Viděl jsem. Co si o tom ale myslíte Vy, gewo?
Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Magnetické Pístové Motory
- Jim68
- Zasloužilý člen
- Dal: 1 poděkování
- Dostal: 26 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Dostal: 54 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
Bedini
Nemyslím si nic, protože jsem to nezkoušel a myslet znamená h...o vědět.
Jde o to, že každý magnetický motor má "mrtvý bod", ve kterém se bez dodatečného impulsu zákonitě zastaví - výjimky neexistují.
Pokud ovšem někdo současně využije Bediniho návrh, je možné tento bod překonat impulsem ze zařízení pracujícího paralelně s mag. motorem..
Jen úvaha...
Jde o to, že každý magnetický motor má "mrtvý bod", ve kterém se bez dodatečného impulsu zákonitě zastaví - výjimky neexistují.
Pokud ovšem někdo současně využije Bediniho návrh, je možné tento bod překonat impulsem ze zařízení pracujícího paralelně s mag. motorem..
Jen úvaha...
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 471 poděkování
- Dostal: 212 poděkování
gewo
To smně s tou tvou poznámkou dost dožral, na něco podobného taky myslím. Bedíniho jsem zkoušel dříve a magnetické točivky trápím teď. Zkusím něco zkombinovat. Zredobývání akumulátoru s magnokondenzátorem je trochu málo průkazné ale ten možný impulz využít na přeposunutí mrtvého bodu u rotujících magnetů zní docela lákavě. Bude to asi jen hračka ale udělat první krok je důležitý-dík za potvrzení úvahy(nápadu).
- Merlin
- Zasloužilý člen
- Dostal: 54 poděkování
- Kontaktovat uživatele:
lajos
No, jestli je pravdivý ten TUV test na konci toho odkazu, nelze než připustit, že to opravdu funguje. Bedini navíc není žádný magor, určitě by v tom netopil čas a peníze, kdyby to k ničemu nevedlo.
Mám ve skleníku hafo místa, tak se pokusím vytvořit takový zázrak z bicyklového kola, a nechám to tam točit na stěně. Uvidíme.
Mám ve skleníku hafo místa, tak se pokusím vytvořit takový zázrak z bicyklového kola, a nechám to tam točit na stěně. Uvidíme.
The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
- SamanFalco
- Nový člen
PS.:
PS.: jinak model mám vyrobený, ale pořád váhám s koupí magnetů resp. jejich velikosti..
Nic není nemožné, stačí si to umět představit...
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 384 poděkování
- Dostal: 243 poděkování
Re: že by konečně neco??tak to už asi máme po bádání...
...vzácný příteli....zdraví tě m11 ...SamanFalco píše:Zdravím všechny magnetáře..hrabal a hledal jsem po youtube a nalezl opravdu zajímavé videa.. myslím si že je to konec hledání MM, je to až moc přesvědčivé... Načrtl jsem návr, a je docela velká velká spotřeba magnetů..na rotor o průměru cca 12cm mi vychází 48 magnetů(8x3mm) a na stator 18 magnetů(5x40mm), nejsem si však jist optimálním poměrem průměru magnetů...zkrátka jejich velikosti..dokáže se s tím někdo poprat a poradit?Nerad bych dal 450kč za špatný magnety Schválně koukněte a posuď te...co o tom soudíte martine11,spaceballi a dědo Slavíku..můžete to ověřit pár pokusy ?
Dosti přesvědčivé...že by free energy, krach čezu a konec vlákna
..a k věci....presentovaná videa...jsou všechna o" V GATE".... tato magnetická brána....nikam nevede.....kup si stavebnici Neomag.../pozor na padělky/...a máš magneta se vším všudy....osobně jsem přesvědčen , že tato točítka...a patří sem hlavně Perendev..!!....jsou nefunkční...práve v důsledku problemu posledního magnetu....
