Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...

Mikrobi jako pomocníci + pH těla.

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět

Myslíte, že bychom měli za každou cenu likvidovat bakterie?

ano
8
15%
ne
47
85%

Celkem hlasů: 55

hanka
Zasloužilý člen
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: Řešení

Příspěvek od hanka »

Jasně, že jsem to dělala tenkrát špatně - za totáče tolik literatury kolem jógy nebylo. Jenom jsem popsala svoji neslavnou zkušenost:) .

Hořkou sůl z praxe neznám, tenkrát jsem o těchhle chemikáliích, které se mohou užívat i vnitřně, neměla ani páru. O hořčíku jako takovém samozřejmě dost vím, jako každý.
Byla jsem se dneska podívat do DM drogerie, jak někdo doporučoval, podívat se na ten zásaditý prášek. Koupila jsem ho a vyzkouším. Překvapilo mě, kolik má sacharidů - diabetici pozor! Tak jdu vařit vodu na nápoj :)
Zdravím, Hanka.

Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
hanka
Zasloužilý člen

Sankhapraksalana.

Příspěvek od hanka »

Omlouvám se za opravu textu. Až teď jsem si prohlídla a přečetla odkaz, čímž jsem se dozvěděla vše, co jsem potřebovala vědět:oops: .
Palo, Tvůj nápad není špatný!

"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
hanka
Zasloužilý člen

Polyartritida.

Příspěvek od hanka »

Polyartritida - zánět několika kloubů současně

Tělo se snaží pomocí zásaditých látek neutralizovat přebývající kyseliny a vyloučit je. Je-li však kyselin příliš mnoho a zásaditých látek naopak příliš málo, musí je organismus přechodně uložit ve vazivové tkáni, a to až do doby, než bude mít opět k dispozici dostatek zásad. V případě, že je úložná kapacita vaziva vyčerpána, kyseliny se nuceně usazují v dalších orgánech - ve svalech a kloubech.

Ve vazivové tkáni jsou uložené kyseliny vázány na kolagen, zatímco v ostatních částech těla musí být nejdříve přeměněny na soli. Právě tyto soli pravděpodobně způsobují revmatické záněty kloubů, přinejmenším je zřetelně zhoršují. Pokud vás trápí polyartritida, velmi vám pomůže, když si po určitou dobu budete poctivě zapisovat to, co jíte a pijete. Velmi brzy objevíte souvislost mezi kyselinotvornými potravinami a záchvaty bolesti v kloubech.

Při těchto potížích jsou zásadité koupele obzvlášť nepostradatelné. Na začátku léčby je zařaďte nejlépe každý den, později třikrát týdně 2 až 3 hodiny. Opět zde platí - čím déle, tím lépe. Voda by měla mít pH hodnotu 8,5, docílíme ji přidáním jedlé sody, nebo neaktivovaným MMS. Začnete-li do své stravy přednostně zařazovat potraviny a potravinové doplňky bohaté na zásady, vaše tělo vám poděkuje.
Naposledy upravil(a) hanka dne sob 27 bře 2010 11:21, celkem upraveno 1 x.

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Blešák

Příspěvek od Palo »

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Artritida

Příspěvek od Merlin »

"Při těchto potížích jsou zásadité koupele obzvlášť nepostradatelné. Na začátku léčby je zařaďte nejlépe každý den, později třikrát týdně 2 až 3 hodiny. Opět zde platí - čím déle, tím lépe. Voda by měla mít pH hodnotu 8,5, docílíme ji přidáním jedlé sody. "

Jezůůůs... A MMS je snad kyselina? pH můžete klidně nastavit NEAKTIVOVANÝM MMS... nutno vyzkoušet proužkem kolik. Oproti sodě, i takto hodně zředěný chlornan napadá všechna kyselá ložiska, kde reaguje na ClO2 s patřičnými účinky.

