Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Město Krnov - Přímá pomoc jedné domácnosti postižené povodní. Více zde...
Free Energy - Volná Diskuze
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
To majlando
To majlando:
je potřeba si uvědomit, že při výrobě energie se nejedná jenom o technické problémy. Jak myslíš, že by to vypadalo, kdyby se začaly hromadně vyrábět motory, do kterých by stačilo lít místo benzínu obyčejnou vodu?
Spolehni se na to, že litr obyčejné vody by stál 30,- Kč, popřípadě ještě víc. A tu cenu bys platil i za vodu na vaření, protože bys vlastně vařil z pohonné hmoty! A to bys mohl být rád, že nedostaneš pokutu za to, že se ve vodě i koupeš.
Kdyby byly motory na vzduch, tak budeš platit ještě víc, třeba formou paušálu za energii, kterou máš volně k dispozici. A pokud budeš energii vyrábět úplně z ničeho, tak budeš platit nejspíš ještě daleko víc, třeba formou úhrady státu za ušlý zisk.
Ono je úplně nejpohodlnější používat totéž, co všichni okolo, a hlavně moc nepřemýšlet o tom, kolik si na tom stát nadrbe. Pokud se soustředíš na omezení zbytečných nákladů, tak můžeš ušetřit nakonec daleko víc, než když vrazíš kupu peněz do vývoje něčeho, co Ti potom možná dokáže ušetřit zhruba totéž, cos do toho investoval.
Zkoušet stavět zařízení na volnou energii má smysl pouze tehdy, když máš opravdu dobrý, nadějný nápad s perspektivou snadné výroby a levného provozu. A pokud se Ti to povede, tak rozhodně neusiluj o hromadné rozšíření, nebo budeš platit třeba "za neodebranou energii" a neušetříš zase nic.
A na nás se nezlob, my jsme tenhle systém opravdu nevymysleli!
Zdravím - poota
je potřeba si uvědomit, že při výrobě energie se nejedná jenom o technické problémy. Jak myslíš, že by to vypadalo, kdyby se začaly hromadně vyrábět motory, do kterých by stačilo lít místo benzínu obyčejnou vodu?
Spolehni se na to, že litr obyčejné vody by stál 30,- Kč, popřípadě ještě víc. A tu cenu bys platil i za vodu na vaření, protože bys vlastně vařil z pohonné hmoty! A to bys mohl být rád, že nedostaneš pokutu za to, že se ve vodě i koupeš.
Kdyby byly motory na vzduch, tak budeš platit ještě víc, třeba formou paušálu za energii, kterou máš volně k dispozici. A pokud budeš energii vyrábět úplně z ničeho, tak budeš platit nejspíš ještě daleko víc, třeba formou úhrady státu za ušlý zisk.
Ono je úplně nejpohodlnější používat totéž, co všichni okolo, a hlavně moc nepřemýšlet o tom, kolik si na tom stát nadrbe. Pokud se soustředíš na omezení zbytečných nákladů, tak můžeš ušetřit nakonec daleko víc, než když vrazíš kupu peněz do vývoje něčeho, co Ti potom možná dokáže ušetřit zhruba totéž, cos do toho investoval.
Zkoušet stavět zařízení na volnou energii má smysl pouze tehdy, když máš opravdu dobrý, nadějný nápad s perspektivou snadné výroby a levného provozu. A pokud se Ti to povede, tak rozhodně neusiluj o hromadné rozšíření, nebo budeš platit třeba "za neodebranou energii" a neušetříš zase nic.
A na nás se nezlob, my jsme tenhle systém opravdu nevymysleli!
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
-
- Nový člen
- Dostal: 1 poděkování
tak to je přístup to POOTA
tak to je přístup třeba Nasa, proč dávat informace když z nich můžem těžit my a mít vše pod kontrolou.....z takovým přístupem k pokroku
jsme ještě tam kde leze Tvůj avatar POOTA, zrovna takovýhle uvažování bych od tebe nečekal
jsme ještě tam kde leze Tvůj avatar POOTA, zrovna takovýhle uvažování bych od tebe nečekal
- spaceball
- Zasloužilý člen
Všichni ne!