...Lajos napsal..."To smně s tou tvou poznámkou dost dožral, na něco podobného taky myslím. Bedíniho jsem zkoušel dříve a magnetické točivky trápím teď. Zkusím něco zkombinovat. Zredobývání akumulátoru s magnokondenzátorem je trochu málo průkazné ale ten možný impulz využít na přeposunutí mrtvého bodu u rotujících magnetů zní docela lákavě. Bude to asi jen hračka ale udělat první krok je důležitý-dík ..."
Gewo se také bude snažit.....zpět k mé uvaze....protože Bediniho řešení nerozumím....jakési drátky a kondenzátory a...??....jak psal Soaceball...nejakou energii z venku toto řešení asi potřebuje...
....dále jsi napsal....48 magnetů 8x3 mm....kolik , že se bojíš utratit Kč...??....u toho mého bude toroid z 96 ks 20x20x10...!!!a dalších 12 o rozměru 40x20x10 mm bude na pístech....jen ty magnety stály....15 000.- v tom to případě bych se nedivil, že se bojíš investovat....no já se také bojím...ale legrace není zadarmo...jo anticoro už stálo...dalších asi 8000.-...a to nejsem u konce..../ a vypálené díly byly skoro zadarmo..zdravím Filuta.../
...závěr...pokud máš v hlavě, na papíru, nebo už vysoustružený nějaký nápad....točítko...na tema V GATE...tj magnety do šipky....tak zapomeň na jakýkoliv, byť sebemenší uspěch.....věř mi ...mám to za sebou....jinak pro všechny přihlížející...a čtoucí.....a trochu fyzikálně uvažující....vše na joutube, co se pohybuje ..na tema V GATE....je sice funkční...ale ne na principu magnetu...ale na principu setrvačníku....a jak psal Spaceball....některá zařízení dovedou mistrně využívat tuto kinetickou energii i několik hodin /dnů/...
....moje vize....po mnoha a mnoha pokusech je jen jediná.....a znovu to opakuji....cesta je jen přes kliku a rotující toroid...dál prosím ...!!!!.... ...pátrejte, zda-li je někde toto řešení...za každou informaci děkuje martin11 ..p.s. zdravím ...Gromita, Spaceballa, Akorda, Ilema...a všechny co mi cokoli , co posune magnetický pístový motor k cíli...
... věřím, že se " TO " povede ......
Re: že by konečně neco??tak to už asi máme po bádání...
Kup si magnety a postav V-Gate do kruhu, musis vsak pouzit spravne mezery mezi magnety a delku jedne sekce V-Gate.SamanFalco píše:Zdravím všechny magnetáře..hrabal a hledal jsem po youtube a nalezl opravdu zajímavé videa.. myslím si že je to konec hledání MM, je to až moc přesvědčivé... Načrtl jsem návr, a je docela velká velká spotřeba magnetů..na rotor o průměru cca 12cm mi vychází 48 magnetů(8x3mm) a na stator 18 magnetů(5x40mm), nejsem si však jist optimálním poměrem průměru magnetů...zkrátka jejich velikosti..dokáže se s tím někdo poprat a poradit?Nerad bych dal 450kč za špatný magnety Schválně koukněte a posuď te...co o tom soudíte martine11,spaceballi a dědo Slavíku..můžete to ověřit pár pokusy ?
Dosti přesvědčivé...že by free energy, krach čezu a konec vlákna
Posledni bod je lehce prekonatelny u V-Gate - na to prijdes az to postavis. Ale doporucuji stavet tak abys to mohl lehce kdykoliv poupravit
Drzim palce.
Čas odhalí pravdu.
-
- Zasloužilý člen
Re: Točítka ...?!?
