Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...

Magnetické Pístové Motory

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".
Odpovědět
Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: vedení pístů v MM

Příspěvek od Jim68 »

martin11 píše:
děda Slavík píše:
...jinak myslím , že s těch fotek se dá už vyčíst všechno.....co ti není jasné...??....
Jsou to zdařilé fotky, ale je to z nich tak jasné, jako ze všech videí na YouTube. Počkám tedy, až ti to pojede. Já bych to stejně nedělal tak složitě. Na to nemám vytrvalost a nervy.
...no nevím, jestli jakékoli funkční magnetické točítku muže být jednoduché...../ viz víčko od plechovky.../...
....myslím , že žádné magnetické točítko není funkční....to já si jen tak hraju......dalo by se to nazvat..."Navzdory básník zpívá" :idea: ...martin11 :lol:

p.s abys nebyl smutnej, že něco tajim, tak to namaluju ...a pošlu...ale bude to od ruky..."jen tak" :shock:
S těma točítkama jsi mě uklidnil, už jsem přemýšlel, že poběžím vykuchat nějakej jinej reprák (kvůli hrnečku).... Nákresy bych nerozdával, víš, jak vzniká inflace? Někdo rozdává papír a nechce za něj práci(myslím FED). Nech nás bádat :D

Jim68
Be happy!
děda Slavík
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 132 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od děda Slavík »

Nech nás bádat :
Já v mých letech už na to bádání nemám ani moc času (život prchá jako zajíc), ani hlavu. V 75 letech začíná člověk blbnout. Zajímal by mne ten nákres jen proto, abych sám pro sebe a bez zveřejňování, (jako strojní zámečník) posoudil, jestli mám Martinovi držet palce (a tím se připravit o další činnost) a nebo, jestli to nikjdy nepojede a PALCE DRŽET NEMUSÍM.

Kluci, do toho.
Jim68
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 26 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Dědo!

Příspěvek od Jim68 »

Jestli máš nějakou ideu, tak za tím jdi co nejrychleji (máme všichni vyměřený čas), martinovi podrží palce někdo, kdo má zrovna volno.... :lol:
On si nakonec stejně musí na všechno přijít sám - všichni jsme mimo... Dlouhý magnet v těsném hrnečku jsem právě otestoval (viz funkční MM). To víš - plná bedna magnetů.... :shock:

Jim68
Be happy!
gromit
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gromit »

děda Slavík píše:
Nech nás bádat :
Já v mých letech už na to bádání nemám ani moc času (život prchá jako zajíc), ani hlavu. V 75 letech začíná člověk blbnout. Zajímal by mne ten nákres jen proto, abych sám pro sebe a bez zveřejňování, (jako strojní zámečník) posoudil, jestli mám Martinovi držet palce (a tím se připravit o další činnost) a nebo, jestli to nikjdy nepojede a PALCE DRŽET NEMUSÍM.
jen pro připomenutí, bylo to skoro na začátku tohoto vlákna: http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... c&start=60
od té doby to Martin hodně předělal, řekl bych obrátil celé na ruby, ale princip magnetického hvězdicového motoru by měl být v podstatě zachován. Jestli je to jinak, prosím ho o opravu.

Když to nejde silou, musí to jít ještě větší silou!
martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

princip mag. pístového motoru

Příspěvek od martin11 »

...ano to je na úvodu tohoto vlákna..a principielní výkres od Gromita...je to verse s Fe rotační clonou. Současná pokusná verse je "naruby" vnější toroid je uprostřed a písty působí proti ose...viz fotografie a fe clona zde není potřeba, v principu je ale změněn toroid, kde 180°je plus a zbylých 180°je minus pol ....písty jsou všechny magnetovány stejně.....a podle vztahu toroid píst se motor má točit buď doprava nebo doleva...!!!....víc jsem nevybádal....zdravím Gromita :good:... Ilema :lol: , ...Akorda :lol: ...mají ze mne bezesné noci.....martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
děda Slavík
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: princip mag. pístového motoru

Podíval jsem se na animaci "písťáku". Je to bezva zmáknuté (ta animace) ale i nápad MM je dobrý. Jen by mně vadilo "lámání- kloub" na pístnici. Raději bych udělal výkyvné pouzdro pístnice (ojnice) a ojnici pevnou. Lámání ubírá na výkonu a zvyšuje poruchovost.
Ale Martin to určitě (v další vývojové řadě) dovedl skoro do dokonalosti.

Kluci, do toho.
martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

děda Slavík píše:
Podíval jsem se na animaci "písťáku". Je to bezva zmáknuté (ta animace) ale i nápad MM je dobrý. Jen by mně vadilo "lámání- kloub" na pístnici. Raději bych udělal výkyvné pouzdro pístnice (ojnice) a ojnici pevnou. Lámání ubírá na výkonu a zvyšuje poruchovost.
Ale Martin to určitě (v další vývojové řadě) dovedl skoro do dokonalosti.
...jo z animace to tak vypadá...ale v realnem.modelu je ojnice s koeficientem Lambda 0,3....tak jsem to vyprojektoval....co to znamená nevím...ale je to daná délka ojnice vůči zdvihu....a poradil mi to Gromit.....a jinak je lambda u všech motorů od 0,2 do 0,4 proč nevím...tak jsem udělal prostředek....holt "zlatá střední"...vyvážení středu...tedy síly působící v ose jsme doladili s Ilemem...
...ale dík za radu.a zájem.....tedy mezi námi...ono je jedno...kde je ojnice a písty a tak....stejně to podle fyzikálních zákonů nemůže fungovat.... :shock: ...zdraví martin11 :lol:

děda Slavík
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Mimo téma (offtopic)
...
.stejně to podle fyzikálních zákonů nemůže fungovat.... :
Již jsem to psal na "funkční motory". Pokud budeme tvrdit, že to nejde, a každý to nebude vědět dopadne to tak, jak píše Deane na vláknu o MMS.