Na Pootově příspěvku jsem neshledal nic závadného. Realita (je) bude bohužel taková - stop stav vemira65 píše:tak to je přístup třeba Nasa, proč dávat informace když z nich můžem těžit my a mít vše pod kontrolou.....z takovým přístupem k pokroku
zřizování dalších slunečních a větrných elektráren z důvodů přetížení distribuční sítě například. Řešení
by bylo v odstávkách uhelných elektráren (jsou zde jistá technická omezení, ale šlo by to). Ovšem,
znamená to zlevnění el. energie a nezaměstnanost. Energetický průmysl by se musel vzdát jistých
příjmů atd.atd. Kontroly elektroměrů - někde jsem zahlédl, že už choděj s pistolemi. Jestli to tak půjde
dál, energetici budou mít své milice... Legislativně se již "ošetřují" třeba i vlastní zdroje pitné vody...
Kdejaká instituce ti může "legálně" vyloupit dům v době, kdy jsi v práci a podílíš se na HDP - viz exekutor
a pod. Z dob nedávných - pokud jsem nechtěl pustit komunisty přes práh baráku, taky jsem je nepustil
a pokud jsem nebyl doma, čekali v autě...NASA do toho nepleť. Pochybuji že zrovna NASA, ale budiž.
Jedná se o takové technologie, které nelze srovnávat s párem magnetů a několika hřebíky.
Investice představují miliardy dolarů a s návratností se počítá až někdy v budoucnosti - po dořešení
souvisejících problémů.
Všechno blbosti nejsou - tepelná čerpadla, vodík, sluneční kolektory a jiné podobné...majlando píše:takže sem pochopil že to sú blbosti iba aha oki už chápu
Nehaž všechny do jednoho pytle !!!
Spaceball
- poota
- Zasloužilý člen
- Dal: 1692 poděkování
- Dostal: 2418 poděkování
Re: tak to je přístup to POOTA
Skutečnost existuje nezávisle na tom, jestli ji někdo pochopí nebo ne - takže to není výsledek uvažování, a už vůbec ne mého.mira65 píše:...z takovým přístupem k pokroku jsme ještě tam kde leze Tvůj avatar POOTA, zrovna takovýhle uvažování bych od tebe nečekal
Odkud a kam jdeme vidí každý nejlépe sám - já třeba mám pocit, že jestli ještě chvíli nezměníme směr, tak už brzy opět uvidím svoje krásné mládí, které už je drahný čas právě tam.
Zdravím - poota
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
určité vymezení a korekce
Martina11 si vážím pro jeho prístup k veci. Filosofii a názory Gewa nebo Pootu však zjevne nesdílím a netvorím s nima žádnou skupinu. I když Martin možná chtel dát najevo, že by s podobným složením nemel problém. Z mého pohledu není možné donekonečna tolerovat narustající hromadu neobjektivních, ničím nepodložených informací, prípadne osobní manévry.martin11 píše:.....jo členové té důvěrné skupiny jsou....Akord, Gromit, Spaceball,Ilem, Poota, Lajoš, Gewo...a také já....martin11
- Ilem
- Zasloužilý člen
- Dal: 71 poděkování
- Dostal: 349 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Re: Všichni ne!
Nebudeě tomu věřit, ale nejsou tu všichni vševědoucí. Takže někdo rád podiskutuje i o věcech, které jsou pro jiného "známá VEC!!!"majlando píše: ano to máš pravdu vodík solar a pod. ale to už je známá VEC!!! takže o čem pánové?
Například bys nám tu mohl poskytnout návod na domácí výrobu vodíkových článků. Zatím to tu chybí, a pro tebe to bude brnkačka.
"Dum spiro spero"
Ciceron
Ciceron
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
Re: FREE ENERGY
Pozri napríklad, čo píše beldy vo vlákne freónový motor. Občas je tu niečo aj k veci, samozrejme bez zázrakov.majlando píše:Asi to tu ukončím toto nemá nejaký realný dej no škoda
- Jim68
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 26 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Grant EU v ohrožení!!!