SamanFalco píše:Díky za názor, moc jsi mi nepomohl ,...sranda je v tom, že tu máš dvě řešení jak překonat magnetickou bránu...všiml jsis určitě toho plíšku ve tvaru trojúhelníku? slouží právě k překonání V gate...síly na posledním magnetu...druhej typ používá min počet magnetů 3 kvůli tomu samému...nevím ale spíš hledám co nejednodužší řešení než složitý a todle se mi zdálo dobře funkční. Jinak v každém motoru na světě je využita síla setrvačnosti , ale u magnetického to nestačí... Nějaká magnetická síla tam je... , asi to budu muset ověřit sám , jinak ty magnety byly voleny tak, aby byli za co nejmenší peníz.. , taky jsem se ptal na jejich optimální poměr ve velikosti(průměru)..ale s tím mi tu nikdo asi neporadí Jo a ještě mě napadlo, že se dá stator zaměnit za rotor, myslím tím uspořádání magnetů..určitě snažší vyvážení rotoru
Zkoušel jsi nějaky točítka s těmito principy překonání V gate? (řekl bych že ne )... a jak jsi to přesně myslel s tou setrvačností?!? oba pokusy jsou dělaný z 0-vý rychlosti...a překonali kritický bod pouze magnetickou silou(nikdo je předtím nepopostrčil...jj rejpu co ..
U perendeva je taky finta s magnety (stínění a jejich magnetizování...jedny magnetizovány podélně a druhý příčně, každej by měl mít stínění na "náběžný" hraně..logickej základ by to mělo..složitostí a variací strašně moc Možností neuspět ještě víc...ale úpně nerealný to není... tady je video, kde mu k pohybu stačí na rotoru pouza dva magnety...pokus ( ) jinak by se dalo říct, že oba
principy jsou v zásadě podobný (překoníní v gate, akorád že u každýho magnetu zvlášť pomocí tvarovaný plíšků, někde jsem to viděl v mizerný kvalitě..byl to takovej malej zobáček přes magnet víc zatím nevím..)
PS.:
Zajímalo by mě jak budeš u toho pístovýho motoru řešit stínění (to nejdůležitější)...jestli jsem dobře pochopil, ten tvůj 12-ti válec bude mít magnety pólama proti sobě, když mezi ně dáš plech(stínění) tak se budou přitahovat, odsuneš-odpuzovat...takže jestli chápu tvojí úvahu dobře...píst bude v záběru jak nahoru tak dólů , v obou směrech...Otázkou tedy zůstává kolik síly budeš spotřebovávat na posun clony...máš v plánu jednu velkou rotující zároveň s rotorem, nebo řešíš každou zvlášť, jako u ventilů v autě? a někde jsi už písal že nemáš potuchy o potřebné síle k pohybování clony...je víc možnej cest...Neviděl jsem nikde nic, co by se dalo použít..jenom něco na ten styl byl japonsky motor...byl to typ boxera (písty ve dvou řadách proti sobě)...ale žádný podrobnosti :(PS.: Snad se ti to jednou roztočí.. )
...jelikož jsem tázán, tak odpovídám....
...na dotaz, zda-li jsem zkoušel točítka....zkoušel....V gate také....problem všech co v tomto sektoru MM šťourají je, že nemají základní...citovou....a pocitovou...vazbu na ty magnety...V gate..je citlivá....záležitost 1 a posledního magnetu...je to opravdu citovka...a je třeba si s tím trovhu pohrát, aby člověk zjistil, jak to vlastně je...k trojúhelníkovému plíšku....samozřejmě , že jsem si všiml..a vímám si i jiných ...zdánlivě nesouvisejících věcí...jako fotograf vidím a dávám si do souvislostí i jiné informace z předváděného plynoucí...
Fe plíšky vůbec nic na V gate neřeší..a jestli si myslíš , že ano, pak se musíš vlastními pokusy dobádat svého vlastního názoru...
...k videu na joutube....všimni si krásně seříznutých magnetů..na točítku...hlavně na statoru...to je častý jev u těchto zařízení...Gromit umí nasimulovat tvar mag pole.....stále nechápu, jak to , že ti tvůrci točítek neuvědomují , jaký to má...to seříznutí význam...
k mému motoru...model s Fe clonou jsem po pečlivém zvážení a úvahách předělal...a zjištěí ...moje vlastní....bylo...že clonit se nemusí...proto také zvrhuji vše, kde se Fe ke clonění používá..../mluvím o MM/...