"Nikdy nehovor, že niečo nejde, pretože sa nájde blbec, ktorý nevie, že to nejde a urobí to"

Kluci, do toho.
..pomoc ..

Příspěvek od ..pomoc .. »

Mimo téma (offtopic)
děda Slavík píše:...
Můj pokrok se zastavil. Je zima a z útulné a teplé kuchyně mne moje zlatá bábinka nemilosrdně "s těma krámama" vyhnala. Tajně dělám pokusy (které již zde byly mnohokrát vyzkoušeny jako nefunkční) a hledám něco, jako hrnek na odstínění.
Jednou se to povede. TO JE PŘECE JASNÉ. Když ne mně, tak někomu jinému...
Milý dědo Slavíku!
Ač dobře vím, že veškeré ty pokusy nikam nevedou, neb chtít od magnetu, aby sám něco hnal, lze stejně, jako chtít využít třeba sílu silnostěnné trubky k pohonu čehosi, přesto tě chci napomoci k diskusi s člověkem, který stejně jak ty sám denodenně experimentuje a zkouší onen magnetický motor postavit.

Pan Vaněk je též strojní mechanik a má tento e-mail:

lasta.stelo@email.cz

Tedy mu napiš, jistě rád probere různá úskalí s podobně hledajícím...

* * *

martin11
Zasloužilý člen

Příspěvek od martin11 »

Mimo téma (offtopic)
...milý dědo Slavíku....máš to ale štěstí.. :idea: ..mě nikdo takto nepomohl...ale....až budeš na ten mail p. Vaňkovi psát, tak se prosím zmiň i o mém pokusu....ono to skutečně energeticky nikam nevede...ale je to dobrá zábava...a třeba p.Vaněk....má více štěstí....když je strojní mechanik....já jsem "jen" fotograf.....tak hodně štěstí a napiš, jak jsi dopadl....zdraví martin11 :lol:

jikra
Nový člen

Re: Na SZ přání Red CarCoolky

Příspěvek od jikra »

aNONym píše:neboli Martina11 umísťuji tento odkaz i sem. Zbytek ať si k tomu řekne už on sám. ;)

http://www.sinomag.cz/data/sinomag/down ... agnety.pdf

narazil jsem na toto
http://www.pureenergysystems.com/os/Mag ... index.html

děda Slavík
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: jikra

Tak hoši a je to tady.

Našetřil jsem konečně devět stovek, zlatá moje bábinka s patřičným hudrováním o krámech v baráku, nakonec dala povolení k nákupu magnetů. Zítra mají dojít poštou.
Za týden (pokud nebude mrznout a rozjede se soustruh) se připojím s hlášením k ostatním bastlířům se zvoláním "potvora, ono se to nechce točit" a nebo taky "hurá, jede to".
Zatím tomu věřím, jako výhře ve Sportce. Víc než víra je to přání. V hlavě se to vrtí, ale v praxi uvidíme.

Takže "hin se hukáže". (řekl Kozina)

Kluci, do toho.
děda Slavík
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Kdyby se to nějak nepovedlo a nejelo to, budu SKROMNĚ MLČET s poznámkou AŽ TEDY PŘÍŠTĚ.
A kdyby to NÁHODOU ŠLAPALO, udělám video, aby neměl někdo obavy, že to honí skrytý el.motor.
Baterku do kamery pro jistotu již nabíjím.

Kluci, do toho.
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příspěvek od NAVAR »

Mimo téma (offtopic)
děda Slavík píše:Tak hoši a je to tady.

Našetřil jsem konečně devět stovek, zlatá moje bábinka s patřičným hudrováním o krámech v baráku, nakonec dala povolení k nákupu magnetů. Zítra mají dojít poštou.
Za týden (pokud nebude mrznout a rozjede se soustruh) se připojím s hlášením k ostatním bastlířům se zvoláním "potvora, ono se to nechce točit" a nebo taky "hurá, jede to".
Zatím tomu věřím, jako výhře ve Sportce. Víc než víra je to přání. V hlavě se to vrtí, ale v praxi uvidíme.

Takže "hin se hukáže". (řekl Kozina)
Za lacno nabízel použité neodymy Josef. Měl je na podzimním srazu u Jeffa a měl jich tolik až jsem se divil že nelítaly víka od kanálů když to měl v kufru auta :)
Zkusil bych se ho poptat, měl jich opravdu dost, průměr cca 20mmxcca 20mm výška.
Jinak magnety od Josefa se těší velké oblibě, tu má na nich někdo pověšený bicykl v garáži, tu a tam sekeru, já asi 1000víček od piva :)

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Akord
Zasloužilý člen
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

Mimo téma (offtopic)
děda Slavík píše: udělám video, aby neměl někdo obavy, že to honí skrytý el.motor.
Videama dnes šulí všichni kouzelníci, kamery nejsou bežne rentgenové. Vem si radši k sobe na pozorování nekoho pravdomluvného.

Odpovědět

Zpět na „Seriál o magnetech + Diskuze“