toho co zbylo zásadité mám vlastně uvařit nebo co jist protože to nekdy k sobě vůbec nejde
isabel
- Denny
- Zasloužilý člen
No o silné zásaditosti vařených brambor nic nevím, právě jsem to vyzkoušel na včera uvařené bramboře přiložením pH proužku (bez záruky) a vyšlo mi pH 5,5.
Ale protože jsem psal o candidě, tak vím, že jí vařené b. velice chutnají a mimo jiné zahleňují organismus.
Tady ti zkopíruji protikvasinkovou dietu:
Jako protikvasinková dieta může sloužit mnoho potravin a vyjmenuji tedy pouze ty nejvhodnější. Jsou to jakékoliv ořechy a semínka, ideální je používat také čerstvý či strouhaný kokos a kokosový tuk. Jakákoliv čerstvá nebo vařená zelenina, čerstvé zeleninové saláty při vaření zeleniny je dobré šetrné dušení či vaření v páře, aby se zachovalo maximum vitamínů a minerálů, nevhodné je smažení. Místo brambor například topinambury, místo bílé rýže pohanka, jáhly nebo quinoa, také kukuřice, třeba jako placky. Velký bojovník proti kvasinkám je zelí a kysané zelí, to je největší nepřítel kvasinek, cibule, česnek, zázvor, křen. Domácí kefír a domácí jogurty se živými kulturami, probiotické doplňky jako lepicol a psyllium. Ovoce jen kyselé, jako grapefruity, citrony, kyselé pomeranče, nebo hroznové víno, kyselá jablka. Kvanta vody a jinak nápoje bez cukru, čaj lapacho, maté, zelené a bylinkové čaje. Zvýšený příjem minerálních látek jako hořčíku, draslíku, vápníku, vitamínů řady B. Dále je vhodné užívat ostropestřec, extrakt z grapefruitu, měsíčku, oregánový olej nebo koloidní stříbro. Aplikovat lze i čerstvé bylinky s antiseptickými účinky, oregáno, rozmarýn, meduňka a další.
Ale protože jsem psal o candidě, tak vím, že jí vařené b. velice chutnají a mimo jiné zahleňují organismus.
Tady ti zkopíruji protikvasinkovou dietu:
Jako protikvasinková dieta může sloužit mnoho potravin a vyjmenuji tedy pouze ty nejvhodnější. Jsou to jakékoliv ořechy a semínka, ideální je používat také čerstvý či strouhaný kokos a kokosový tuk. Jakákoliv čerstvá nebo vařená zelenina, čerstvé zeleninové saláty při vaření zeleniny je dobré šetrné dušení či vaření v páře, aby se zachovalo maximum vitamínů a minerálů, nevhodné je smažení. Místo brambor například topinambury, místo bílé rýže pohanka, jáhly nebo quinoa, také kukuřice, třeba jako placky. Velký bojovník proti kvasinkám je zelí a kysané zelí, to je největší nepřítel kvasinek, cibule, česnek, zázvor, křen. Domácí kefír a domácí jogurty se živými kulturami, probiotické doplňky jako lepicol a psyllium. Ovoce jen kyselé, jako grapefruity, citrony, kyselé pomeranče, nebo hroznové víno, kyselá jablka. Kvanta vody a jinak nápoje bez cukru, čaj lapacho, maté, zelené a bylinkové čaje. Zvýšený příjem minerálních látek jako hořčíku, draslíku, vápníku, vitamínů řady B. Dále je vhodné užívat ostropestřec, extrakt z grapefruitu, měsíčku, oregánový olej nebo koloidní stříbro. Aplikovat lze i čerstvé bylinky s antiseptickými účinky, oregáno, rozmarýn, meduňka a další.
- Palo
- Zasloužilý člen
- Kontaktovat uživatele:
Spíš jde o to, co je kyselinotvorné. Zásadité věci jsou dobré na odbourání překyselení. Jednoduše řečeno nejlepší je se vyvarovat jedovatých potravin, způsobující překyselení.isabel píše:...mám stejný problem z překyselením oranismu a zhruba asi vím co je zásadité a co ne ale na netu se to občas trochu bije a protiřečí..a taky nevím co z toho co zbylo zásadité mám vlastně uvařit nebo co jist protože to nekdy k sobě vůbec nejde
Pročti si to tady http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=1252, je tam dost informací.
Jinak osobně piju pořád jedlou sodu se sirupem, chutná to velice dobře a s pálením žáhy problémy dlouhodobě nemám.
já se té sody pořád bojím..vím že se psalo že to není moc dobré to do sebe rvát a že se jen potlačuje příčína tak nevím no
isabel