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
hanka
Zasloužilý člen

Re: Artritida

Příspěvek od hanka »

Díky, Merline! Už mnohokrát mě napadlo neaktivované MMS!!!
Jako ženská neznalá chemie jsem se ale bála vyzkoušet to v praxi, mnohokrát mi moje pokusy způsobily "bebínka", tak už si raději dávám pozor :) . Zeptat se na to jsem si taky netroufla, abych si neutrhla pořádnou ostudu, že nevím, proč to nesmím.
Nejvíce mě zaráželo a odrazovalo od pokusů to, že ti znalí mlčí....proto jsem usuzovala, že v tom určitě bude nějaký háček a uvažuji špatně! :lol:

lena

mms neredene

Příspěvek od lena »

muzu to potvrdit, vyzkousela jsem mms neaktivovane, musi se dat pozor kolik kapek,

jinak nam bude velmi zle a stravime hodne casu na wc

zacala jsem po prve 5 kapek nebylo nic, pote jsem vzala 14, nebot jsem uz byla na 14 kapkach aktivovanych

asi po 1 hodine me zacalo byt velmi zle, slo to horem a dolem

ale zbavila jsem se neco jako asi vlasovec

proto, pomalu ale jiste

Jayo
Zasloužilý člen
Dal: 4 poděkování
Dostal: 95 poděkování

Příspěvek od Jayo »

Merlin píše:"Při těchto potížích jsou zásadité koupele obzvlášť nepostradatelné. Na začátku léčby je zařaďte nejlépe každý den, později třikrát týdně 2 až 3 hodiny. Opět zde platí - čím déle, tím lépe. Voda by měla mít pH hodnotu 8,5, docílíme ji přidáním jedlé sody. "

Jezůůůs... A MMS je snad kyselina? pH můžete klidně nastavit NEAKTIVOVANÝM MMS... nutno vyzkoušet proužkem kolik. Oproti sodě, i takto hodně zředěný chlornan napadá všechna kyselá ložiska, kde reaguje na ClO2 s patřičnými účinky.
Povedzme ze vana ma objem 80 litrov. Kolko tych kvapiek chloritanu sodneho priblizne treba, aby to malo zasadity ucinok, ale aby to zase nebolo prehnane? Alebo staci sledovat pH, malo by byt 8,5 a je to v pohode?

hanka
Zasloužilý člen

Příspěvek od hanka »

Já bych sledovala pH 8,5. To je nejjistěští. Čím to měříš, proužkama, nebo máš pH metr, jako Craft? :)

Jayo
Zasloužilý člen
Dal: 4 poděkování
Dostal: 95 poděkování

Příspěvek od Jayo »

Mam pruzky, no su len do pH 8, na meranie mocu http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=21&t=613
Ale je to otrava, radsej by som mal ten pH meter.

hanka
Zasloužilý člen

ph metr.

Příspěvek od hanka »

Přečti si odkaz od Crafta ze dne 8. 3. 22,44 hod:
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... &start=450, možná si vybereš :lol: .

hanka
Zasloužilý člen

Infarkt myokardu.

Příspěvek od hanka »

Ještě z knížky K. Tepperweina Pryč s kyselostí!:

Infarkt může mít mnoho příčin: nadváhu, nedostatečný pohyb, vysoký tlak, stres, starosti, úzkost či agresi, nikotin nebo alkohol - pokud máme jmenovat alespoň některé z nich. Avšak předpokladem, že vůbec k infarktu dojde, je mnohaleté překyselování těla, jež vyvrcholí do takové míry, kterou již nelze vyrovnat.

V překyselených částech těla docháhí k ztuhnutí červených krvinek (viz kapitola 6), prudce selhává zásobování živinami a následuje částečné odumření tkáně (nekróza). Nemusíme to nechat dojít až takhle daleko, pokud si včas všimneme hrozícího nebezpečí a okamžitě zajistíme dostatečný přísun zásaditých látek. V návaznosti na komplexní uzdravení kyselozásaditého prostředí se mohou procesy látkové výměny v poškozených částech srdce natolik vylepšit, že ani sebevětší zátěž nemusí již vyústit ve zhroucení.

V roce 1928 náhodně objevil německý kardiolog, že strofantin, glykosid ze semen krutikvětu, dokáže odstranit také anginu pectoris. Je-li při srdeční zátěži průběžně podáván, pacient se zbaví svých potíží a nebezpečí infarktu zmizí. Přitom je zcela nepodstatné, jestli se lék podává nitrožilně nebo v tabletách.