....tím pádem je celá otázka na muj motor bezpředmětná....zeptej se jinak....co není jasné....
ještě...líbí se mi tvoje definice...."U perendeva je taky finta s magnety (stínění a jejich magnetizování...jedny magnetizovány podélně a druhý příčně, každej by měl mít stínění na "náběžný" hraně..logickej základ by to mělo..složitostí a variací strašně moc "...u Perendeva je to celé....!!!...podvod....bez komentáře....
....moooc by mě zajímalo, co myslíš slovem ....stínění na náběžný hraně....až si zkusíš...cokoli udělat....tak zjistíš.....jaká to je kardinální blbost...náběžná hrana....totiž...úplně to samé...je ten trojúhelníček na V-gate....tak....ještě se na něco zeptej....rád odpovím.....jen...vše co jsem napsal, jesou jen a jen moje výsledky pozorování....nejsou to žádné oficiality....ve skutečnosti může být všechno jinak... ....zdraví martin11
-
- Zasloužilý člen
Re: točítka
pravděpodobně jsi si prohlédl "jen" původní projekt....s vnějším toroidem a rotační exentrickou clonou.....když jsem celý projekt revidoval....napadlo mě to celé otočit naruby..../leonardo da Vinchi/....tak jsem to otočil...a hle....stínění není třeba....toroid se stal rotačním středem motoru...viz popis...stále dokola na vláknu magnetické pístové motory...m11SamanFalco píše:Hmm tak v tom případě mi naprosto uniká princip tvýho motoru...a umístění toroidu...očekával jsem že písty s magnety jsou uprostřed, okolo toho toroid který působí na magnety odpudivou silo(dva stejné póly)...no a mezitím pohyblivá clona...
S tím stíněním u perendeva...všichni jistě víme, co udělá magneticky pole, když mezi dva magnety vrazíš kus ocelovýho plechu...i když maj stejně orintované póly (odpuzují se), začnou se přitahovat...(to jsem si myslel že je i princit tvého motoru...) podle všeho ty magnety u perendeva jou celý v kovovým pouzdře, a vlasně obnažená je pouze kruhová plocha, ze který je ještě zakryt takovej měsíček...Gromit opravdu dokáže naimulovat magnetický pole ovlivněný clonou? Právě by mě zajímalo jak vypadá mag pole u toho perendeva (taky tomu moc nevěřím že se točí ) Oproti tomu využití V gate by mohlo jít...
...jo...a když vrazíš mezi 2 magnety kus ocelovýho plechu..... ...tak se stane kulový...nebo to co popisuješ......zcela přesně jsem popsal.....jaký je problem s tím "vražením "mezi 2 magnety....vybancovat tu clonu...je docela frajeřina....a mimo mě se s tím tady nikdo nikdy nebabral....strávil jsem na tom skoro rok zkoumání....
...a pro ulehčení práce....není magnet jako magnet a není plech jako plech....takže hodně trpělivosti ....joooo a perendeva ber jako ostrašující případ.... a myslím to upřímně.../no ten mujmotor na tom bude stejně....ale...!!!... /
ještě dodatek...
...píšeš, že do Vgate "to " vjede samo....nevjede....a mám to vyzkoušený....a kdo mi ukáže že samo....??...tak....no nevím.....mám vyzkoumáno, že samo ne.. ...taková malilinkatá síla...je třeba.....na vjetí do brány....a vo tom to je....