Ano, vědecká elita, která tyje již léta z pocitu úředníků, že pomocí známých technologií dokáže někdy čerpat energii z ubohých atomů, se přepočítala. Kdo umí číst mezi řádky, pochopí.
- krmte nás
- plaťte nás
- stejně se nikdy nedozvíte, co děláme
- tak nám do toho nekecejte
- a hlavně posílejte prachy
- malý nefungovalo ale zaplaťte nám větší
- to větší nefunguje ani trošičku. Ale když do toho ty GWh naperem, něco z toho leze (skoro 9/10)...
Čím větší a dražší výzkum, tím musí být smysluplnější, že? Hlavně, aby se ty prachy praly jen přes pár lidí, aby o tom vědělo co nejmíň odborníků a nikdo nám nic nemůže. Do výzkumu přece investujeme!
Myslím, že Martin 11 se dostal dál.
http://www.ct24.cz/veda-a-technika/8344 ... k-zastavi/
- krmte nás
- plaťte nás
- to větší nefunguje ani trošičku. Ale když do toho ty GWh naperem, něco z toho leze (skoro 9/10)...
Čím větší a dražší výzkum, tím musí být smysluplnější, že? Hlavně, aby se ty prachy praly jen přes pár lidí, aby o tom vědělo co nejmíň odborníků a nikdo nám nic nemůže. Do výzkumu přece investujeme!
Jim68
Be happy!
Be happy!
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
Re: Grant EU v ohrožení!!!
Jim68 píše:Ano, vědecká elita, která tyje již léta z pocitu úředníků, že pomocí známých technologií dokáže někdy čerpat energii z ubohých atomů, se přepočítala. Kdo umí číst mezi řádky, pochopí.
- krmte nás
- plaťte nás
...no vidíte jak se BBC mýlí....cituji
" Jeden z největších experimentů historie začal optimisticky 10. září 2008. Jenže 9 dní po startu došlo ke katastrofě. Kvůli zkratu uniklo šest tun chladicího helia a zničilo třiapadesát supravodivých magnetů, které lemují urychlovač. Hledání nejhlubších tajemství vesmíru se zastavilo na dlouhých 14 měsíců.
zdroj: BBC "
...jeden z největších experimentů začal 23.12 2009 ....u mě doma v kuchyni...když jsem začal skládat experimentální pístový magnetický motor....
...po chybách v konstrukci...a vidíte že se to děje všude....a po výbuchu té co mám doma.../...dělej něco pořádnýho. ../
...jsem před závěrečným skladem....blbý slovo....sborkou...no ...česky zbastlením...
...je sice pravda. že mě to stálo více než Jim68....ale kdyby se to rozpočítalo na občany a cena toho Cernu....tak jsem na tom ...daleko hůře....no snad budu mít na pivo u Jeffa...
...ale ten výsledek.....myslím , že na tom budu s těma švejcarama stejně....všem co mě držej palce děkuje martin11
... věřím, že se " TO " povede ......
- Jim68
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 26 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Zbožná přání
Chtěl jsem říci, že ti vědátoři TAJÍ!!!!!!!!!!!! že jim to nikdy ani náznakem nefachčilo a ŽIJÍ!!!!!!!!!! z toho, že na tom dělají. Neřeknou: Tudo to chlapi nepůjde...! Protože si vymyslí nějakou doktrínu, kterou TŘICET!!!!!!!!!let tlačili do povědomí, aby na ni dal někdo prachy. Teď dvacet let makají na něčem, o čem podle mě už devatenáct let vědí, že to nepojede. Protože za jejich života by jim už nikdo nedal ani korunu.
Martin by měl požádat EU o dotaci na obří pístový motor. Pokud by mu někdo kryl záda( za provizi...) tak ty prachy určitě dostane. A než se to postaví (vidim výkres: průměr asi dva kilometry, zakázkové neodymy, všechno v hydraulice, polarizovaná tekutina sviští Teslovými cívkami z trubek a nabíjí celou síť EU), tak by mohl tak třetinu investovat do vizualizací a PR akcí...., pak ještě tak dvacet let řešit konstrukční ladění...a v tichosti toho nechat..... Jako kolegové s tokamaky.....o kterých už není skoro slyšet (když pomyslím že bádají tak padesát let, tak ty výsledky - kromě toho, že pomalu začínají mlhavě chápat o co jde- nic moč)
Martine11 - DO TOHO!!!!!!!!!!!!!
