marx píše:je nepotrebuji rady ani zadne jine vysvetleni. V necem jsme se neshodli a jeden druheho nepochopili.
Ja jsem se tu za celou dobu registrace nevyptaval na MM ani nijak moc jsem to neresil.
Dekuji taky za to, ze nekoho se snazite primet o premysleni.
Ja se zas snazim aby skepticti lide se zapremysleli nad tim, ze neco jako MM opravdu fungovat muze.
S největší pravděpodobností jde opravdu o nedorozumění
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Skeptik určitě nejsem a šílené nápady mi nejsou cizí
Rozhodně není v mém zájmu nikoho nutit či pomáhat, pokud nejsem požádán. Můj názor na funkčnost MM je vedlejší,
pouze mne mírně nadzvihla ta přirovnání MM k mobilům, letadlům a jiným... a já jsem poctivě oponoval, že tato přirovnání
nejsou správná - jedna technologie potřebuje ke svému provozu energii a tudíž pracuje v tomto principu - všechny známé
technologie ctí tento princip a jejich genese je tomuto podřízena. MM z podstaty nemůže vycházet z těchto technologií - z
těch, které navyšují entropii... je to na dlouhé filosofování
Otázka, aby se skeptičtí lidé zamysleli nad tím, že něco jako
MM opravdu fungovat může...není i toto forma ........... ?
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Osobně jsem přesvědčen, že za jistých podmínek fungovat
může a tento názor jsem se nebál zde presentovat dávno před vaší registrací.
Je chvályhodné přinutit skeptiky k
zamyšlení - opravdu se zamýšlím každý den a to nejsem skeptik
ale k tomu zamyšlení přeci nestačí jen argument typu -
MM opravdu fungovat může. Souhlasím s Martinem, ... náboženství, kult...
Nikoho z vás (jak tebe, tak Dědu Slavíka)
jsem nenutil ke stavbě MM, ale nějaký malý argumentíček by se hodil...lepší by bylo ubít mne argumenty.
O to
jsem se celou dobu snažil, bez osobních invektiv (!!!)
Osobně si neumím představit diskusi o MM bez kvalitní a slušné
oponentury
Tak asi tak, takže nedorozumění....
Martin11 píše: nnooo...ještě mě napadla jedna myšlenka...s tou kavitací.....když to máme...máte na stole....je vám jasný....do kolika se díváte vesmírů.. Idea Shocked ...prostě něco jako ..."muži v černém"...m11 Laughing...pro marx.....a vesmír se stále rozpíná....odnikud...nikam.....tak o tom přemýšlej Cool
Není to tak daleko od věci. Každá "kavitační bublinka" může býti novým vesmírem...klidně paralelně s naším.
Spojení s další dimenzí okamžitě zaniká - Hawkingův radiační třesk - zánik "bublinky" a gama záření. Vědci si zahrávají s
myšlenkou, že tento vzniknuvší "bod" z velké energie by šel antihmotou roztáhnout a nahlédnout do jiné dimenze - do
jiného vesmíru. Tento "tunel" by musel být otevřen velmi dlouho...minimálně tak dlouho, dokud se na druhé straně
nezformují galaxie, sluneční systémy, planety.... Pokud by se tunel uzavřel a později vytvořil nový, pak ten bude
směřovat do naprosto jiné dimenze nového vesmíru.
Antihmota by prý dokázala udržet topologický "tunel"......,
i když s tou antihmotou si nejsem dost jistý
Antihmota nemá antigravitační účinky a lze ji udržet v magnetickém poli.
Navíc, po anihilaci s hmotou... převažuje hmota...proto se v našem vesmíru volně nenachází antihmota, ale jen hmota
Jedná se o takzvané porušení symetrie. Je možné, že "tvůrce" našeho vesmíru šel obdobnou cestou jako vědci ve svých
teoriích a zavdal příčinu vzniku našeho hmotného vesmíru.
Pokud se někdo domnívá, že "bůh" je nespravedlivý a kašle
na nás - není to pravda.
On jen o nás neví a je zaměstnán tvorbou nových a nových vesmírů - třeba v baňce svého
kavitačního pokusu
Martine, dovolil jsem si rozvést Tvou ideu z kavitačního pokusu do sci-fi mini povídky - úvahy.
Copyright máš na to samozřejmě Ty.