Příčina tohoto úspěchu zůstávala dlouho neobjasněná, dokud nebylo zjištěno, že srdeční sval, poškozený překyselením, nemůže otimálně využít kyslík. Proto vzniká angina pectoris a v případě velmi razantního překyselení dochází k infarktu. Strofantin podporuje činnost srdečního svalu při vstřebávání kyslíku takovou měrou, že silně redukuje překyselenost organismu, a pokud je podáván nepřetržitě, dosáhne toho, že se vztah mezi kyselinami a zásadami opět vyrovná.

Přitom první fáze zatížení srdce bychom mohli hledat převážně v dětství, tedy desítky let před infarktemm. Jednostranná civilizační strava, nedostatek pohybu a kouření (často již od raného dětství) přispívají k zvyšování počtu a velikosti usazenin v arteriích. Příliš málo se také dbá na přímou souvislost mezi srdcem a psychikou. Na vnitřní stěně věnčité cévy, stejně jako na povrchu mozku, se vyskytuje nepřeberné množství receptorů stresových hormonů. Jsou-li psychické zátěže nedostatečně zpracovány nebo dokonce vůbec ne, vzniká trvalé psychické vyčerpání, z něhož se touto cestou také může vyvinout angina pectoris nebo infarkt.

Tělo proto potřebuje mít neustále k dispozici určitý potenciál, jímž by mohlo ihned odbourat jakékoliv zatížení, a to ještě dříve, než by došlo k poškození srdce. Vedle nepřetržitého odkyselování prospěje přetěžovanému srdci rovněž vitamín E, stejně jako omega-3-mastné kyseliny a kyselina listová (vitamín B-komplex).

Pokud průtok krve tkáňovými vlásečnicemi klesne silně pod požadovanou hodnotu, pak ani velké množsví zásad nevystačí k tomu, aby kyselost tkání byla dostatečně neutralizována, a hrozí nebezpečí infarktu nebo mrtvice. Při včasném odkyselení se tomu dá snadno předejít, neboť mrtvice ani infarkt nejsou nemocemi v pravém slova smyslu, nýbrž pouze následky přílišné kyselosti tělesných tekutin.

Budete-li někdy shodou okolností nuceni dát první pomoc při mozkové nebo srdeční příhodě, pak nejúčinnějším opatřením je jediné - ihned začít otírat celé tělo nemocného silně zásaditým roztokem. Tím může být např. soda nebo některá zásaditá koupelová sůl. Rozpusťte plnou polévkovou lžíci prášku nebo soli v litru vody a v otírání vytrvejte až do příjezdu lékaře. Pokud je to možné, ještě předtím dejte postiženému vypít sklenici vody, ve které jste rozpustili vrchovatou lžičku zažívací sody či směsi (viz str. 38 ). Je to to nejlepší, co pro něj můžete udělat. Je celkem možné, že již po tomto zásahu záchvat přejde, minimálně však tím zabráníte dalekosáhlejšímu poškození.

hanka
Zasloužilý člen

Vypadávání vlasů.

Příspěvek od hanka »

Kůže na hlavě představuje přirozenou zásobárnu, bohatě naplněnou minerálními látkami, které vyživují vlasy. Vypadávání vlasů je sice často podmíněno geneticky, může však být zhoršeno nebo dokonce vyvoláno v důsledku "kyselé půdy". Stejně tak i předčasné šedivění a alergie vlasové pokožky jsou yvolány překyselením. Především sportovci jsou v této oblasti ohroženi, neboť kyselina mléčná, jež se ve zvýšené míře tvoří ve svalech právě po velké fyzické námaze, spotřebuje množství minerálních látek vlasové pokožky.

Bezpodmínečně žádoucí je zde přísun fyziologické směsi minerálních látek, a to ve větších dávkách několikrát denně. Malá nebo normální dávka přitom ničeho nedosáhne, protože se ihned spotřebuje k neutralizaci trvale přebývajících kyselin. Pouze silně zvýšené dávky, podávané po dobu minimálně 6 měsíců nebo ještě lépe po celý rok, mohou opět doplnit zásobárnu minerálů v pokožce hlavy. Jakmile se její stav zlepší, zcela spolehlivě začnou růst nové vlasy, pokud ovšem ještě nedošlo k umrtvení vlasových kořínků. Ve většině případů bývají však i po několika letech v pořádku, takže máte velmi dobré vyhllídky znovu dosáhnout svojí původní "hřívy", jestliže budete pravidelně a vytrvale odkyselovat.