Martin by měl požádat EU o dotaci na obří pístový motor. Pokud by mu někdo kryl záda( za provizi...) tak ty prachy určitě dostane. A než se to postaví (vidim výkres: průměr asi dva kilometry, zakázkové neodymy, všechno v hydraulice, polarizovaná tekutina sviští Teslovými cívkami z trubek a nabíjí celou síť EU), tak by mohl tak třetinu investovat do vizualizací a PR akcí...., pak ještě tak dvacet let řešit konstrukční ladění...a v tichosti toho nechat..... Jako kolegové s tokamaky.....o kterých už není skoro slyšet (když pomyslím že bádají tak padesát let, tak ty výsledky - kromě toho, že pomalu začínají mlhavě chápat o co jde- nic moč)
Jim68
Be happy!
Be happy!
-
- Zasloužilý člen
Re: Zbožná přání
...júúúúúú....už to vidím...jako živý.....obří magnet....kolem pojede tank....mlask....tank na placku...a motor to ani nepzná.....Jim68 píše:Chtěl jsem říci, že ti vědátoři TAJÍ!!!!!!!!!!!! že jim to nikdy ani náznakem nefachčilo a ŽIJÍ!!!!!!!!!! z toho, že na tom dělají. Neřeknou: Tudo to chlapi nepůjde...! Protože si vymyslí nějakou doktrínu, kterou TŘICET!!!!!!!!!let tlačili do povědomí, aby na ni dal někdo prachy. Teď dvacet let makají na něčem, o čem podle mě už devatenáct let vědí, že to nepojede. Protože za jejich života by jim už nikdo nedal ani korunu.
...mě by stačilo dotace setinový..a na deset let....a koupil bych magnety všem magnetářům....dokonce bych založil magnetářskou školu...v první třídě by byl ten Vgate vláček..../...to platí pro dědu Slavíka... doufám , že se neurazí.../
...jen nevím co jsou Teslovi cífky..../ není to nějaká nadávka....vím co jsouozartovi koule....mooooc dobrý bonbony/
...jinak , nevím , jak toho mého MM...v tichosti nechat....asi to udělám tak, že ho v aukci...prodám....a pak mě to bude jedno....kde to bude vystavený....jen mě bude líto toho vědce, který to bude rozebírat....páč ty magnety v toroidu jsou fakt nafest...a kdo to bude rozebírat , tak ho to v lepším případě dost vyleká...a už nikdy to nikdo nedá dohromady....
...tak jsme tady odlehčili tema jemným technickým humorem...a jdem zpět do reality.....jdu ladit MM....martin11
LHC
Tak teda ste se do LHC pěkně pustili.. Já nikdy neslyšel o to že by tam někdo chtěl vyrábět energii nebo získávat či něco podobnýho, slyšel jsem zmínky o snaze vytvořit antihmotu ale nic určitýho.. LHC jak už z názvu vyplývá má detekovat Hadrony a dokázat některé další teorie o stavbě a struktuře hmoty, jiné teorie zase vyloučit.
Jo jo je třeba odstávek ale vezměme v potaz jak je to velký zařízení a jaké experimenty se tam děljí a že nad tím bádají už 50 let? No a vy "magnetáři" bádáte nad daleko větší koninou už možná tisíc let (nevim přesně jak dlouho jsou známé magnety). Naštěstí se ještě vždy najde pár lidí kteří vědí kam peníze cpát. Projekt Manhattan taky nevypadal nijak zvášt slibně a kdyby se do toho američani nepustili tak ted možná mluvíme japonsky a svítíme si svíčkama.
A veřte tomu že konstrukce motoru od Martina11 je proti LHC asi tak pazourek.