-
- Zasloužilý člen
..jo jo jo...odkaz na pokus je jedna věc...a co to dělá v praxi je úúúúplně něco jinýho....a clona mezi magnety většinou musí mít nějaký smysl-účel...podívej se na začátek tohoto vlákna a Gromitovu animaci Fe mezi magnety...je to cílená animace fe mezi magnety pístového motoru..../ toho původního modelu...verse/SamanFalco píše:Jestli mě paměť neklame, viděl jsem jednoduchý pokus...byly to dva magnety na ose pólama proti sobě...ten horní se vznášel...pak tam dali kousek ocelovýho plechu (nebo něco podobnýho z feremagnetickýho materialu)...viz. http://kdf.mff.cuni.cz/veletrh/sbornik/ ... Polak.html
to mi chceš tvrdit že to tak není...pohybuju se v tomto oboru teprve pár dní , takže každá diskuze s někým kdo si hraje s magnetama mi ušetří čas (i penízky )
jinak se mi právě líbí ten pokus s tím plechovým trojúhelníčkem...jestli je má úvaha správná, tak vlasně vytvoří plynulej přechod přes onu bránu...není to tedy clona v pravým smyslu
PS.: taky mě zaujala myšlenka obdoby tohoto principu...sestava do X...rozdíl je v tom, že v imaginárním průsečíku se póly magnetů změní...jenom varianta V gate....
Jo a samo že to do V gate nevjede samo... , ale po překonání mrvýho bodu se to rozjede a setrvačností, spojenou sílou magnetů a "deformací magnetického pole plíške to pak překoná další kritický bod a tak stále dokola... to mělo šlapat ne? teda spíš se točit
cituju tě..." Jo a samo že to do V gate nevjede samo... , ale po překonání mrvýho bodu se to rozjede a setrvačností, spojenou sílou magnetů a "deformací magnetického pole plíške to pak překoná další kritický bod a tak stále dokola... to mělo šlapat ne? teda spíš se točit [/quote]...
poznamenal jsi drobnou doušku....ale po překonání mrvýho bodu se to rozjede ....!!!!....a víš co je ten mrtvý bod...???...asi né....protože kdyby jsi si to zkusil...tak mrtvý bod ...je mrtvý bod....který potřebuje energii...aby...to do té brány vůbec vjelo....
..a znova...a naposled píšu...a už to nebudu opakovat....plíšek sice oddálí problem posledního magnetu...ale nevyřeší....a Vgate zacyklovat...to už by všichni měli MM doma...tedy krom těch co si koupili Perendeva...ti už ho maj.... tak...a už běž něco dělat....všechno už jsem ti vysvětlil....snad to pochopil i Děda Slavík....pro něj to platí také...m11
-
- Zasloužilý člen
Re: Točítka
s mrtvým bodem jsem tě pochopil dobře...páč to mám za sebou....bohužel nevíš co je mrtvý bod...ale k tomu časem a zkoušením dojdeš... .SamanFalco píše:S tím mrtvým bodem jsi mě pochopil špatně...měl jsem na mysli, že když to dáš za "mrtvý bod", rozjede se to a setrvačností, spojenou sílou magnetů (větší množstí než 2 ) to tento bod překoná, a bude pokračovat dál...toť celá torie...budu se muset vrhnout na realizaci něco odzkoušet a pak se uvidí...no a snad nemáš pravdu
PS.: a jak pokračuje ta tvoje stavba magnetovýho monstra...
...moje mag-monstrum...včera dostalo finální podobu pomocné kolo rozvodu ojnic./12 čepů klikových, 24 matek.ve 2 patrech - 3 plotny../ je na to hezké pokoukání...všechno z anticora......takže pokračuju.....