Jak se zdá, vlasová pokožka je u mužů přednostně využívané místo, z něhož jsou odebírány stopové prvky a minerální látky kvůli neutralizaci kyselin. Množství a růst vlasů je neklamným znamením toho, jak je nebo není zásobárna minerálních látek naplněná. Přitom muž s prořídlými vlasy se vůbec necítí hůř než dříve, a to tak dlouho, pokud se demineralizace omezí pouze na kůži na hlavě. Výraznější ztráta vlasů postihuje převážně muže, neboť u žen se během jejich plodných let, což představuje několik desítek let, kyseliny vylučují při menstraci. Stejný problém se ztátou vlasů může nastat i po chemoterapii, při níž se v těle nárazově vyskytne velké množství kyselin. K jejich neutralizaci je třeba sáhnout zpátky do tělesných rezerv.

Kruhovité vypadávání vlasů bývá většinou následkem stresu, otravy nebo výskytu plísní v organismu a mělo by být podle toho ošetřováno. V každém případě se musí zamezit přebytečné tvorbě a novému přísunu kyselin, dosud přítomné kyseliny neutralizovat a vyloučit z těla a nakonec opět doplnit zásoby minerálů. Potom nejenže vlasy přestanou vypadáat, ale začnou růst jako dříve.

Chcete-li něco udělat pro svoji "chloubu", musíte se poprat s tím, co vám nejvíce škodí: kouření (nikotin), konzumace masa (kyselina močová), především vepřového (kyselina močová, sírová a dusičná), sladkosti, sladké nápoje, výrobky z bílé mouky a vysoká spotřeba tuku (kyselina octová), utišující prášky (kyselina acelylsalicilová), káva a černý čaj (tříslovina), velká fyzická námaha (kyselina mléčná), zlost, stres, úzkost (kyselina solná), perlivé nápoje (kyselina uhličitá), kokakola (kyselina fosforečná), víno (kyselina vinná a sírová), amalgámové zubní výplně (rtuť), jedovaté látky na pracovišti (elektrický prach),

Nezkoušejte hned zpočátku dělat najednou všechno jinak a správně, neboť pak člověk většinou neudělá vůbec nic. Odbourávejte jednoho "lupiče" minerálů po druhém a snižujte tak postupně řadu těch, bez nichž se zatím nedokážete obejít. Nejenže vaše vlasy budou kvalitnější, nýbrž celé tělo se vám za to odvděčí skvělým pocitem a radostí ze života. :lol:

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vypadávání vlasů.

Příspěvek od Palo »

hanka píše:Chcete-li něco udělat pro svoji "chloubu", musíte se poprat s tím, co vám nejvíce škodí: kouření (nikotin), konzumace masa (kyselina močová)...
No já Ti nevim, ale kouření omezuje výskyt cizopasníků v těle (nenavádím ke kouření) a maso bych neviděl jako zdroj kyseliny močové, ale spíš důsledek užívání konzervantů, barviv atd. (zejména hořtice k masu nebo párkům apod.) a dalších "vitamínů É" :lol:

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vypadávání vlasů.

Příspěvek od laik »

Palo píše: ...........No já Ti nevim, ale kouření omezuje výskyt cizopasníků v těle (nenavádím ke kouření) .............
No a pití piva je zdravý pro obsah vitamínu B.....
A červený víno na krvinky....
A slivovice na vypálení čeva....
A kouření marihuany je prospěšný taky ......
A konzumace masa pro bílkoviny a železo......
A......

Je zajímavý že konzument jakekoliv drogy či jiné věci ,si vždy najde nějakej důvod proč to co dělá je dobrý ,jen aby si to nějak okecal a měl důvod v tom pokračovat.........
Ale každej máme nějakou neřest....

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“