S pozdravem
Dvell
Jo jo je třeba odstávek ale vezměme v potaz jak je to velký zařízení a jaké experimenty se tam děljí a že nad tím bádají už 50 let? No a vy "magnetáři" bádáte nad daleko větší koninou už možná tisíc let (nevim přesně jak dlouho jsou známé magnety). Naštěstí se ještě vždy najde pár lidí kteří vědí kam peníze cpát. Projekt Manhattan taky nevypadal nijak zvášt slibně a kdyby se do toho američani nepustili tak ted možná mluvíme japonsky a svítíme si svíčkama.
S pozdravem
Dvell
"Dneska už nikdo nechodí s písničkou do boje a nezpívá když umírá, ptám se Vás čím to je? Možná že sme se konečně sami sebe zeptali, při tom šílenství, v té bolesti, proč vůbec sme kdy zpívali..."
-
- Zasloužilý člen
Re: LHC
....jojojo....a víte jak byl důležitej pazourek ve vývoji lidstva...pro Dvell....jistý humor...nás nemá opouštět ani v krisový situaci...projekt Manhattan byl válečnej projekt..a někde se to vyzkoušet muselo...neříkám , že to bylo dobrý...ale zachránilo to více životů než vzalo../A bomba/...magnet objevili Číňani....co jsem se dočetl....ale možná to bylo jinak...magnetovec je dost starej nerost, aby ho měl i neandrtálec.... ....Dvell píše:Tak teda ste se do LHC pěkně pustili.. Já nikdy neslyšel o to že by tam někdo chtěl vyrábět energii nebo získávat či něco podobnýho, slyšel jsem zmínky o snaze vytvořit antihmotu ale nic určitýho.. LHC jak už z názvu vyplývá má detekovat Hadrony a dokázat některé další teorie o stavbě a struktuře hmoty, jiné teorie zase vyloučit.
S pozdravem
Dvell
...a LHC....je na hledání vzniku a rozpadu hmoty...atd....ale výsledek má být....ENERGIE....což je nosné téma tohoto Fora.../ zdravím Rival/....takže ...od pazourku ke hvězdám....
....jo a martinův MM...není proti LHC pazourek...ale 1 molekula helia.../nebo kvadron, či hadron./...ne každý máme na vymejšlení buňky...a muj motor....je výmysl netechnika...!!!!!!!!!!!!!.....tak mě s ničím nepřirovnávejte...a když tak......zlehýnka a mírném tonu....nebo bych se také mohl urazit..../ což se nestává...ale co kdyby.../..a co by jste si tady beze mne počali....robátka.. ..váš martin11
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 3 poděkování
- Dostal: 3 poděkování
Zdravím Dvell.Dvell píše:...
S pozdravem
Dvell
Ako iste vieš, Martin nemá technické vzdelanie a ani strojárske. Napriek tomu sa rozhodol navrhnúť a zostrojiť piestový motor s PM.
Tak ver tomu, že pre Martina je LHC si tak pazourek oproti jeho piestovému motoru s PM.
Alebo sám skús v oblasti o ktorej máš len chabé vedomosti niečo vytvoriť a potom pochopíš hrubo vyznačenú vetu.
Želám príjemný večer.
No ano jistě tak at si neztěžujou na LHC.. když tomu nerozumí ;-)Elektro píše: Zdravím Dvell.
Ako iste vieš, Martin nemá technické vzdelanie a ani strojárske. Napriek tomu sa rozhodol navrhnúť a zostrojiť piestový motor s PM.
Tak ver tomu, že pre Martina je LHC si tak pazourek oproti jeho piestovému motoru s PM.
Alebo sám skús v oblasti o ktorej máš len chabé vedomosti niečo vytvoriť a potom pochopíš hrubo vyznačenú vetu.
Želám príjemný večer.
Mně na tomto fóru bylo několirát řečeno že čemu nerozumim do toho nemam kecat viz MM několik měsíců zpět když sem se tu objevil..
S pozdravem
Dvell
"Dneska už nikdo nechodí s písničkou do boje a nezpívá když umírá, ptám se Vás čím to je? Možná že sme se konečně sami sebe zeptali, při tom šílenství, v té bolesti, proč vůbec sme kdy zpívali..."