...jinak napiš, až zbastlíš 1 V gate....mooooc se těším...martin11
-
- Zasloužilý člen
- Dal: 5 poděkování
- Dostal: 28 poděkování
Až Ti fakt o tohle jde, tak se zkus se podívat na mé argumenty k motorum s magnety. Napsal jsem toho k veci docela dost. Stručne zopakuju své závery - Bedini stejne jako Johnson je technický šarlatán a trouba, V-gate je elementární nesmysl, Perendev reálný podvod. Napsal jsem dále, proč nechodí smot, MEG, KEG a další. Bádat nikomu nezakazuju, jsem naopak rád, když sem kdokoli dá jakékoli objektivní výsledky a poznatky. Nemám jen rád, když se tu papouškuje, delají agentury JPP, nebo beží negativní reklama na nefunkční veci. S magnetama a elektrinou jsem delal docela dost. Nejaká clona z Fe, nebo Bi je iluze plynoucí z nepochopení chování se magnetického pole a ve své podstate jde o protimluv. Co se mi líbí je Martinovo rešení, i když v nem taky nemám problém s vysvetlením, tak nekteré z podobných konstrukcí jsou z hlediska interpretace rozhodne zajímavé. Zkus treba menu Hledej, zvol autora a klíčové slovo, a zaškrtnout príspevky namísto témat.SamanFalco píše:takže každá diskuze s někým kdo si hraje s magnetama mi ušetří čas (i penízky )
Naposledy upravil(a) Akord dne stř 03 bře 2010 17:06, celkem upraveno 1 x.
-
- Zasloužilý člen
Mimo téma (offtopic)
akordovi bodík ...protože Akord opravdu ví a zná...zrovna tak jako Spaceball a Gromit....já jsem jenom napsal a popsal svoje amaterské a laické postřehy.....ale plně souhlasím z Akordovým názorem....doufám , že diskuse byla pro tebe plodná a hlavně poučná..a nejen pro tebe ale i pro ostatní "magnetáře".....martin11 p.s. ale hrani si s magnety je dobrej adrenalin....u mě v kuchyni....v dalším kole ...to bude studená fůze.....zvaná kavitace...Akord píše:Až Ti fakt o tohle jde, tak se zkus se podívat na mé argumenty k motorum s magnety. Napsal jsem toho k veci docela dost. Stručne zopakuju své závery - Bedini stejne jako Johnson je technický šarlatán a trouba, V-gate je elementární nesmysl, Perendev reálný podvod. Napsal jsem dále, proč nechodí smot, MEG, KEG a další. Bádat nikomu nezakazuju, jsem naopak rád, když sem kdokoli dá jakékoli objektivní výsledky a poznatky. Nemám jen rád, když se tu papouškuje, delají agentury JPP, nebo beží negativní reklama na nefunkční veci. S magnetama a elektrinou jsem delal docela dost. Zkus treba menu Hledej, zvol autora a klíčové slovo, a zaškrtnout príspevky namísto témat.SamanFalco píše:takže každá diskuze s někým kdo si hraje s magnetama mi ušetří čas (i penízky )
mm
Mimo téma (offtopic)
To by me zajimalo proc zrovna promyslena tzv. V-Gate je nefunkcni.
To ze se nekomu nepodari udelat fotoaparat z papiru, jeste neznamena, ze je to nerealne.
Boze, to jsou mi znalci a vynalezci, ucenci a profesori. Ja to proste nechapu, ani spaceball mi to nevysvetli ani Akord ani nikdo jiny. Proste furt, kdyz nekdo rekne "Ne, nejde" tak to opravdu nefunguje - blbost panove
To ze se nekomu nepodari udelat fotoaparat z papiru, jeste neznamena, ze je to nerealne.
Boze, to jsou mi znalci a vynalezci, ucenci a profesori. Ja to proste nechapu, ani spaceball mi to nevysvetli ani Akord ani nikdo jiny. Proste furt, kdyz nekdo rekne "Ne, nejde" tak to opravdu nefunguje - blbost panove
Čas odhalí pravdu.
-
- Zasloužilý člen
- Dostal: 10 poděkování
Re: mm
Mimo téma (offtopic)
Bohužel, zatím se to na všech videích, kde je vidět zřetelně celá konstrukce a kde zařízení startuje z nuly zastavuje (i na těch co sem pověsil SamanFalco). O jiný zdroj informací se bohužel v současné době nemůžeme opřít .marx píše:To by me zajimalo proc zrovna promyslena tzv. V-Gate je nefunkcni.